Incasso internationaal: onze wereldwijde incassostrategie

Heeft u een buitenlandse klant die een rekening niet betaalt? Of heeft u een ander soort incassozaak in het buitenland? Een wanbetaler in het buitenland zorgt voor een hoop hoofdbrekens. Uw debiteur bevindt zich immers ver weg en spreekt een andere taal. Bovendien heeft u te maken met een andere handelscultuur en afwijkende wet- en regelgeving. 

Invorderingsbedrijf heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van internationale incasso. Waar andere incassobureaus stoppen bij de grens, beschikken wij over een internationaal netwerk van incassospecialisten. We nemen het gehele incassotraject voor u uit handen en zorgen dat u snel uw geld ontvangt.

Vrijblijvend advies over uw internationale zaak?

Vul uw gegevens in wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Overal ter wereld uw vordering incasseren

  Soms lijkt het vrijwel onmogelijk om uw onbetaalde facturen te innen als u een buitenlandse klant heeft die een rekening niet betaalt. Buitenlandse wanbetalers spreken een andere taal, wonen in een land met andere wet- en regelgeving en zijn soms moeilijk terug te vinden. 

  Het invorderen van uw openstaande vorderingen is gelukkig een stuk makkelijker dan het in eerste instantie lijkt. Invorderingsbedrijf werkt voor buitenlandse incasso samen met lokale juristen, advocaten en deurwaarders die op de hoogte zijn van de lokale wetgeving in het betreffende land en kunnen communiceren in de taal van uw debiteur. Met behulp van ons internationale netwerk van incassospecialisten kunnen we al uw vorderingen innen, overal ter wereld. 

  U kunt de voortgang van onze buitenlandse incassoprocedures 24/7 inzien en tijdens het gehele incassotraject onderhoudt u persoonlijk contact met een incasso adviseur in Nederland. U kunt dus gewoon in het Nederlands communiceren.

  Waarom Invorderingsbedrijf voor uw internationale incasso?

  Hoe werkt incasso internationaal?

  Is uw wanbetaler in het buitenland gevestigd? Bij Invorderingsbedrijf werken we met een doordachte internationale incassoprocedure. Aan de hand van deze werkwijze hebben wij al duizenden klanten geholpen met het innen van hun openstaande vorderingen in het buitenland.

  Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie (!)

  Stap 1. Dien uw vordering in

  U dient gemakkelijk uw vordering bij ons in. Wij bekijken uw situatie en starten met uw persoonlijke dossier. U krijgt uw eigen persoonlijke adviseur toegewezen die u het gehele internationale incassotraject ondersteund met de benodigde juridische expertise en ervaring.

  Stap 2. We bepalen samen de strategie

  Iedere zaak vereist een andere aanpak. Uw persoonlijke adviseur neemt contact met u op om de strategie van de zaak met u te bespreken. Ons doel is om een algehele betaling te verkrijgen, inclusief de gemaakte incassokosten. 94% van alle zaken wordt in deze zogenaamde minnelijke fase opgelost. Veelal door betaling ineens, soms door een redelijke betalingsregeling.

  U kijkt tegelijkertijd over onze schouders mee vanuit uw eigen exclusieve Online Cockpit. In ons geavanceerde online portal kunt 24/7 de actuele status van uw zaken bekijken.

  Stap 3. We kiezen de juiste lokale specialist

  Door ons wereldwijde netwerk aan incassojuristen, deurwaarders en advocaten kunnen wij snel schakelen in het land van uw buitenlandse debiteur. Door de samenwerking met verschillende lokaal gevestigde experts weten wij altijd de perfecte persoon aan uw zaak te koppelen.

  U heeft bij ons één vast aanspreekpunt in Nederland: uw persoonlijke adviseur. Deze regelt de gehele zaak en zal onder meer de communicatie met de lokale experts op zich nemen. U hoeft dus zelf niet te communiceren met buitenlandse advocaten. Ook zal uw persoonlijke adviseur de benodigde processtukken en andere documentatie voor u vertalen. U kunt deze te allen tijde in uw Online Cockpit terugzien.

  Stap 4. We starten de procedure

  We starten de procedure in het land van uw debiteur. Omdat ieder land verschilt in haar wet- en regelgeving zal aan hand van lokale praktijken gehandeld worden. Het minnelijke incassotraject (treffen van een regeling met de schuldenaar) doen wij altijd op basis van no cure, no pay. Dat betekent dat als wij niets incasseren, u ook niet betaalt! 

  Als er noodzakelijke rechtsmaatregelen genomen moeten worden zal uw persoonlijke adviseur u meenemen in het proces en de eventuele kosten en risico’s met u doornemen. Zo komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan.

  Stap 5. We incasseren de vordering

  In de meeste gevallen betaalt de schuldenaar al tijdens de minnelijke incassoprocedure. In dat geval wordt het bedrag naar uw rekening gestort en is de zaak succesvol afgerond.

  Betaalt de klant niet tijdens de buitengerechtelijke fase? Dan is de volgende stap een gerechtelijke procedure. Met behulp van onze lokale juristen, advocaten en deurwaarders, dagen we uw debiteur voor de rechter. Met een gerechtelijke uitspraak kunnen we vervolgens beslag laten leggen bij uw debiteur.

  Lokale incasso advocaten

  Invorderingsbedrijf werkt samen met lokale incasso advocaten. Deze advocaten behartigen uw belangen tijdens een juridische procedure rond grote vorderingen en bij ingewikkelde incassozaken. 

  Afhankelijk van de geldende regelgeving is een advocaat in veel landen verplicht bij vorderingen boven een bepaald bedrag of om beslag te laten leggen bij uw debiteur. Doordat we samenwerken met lokale advocaten in het betreffende land, kunnen we iedere internationale incassozaak van begin tot eind in goede banen leiden.

  Internationale deurwaarders

  Weigert uw wanbetaler in het buitenland ook om na een uitspraak van de rechter over de brug te komen met het verschuldigde bedrag? Dan schakelen we ons netwerk van internationale deurwaarders in. Met behulp van lokale deurwaarders, kunnen we beslag laten leggen bij uw debiteur. Zo weet u zeker dat u uw geld krijgt, ook als uw debiteur niet uit zichzelf wil betalen.

  FAQ: Veelgestelde vragen over incasso internationaal

  Wanneer u uw internationale vordering aan ons overdraagt, dan ontvangen we graag zoveel mogelijk documenten die uw claim ondersteunen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan koopcontracten, facturen, herinneringen en e-mailverkeer. 

  We begrijpen als geen ander dat uw dossier niet altijd compleet is. Dat is geen probleem. Samen met onze incassospecialist kunt u onderzoeken welke bewijsmiddelen u wel heeft voor uw vordering. 

  Indien in uw bezit ontvangen we graag de volgende documenten:

  • (Kopieën van) overeenkomsten, e-mailberichten, faxbevestigingen etc.
  • Een samenvatting over wat er is afgesproken.
  • (Kopieën van) verstuurde facturen
  • (Kopieën van) verstuurde aanmaningen
  • Uw algemene voorwaarden (digitaal of op papier)
  • Bewijs van levering

  Ook internationale incasso verloopt in de minnelijke fase op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat u niets hoeft te betalen, ook niet als het ons niet lukt om uw vordering te innen. Lukt het ons wel om de vordering betaald te krijgen, dan betaalt uw debiteur de incassokosten. In 94 procent van de internationale incassozaken weten we uw vordering in de minnelijke fase te innen.

  Als het niet lukt om uw buitenlandse vorderingen buitengerechtelijk te incasseren, dan kunt u ervoor kiezen gerechtelijke stappen te ondernemen. Aan de gerechtelijke fase zijn (aanvankelijk) wel kosten verbonden. Deze proberen we zoveel mogelijk door te berekenen aan uw debiteur.

  Als u werkt met lokale incassobureaus dan loopt u vaak aan tegen een taalbarrière. Bovendien heeft u in veel landen te maken met een flink tijdsverschil. 

   

  Invorderingsbedrijf werkt als internationaal incassobureau met lokale juristen, advocaten en deurwaarders in het desbetreffende land, maar als klant communiceert u met uw incasso-adviseur in Nederland. U hoeft zelf geen contact te onderhouden met lokale partijen. We kunnen iedere incasso van de minnelijke tot en met een gerechtelijke incassoprocedure voor u uitvoeren.
  Als u een openstaande factuur bij een klant binnen de EU heeft, is het niet altijd nodig om te gaan procederen in het land van uw debiteur. Bij onbetwiste vorderingen is het voor Nederlandse bedrijven en particulieren namelijk ook mogelijk om een Europees Betalingsbevel (EBB) te laten uitvaardigen. 

  Deze procedure kunnen we indienen bij de rechtbank in Den Haag. 

  We moeten hiervoor slechts een paar standaardformulieren invullen en vervolgens kan de rechter een Europees Betalingsbevel doen uitgaan. 

  Hierna heeft uw wanbetaler 30 dagen om de vordering te betwisten. Als hij binnen deze termijn niet reageert, dan wordt het bevel definitief. Als dat het geval is, kunnen we beslag laten leggen, zonder dat hier nog een lokale rechter aan te pas hoeft te komen.

  In beginsel vallen alle kosten voor de kinderen onder de kinderalimentatie. Deze bijdrage is onder andere bedoeld voor voeding, kleding, kinderopvang, zwemles, sportverenigingen, scholing etc. Uw ex hoeft dus geen extra bijdrage te betalen als hij of zij dit niet wil. Wel staat het uw ex vrij om vrijwillig een extra bijdrage te leveren. Het is ook mogelijk om naast de alimentatie nog een convenant over de schoolkosten op te stellen. Hierin kunt u bijvoorbeeld afspreken hoe studiekosten verdeeld worden nadat de kinderen 21 zijn geworden.

  Op het niet betalen van de alimentatie staat in theorie maximaal 12 maanden gevangenisstraf. Als uw partner de alimentatie wel kan betalen, maar dit simpelweg vertikt, kan de rechter een gevangenisstraf opleggen. 

  De rechter toetst daarbij of een gevangenisstraf proportioneel is. In de meeste gevallen zal de rechter oordelen dat een gevangenisstraf te ingrijpend is.

  Wanneer uw ex zijn baan kwijtraakt of om een andere reden aanzienlijk minder inkomsten heeft, kan hij u verzoeken om een nieuwe regeling te treffen. Als u er samen niet uitkomt, kan uw ex bij de rechter een verzoek indienen om de alimentatie te verlagen. De bestaande afspraken blijven echter van kracht tot er een nieuw bedrag is vastgesteld. Uw ex moet de afgesproken alimentatie dus gewoon blijven betalen tot er nieuwe afspraken zijn vastgelegd.

  Als uw ex-partner persoonlijk failliet wordt verklaard, dan zal de rechter-commissaris een bedrag vaststellen dat uw ex nodig heeft om in zijn of haar levensonderhoud te voorzien. Dit noemt men het vrij te laten bedrag. Als hij of zij meer inkomen heeft, dan gaat de rest naar naar de curator. Die gebruikt dit geld om schuldeisers af te betalen. 

  Het vrij te laten bedrag ligt doorgaans rond het bijstandsniveau. Omdat dit bedrag in principe net genoeg is om in het levensonderhoud te voorzien, zal uw ex-partner vervolgens niet voldoende middelen hebben om de alimentatie te betalen. 

  Uw ex kan de rechter daarom vragen een nieuw alimentatiebedrag vast te stellen. In de meest gevallen zal de rechter het nieuwe alimentatiebedrag op € 0,- vaststellen. U ontvangt dan dus geen alimentatie meer. 

  Heeft uw ex-partner het faillissement moedwillig uitgelokt? Bijvoorbeeld omdat hij of zij de alimentatie niet wil betalen? Dan kan de rechter wel bepalen dat uw ex de alimentatie alsnog moet betalen. 

  Heeft u nog achterstallige alimentatie tegoed van uw ex? Dan kunt u zich na het faillissement als schuldeiser bij de curator melden.

  Waarom 40.000 klanten u voor gingen

  Y. Portz
  Y. Portz

  It is easy to get in contact with them, and the staff is very helpful. They create an online file that can be looked into 24/7, which is very useful if you want to check the status of your case. Overall a great service and I would recommend them.

  Jeppen
  Jeppen
  Aardige en deskundige mensen. Had in Duitsland twee zaken die maar niet wilden lukken. Met hun hulp allebei opgelost. Zonder rechtszaak!!
  Yakub
  Yakub
  Very positivie - they were very communicative, constructive and helpful. I am very happy with the service they provided.

  Even 10 minuten sparren?

  drs. mr. Joost Konings

  Internationaal incasso jurist
  Stuur email

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Neem telefonisch of per mail contact op