Home PageBetalingsherinnering sturen? Download gratis voorbeeld (+4 voorbeelden)

Betalingsherinnering

Als een klant een factuur niet op tijd betaalt, is dat natuurlijk erg vervelend. Toch hoeft u niet gelijk te wanhopen. Met een betalingsherinnering, attendeert u uw klant op de openstaande factuur. Tegelijkertijd laat u zien dat u de factuur niet vergeten bent. 

Op zoek naar een betalingsherinnering voorbeeld? Kies uit één van onze betalingsherinnering voorbeelden. Aan de hand van onze voorbeelden stelt u in een handomdraai een goede betalingsherinnering op. Daarnaast delen we in dit artikel enkele waardevolle tips met u.

Download voorbeeldbrief betalingsherinnering (formeel)
Download voorbeeldbrief betalingsherinnering (informeel)

Blijf niet eindeloos betalingsherinneringen sturen

Heeft u een openstaande factuur en uw klant reageert niet na een eerste betalingsherinnering? Verspil geen tijd en stuur geen tweede betalingsherinnering, een tweede betalingsherinnering is namelijk lang niet zo effectief als een aanmaning. Vertel direct dat u een incassobureau inschakelt als betaling uitblijft. Als dit niet het gewenste effect heeft, dan is het belangrijk om daadwerkelijk zo snel mogelijk de hulp van een incassobureau in te schakelen. 

Hoe sneller we een incassoprocedure in gang zetten, hoe groter de kans dat we uw geld voor u kunnen innen. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans dat andere schuldeisers u voor zijn, uw debiteur failliet gaat of er niets meer te halen valt bij uw wanbetaler.

Voorbeeld betalingsherinnering nodig? Vraag onze specialisten om advies.

Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt direct contact met u op.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Wat is een betalingsherinnering?

  Een betalingsherinnering, ofwel herinneringsfactuur, is een bericht waarmee een schuldeiser (crediteur) een schuldenaar (debiteur) herinnert aan het openstaande bedrag. Met de vriendelijke herinnering verzoekt de schuldeiser de debiteur de openstaande rekening alsnog te betalen

  Een belangrijk kenmerk van een betalingsherinnering is dat zij vriendelijk en niet te streng van toon is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een sommatie). Een betalingsherinnering is dus altijd een vriendelijke herinnering of vriendelijke reminder.

  8 tips voor een vriendelijke herinnering

  Zoals besproken moet een herinneringsbrief een ”vriendelijke toon” hebben. Daarnaast zijn er nog een aantal punten waar een vriendelijke reminder aan moet voldoen. Een vriendelijke reminder moet namelijk aan verschillende aspecten voldoen om effectief en beleefd te zijn. Hier zijn enkele belangrijke punten waarmee u rekening kunt houden bij het opstellen van een vriendelijke reminder:

  1. Houd het vriendelijk en beleefd: zorg ervoor dat u de toon van de herinnering vriendelijk en beleefd houdt. Vermijd het gebruik van harde of dwingende taal. Het doel is om u eraan te herinneren zonder u onder druk te zetten of te beledigen.

  2. Wees duidelijk en beknopt: zorg ervoor dat uw boodschap duidelijk en beknopt is. Vermijd lange en ingewikkelde zinnen. Houd de reminder kort en to the point, zodat u gemakkelijk kunt begrijpen waar het om gaat.

  3. Vermeld het belang: leg kort uit waarom de herinnering belangrijk is. Geef aan welke actie of deadline eraan verbonden is en waarom het relevant is voor u. Dit helpt u de urgentie en het belang van de herinnering te begrijpen.

  4. Bied hulp of ondersteuning aan: als het relevant is, kunt u ook aanbieden om te helpen of ondersteuning te bieden bij het voltooien van de taak of het nakomen van de afspraak. Dit toont bereidheid om te helpen en maakt de herinnering minder opdringerig.

  5. Geef specifieke details: verstrek specifieke details met betrekking tot de taak, de deadline, de locatie of andere relevante informatie. Dit helpt u snel en gemakkelijk actie te ondernemen zonder verwarring.

  6. Pas de toon aan de relatie aan: pas de toon van mijn reminder aan op de relatie die we hebben. Als het een informele relatie is, kan ik een iets lossere toon gebruiken, terwijl ik bij een formele relatie beleefder moet zijn.

  7. Stuur de reminder op het juiste moment: zorg dat de reminder op het juiste moment verstuurd wordt, zodat u voldoende tijd heeft om actie te ondernemen voordat de deadline verstrijkt.

  8. Bedank uw klant: de reminder afsluiten door de klant te bedanken voor zijn/haar aandacht en inspanningen om te reageren op de herinnering.

  Door deze elementen in uw vriendelijke herinnering op te nemen, vergroot u de kans dat de boodschap positief wordt ontvangen en de herinneringsbrief met succes ervoor zal zorgen dat uw debiteur de betaling voldoet.

  Waar moet een betalingsherinnering aan voldoen?

  Een betalingsherinnering is geen wettelijke verplichting. Er gelden dus ook geen specifieke wettelijke regels voor een betalingsherinnering. Wel dient een herinnering een duidelijk praktisch doel: uw onbetaalde facturen betaald krijgen. 

  Daarom is het belangrijk dat de herinneringsbrief een aantal elementen bevat:

  • Het factuurnummer van de originele factuur
  • Klant- en ordernummer (mits van toepassing)
  • Het openstaande factuurbedrag
  • De verlopen vervaldatum
  • Een nieuwe betaaltermijn

  Het kan zijn dat u per ongeluk een betalingsherinnering verstuurt terwijl uw klant de factuur betaald heeft. Voeg aan de brief daarom altijd de volgende zin of een zin van vergelijkbare strekking toe:

  Als uw betaling deze brief heeft gekruist, kunt u deze betalingsherinnering als niet verzonden beschouwen.

  Vermeld in een betalingsherinnering nog niet dat u de zaak over zult dragen aan een incassobureau als er niet betaald wordt, scherm ook niet met eventuele extra kosten en breng nog geen incassokosten in rekening.

  Een betalingsherinnering is een “vriendelijke reminder”. Het is belangrijk dat de toon vriendelijk en netjes is. Wek niet de indruk dat u boos bent. 

  Betalingsherinnering versturen: hoe doet u dat?

  Er zijn verschillende manieren om een betalingsherinnering te versturen, zoals:

  Per aangetekende post: een betalingsherinnering kan doormiddel van een brief per post worden verzonden, waarbij een fysieke papieren brief wordt verstuurd naar het adres van de debiteur.

  Per e-mail: een betalingsherinnering kan ook worden verzonden per e-mail. Dit is een snelle en goedkope manier om de debiteur te bereiken.

  Per telefoon: Soms kan het effectiever zijn om de debiteur te bellen en de betalingsherinnering mondeling door te geven. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn als er sprake is van een langdurige betalingsachterstand en de debiteur niet reageert op schriftelijke herinneringen. Naast bellen kunt u ook een betalingsherinnering per sms of WhatsApp versturen

  Over het algemeen is het aan te raden om betalingsherinneringen schriftelijk te versturen, zodat er een bewijs is dat de herinnering is verstuurd en ontvangen. Een aangetekende brief kan in sommige gevallen verplicht zijn, bijvoorbeeld als er sprake is van een juridische procedure. 

  Betalingsherinnering

  Wanneer verstuurt u een betalingsherinnering?

  Last van een openstaande factuur? We raden u aan de (eerste) betalingsherinnering een aantal dagen (het liefst twee) na het verstrijken van de afgesproken betalingstermijn van de openstaande facturen te versturen. Hierdoor is de kans op een snelle betaling het grootst. 

  Door snel nadat de vervaldatum van de factuur verstreken is een betalingsherinnering te sturen, geeft u het signaal af dat u uw administratie perfect op orde heeft. Zo voorkomt u dat u uw klant het idee geeft dat u de openstaande factuur misschien wel vergeet als hij die niet betaalt. 

  Om in staat te zijn op korte termijn een herinneringsbrief te sturen, moet u natuurlijk wel weten dat de betalingstermijn van de onbetaalde factuur is verlopen. Daarom is het belangrijk om uw debiteurenbeheer goed op orde te hebben.

  Om uzelf onnodig werk te besparen, kunt u de herinnering beter niet direct de dag na de vervaldatum van de factuur versturen. In dat geval is de kans namelijk groot dat de herinnering en de betaling elkaar kruisen.

  5 tips voor het versturen van een betalingsherinnering

  Tip 1: Verstuur uw betalingsherinnering zo snel mogelijk

  Als klanten merken dat u uw betalingstermijnen niet serieus neemt, werkt dat wanbetaling in de hand. Uw klant krijgt het gevoel dat hij er misschien mee wegkomt als hij openstaande facturen niet betaalt. Daarom is het belangrijk om uw herinneringen zo snel mogelijk na het verstrijken van de vervaldatum van de factuur te verzenden. 

  Als u betalingstermijnen van 14 dagen hanteert, stuurt u de herinnering 2 dagen na het verstrijken van de betalingstermijn. Hanteert u betalingstermijnen van 30 dagen, dan kunt u op de 3e of 4e dag een herinnering sturen. 

  Het snel versturen van een betalingsherinnering heeft ook een psychologisch effect: uw klant schaamt zich als hij telkens een reminder moet krijgen. In de toekomst zal hij daardoor sneller betalen.

  Tip 2: bel uw klant

  Probeer om contact te onderhouden met uw klant. Is een betaling nog niet binnen maar is de vervaldatum op de factuur al verstreken? Dan kunt u voordat u een betalingsherinnering stuurt eventueel telefonisch contact met uw klant opnemen. 

  Misschien is de factuur niet goed aangekomen? Of was de factuur niet correct? Ook kan het zijn dat uw klant niet tevreden was over de geleverde diensten of producten. Als u hier op tijd achter komt, heeft u de kans om dit nog te herstellen.

  Betalingsherinnering

  Tip 3: stel vragen en toon begrip

  Ook in de betalingsherinnering zelf kunt u vragen stellen. Op deze manier maakt u het bericht persoonlijker en zal uw debiteur meer aandacht besteden aan uw herinneringsbrief of e-mail. 

  Vraag ook in de betalingsherinnering of de factuur goed is aangekomen? Is deze niet in de spam-folder beland? Hoe vervelend onbetaalde facturen ook zijn, laat uit de betalingsherinnering blijken dat u begrijpt dat er iets mis kan zijn gegaan of dat de factuur even aan de aandacht is ontsnapt. Verzoek uw klant wel om het openstaande bedrag zo snel mogelijk te betalen.

  Tip 4: maak betalen zo eenvoudig mogelijk

  Hoe makkelijker u het uw klant maakt om te betalen, hoe groter de kans dat hij dit direct doet. Als uw debiteur het geld handmatig moet overmaken, dan loopt u het risico dat hij de herinnering eerst aan de kant legt. 

  Stuurt u direct een betaallink dan is de kans groot dat hij de betaling direct voltooit.

  Tip 5: start een incassotraject

  Als uw debiteur na een herinnering en een aanmaning nog steeds niet betaalt, dan is het verstandig om direct een incassobureau in te schakelen

  Een aanmaning van een incassobureau maakt vaak meer indruk dan die van een particulier (vreemde ogen dwingen). Bovendien weten we als incassobureau precies hoe we de druk op uw debiteur op moeten voeren. De kans is daardoor groot dat uw klant de factuur alsnog betaalt.

  Als uw klant na een minnelijke incassoprocedure nog steeds in gebreke blijft, kunnen we een gerechtelijke procedure starten. Met een vonnis van de rechter kunnen we uiteindelijk beslag laten leggen.

  Geen reactie op betalingsherinnering? Stuur een aanmaning

  Als u een eerste betalingsherinnering heeft gestuurd, waar niet op gereageerd wordt, dan is de volgende stap het sturen van een tweede herinnering, ofwel een aanmaning. Een aanmaning is strenger van toon dan een reminder.

  Daarnaast heeft een aanmaning aan een particuliere klant ook een wettelijke functie. Particuliere klanten moeten namelijk altijd een laatste aanmaning ontvangen voordat er incassokosten in rekening gebracht mogen worden en u de zaak over kunt dragen aan een incassobureau. 

  Deze brief noemt men ook wel de WIK-brief of 14-dagenbrief. Met de WIK-brief geeft u uw klant nog minimaal 14 dagen de tijd om de factuur te betalen zonder bijkomende kosten. In de brief moet u direct vermelden dat u de zaak over zult dragen aan een incassobureau als er niet betaald wordt. Ook moet u laten weten hoe hoog de incassokosten in dat geval zijn.

  Voorbeeld betalingsherinnering Engels

  Heeft u een debiteur in het buitenland? En bent u op zoek naar een voorbeeld betalingsherinnering in het Engels? Dan bent u hier aan het juiste adres. Onze voorbeeld betalingsherinneringen zijn opgesteld door juristen met jarenlange ervaring en expertise op dit gebied. Als u in het Engels met uw klant communiceert kunt u onze Engelse herinneringsbrief (late payment reminder) gebruiken.

  Download voorbeeld betalingsherinnering Engels (formeel)
  Download voorbeeld betalingsherinnering Engels (informeel)

  De voorbeeld betalingsherinneringen zijn volledig vrijblijvend te downloaden. Wacht niet te lang en laat uw debiteur de betaling voldoen.

  Betalingsherinnering

  Betaaltermijnen betalingsherinnering?

  Als u een betalingsherinnering stuurt, kunt u een korte betaaltermijn aanhouden. U heeft uw debiteur immers al de kans gegeven om op tijd te betalen. Wat voor betaaltermijn u precies op de herinnering zet, mag u zelf bepalen.

  Als richtlijn kunt u de volgende betalingstermijnen hanteren:

  Betaaltermijn factuur Richtlijn termijn betalingsherinnering / aanmaning
  0 - 14 dagen 3 dagen
  15 - 30 dagen 5 dagen
  > 30 dagen 7 dagen

  Maak gebruik van onze voorbeeld betalingsherinneringen

  In het kort kunnen betalingsherinneringen dus een effectieve manier zijn om debiteuren eraan te herinneren dat er betalingen openstaan en om ervoor te zorgen dat de crediteur tijdig wordt betaald. Of u nu een klein bedrijf of een grote organisatie bent, het is belangrijk om betalingsherinneringen te gebruiken om uw kasstroom op peil te houden en financiële problemen te voorkomen.

  Als u op zoek bent naar voorbeeldbrieven of voorbeeld betalingsherinneringen, kan Invorderingsbedrijf u helpen. Wij hebben jarenlange ervaring in het incasseren van openstaande betalingen en beschikken over verschillende voorbeeld herinneringsbrieven en herinneringsmails die u kunt gebruiken om uw eigen betalingsherinnering te formuleren. Onze specialisten staan altijd voor u klaar om u te helpen bij het opstellen van een effectieve betalingsherinnering en om u te adviseren over verdere stappen als betalingen uitblijven.

  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe wij u kunnen helpen bij het incasseren van openstaande betalingen.

  Een vordering indienen?

  Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Betalingsherinnering

   FAQ: Veelgestelde vragen over betalingsherinneringen

   Het verschil tussen een betalingsherinnering en een aanmaning zit hem vooral in de toon. Een betalingsherinnering is een eerste betalingsherinnering op een vriendelijke manier om uw debiteur erop te attenderen dat er nog een factuur openstaat en dat de betalingstermijn is verstreken. U doet een vriendelijk verzoek om de factuur alsnog te betalen.

   Een aanmaning is een tweede herinnering met het dringend verzoek om de openstaande factuur te betalen. Het is vaak de laatste brief voordat u een incassobureau inschakelt. Dit laat u ook weten in de aanmaning.

   Particuliere klanten moeten altijd een wettelijke laatste aanmaning (WIK-brief) krijgen voordat er wettelijke incassokosten in rekening gebracht mogen worden. 

   Hoe zit dat met zakelijke debiteuren? Voor zakelijke debiteuren is dat niet verplicht. Toch raden wij u af om direct incassokosten in rekening te brengen als uw klant een betalingsachterstand heeft. De kans bestaat dat er sprake is van een vergissing en dat hij het openstaande bedrag alsnog betaalt. Als u uw klant direct op kosten jaagt, verpest u de relatie.

   Het is niet toegestaan om administratiekosten, herinneringskosten of andere soorten kosten in rekening te brengen. Deze kosten maken namelijk al deel uit van incassokosten. 

   Bij particuliere klanten mag u pas incassokosten in rekening brengen als u eerst een WIK-brief heeft verstuurd.

   Voor zakelijke debiteuren mag u wel direct incassokosten in rekening brengen. Wij raden dit af. 

   Voeg géén kosten toe aan de betalingsherinnering. U wilt de relatie niet beschadigen door uw klant onnodige kosten op te leggen. Wij adviseren om een herinnering en een aanmaning te sturen. Daarna schakelt u een incassobureau in. Het incassobureau kan vervolgens incassokosten in rekening brengen.

   Nee. Het versturen van een betalingsherinnering is niet wettelijk verplicht. Toch raden wij u aan dit wel te doen. Een herinnering is namelijk een vriendelijke manier om uw klant de kans te geven de factuur te betalen zonder hem op kosten te jagen. Zo wordt de relatie met uw klant niet direct verstoord, wat bijvoorbeeld wel het geval is als u direct op hoge poten een aanmaning of sommatie stuurt. 

   U wilt uw klant immers niet afschrikken, zeker niet wanneer de klant de factuur gewoonweg vergeten is te betalen. 

   Heeft uw klant laten weten dat hij of zij zeker niet van plan is te betalen? Dan is het een ander verhaal. In een dergelijke situatie kunt u de vordering direct uit handen geven aan een incassobureau.

   Als u meerdere betalingsherinneringen stuurt, bestaat de kans dat uw debiteur die tijd gebruikt om zijn bezittingen te verbergen, waardoor het moeilijk wordt om beslag te laten leggen. Ook loopt u het risico dat andere schuldeisers u voor zijn of dat uw klant tussentijds failliet gaat.

   Als er geen reactie is op uw herinneringsmail, zijn hier enkele stappen die u kunt overwegen:

   1. Telefonisch contact: overweeg om telefonisch contact op te nemen met de debiteur. Dit kan een persoonlijkere benadering zijn en kan de communicatie versnellen. Stel duidelijke vragen over de betaling en probeer tot een oplossing te komen.

   2. Schriftelijke aanmaning: als de herinnering en opvolging geen resultaat opleveren, kunt u een formele schriftelijke aanmaning sturen. Dit kan een laatste waarschuwing zijn voordat verdere stappen worden ondernomen. Zorg ervoor dat u de relevante informatie, zoals het openstaande bedrag en de deadline, opneemt.

   3. Klantrelatie evalueren: overweeg om de relatie met de klant te evalueren. Als herhaaldelijke betalingsachterstanden of het negeren van communicatie een patroon worden, kunt u overwegen om toekomstige transacties met deze klant te heroverwegen.

   4. Incassomaatregelen overwegen: als alle pogingen om contact op te nemen en een betalingsregeling te treffen vruchteloos zijn, kunt u overwegen om juridische stappen te ondernemen, zoals het inschakelen van een incassobureau of het starten van een gerechtelijke procedure. Raadpleeg een juridisch adviseur om de beste opties te bespreken.

   Onthoud dat elke situatie uniek is en dat het belangrijk is om professioneel juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat u de juiste stappen onderneemt en handelt in overeenstemming met de geldende wetten en regels.

   Ook voor oude facturen kunt u een herinnering sturen. Wel geldt er voor vorderingen een verjaringstermijn. Als die is verstreken, kunt u de vordering niet meer (via rechtswege) innen. 

   Facturen van minder dan 2 jaar oud: als uw factuur minder dan 2 jaar oud is, dan is de vordering vrijwel zeker nog niet verjaard. Het is dus zinvol om een betalingsherinnering te sturen.

   Factuur ouder dan 2 jaar, minder dan 5 jaar: wanneer de factuur tussen de 2 en 5 jaar oud is, moet u goed kijken of de vordering over een zakelijke- of consumentenkoop gaat. De vorderingen voor een consumentenkoop verjaart namelijk na 2 jaar.

   Zakelijke vorderingen hebben in principe een verjaringstermijn van 5 jaar. U kunt in dat geval dus gerust een betalingsherinnering sturen.

   Facturen ouder dan 5 jaar: bij facturen ouder dan 5 jaar heeft het geen zin om nog een betalingsherinnering te sturen. Vrijwel alle vorderingen verjaren namelijk na 5 jaar.

   Bent u erachter gekomen dat u ooit een factuur heeft verstuurd, die uw klant nooit heeft betaald? Vaak is het mogelijk om alsnog een aanmaning te sturen. 

   Wel geldt er een verjaringstermijn voor vorderingen. Als de verjaringstermijn is verstreken, kunt u geen aanmaningsbrieven meer sturen. De verjaringstermijn is onder andere afhankelijk van of uw debiteur een particuliere of zakelijke klant is. 

   Zakelijke klanten

   De verjaringstermijn voor zakelijke klanten ligt 5 jaar nadat de vordering opeisbaar is geworden. Een vordering is opeisbaar zodra de betalingstermijn is verstreken. Heeft u geen betalingstermijn afgesproken? Dan wordt de vordering 30 dagen na ontvangstdatum van de factuur opeisbaar. Vanaf dat moment heeft u dus nog 5 jaar om een aanmaning te sturen. 

   Particuliere klanten

   Voor particuliere klanten geldt een kortere verjaringstermijn. Die ligt voor particuliere klanten namelijk op 2 jaar nadat de vordering opeisbaar is geworden.

   Een herinnering hoeft niet aan wettelijke eisen te voldoen, maar moet uit praktisch oogpunt wel alle relevante informatie bevatten (bankrekening, factuurbedrag, datum, betalingstermijn, etc.). 

   De klant moet in één oogopslag zien wat en hoe hij of zij moet betalen. Om het overzicht te bewaren, raden wij u aan de betalingsherinnering niet langer dan 1 pagina te maken. Zo blijft de informatie zo overzichtelijk mogelijk. Meerdere pagina’s betekent méér zoekwerk voor de klant. Dat wilt u niet.

   Zorg dat uw betalingsherinnering in ieder geval deze informatie bevat:

   1. Afzender: de naam en contactgegevens van degene die de herinnering stuurt.

   2. Debiteur: de naam en contactgegevens van de persoon of het bedrijf aan wie de herinnering is gericht.

   3. Factuurinformatie: een betalingsherinnering bevat een verwijzing naar de oorspronkelijke factuur die betaald moet worden, het factuurnummer, de datum en het bedrag dat nog betaald moet worden.

   4. Betalingsinstructies: duidelijke uitleg over hoe de betaling kan worden gedaan, inclusief het bankrekeningnummer en eventuele andere geaccepteerde betaalmethoden.

   5. Betalingstermijn: de uiterste datum waarop de betaling moet zijn ontvangen.

   6. Eventuele extra kosten: als er kosten in rekening worden gebracht bij te late betaling, worden deze vermeld, zoals rente of administratiekosten.

   7. Contactgegevens: een telefoonnummer of e-mailadres waar de debiteur terecht kan voor vragen of om problemen met de betaling op te lossen.

   Het is belangrijk dat alle informatie correct en duidelijk is, zodat de debiteur begrijpt wat er van hen wordt verwacht en de betaling op tijd kan worden gedaan.

   Een betalingsherinnering is geen verplichting. U mag dus ook direct een aanmaning sturen. 

   Wij raden u aan niet direct een aanmaning te sturen (tenzij uw debiteur al aangeeft niet te willen betalen). Een betalingsherinnering komt vriendelijker over en de klant betaalt dan vaak alsnog. Met een betalingsherinnering blijft de relatie onaangetast en wordt uw openstaande factuur alsnog betaald.

   Nee maar de beschikbare betalingsherinnering voorbeeldbrief is ook te gebruiken als een herinneringsmail voorbeeld. Dit kan een snelle en goedkope manier zijn om uw debiteur te bereiken en de betaling alsnog te ontvangen. Net als bij een betalingsherinnering per post, is het belangrijk dat de herinneringsmail beleefd en duidelijk is geformuleerd. 

   Herinneringskosten, ook wel bekend als aanmaningskosten of administratiekosten, verwijzen naar kosten die in rekening worden gebracht door een bedrijf of organisatie wanneer ze herinneringen sturen aan klanten die een openstaande betaling hebben. Deze kosten zijn bedoeld om de administratieve last en het extra werk dat gepaard gaat met het versturen van herinneringen te dekken.

   Het doel van herinneringskosten is om klanten aan te moedigen hun betalingen tijdig te voldoen. Door een extra kost in rekening te brengen voor het versturen van herinneringen, hopen bedrijven dat klanten gemotiveerd worden om hun openstaande betalingen zo snel mogelijk te regelen.

   De hoogte van herinneringskosten varieert per bedrijf. Sommige bedrijven hanteren een vast bedrag voor elke herinnering, terwijl andere bedrijven een percentage van het openstaande bedrag in rekening brengen. Het is belangrijk op te merken dat herinneringskosten vaak worden vermeld in de algemene voorwaarden of betalingsvoorwaarden van een bedrijf, zodat klanten hiervan op de hoogte zijn voordat ze een product of dienst afnemen.

   Het is raadzaam om de betalingsvoorwaarden en eventuele kosten voor herinneringen zorgvuldig te lezen voordat u een overeenkomst aangaat of een aankoop doet. Op die manier bent u op de hoogte van eventuele bijkomende kosten en kunt u uw betalingen tijdig regelen om extra kosten te voorkomen.

   1

   Onze locaties

   Denhaagen1 - invorderingsbedrijf

   Den Haag

   Amsterdam - invorderingsbedrijf

   Amsterdam

   Rott - invorderingsbedrijf

   Rotterdam

   Gro - invorderingsbedrijf

   Groningen

   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage
   Dyane driessen
   Dyane Driessen
   Er was slechts 1 brief nodig! Na mijn bestelling bij een webshop kreeg ik mijn geld niet terug bij een retour. Ik heb eindeloos inspanning moeten verlenen om de klantenservice zover te krijgen om het terug te betalen. Dat bleek helemaal niet nodig. Deze heren hebben het met 1 brief voor elkaar gekregen. Hoe ze het doen weet ik niet, maar blijkbaar dwingen deze vreemde ogen behoorlijk! Precies wat je moet zoeken als het gaat om vorderingen!
   Montage team enschede
   Montage Team Enschede
   Zeer professioneel, duidelijk, behulpzaam en vriendelijk! Prettige ervaring/samenwerking. Zeker een aanrader!

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Alstublieft,

    Uw download

    Asset e1611228345929 - invorderingsbedrijf

    Voorbeeld aanmaning

    Direct aan de slag met het versturen van een aanmaning? Download dan hier uw gratis voorbeeld aanmaning

    Download direct