Home PageDagvaarding

Invorderingsbedrijf

Een dagvaarding uitbrengen tegen uw wanbetaler

Heeft u meerdere betalingsherinneringen en aanmaningen verstuurd, maar weigert uw klant te betalen? Dan is het tijd om een gerechtelijke procedure te starten. Dit doen we door uw debiteur te dagvaarden. Met een dagvaarding wordt uw debiteur opgeroepen voor de rechter te verschijnen. Die zal hem vervolgens veroordelen de openstaande schuld te betalen.

Dagvaarding
Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie

Weigert uw debiteur te betalen? Onderneem snel actie.

Als u een openstaande vordering heeft die maar niet betaald wordt, dan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans namelijk is dat andere schuldeisers u voor zijn en er voor u niets meer te halen valt bij uw debiteur. 

Een efficiënte manier om uw schuld te innen is het dagvaarden van uw debiteur. Het uitbrengen van de dagvaarding is het begin van een gerechtelijke incassoprocedure. Bij Invorderingsbedrijf wordt uw dagvaarding opgesteld door onze ervaren juristen en aan uw debiteur overhandigd door onze deurwaarders. 

Met een dagvaarding wordt uw debiteur opgeroepen voor de rechter te verschijnen. Als de rechter uw vordering gegrond acht, wordt uw debiteur veroordeeld tot het betalen van de openstaande schuld (en de incassokosten). 

Doet hij dat niet uit zichzelf? Dan kunnen onze deurwaarders direct beslag leggen bij uw wanbetaler. Linksom of rechtsom: u krijgt waar u recht op heeft.

Tip: de meeste debiteuren laten het niet tot een rechtszaak komen en betalen direct als er een deurwaarder met een dagvaarding op de stoep staat. Daarmee is een dagvaarding een snelle, goedkope en efficiënte rechtsmaatregel.

Uw wanbetaler voor de rechter dagen?

Vul uw gegevens in en we nemen direct contact met u op.  Bent u een particulier of een onderneming?  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Wat is een dagvaarding?

  Dagvaarding betekenis: ”exploot (akte of officieel stuk) met een oproep om voor de rechter te verschijnen.”

  Volgens het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens kunnen burgers en bedrijven een geschil dat zij onderling of met de overheid hebben, voorleggen aan een onafhankelijke rechter. Die procedure wordt gestart met het uitbrengen van een dagvaarding. 

  De dagvaardingsprocedure is vastgelegd in het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering.

  Wat moet er in de dagvaarding staan?

  In de dagvaarding moeten we namens u als eiser gedetailleerd beschrijven wat we eisen, wat voor onderbouwing we hebben voor die eis en waarom de gedaagde partij (uw schuldenaar) aansprakelijk wordt gesteld. Als uw debiteur de vordering in de buitengerechtelijke fase heeft betwist, moeten we dit ook in de dagvaarding vermelden. 

  In een dagvaarding moet onder andere het volgende staan:

  • de datum van betekening
  • voornamen, naam, adres en woon- of vestigingsplaats van de eiser
  • de voornamen, de naam en het kantooradres van de deurwaarder
  • de naam en de woonplaats van de gedaagde
  • eis en gronden voor de dagvaarding
  • bewijzen voor het standpunt
  • locatie rechter
  • datum en tijd van de zitting waarop de rechter de zaak behandelt (rolzitting)
  • naam en adres van een eventuele gemachtigde of advocaat

  De dagvaarding moet worden ondertekend door de deurwaarder.

  Wat is het doel van een dagvaarding?

  Het primaire doel van het dagvaarden van uw debiteur is het betaald krijgen van de openstaande schuld. Door uw debiteur voor de rechter te dagen, begrijpt hij dat het u menens is. De meeste wanbetalers zullen beseffen dat het geen zin heeft om betaling langer te ontwijken en de openstaande rekening alsnog betalen.

  Waarom de meeste debiteuren direct betalen

  Als de rechter u als schuldeiser in het gelijk stelt, wordt uw debiteur niet alleen veroordeeld tot het betalen van de openstaande vordering, hij draait ook op voor (een groot deel van) de kosten die gemaakt zijn voor de gerechtelijke procedure

  Als uw debiteur geen verweer voert tegen de eis, dan zal de rechter een verstekvonnis uitspreken. Hierin stelt de rechter de eiser vrijwel altijd automatisch in het gelijk. 

  Als uw debiteur na een vonnis van de rechter alsnog weigert te betalen, kan hij bezoek van een deurwaarder verwachten. Die kan beslag leggen op vrijwel alle bezittingen van uw debiteur om ervoor te zorgen dat het vonnis van de rechter wordt uitgevoerd. 

  De meeste debiteuren beseffen dat het geen zin heeft om het zover te laten komen. Daarom betalen zij de openstaande rekening direct na het ontvangen van de dagvaarding.

  Betekenis beslaglegging

  Beslaglegging is onder te verdelen in twee soorten: conservatoir en executoriaal beslag. 

  Conservatoir beslag is een maatregel met het doel bezittingen van uw debiteur te “conserveren” (beschermen). Voorafgaand of gedurende een gerechtelijke procedure wordt er beslag gelegd bij uw debiteur. Hierdoor wordt verzekerd dat de vordering daadwerkelijk geïnd kan worden als de rechter u op een later moment in het gelijk stelt. 

  Executoriaal beslag is een beslaglegging op basis van een vonnis van de rechter. Als de rechter uitspraak heeft gedaan, maar uw debiteur nog steeds weigert betalen, dan kan het vonnis ten uitvoer gelegd worden. Dit betekent dat een deurwaarder beslag kan leggen op bezittingen van uw debiteur. Spullen kunnen openbaar worden verkocht. Uit de opbrengst hiervan wordt u als schuldeiser uitbetaald.

  Hoe kan ik iemand dagvaarden?

  Wat ervoor nodig is om iemand te dagvaarden, hangt af van de hoogte van uw vordering. Daarnaast is het ook van belang om wat voor soort vordering het gaat.

  Wie vraagt de dagvaarding aan?

  Om iemand te dagvaarden heeft u in ieder geval een deurwaarder nodig. Bij vorderingen van meer dan 25.000 euro is ook een advocaat vereist om iemand te dagvaarden, behalve als het gaat om een vordering binnen het huur- of arbeidsrecht. In het laatste geval kunt u dagvaarden zonder bijstand van een advocaat.

  Heb ik een advocaat nodig?

  Als u conservatoir beslag wilt leggen bij uw debiteur, bent u verplicht een advocaat in te schakelen. Alleen een advocaat kan namelijk een verzoekschrift tot conservatoire beslaglegging indienen bij de rechter. 

  Bij Invorderingsbedrijf werken we samen met de beste incasso-advocaten. Zij kunnen de rechter vragen conservatoir beslag te leggen bij uw debiteur.

  Waarom Invorderingsbedrijf?

  U kunt natuurlijk zelf een deurwaarder (en advocaat) inschakelen en uw debiteur voor de rechter dagen. Afhankelijk van de hoogte van de vordering kunt u de deurwaarder of advocaat een dagvaarding op laten stellen en deze door de deurwaarder aan uw debiteur laten bezorgen.

  Maar wat als uw debiteur stelt dat uw vordering onterecht is? Wat doet u als hij beweert dat hij u niet kan betalen? En wat voor mogelijkheden heeft u als uw wanbetaler ook na het vonnis van de rechter niet over de brug komt met het verschuldigde bedrag?

  Het voordeel van onze werkwijze is dat wij het complete incassotraject verzorgen. We beginnen met een buitengerechtelijk traject, waarin we uw factuur buiten de rechter om proberen te innen. Als dat niet lukt kunnen we uw debiteur voor u dagvaarden. De dagvaarding wordt opgesteld door onze eigen juristen en aan uw debiteur betekent door de deurwaarders met wie wij samenwerken.

  Voorafgaand aan de rechtszaak kunnen we u adviseren of het verstandig is om conservatoir beslag te laten leggen. Tijdens de gerechtelijke procedure wordt u bijgestaan door onze juristen en eventueel een advocaat. 

  Heeft de rechter uitspraak gedaan, dan zorgen wij ook voor de executie van het vonnis. Als uw debiteur niet uit zichzelf betaalt, dan laten we een deurwaarder beslag leggen. Stelt uw schuldenaar dat hij niet kan betalen: dan voeren we de druk verder op door zijn faillissement aan te vragen.

  Onze klantervaringen

  Invorderingsbedrijf heeft in de loop der jaren veel dagvaardingen uit laten brengen om openstaande facturen betaald te krijgen. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5.

  Willems electrotechniek
  Willems Electrotechniek
  Techniek
  Uitstekend! Helder dashboard en goede terugkoppeling door vaste contactpersoon. Het lukte mij in 3 maanden niet om mijn openstaande facturen te innen. Ik ging daarom opzoek naar een no cure no pay incassobureau, zodat ik niet nog meer geld kwijt ben. Het Invorderingsbedrijf heeft in...
  Poels-janssen logistics b. V.
  Poels-Janssen Logistics B.V.
  Niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ik had eigenlijk geen hoop meer dat mijn klanten zouden betalen. Ik wilde dan ook geen risico lopen om geld uit te geven, zonder zeker te weten dat ik mijn geld terug zou zien. Ongelofelijk dat je...
  Kampschreur bv projectstoffering
  Kampschreur BV Projectstoffering
  Groothandel
  Ik heb een incasso van een moeizame factuur ingediend. Dat bleek gelukkig geen probleem te zijn, want het is uiteindelijk toch gelukt om ook voor deze factuur betaald te krijgen, helemaal super.
  Jamy soest
  Jamy Soest
  Particulier
  Het was een vervelende beslissing dat ik het geld dat ik had uitgeleend aan een familielid moest terugvorderen via een incassobureau. Toch ben ik blij dat ik het heb gedaan. Ik heb mijn geld ontvangen en gelukkig is de relatie niet beschadigd.
  B mediate housing
  B Mediate Housing
  Vastgoed
  Als zeer goed beschouwd. Na het indienen van mijn vordering is de zaak snel opgepikt. Dat resulteerde ook in een snelle betaling. Ik ben erg tevreden over hoe mijn zaak is behandeld en kom de volgende keer zeker terug.
  Anna loyd
  Anna Loyd
  Particulier
  Nadat ik een meubel set via Marktplaats had verkocht zou de koper online het geld overboeken. Dat is nooit gebeurd en er werd niet meer gereageerd op mijn telefoontjes. Vreemde ogen dwingen, want toen het Invorderingsbedrijf achter de koper aanging was de betaling direct gedaan....
  Wester-beton bv
  Wester-Beton BV
  Groothandel
  Erg prettige samenwerking gehad. Joost & Wesley hebben mij goed geholpen met mijn zaak en mij gedurende het gehele proces ondersteund. Goede communicatie. Goed resultaat, een aanrader!
  Control bv
  Control BV
  Zakelijk
  Handelen snel, nemen alle zorg uit handen en communiceren goed over de status van lopende dossiers. Kortom, zeer tevreden klant!
  Microcare international b. V.
  Microcare International B.V.
  Groothandel
  De afhandeling duurde even, maar het eindresultaat telt uiteindelijk. Ben hierover meer dan tevreden!
  Bks service bv
  BKS Service BV
  Techniek
  Super snel geregeld. Direct resultaat. Via het online portaal kon ik continu de status van de zaak bekijken, dat vond ik erg prettig want ik wist meteen waar ik aan toe was.
  Power plastics b. V.
  Power Plastics B.V.
  Groothandel
  Geweldig! Ik ben ongelooflijk goed gesteund en ben in het hele proces meegenomen! Uiteindelijk is de zaak succesvol afgerond, aanrader!
  Lites film amsterdam
  LITES Film Amsterdam
  Camera & Lighting rental
  Ik was eerst bang dat het niet zou lukken om buitenlandse vorderingen te incasseren. Maar ik moet zeggen dat ik toch positief verrast werd! Het Invorderingsbedrijf heeft voor ons zowel in België als Nederland al heel wat achterstallige betalingen kunnen verwerken. Wij zijn zeer tevreden!
  Montage team enschede
  Montage Team Enschede
  Bouwbranche
  Zeer professioneel, duidelijk, behulpzaam en vriendelijk! Prettige ervaring/samenwerking. Zeker een aanrader!
  King ping bedrijfsimperialen b. V.
  King Ping Bedrijfsimperialen b.v.
  Goede service! Mijn zaak was binnen de kortste keren afgehandeld, en ik ben goed op de hoogte gehouden van de status van mijn zaak. Hier kom ik zeker nog een keer terug!
  De jong
  De Jong
  Italiaans Restaurant
  Zeer tevreden! Verstand van zaken als de klant je factuur niet wil betalen. Daardoor snel het gewenste resultaat. Ik vind hun No Cure No Pay formule echt top.
  Angela de rot
  Angela De Rot
  Particulier
  Super goed bedrijf! Maar vooral het snelle handelen van Danny de Jong. Ook voelde ik mij heel serieus door hem. Zijn communicatie was goed en duidelijk, maar ook snel en hij ging gelijk aan de slag!! Ook de afwikkeling is heel correct gedaan door hem.
  Dave timmermans
  Dave Timmermans
  Particulier
  Fantastische ervaring. Snelle en professionele begeleiding, begrip voor de zaak en de debiteur betaalde vrijwel direct nadat ik het invorderingsbedrijf inschakelde. Volgende keer ga ik niet meer zelf achter de onbetaalde rekeningen aan en schakel ik het invorderingsbedrijf direct in!
  Marijn overtoom
  Marijn Overtoom
  Particulier
  Je wordt netjes geholpen. In mijn geval ging het om een laag bedrag (36 euro) maar toch wordt er de tijd voor je genomen en doen ze hun best om je te helpen. Zeker een aanrader!
  ‘t pippi huis
  ‘t Pippi Huis
  Kinderdagverblijf
  Een bedrijf met passie voor dienstverlening! Ze analyseren snel wat je als bedrijf verwacht en geven goed advies. Danny is een topper en heeft naast kennis ook nog gevoel voor humor. Invorderen is niet leuk, maar de mensen maken het leuk door hun persoonlijke contact...
  J. W. Meijeringh hendriks
  J.W. Meijeringh Hendriks
  Zakelijk
  Zeer goede ervaring! Het personeel is vriendelijk en neemt de tijd voor u. Adviezen zijn eerlijk en professioneel. Ik zou deze firma zeker aanbevelen!
  Maria lobbers
  Maria Lobbers
  Zakelijk
  Zeer tevreden over de module monitoring van kredietlimieten. Eindelijk houden wij goed in de hand hoeveel limiet wij verstrekken. Kortom, top systeem!

  Hoe ziet de dagvaardingsprocedure eruit?

  Een dagvaardingsprocedure verloopt via de volgende stappen:

  Stap 1

  Een dagvaarding uitbrengen

  Wij laten de dagvaarding voor u opstellen door onze juristen. Vervolgens laten wij het exploot betekenen door een gerechtsdeurwaarder. Dit houdt in dat de deurwaarder de dagvaarding overhandigt aan de tegenpartij en deze daarmee oproept om voor het gerecht te verschijnen. Als de gedaagde partij de dagvaarding in ontvangst neemt, is de dagvaarding geldig betekend en is er sprake van betekening in persoon.

  Stap 2

  Reageren op de dagvaarding

  De gedaagde krijgt nu de gelegenheid om schriftelijk te reageren op uw dagvaarding. Ook kan hij ervoor kiezen mondeling te reageren tijdens de rolzitting. Als de gedaagde partij schriftelijk reageert, dan hoeft hij niet naar de rolzitting te komen. Deze reactie heet: conclusie van antwoord. De gedaagde kan in zijn reactie bewijsstukken opnemen of een tegenvordering indienen. Indien de gedaagde reageert, ontvangt u bericht van ons.

  Stap 3

  Rolzitting

  Als de gedaagde partij niet schriftelijk heeft gereageerd, dan wordt hij verwacht tijdens de rolzitting die vermeld staat in de dagvaarding. Een rolzitting is een korte zitting waarin de rechter controleert of de dagvaarding goed is uitgebracht. Ook bekijkt de rechter of de gedaagde heeft gereageerd en beslist hij wat het vervolg van de procedure is. Tijdens de rolzitting kan de gedaagde mondeling of alsnog schriftelijk reageren. Ook kan de gedaagde vier weken extra tijd vragen voor een schriftelijke reactie.

  Stap 4

  Schriftelijke ronde

  Als de gedaagde heeft gereageerd, nemen wij contact met u op en zullen wij binnen vier weken schriftelijk reageren. Vervolgens krijgt de gedaagde ook weer vier weken om schriftelijk te reageren op uw stuk. Indien er onvoldoende bewijsstukken zijn ingediend, zal de rechter de eisende partij of gedaagde partij vragen extra bewijs aan te leveren.

  Stap 5

  Zitting: comparitie van partijen

  Tijdens de zitting, de comparitie van partijen, kunnen beide partijen hun standpunten mondeling toelichten. De rechter kijkt of hij beide partijen een schikking kan laten treffen. Als dat niet lukt wijst de rechter na de zitting een eindvonnis toe of vraagt hij beide partijen om meer informatie. In het laatste geval kunnen beide partijen opnieuw schriftelijk reageren.

  Stap 6

  Uitspraak (vonnis)

  Heeft u een schikking getroffen of een akkoord bereikt? Indien gewenst zal de rechter de gemaakte afspraken opnemen in de uitspraak. 

  Als u de zaak doorzet, zal de rechter aan het einde van de zitting een uitspraak doen. Meestal ontvangen wij deze uitspraak binnen vier weken. Zodra wij het vonnis hebben ontvangen, nemen wij direct contact met u op.

  Stap 7

  Na de uitspraak

  Als de rechter in het vonnis heeft bepaald dat de gedaagde uw vordering moet betalen, dan betaalt uw debiteur meestal direct. Is dit niet het geval? Dan nemen wij in overleg met u vervolgstappen. Zo kunnen we met het vonnis beslag leggen op het vermogen van uw klant. Een andere optie is dat we het faillissement van uw debiteur aanvragen bij de rechtbank.

  Ook kan het zijn dat uw klant in verweer gaat omdat hij het niet eens is met de uitspraak. Hij kan dan in hoger beroep gaan.

  Een dagvaarding uitbrengen

  Wat kost een dagvaarding?

  De kosten voor het dagvaarden van uw debiteur bestaan uit verschillende onderdelen. Zo betaalt u voor het opstellen van de dagvaarding, voor de diensten van de deurwaarder en de kosten voor de rechtbank.

  Kosten opstellen dagvaarding

  Het tarief voor het opstellen van de dagvaarding is afhankelijk van de complexiteit en de hoogte van uw vordering. Hoe ingewikkelder de zaak en hoe hoger het bedrag, hoe meer tijd de jurist of advocaat immers moet besteden aan het opstellen van de dagvaarding.

  Deurwaarderskosten

  De kosten die een deurwaarder in rekening mag brengen zijn vastgelegd in het Besluit Tarieven Ambtshandelingen Gerechtsdeurwaarders. 

  Tarief deurwaarder per 1 januari 2023:

  • Betekenen dagvaarding: € 104,02

  Portokosten

  Dit zijn de kosten om de dagvaarding per post naar u als schuldeiser toe te sturen.

  Griffierechten

  Voor het opstarten van een procedure bij de rechtbank betaalt u ook kosten aan de rechtbank. Dit noemen we griffierecht. Welk bedrag u aan griffierechten betaalt, hangt af van de hoogte van de vordering, uw inkomen en of u een particulier of organisatie (rechtspersoon) bent. 

  De hoogte van de griffierechten vindt u op http://www.rechtspraak.nl.

  Informatiekosten

  Soms worden er ook kosten gemaakt om de benodigde gegevens van uw debiteur te bemachtigen. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten voor het verkrijgen van een KvK-uittreksel of een Basisregistratie Personen (BRP).

  Wie betaalt de kosten?

  Gelukkig hoeft u als schuldeiser in principe niet op te draaien voor de kosten die u maakt om een wanbetaler voor de rechter te dagen. Als de rechter uw vordering toewijst (hij stelt u in het gelijk) dan zal hij uw debiteur ook veroordelen tot het betalen van (een groot deel van) de kosten die u heeft gemaakt. 

  De rechter wijst de explootkosten in principe toe aan aan de verliezende partij. De explootkosten bestaan uit de griffierechten, informatiekosten zoals een KvK-uittreksel of een Basisregistratie Personen (BRP) en het salaris van een gemachtigde (advocaat of jurist). De hoogte van de vergoeding voor de gemachtigde is echter afhankelijk van de hoogte vordering.

  Uw debiteur dagvaarden?

  Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!   Bent u een particulier of een onderneming?   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Dagvaarding voorbeeld

   Bent u op zoek naar een voorbeeld van een dagvaarding die u kunt gebruiken om er zelf eentje op te stellen? Wij raden het af om uw dagvaarding zelf te schrijven. Een dagvaarding moet immers voldoen aan strenge wettelijke vereisten. Bovendien is de specifieke inhoud van de dagvaarding afhankelijk van hetgeen u van de tegenpartij eist en wat voor bewijzen u daarvoor heeft.

   Als bepaalde zaken ontbreken in de dagvaarding of als deze niet correct is opgesteld, dan kan de rechter op grond daarvan (delen van) uw vordering afwijzen. 

   Daarom adviseren wij u uw dagvaarding op te laten stellen door een jurist met verstand van zaken. De kosten die hierbij komen kijken worden in principe toegewezen aan de verliezende partij. Als de rechter uw vordering toewijst, kost het laten opstellen van een dagvaarding u meestal niets.

   Waar kunt u de dagvaarding indienen

   De dagvaarding moet worden ingediend bij de rechtbank. Dit is in principe de rechtbank in de regio van de woon- of vestigingsplaats van uw debiteur: 

   De procedure wordt behandeld door de kantonrechter of civiele rechter. Dit is afhankelijk van de hoogte (en de aard) van uw vordering. Gaat uw zaak over een bedrag tot en met € 25.000? Dan behandelt de kantonrechter uw zaak. Heeft u een vordering van meer dan € 25.000 of van onbepaalde waarde? Dan behandelt de civiele rechter uw zaak. Zaken met betrekking tot arbeidsrecht of huurrecht worden echter behandeld door de kantonrechter, ook als het gaat om bedragen boven de € 25.000.

   FAQ: veelgestelde vragen over dagvaarding

   Wanneer u een procedure bij de rechtbank op wil starten dan moet dat in vrijwel alle gevallen door middel van een dagvaarding of een verzoekschrift. Beide zijn dus inleidende processtukken. Wanneer u een dagvaarding moet gebruiken en wanneer een verzoekschrift is vastgelegd in de wet. 

   In een dagvaarding eist de ene partij iets van de andere, bijvoorbeeld het terugbetalen van een openstaande schuld. Een dagvaarding moet altijd door een deurwaarder worden betekend aan de gedaagde partij. 

   Een verzoekschrift is een brief waarin u de rechter vraagt om iets te doen, bijvoorbeeld een echtscheiding uit te spreken of een beslissing te nemen over alimentatie. Het verzoekschrift wordt in tegenstelling tot de dagvaarding niet gericht aan de andere partij, maar aan de rechter. Het verzoekschrift kan worden opgestuurd naar de rechtbank. Die informeert vervolgens andere betrokken partijen. Bij een zaak die dient voor de civiele rechter, moet het verzoekschrift worden ondertekend door een advocaat. Men noemt een verzoekschrift ook wel een rekest of request. 

   Een dagvaarding is formeler van aard dan een verzoekschrift en als er bepaalde vereisten ontbreken, dan kan de rechter de dagvaardingsprocedure nietig verklaren. Bij een verzoekschrift is dit niet het geval. Als er zaken in het verzoekschrift ontbreken, dan zal de rechter simpelweg vragen deze alsnog toe te voegen.

   Een betekening van een document, bijvoorbeeld een vonnis of dagvaarding, is het persoonlijk overhandigen van het document op het woonadres of zakelijke adres van de gedaagde of veroordeelde. Op deze manier wordt diegene officieel op de hoogte gebracht. Het betekenen van dergelijke officiële stukken mag alleen uitgevoerd worden door een geregistreerde gerechtsdeurwaarder.

   Tip: kondig een beslaglegging nooit aan! U wilt het verrassingselement behouden en voorkomen dat de schuldenaar er met uw geld vandoor gaat!

   De rolzitting is de zitting die in de dagvaarding wordt genoemd. Tijdens deze zitting behandelt de rechter een lijst met zaken (de rol). Zo controleert de rechter of de dagvaarding correct is uitgebracht en of de tegenpartij heeft gereageerd. Vervolgens bepaalt de rechter hoe de procedure verder zal verlopen. Als de gedaagde (uw debiteur) niet schriftelijk heeft gereageerd, dan kan hij dit alsnog doen tijdens de rolzitting. De inhoudelijke behandeling van de zaak volgt later.

   Als eiser is het niet verplicht om aanwezig te zijn tijdens de zitting. Alle bewijzen zijn op dit moment al ingediend, dus het is niet strikt noodzakelijk om de zitting bij te wonen. Het is vaak wel verstandig om tijdens de zitting aanwezig te zijn. Als de rechter vragen heeft die u mondeling kunt beantwoorden, kan dit een positieve invloed op het oordeel van de rechter hebben.

   Ook de gedaagde hoeft niet verplicht aanwezig te zijn tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak. Als uw debiteur de zaak betwist, dan kan zijn aanwezigheid eventueel wel van invloed zijn op de uitspraak van de rechter.

   Een bijlage bij een dagvaarding wordt een productie genoemd. Bij de dagvaarding moeten bewijsstukken worden geleverd, die in bijlagen worden toegevoegd. Voorbeelden van producties zijn bijvoorbeeld de afgesloten contracten, facturen en leveringsbewijzen.

   Wanneer de gedaagde niet meer woont waar logischerwijs verwacht mag worden, zoals het adres waar degene ingeschreven staat, of als de deurwaarder ziet dat het huis leeg staat, dan mag de deurwaarder de dagvaarding openbaar betekenen. Dit gebeurt in de praktijk door middel van een advertentie in de Staatscourant.

   Als u verdacht wordt van een strafbaar feit, dan bepaalt de officier van justitie of de zaak voor de rechter wordt gebracht. Als dat het geval is, wordt u door het Openbaar Ministerie gedagvaard. U ontvangt de dagvaarding op het adres waar u staat ingeschreven of waar u op dat moment verblijft (bijvoorbeeld thuis, op het politiebureau of in het huis van bewaring). Ook dit wordt het betekenen van de dagvaarding genoemd.

   Hoe lang het duurt voor u als verdachte in een strafzaak een dagvaarding ontvangt, is afhankelijk van de omvang van de zaak. Bij eenvoudige zaken wordt ernaar gestreefd om in elk geval binnen 1,5 jaar na constatering van het strafbare feit over te gaan tot dagvaarding.

   Waarom 40.000 klanten u voor gingen

   Onze incassojuristen & adviseurs

   linkedin
   Hanneke de bies
   Hanneke de Bies
   Zakelijk
   Beslag leggen lijkt een moeilijke klus, maar niet voor Invorderingsbedrijf. Mijn zaak leek hopeloos, maar door beslaglegging in te zetten werd mijn vordering ein-de-lijk betaald. Ik ben Wesley en Luka dankbaar voor de goede hulp!
   Lees meer
   Wester-beton bv
   Wester-Beton BV
   Groothandel
   Erg prettige samenwerking gehad. Joost & Wesley hebben mij goed geholpen met mijn zaak en mij gedurende het gehele proces ondersteund. Goede communicatie. Goed resultaat, een aanrader!
   Lees meer
   Lites film amsterdam
   LITES Film Amsterdam
   Camera & Lighting rental
   Ik was eerst bang dat het niet zou lukken om buitenlandse vorderingen te incasseren. Maar ik moet zeggen dat ik toch positief verrast werd! Het Invorderingsbedrijf heeft voor ons zowel in België als Nederland al heel wat achterstallige betalingen kunnen verwerken. Wij zijn zeer tevreden!
   Lees meer

    Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    1

    Onze locaties

    Invorderingsbedrijf den haag

    Den Haag

    Invorderingsbedrijf amsterdam

    Amsterdam

    Invorderingsbedrijf rotterdam

    Rotterdam

    Invorderingsbedrijf groningen

    Groningen