Home PageDeurwaarder

Een deurwaarder inschakelen bij wanbetaling

Weigert een klant een openstaande factuur te voldoen? Heeft u een huurder met voortdurende huurachterstanden? Of betaalt uw ex geen alimentatie? Zelfs na meerdere aanmaningen of tussenkomst van een incassobureau? 

Soms lukt het helaas niet om een debiteur via een minnelijk traject tot betaling te bewegen. Laat het er in dat geval niet bij zitten, schakel een deurwaarder in

Het inschakelen van een deurwaarder is een effectieve manier om openstaande vorderingen te innen. Onze door de overheid aangestelde gerechtsdeurwaarders beschikken over uitgebreide wettelijke bevoegdheden om het geld te innen waar u als particulier of ondernemer recht op heeft. 

Zo kunnen deurwaarders de wanbetalers voor de rechter dagen (de meeste debiteuren betalen echter meteen bij het zien van een dagvaarding). Betaalt de klant na een vonnis (uitspraak van de rechter) nog steeds niet? Dan heeft een deurwaarder de macht om beslag te leggen op rekeningen of goederen. 

In 95% van de gevallen lukt het ons dan ook om uw zuurverdiende geld (alsnog) binnen te halen.

De deurwaarderskosten komen in de meeste gevallen voor rekening van de schuldenaar. Een deurwaarder inschakelen kost u doorgaans dus niets.

Wacht niet langer wanneer u te maken heeft met een debiteur die weigert te betalen. Vul vrijblijvend het onderstaande formulier in en wij nemen direct contact met u op.

Deurwaarder inschakelen?

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!  Bent u een particulier of een onderneming?  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Onze klantervaringen

  Invorderingsbedrijf heeft in de loop der jaren tienduizenden klanten geholpen met het innen van openstaande facturen. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5.

  Willems electrotechniek
  Willems Electrotechniek
  Techniek
  Uitstekend! Helder dashboard en goede terugkoppeling door vaste contactpersoon. Het lukte mij in 3 maanden niet om mijn openstaande facturen te innen. Ik ging daarom opzoek naar een no cure no pay incassobureau, zodat ik niet nog meer geld kwijt ben. Het Invorderingsbedrijf heeft in...
  Poels-janssen logistics b. V.
  Poels-Janssen Logistics B.V.
  Niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ik had eigenlijk geen hoop meer dat mijn klanten zouden betalen. Ik wilde dan ook geen risico lopen om geld uit te geven, zonder zeker te weten dat ik mijn geld terug zou zien. Ongelofelijk dat je...
  Kampschreur bv projectstoffering
  Kampschreur BV Projectstoffering
  Groothandel
  Ik heb een incasso van een moeizame factuur ingediend. Dat bleek gelukkig geen probleem te zijn, want het is uiteindelijk toch gelukt om ook voor deze factuur betaald te krijgen, helemaal super.
  Jamy soest
  Jamy Soest
  Particulier
  Het was een vervelende beslissing dat ik het geld dat ik had uitgeleend aan een familielid moest terugvorderen via een incassobureau. Toch ben ik blij dat ik het heb gedaan. Ik heb mijn geld ontvangen en gelukkig is de relatie niet beschadigd.
  B mediate housing
  B Mediate Housing
  Vastgoed
  Als zeer goed beschouwd. Na het indienen van mijn vordering is de zaak snel opgepikt. Dat resulteerde ook in een snelle betaling. Ik ben erg tevreden over hoe mijn zaak is behandeld en kom de volgende keer zeker terug.
  Anna loyd
  Anna Loyd
  Particulier
  Nadat ik een meubel set via Marktplaats had verkocht zou de koper online het geld overboeken. Dat is nooit gebeurd en er werd niet meer gereageerd op mijn telefoontjes. Vreemde ogen dwingen, want toen het Invorderingsbedrijf achter de koper aanging was de betaling direct gedaan....
  Wester-beton bv
  Wester-Beton BV
  Groothandel
  Erg prettige samenwerking gehad. Joost & Wesley hebben mij goed geholpen met mijn zaak en mij gedurende het gehele proces ondersteund. Goede communicatie. Goed resultaat, een aanrader!
  Control bv
  Control BV
  Zakelijk
  Handelen snel, nemen alle zorg uit handen en communiceren goed over de status van lopende dossiers. Kortom, zeer tevreden klant!
  Microcare international b. V.
  Microcare International B.V.
  Groothandel
  De afhandeling duurde even, maar het eindresultaat telt uiteindelijk. Ben hierover meer dan tevreden!
  Bks service bv
  BKS Service BV
  Techniek
  Super snel geregeld. Direct resultaat. Via het online portaal kon ik continu de status van de zaak bekijken, dat vond ik erg prettig want ik wist meteen waar ik aan toe was.
  Power plastics b. V.
  Power Plastics B.V.
  Groothandel
  Geweldig! Ik ben ongelooflijk goed gesteund en ben in het hele proces meegenomen! Uiteindelijk is de zaak succesvol afgerond, aanrader!
  Lites film amsterdam
  LITES Film Amsterdam
  Camera & Lighting rental
  Ik was eerst bang dat het niet zou lukken om buitenlandse vorderingen te incasseren. Maar ik moet zeggen dat ik toch positief verrast werd! Het Invorderingsbedrijf heeft voor ons zowel in België als Nederland al heel wat achterstallige betalingen kunnen verwerken. Wij zijn zeer tevreden!
  Montage team enschede
  Montage Team Enschede
  Bouwbranche
  Zeer professioneel, duidelijk, behulpzaam en vriendelijk! Prettige ervaring/samenwerking. Zeker een aanrader!
  King ping bedrijfsimperialen b. V.
  King Ping Bedrijfsimperialen b.v.
  Goede service! Mijn zaak was binnen de kortste keren afgehandeld, en ik ben goed op de hoogte gehouden van de status van mijn zaak. Hier kom ik zeker nog een keer terug!
  De jong
  De Jong
  Italiaans Restaurant
  Zeer tevreden! Verstand van zaken als de klant je factuur niet wil betalen. Daardoor snel het gewenste resultaat. Ik vind hun No Cure No Pay formule echt top.
  Angela de rot
  Angela De Rot
  Particulier
  Super goed bedrijf! Maar vooral het snelle handelen van Danny de Jong. Ook voelde ik mij heel serieus door hem. Zijn communicatie was goed en duidelijk, maar ook snel en hij ging gelijk aan de slag!! Ook de afwikkeling is heel correct gedaan door hem.
  Dave timmermans
  Dave Timmermans
  Particulier
  Fantastische ervaring. Snelle en professionele begeleiding, begrip voor de zaak en de debiteur betaalde vrijwel direct nadat ik het invorderingsbedrijf inschakelde. Volgende keer ga ik niet meer zelf achter de onbetaalde rekeningen aan en schakel ik het invorderingsbedrijf direct in!
  Marijn overtoom
  Marijn Overtoom
  Particulier
  Je wordt netjes geholpen. In mijn geval ging het om een laag bedrag (36 euro) maar toch wordt er de tijd voor je genomen en doen ze hun best om je te helpen. Zeker een aanrader!
  ‘t pippi huis
  ‘t Pippi Huis
  Kinderdagverblijf
  Een bedrijf met passie voor dienstverlening! Ze analyseren snel wat je als bedrijf verwacht en geven goed advies. Danny is een topper en heeft naast kennis ook nog gevoel voor humor. Invorderen is niet leuk, maar de mensen maken het leuk door hun persoonlijke contact...
  J. W. Meijeringh hendriks
  J.W. Meijeringh Hendriks
  Zakelijk
  Zeer goede ervaring! Het personeel is vriendelijk en neemt de tijd voor u. Adviezen zijn eerlijk en professioneel. Ik zou deze firma zeker aanbevelen!
  Maria lobbers
  Maria Lobbers
  Zakelijk
  Zeer tevreden over de module monitoring van kredietlimieten. Eindelijk houden wij goed in de hand hoeveel limiet wij verstrekken. Kortom, top systeem!

  Wat is een deurwaarder?

  Een gerechtsdeurwaarder is een openbaar ambtenaar die wettelijke bevoegdheden heeft om een debiteur tot betaling te dwingen.

  Omdat een gerechtsdeurwaarder een wettelijke status heeft en ambtelijke werkzaamheden uit mag voeren, kan hij bijvoorbeeld iemand dagvaarden (oproepen voor de rechter te komen). Daarnaast heeft een gerechtsdeurwaarder de bevoegdheid om beslag te leggen op iemands bankrekening, loon of spullen. Ook kan een deurwaarder een woning of pand ontruimen

  Invorderingsbedrijf biedt incassodiensten, deurwaarders en advocaten onder één dak. Pas als een minnelijk incassotraject onsuccesvol blijkt, schakelen we onze deurwaarders in.

  Wat doet een deurwaarder?

  Een deurwaarder verricht ambtelijke werkzaamheden. Deze taken zijn vastgelegd in artikel 2, lid 1 van de Gerechtsdeurwaarderswet.

   Een gerechtsdeurwaarder is onder andere belast met:

  •     Het uitbrengen van dagvaardingen
  •     Het betekenen van vonnissen en dwangbevelen
  •     Het executeren van vonnissen
  •     Beslag leggen
  •     Het organiseren van executieverkoop
  •     Het verhalen van alimentatie
  •     De ontruiming van woningen en panden

  Verschil deurwaarder en incassobureau?

  Veel mensen denken dat een incassobureau en een deurwaarder hetzelfde zijn. De bevoegdheden van een deurwaarder reiken echter veel verder dan die van een incassobureau. Dit komt doordat een deurwaarder een door de koning benoemd openbaar ambtenaar is. 

  Een incassobureau heeft die status niet. Iedereen mag zichzelf een incassobureau noemen. In de praktijk heeft een incassobureau zonder deurwaarders daardoor niet veel meer mogelijkheden dan het sturen van brieven of het bellen van wanbetalers. 

  Deurwaarders mogen deze zogenoemde niet-ambtelijke werkzaamheden ook uitvoeren, maar zij hebben daarbovenop uitgebreide wettelijke bevoegdheden. Zij kunnen debiteuren voor de rechter dagen, vonnissen en dwangbevelen overhandigen, beslag leggen en woningen of panden ontruimen. 

  Invorderingsbedrijf is een incassobureau mét officiële gerechtsdeurwaarders. Als een minnelijk traject geen succes heeft, komen onze eigen deurwaarders in actie.

  Wanneer deurwaarder inschakelen?

  Als u een vordering aan ons overdraagt, proberen wij uw debiteur in principe eerst op een minnelijke manier tot betaling te bewegen. Op die manier loopt uw klantrelatie geen schade op. Bij het uitblijven van betaling voeren we de druk geleidelijk aan op. 

  Heeft het versturen van herinneringen en aanmaningen, het herhaaldelijk bellen van uw de debiteur, het versturen van sms-berichten en zelfs het dreigen met een gerechtelijke procedure geen effect? Dan deinzen we er niet voor terug een deurwaarder achter uw wanbetaler aan te sturen.

  Onze deurwaarders hebben de wettelijke status die vereist is om de dagvaarding te overhandigen die nodig is iemand voor de rechter te dagen.

  Heeft de rechter vonnis gewezen, maar blijft de debiteur nog steeds in gebreke?

  Een deurwaarder heeft de macht om uw schulden te innen, zelfs als de debiteur niet uit vrije wil betaalt. Dit kan bijvoorbeeld door beslag te leggen op goederen of middelen van de wanbetaler. Een deurwaarder kan in beslag gelegde spullen vervolgens te gelde maken door middel van executieverkoop.

  Waarom deurwaarder inschakelen?

  Heeft een minnelijke incasso (de buitengerechtelijke procedure) niet het gewenste effect? Dan is de volgende stap gerechtelijke incasso: we slepen uw wanbetaler voor de rechter

  Tijdens verschillende fases van de gerechtelijke incasso heeft u een deurwaarder nodig.

  Let op! Voor wij een gerechtelijke procedure starten geven we u een eerlijk advies over hoe sterk u staat. Door middel van een verhaalsonderzoek kunnen we onderzoeken wat er in beslag te nemen valt bij uw wanbetaler. Alleen bij een goede slagingskans adviseren we u een juridische procedure te starten.

  Wat als een debiteur de factuur betwist?

  Het komt regelmatig voor dat een schuldenaar een vordering betwist. Hij of zij meent goede redenen te hebben om de factuur niet te betalen. In dit geval zullen onze incassospecialisten proberen het conflict op een minnelijke manier op te lossen. 

  Als dit niet mogelijk blijkt, dan kunnen we in overleg met u een gerechtelijke procedure beginnen. We dagen uw debiteur voor de rechter en beide partijen moeten bewijzen aanleveren die hun standpunt onderbouwen. Tijdens een zitting zullen we deze beargumenteren. Na afloop zal de rechter een uitspraak doen. Onze juridisch specialisten staan u tijdens dit hele proces bij.

  Onze incassojuristen

  In 10 jaar tijd is Invorderingsbedrijf uitgegroeid tot wereldwijde marktleider op het gebied van incasso. “Wij gaan verder waar anderen stoppen”.

  Tijdens een juridische procedure wordt u als schuldeiser bijgestaan door ons team van ervaren incassojuristen.

  mr. Joeyin Tang

  Incassojurist

  mr. May Leung

  Incassojurist

  Een dagvaarding uitbrengen

  Om iemand voor de rechter te dagen moet een dagvaarding worden uitgebracht. Hiervoor is een deurwaarder noodzakelijk. Een dagvaarding mag namelijk alleen worden overhandigd door een gerechtsdeurwaarder. 

  In de dagvaarding roept u de andere partij op voor de rechter te verschijnen. Verder staat in de dagvaarding wat uw eisen zijn en welke gronden u daarvoor heeft. Onze juristen kunnen de dagvaarding voor u opstellen.

  De rechter zal de zaak aanhoren en vervolgens een oordeel vellen. Dit oordeel wordt vastgelegd in een vonnis. In het vonnis wordt eveneens bepaald wie de gerechtelijke kosten moet betalen.

  Komt de andere partij niet opdagen? Dan zal de rechter een dwangbevel uitvaardigen. Hiermee wordt de debiteur verplicht te betalen. 

  Onze gespecialiseerde juristen staan u tijdens de gehele juridische procedure bij. Heeft u een vordering van meer dan 25.000 euro? Dan worden uw belangen behartigt door een advocaat.

  Een vonnis of dwangbevel betekenen

  Stelt de rechter u in het gelijk, dan moet u het vonnis of dwangbevel door een deurwaarder aan de debiteur laten betekenen (laten overhandigen). Op die manier wordt de schuldenaar officieel op de hoogte gesteld van de uitspraak van de rechter. Het betekenen van een vonnis of dwangbevel kan alleen worden gedaan door een gerechtsdeurwaarder.

  Vervolgens krijgt de debiteur de kans om de uitstaande schuld plus de kosten te voldoen.

  Beslag leggen

  Betaalt de debiteur ondanks een vonnis of dwangbevel van de rechter nog steeds niet? Dan gaat de deurwaarder over tot executie van het vonnis. Dit gebeurt doorgaans door beslag te leggen op de bezittingen van de schuldenaar. 

  Alleen een gerechtsdeurwaarder mag beslagleggingen doen. We kunnen onder andere beslag leggen op bezittingen zoals auto’s of een televisie, maar ook op bankrekeningen of het salaris van de wanbetaler. 

  Als de deurwaarder goederen in beslag neemt, zal hij hiervoor een executieverkoop of executieveiling organiseren. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om u de openstaande schulden (en bijkomende kosten) uit te betalen.

  Conservatoir beslag laten leggen

  Als u bang bent dat de debiteur voorafgaand aan de rechtszaak geld of goederen weg zal sluizen, dan kunnen we de rechter vragen conservatoir beslag te laten leggen. Zodoende stellen we de bankrekening of bezittingen van de schuldenaar veilig zolang de zaak onder de rechter is. 

  Het conservatoir beslag wordt uitgevoerd door de gerechtsdeurwaarder. Als de rechter de vordering toewijst, wordt het beslag executoriaal. Dit betekent dat we de bezittingen definitief namens u kunnen opeisen en verkopen.

  Huisuitzettingen en ontruiming

  Een deurwaarder kan ook worden ingeschakeld voor huisuitzettingen.  Dit kan onder andere:

  • Wanneer u een huurder heeft met een grote huurachterstand
  • Uw huurder een wietplantage is begonnen
  • Er sprake is van ernstige overlast
  • Uw huurder het pand of de woning illegaal onderverhuurt

  Hiervoor moet de huurovereenkomst ontbonden worden door de rechter. Zodra de deurwaarder een vonnis van de rechter heeft waarin de huisuitzetting is toegewezen, dan kan hij de woning ontruimen. Vervolgens kunnen we ook de achterstallige huur innen (indien nodig door middel van beslaglegging).

  Alimentatie innen

  Het komt regelmatig voor dat een ex-partner verzuimt de alimentatie te betalen. Als u een uitspraak van de rechter heeft over de alimentatie kunt u de hulp inschakelen van het LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen). Het LBIO zal contact opnemen met de alimentatieplichtige en deze proberen tot betaling te bewegen. Weigert de alimentatieplichtige te betalen, dan kan het LBIO beslag leggen op het loon. 

  Het LBIO int echter alleen achterstallige alimentatie die niet ouder is dan 6 maanden. Is er achterstallige alimentatie die ouder is dan een half jaar? Dan kunt u een gerechtsdeurwaarder inschakelen. Een deurwaarder mag achterstallige alimentatie innen die wel 5 jaar teruggaat. Weigert de alimentatieplichtige te betalen. Dan kan de deurwaarder beslag leggen op middelen of goederen.

  Kan ik zomaar een deurwaarder inschakelen?

  U mag natuurlijk niet zomaar een deurwaarder op iedereen afsturen. Op welk moment u een deurwaarder in kunt schakelen, hangt onder andere af van of de debiteur een zakelijke of een particuliere klant is. 

  ·      Zakelijke klanten

  Voor zakelijke klanten geldt een wettelijke betaaltermijn van 30 dagen. Is er op dag 31 niet betaald? Dan mag u in principe een deurwaarder langs sturen om een gerechtelijke procedure te beginnen. 

  We adviseren doorgaans echter om eerst een minnelijk traject te starten. Het is immers goed mogelijk dat de factuur aan de aandacht van de klant is ontschoten. Wellicht betaalt uw debiteur alsnog na het ontvangen van een herinnering of aanmaning. Op deze manier houdt u een goede klantrelatie in stand. 

  ·      Particulieren

  Is de wanbetaler een particulier? Dan gelden er andere regels. Bij particuliere debiteuren bent u verplicht eerst een laatste betalingsherinnering te sturen. Dit noemt men ook wel de WIK- of 14-dagenbrief

  Dit is een brief waarin de debiteur gesommeerd wordt binnen 15 dagen te betalen. Ook moet de brief vermelden wat de gevolgen zijn als er niet binnen deze termijn betaald wordt.

  Download hier uw voorbeeld WIK-brief

  Kosten deurwaarder

  Een gerechtsdeurwaarder werkt natuurlijk niet voor niks. Er zijn kosten verbonden aan de diensten van de deurwaarder. 

  De kosten die een deurwaarder in rekening mag brengen zijn wettelijk vastgesteld in het Besluit Tarieven Ambtshandelingen Gerechtsdeurwaarders. Deze vaste tarieven worden ieder jaar aangepast.

  Kosten deurwaarder 2023

  Dagvaarding

  € 104,02

  Betekening van een titel

  € 114,77

  Betekening verzoekschrift met oproeping

  € 83,42

  Beslag op roerende zaken

  € 138,70

  Beslag op roerende zaken m.m.v. derde

  € 186,25

  Beslag op rechten of effecten

  € 274,48

  Beslag op onroerende zaken

  € 190,53

  Opheffing van beslag op onroerende zaken

  € 67,97

  Gerechtelijke inbewaringgeving

  € 285,80

  Executoriale verkopingen van roerende zaken

  € 365,10

  Aanzegging van de overname van de executie van onroerende zaken

  € 98,02

  Gedwongen ontruiming van onroerende zaken

  € 272,76

  Wat is een deurwaarder No Cure No Pay?

  Bij Invorderingsbedrijf kost het volledige incassotraject u in de meeste gevallen niets. 

  Het buitengerechtelijke incassotraject verloopt op basis van no cure, no pay. De wettelijke incassokosten komen voor rekening van de wanbetaler. Ook als het onverhoopt niet lukt het geld te innen, brengen wij u niets in rekening.

  Als het tot een gerechtelijke procedure komt, bepaalt de rechter wie de kosten betaalt. Dit is vrijwel altijd de verliezende partij. Als de rechter u in het gelijk stelt, betaalt de debiteur dus de deurwaarderskosten en de proceskosten. 

  Deze kosten worden gelijk met de schuld geïnd door de deurwaarder. Als u via ons een deurwaarder inschakelt, zijn er verder geen bijkomende kosten.

  Direct een deurwaarder inschakelen

  Heeft u te maken met een zakelijke of particuliere debiteur die zijn of haar schulden niet aan u betaalt? Laat u niet aan het lijntje houden, maar schakel een deurwaarder in. Wij werken samen met hoogopgeleide, door de overheid aangestelde gerechtsdeurwaarders. 

  Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op 070 – 762 0330.

  Direct een deurwaarder inschakelen?

  Vul uw gegevens in en één van onze incassospecialisten neemt contact met u op.   Bent u een particulier of een onderneming?
   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   FAQ: Veelgestelde vragen over deurwaarders

   Deze zijn vastgelegd in de Gerechtsdeurwaarderswet. De taken van de deurwaarder noemen we ook wel ambtelijke werkzaamheden. Hierbij kunt u onder andere denken aan het uitbrengen van dagvaardingen, het beteken van vonnissen en andere gerechtelijke aanzeggingen, maar ook beslagleggingen en ontruimingen.

   Een deurwaarder is verplicht tijdens een aantal stappen in de gerechtelijke incasso. Zo heeft u een deurwaarder nodig om een dagvaarding te overhandigen. Daarnaast is een deurwaarder verplicht bij het betekenen van een vonnis of dwangbevel. Alleen een deurwaarder kan beslag leggen en ook als u een woning of pand wilt laten ontruimen heeft u een deurwaarder nodig.

   In principe op alles wat een waarde vertegenwoordigt, mits hij daarvoor een vonnis of bevel van de rechter heeft. Dit kunnen bankrekeningtegoeden zijn, maar ook inkomen of vermogen. Daarnaast kan hij beslag leggen op goederen.

   Een deurwaarder mag alle verplaatsbare spullen (roerende lichamelijke zaken) waar hij beslag op mag leggen direct meenemen. U kunt daarbij denken aan uw meubels, televisie, computer of uw auto. Een gerechtsdeurwaarder mag alleen geen voedingswaren, beddengoed of kledingstukken die u aan heeft meenemen.

   Een gerechtsdeurwaarder mag nooit beslag leggen als hij daarvoor geen toestemming heeft (bijvoorbeeld via een vonnis of dwangbevel).

   Verder mag hij geen beslag leggen op het deel van uw inkomen dat valt binnen de beslagvrije voet. Dit is het basisbedrag dat iemand nodig heeft om van te leven. 

    

   Daarnaast is het niet toegestaan beslag te leggen op etensvoorraden, beddengoed en de kleding die u op dat moment draagt. 

   Ook mag een deurwaarder geen beslag leggen op spullen die niet toebehoren aan degene die de schuld moet betalen.

    

   De beslagvrije voet is het gedeelte dat de gerechtsdeurwaarder bij beslag op uw inkomen ongemoeid moet laten. Het is het minimum dat de beslagene nodig heeft voor zijn of haar dagelijks levensonderhoud. 

    

   De hoogte van de beslagvrije voet hangt af van uw inkomen en de samenstelling van het gezin. De gerechtsdeurwaarder berekent de beslagvrije voet op basis van gegevens van instanties als de Belastingdienst, het UWV of de gemeente.

   Dit is het geval als u openstaande schulden niet betaalt. Over het algemeen ontvangt u (zowel als zakelijke als particuliere debiteur) eerst diverse herinneringen en aanmaningen. Dit is echter niet verplicht. 

   Als zakelijke klant kunt u direct na het verstrijken van de wettelijke betalingstermijn een deurwaarder aan de deur krijgen. Als particulier moet u eerst een WIK-brief hebben ontvangen, waarin u gesommeerd wordt binnen 15 dagen te betalen.

   Er zijn verschillende soorten deurwaarders: gerechtsdeurwaarders, belastingdeurwaarders en gemeentedeurwaarders. 

   Gerechtsdeurwaarders houden zich bezig met het innen van alle schulden en boetes die niet van een overheidsinstantie zijn. Daarnaast worden gerechtsdeurwaarders ook ingeschakeld voor verkeersboetes en studieschuld. 

   Een belastingdeurwaarder int belastingschulden en u krijgt te maken met een gemeentedeurwaarder als u parkeergelden of andere schulden bij de gemeente heeft.

   Een deurwaarder mag alleen beslag leggen met een officieel bewijs, bijvoorbeeld een vonnis of dwangbevel. 

   Wanneer u schulden heeft bij de Belastingdienst of gemeente ontvangt u automatisch een dwangbevel. 

   Bij een hypotheekschuld is de toestemming tot beslaglegging meestal vastgelegd in de hypotheekakte.

   Op het moment dat een schuldeiser een gerechtsdeurwaarder inschakelt, stuurt deze doorgaans nog één laatste aanmaning (met extra kosten voor de incassowerkzaamheden). Negeert u deze aanmaning, dan komt de deurwaarder persoonlijk bij u langs met een dagvaarding. Hierin wordt u opgeroepen voor de rechter te verschijnen.

   Een deurwaarder is geen advocaat. Er bestaan echter wel overlappingen tussen de werkzaamheden van advocaten en deurwaarders. Beiden spelen immers een belangrijke rol bij het innen van vorderingen. 

   Een advocaat heeft echter altijd een deurwaarder nodig om dagvaardingen en vonnissen te laten betekenen. Ook voor beslagleggingen heeft een advocaat een deurwaarder nodig. 

   Daarentegen is een advocaat verplicht bij vorderingen boven de 25.000 euro. Ook kan een advocaat een faillissement aanvragen.

   Invorderingsbedrijf beschikt over zowel gerechtsdeurwaarders met een landelijke dekking als advocaten. Wij kunnen iedere vordering dus voor u afhandelen.

   Het heeft geen zin om u te verbergen of de deur niet open te doen. Een deurwaarder kan een slotenmaker of de politie inschakelen. Als u een vordering betwist, kunt u dit bespreken met de deurwaarder. 

   Blijft het conflict bestaan, dan kunt u dit verdedigen voor de rechter. Houd er echter rekening mee dat u moet betalen voor de proceskosten als u in het ongelijk wordt gesteld. U loopt dus het risico op onnodige kosten.

   Ook als een gerechtsdeurwaarder beslag komt leggen op uw spullen heeft het weinig zin u te verzetten. Het is verstandiger om een dergelijke situatie te voorkomen door schuldhulpverlening te zoeken. Ook kunt u proberen een betalingsregeling af te spreken.

   Krijgt u iemand aan de deur die zegt deurwaarder te zijn? Vraag dan altijd naar een legitimatie. Iedere gerechtsdeurwaarder dient namelijk te beschikken over een door de minister van Justitie uitgevaardigd legitimatiebewijs. 

   Wanneer u een brief ontvangt van een gerechtsdeurwaarder, kunt u controleren of de naam van de betreffende gerechtsdeurwaarder voorkomt in het register van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG).

   Deurwaarders worden gecontroleerd door het Bureau Financieel Toezicht. Het BFT controleert deurwaarders op een goede beroepsuitoefening en integriteit. Als een deurwaarder zich niet aan de regels houdt, kan het BFT een klacht indienen bij de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders. Heeft u bezwaar tegen de wijze waarop een deurwaarder werkt? Dan kunt u een klacht indienen bij de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders.

   Hiervoor moet iemand een opleiding tot kandidaat-gerechtsdeurwaarder volgen. Dit is een afstudeerrichting binnen de hbo-studie Rechten. Vervolgens moet men twee jaar (waarvan één jaar beroepsstage) werken als kandidaat-gerechtsdeurwaarder. 

   Hierna kan de kandidaat als toegevoegd gerechtsdeurwaarder aan de slag voor een gerechtsdeurwaarder. Een toegevoegd gerechtsdeurwaarder mag ambtshandelingen verrichten. 

   Om zelfstandig gerechtsdeurwaarder te worden moet men een ondernemingsplan indienen. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid moet dit goedkeuren. De benoeming tot gerechtsdeurwaarder volgt per Koninklijk Besluit. Alleen een door de koning aangesteld gerechtsdeurwaarder mag een eigen kantoor starten.

   Een gerechtsdeurwaarder kan zelf een eigen kantoor starten. De meeste gerechtsdeurwaarders met een eigen kantoor verrichten ook buitengerechtelijke incassowerkzaamheden en verlenen juridisch advies. Daarnaast kan een deurwaarder in dienst zijn bij een incassobureau of advocatenkantoor.

   Een deurwaarder kan gezien worden als ‘de hulp’ van een rechter tijdens rechtszaken. Een deurwaarder is de contactpersoon tussen de verschillende partijen, hierbij vraagt hij informatie over de zittingen of over het verloop van een incassotraject.

   Een gerechtsdeurwaarder heeft meer rechten dan een deurwaarder. Een gerechtsdeurwaarder is door de koning beëdigd om bepaalde wettelijke taken af te handelen. Een gerechtsdeurwaarder kan bijvoorbeeld een dagvaarding opstellen of een vonnis uitvoeren.

   Als er na de rechtszitting nog steeds niet is betaald, kan het zijn dat de deurwaarder beslag legt op de bezittingen van de desbetreffende persoon. De bezittingen worden geveild om zo het openstaande bedrag alsnog te kunnen innen. Dit wordt ook wel een executieveiling genoemd. 

   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage

   Alstublieft,

   Uw download

   Voorbeeld ingebrekestelling

   Voorbeeld ingebrekestelling

   Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

   Download direct

    Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Vrijblijvend advies

    Invorderingsbedrijf kan bogen op een uitstekende staat van dienst als het gaat om het innen van schulden. Wilt u overleggen over uw zaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 070 – 762 0330 of klik op onderstaande knop!

     

    Koninginnegracht 14 C
    2514 AA Den Haag
    070 – 762 0330

    Fax: +3170 – 762 0335

    1

    Onze locaties

    Invorderingsbedrijf den haag

    Den Haag

    Invorderingsbedrijf amsterdam

    Amsterdam

    Invorderingsbedrijf rotterdam

    Rotterdam

    Invorderingsbedrijf groningen

    Groningen