Home PageIncasso China

Incasso China: wij zorgen dat u uw geld krijgt

Met een andere taal, een ander schrift en sterk afwijkende handelsgebruiken kan het innen van uw openstaande vorderingen in China een hels karwei lijken. Tel daar nog eens bij op dat gerechtelijke procedures in China heel anders verlopen dan in Nederland en de moed zakt u in de schoenen.

Gelukkig kan Invorderingsbedrijf u helpen bij het innen van uw openstaande vorderingen in China. We werken samen met officiële Chinese advocaten- en deurwaarderskantoren. Zij zijn als geen ander op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving en kennen de weg binnen het Chinese rechtssysteem. Zo weten wij uw openstaande schulden voor u te incasseren in China.

Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Gespecialiseerd in incasso in China

Doet u zaken in China en betaalt uw klant de factuur niet? Heeft u nog salaris tegoed van een Chinese werkgever? Of heeft u een schadeclaim in China? Als u schulden moet innen in China krijgt u te maken met onbekende tradities en gebruiken. Bovendien lopen de meeste crediteuren tegen een flinke taalbarrière aan. 

Daarom staan onze internationale incassospecialisten klaar om u te helpen. Zij beschikken over een uitgebreid netwerk met Chinese advocaten en deurwaarders. Samen zorgen zij ervoor dat uw openstaande vordering zo snel en efficiënt mogelijk geïnd wordt. Lukt dat niet op een minnelijke manier, dan staan onze juristen in China klaar om een gerechtelijke procedure voor u starten. 

Wilt u een inschatting van de slagingskans van uw vordering? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom Invorderingsbedrijf voor uw incasso in China?

Direct uw vordering indienen?

Heeft u een openstaande vordering in China die maar niet betaald wordt? Laat uw gegevens achter en één van onze internationale incassospecialisten neemt contact met u op om uw vordering te bespreken.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Hoe werkt incasso in China?

  Net als in Nederland kunnen we incasso in China grofweg verdelen in een buitengerechtelijke (ook wel minnelijke) fase en een gerechtelijke fase. Omdat de minnelijke fase doorgaans het snelst en meest efficiënt is, proberen we uw vordering in eerste instantie zonder tussenkomst van de rechter te innen. 

  Als dat niet lukt dan schrikken we er ook niet voor terug om de lokale juristen en advocaten waarmee wij samenwerken aan het werk te zetten om een gerechtelijke procedure te starten. 

  Hieronder leggen we uit hoe zowel het buitengerechtelijke als het gerechtelijke traject er in China uitziet.

  Buitengerechtelijke incasso in China

  Tijdens een buitengerechtelijk incassotraject nemen we contact op met uw debiteur. We sturen onder andere herinneringen en aanmaningen. De ervaring leert echter dat het bellen en e-mailen van uw debiteur in China meer effect heeft. Dit doen wij dus ook. In een periode van drie weken nemen we 16 keer contact op met uw debiteur. 

  Daarbij voeren we de druk geleidelijk aan op. Uiteindelijk waarschuwen we uw debiteur dat we juridische stappen zullen ondernemen als de rekening niet binnen de in de aanmaning vermelde datum betaald wordt en dat hier incassokosten en juridische kosten aan verbonden zijn voor uw debiteur. In veel gevallen zijn deze inspanningen voldoende om uw rekening betaald te krijgen.

  Invordering in china

  Gerechtelijke incasso in China

  Lukt het niet om uw factuur in de minnelijke fase te incasseren? Dan stappen we naar de rechter in China om uw geld te verhalen. Hoe de gerechtelijke procedure verloopt, hangt er onder andere vanaf of uw debiteur de rechtmatigheid van de vordering betwist of niet. 

  Bij een onbetwiste vordering is het mogelijk om een zogenoemde pre-court procedure te starten (PRC civiele procedure nr. 189). Hierbij kan het Primary People’s Court (基 层人法院) een betalingsbevel uitvaardigen. Uw debiteur heeft vervolgens 15 dagen om bezwaar aan te tekenen, anders wordt het betalingsbevel executoriaal (uitvoerbaar). 

  Als uw debiteur de vordering wel betwist dan volgt er een reguliere gerechtelijke procedure. Hiervoor moeten we een zaak aanspannen bij dezelfde rechtbank. Daarbij moeten we onder andere een uitgebreid klaagschrift, uw bedrijfslicentie, contracten, afleveringsbewijzen, facturen en alle aan de zaak gerelateerde correspondentie aanleveren.

  De rechtbank zal deze bewijslast bestuderen. Ook zal de rechter proberen beide partijen te bewegen tot een schikking te komen. Als dat niet lukt, dan doet de rechter uitspraak. De rechter kan de verliezende partij veroordelen tot het betalen van de schuld en eventueel een schadevergoeding.

  Hoelang duurt een gerechtelijke incasso?

  Het Chinese recht schrijft voor dat de rechtbank binnen 6 maanden na acceptatie van de zaak een uitspraak in eerste aanleg moet doen. Vervolgens kan men beroep aanspannen. Hierna moet er volgens de Chinese wet binnen 3 maanden na acceptatie van het hoger beroep een uitspraak gedaan worden. 

  In de praktijk hebben de rechtbanken echter de vrijheid om langer voor complexe zaken uit te trekken. Rechtszaken waarbij buitenlandse partijen betrokken zijn, worden gezien als complexe zaken en nemen daardoor doorgaans wat meer tijd in beslag. Het is niet ongebruikelijke dat een gerechtelijke incasso in China twee jaar of langer in beslag neemt.

  Hoeveel kost een gerechtelijke procedure?

  Hoeveel het kost om een gerechtelijke procedure te starten, hangt af van de hoogte van de vordering. Het hoogste percentage is 2,5% (voor vorderingen onder 100.000 CNY) en het laagste percentage is 0,5% (voor vorderingen boven 20 miljoen CNY). 

  De verliezende partij kan daarbij veroordeeld worden tot het betalen van de proceskosten, de incassokosten en de kosten voor juridische bijstand. Het is in China toegestaan dat juristen en advocaten geen vast tarief ontvangen, maar een percentage van het bedrag dat uiteindelijk wordt uitgekeerd aan de schuldeiser.

  Verjaringstermijn

  In China moeten claims binnen een bepaalde termijn voor de rechter gebracht worden, anders vervallen ze. Voor commerciële vorderingen moet er bijvoorbeeld binnen twee jaar nadat de debiteur in gebreke is gesteld een zaak worden aangespannen. Bij internationale levering van goederen geldt echter een verjaringstermijn van 4 jaar. Voor claims tegen overheidsinstanties geldt een vervaltermijn van slechts 3 maanden.

  Conservatoir beslag in China

  Net als in Nederland is het mogelijk om in China bepaalde voorzorgsmaatregelen te treffen om te voorkomen dat er tijdens de gerechtelijke procedure geld of goederen worden weggesluisd. Zo kan er conservatoir beslag gelegd worden op bankrekeningen, vastgoed, aandelen en bedrijfsvoorraden. Ook kan de rechter bepalen dat de partijen geen nieuwe contracten af mogen sluiten. 

  Om conservatoir beslag te leggen moet een verzoek worden ingediend bij de lokale rechtbank. Hierbij moet de schuldeiser motiveren waarom het strikt noodzakelijk is om preventief beslag te leggen. De rechter zal het risico daarbij afwegen tegen de mogelijke schade die de beslaglegging toebrengt aan bijvoorbeeld de bedrijfsvoering van uw debiteur.

  Sparren met een internationale incasso expert?

  Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Beslaglegging in China

   Zodra de rechter uw vordering gegrond heeft verklaard, moet uw schuldenaar het openstaande bedrag en de eventuele juridische kosten betalen. In de praktijk gebeurt dat niet altijd direct. 

   In dat geval moeten we een verzoek tot executie van het vonnis indienen bij het Primary People’s Court. Deze rechtbank kan vervolgens beslag laten leggen op de bankrekening van de wanbetaler. De rekening blijft bevroren tot de volledige schuld is betaald.

   Faillissement in China

   Als uw debiteur de schuld niet kan voldoen, is het mogelijk om het faillissement van uw debiteur aan te vragen. Dit is een sterk drukmiddel; om een faillissement te voorkomen betalen de meeste schuldenaars de openstaande schuld direct. 

   Om een faillissementsprocedure te starten, moeten we een faillissentsaanvraag indienen bij de rechtbank. Als de rechtbank de faillissementsaanvraag honoreert, dienen alle schuldeisers binnen een door de rechtbank aangekondigde periode (maximaal 3 maanden) hun vordering in te dienen. 

   Alle vorderingen op de schuldenaar worden vervolgens tijdelijk opgeschort totdat er een bewindvoerder is aangesteld. De bewindvoerder neemt de controle over de onderneming over en probeert de verschillende schuldeisers uit de failliete boedel uit te betalen. 

   Tijdens de afwikkeling van het faillissement krijgen bepaalde schuldeisers voorrang boven andere. Zo worden eerst de schulden terugbetaald die zijn ontstaan tijdens de faillissementsprocedure. Vervolgens worden werknemers uitbetaald en aan werknemers gerelateerde belastingen afgedragen. Ongedekte leningen worden als laatste terugbetaald. 

   Overigens betalen de meeste debiteuren de openstaande vordering direct als er een faillissementsaanvraag wordt ingediend. In dat geval kunnen we de procedure stopzetten.

   Onze incassospecialisten

   In 10 jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot wereldwijde marktleider op het gebied van incasso. “Wij gaan verder waar anderen stoppen”.

   Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden op het gebied van incasso, of heeft u vragen over incasso? Onze specialisten staan u graag direct te woord. 

   mr. May Leung

   Incassojurist

   mr. Wesley Boeters

   Incassojurist

   Bas Toet

   Incassospecialist

   Advies over uw zaak?

   Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen

    Rechtsgebieden incasso China

    Bij Invorderingsbedrijf helpen we crediteuren met verschillende soorten vorderingen over de grens. Vaak gaat het daarbij om zakelijke klanten die niet betalen, maar soms ook om huurconflicten, betalingsconflicten met een werkgever, huur- of aankoopconflicten of schadeclaims. 

    We kunnen u onder andere helpen als u te maken heeft met wanbetaling in de volgende rechtsgebieden:

    1. Bouwrecht
    2. Huur en verhuur
    3. Koop en verkoop
    4. Arbeidsrecht
    5. Agentuurovereenkomst
    6. Transport
    7. Schades en onrechtmatig handelen

    We werken voor zowel voor opdrachtgevers rechtstreeks als voor tussenpersonen (bijvoorbeeld advocaten- en accountantskantoren).

    Waar kunnen we u nog meer mee van dienst zijn in China?

    Direct uw incasso in China indienen?

    Vul ons incasso aanmeldformulier in om een incasso te beginnen. Wilt u liever eerst advies van een specialist in internationale incasso over uw vordering? Laat uw gegevens achter of bel ons via 070 – 762 0330.

    Direct uw incasso indienen

    Vul uw gegevens in en we nemen binnen één dag contact met u op.

     Bent u een particulier of een onderneming?

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Incassobureau inschakelen

     FAQ: Veelgestelde vragen over incasso China

     No Cure No Pay Incasso

     Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

     • Géén succes = géén kosten
     • 100% uitkering van de hoofdsom
     • 95% slagingspercentage

     Alstublieft,

     Uw download

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

     Download direct

     Waarom 40.000 klanten u voor gingen

      Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Neem telefonisch of per mail contact op

      Onbeperkt wereldwijd incasseren?

      Serviceovereenkomst incasso wereld - invorderingsbedrijf