Home PageIncasso kort geding

Invorderingsbedrijf

Incasso kort geding

Wilt u met spoed uw geld terugvorderen? En betaalt uw debiteur nog steeds niet, nadat u al meerdere herinneringen en aanmaningen heeft gestuurd? Wij staan u graag bij in een incasso kort geding en dwingen uw debiteur tot betaling.

Incasso kort geding
Incasso kort geding
Vóór 16:00 uur zaak ingediend = dezelfde werkdag actie!

Wat is een kort geding?

Als een debiteur niet wil betalen na diverse herinneringen en aanmaningen door middel van een aangetekende brief, kan een schuldeiser ervoor kiezen een rechtszaak te laten starten. Dit kan een reguliere rechtszaak (bodemprocedure) zijn of een versnelde rechtszaak, namelijk een incasso kort geding. Een incasso kort geding is een snelle en gemakkelijke manier om uw vordering te incasseren.

Waarom een incasso kort geding aanspannen?

Heeft u te maken met een lastige wanbetaler én wilt u snel uw geld ontvangen!? Omdat er sprake is van een spoedeisend belang, bijvoorbeeld als er schade dreigt te ontstaan (hennepkwekerij, vertrek van schip, opstijgen van vliegtuig etc.)? Lees dan verder, want dan is een incasso kort geding wellicht dé oplossing voor u.

Redenen waarom uw klant wél betaalt als u kiest voor een incasso kort geding

Met een incasso kort geding, dwingt u uw schuldenaar tot betaling. Hiermee voorkomt u dat u een lange tijd (soms zelfs jaren) op een vonnis én op uw geld moet wachten.

Kort geding tegen de staat

Voordelen incasso kort geding procedure

Het grootste voordeel van incasso kort geding is dat deze procedure veel sneller gaat dan een reguliere procedure (bodemprocedure). Hierdoor is de kans dat uw klant in de tussentijd failliet gaat en u kunt fluiten naar uw geld, een stuk kleiner. Verder heeft een kort geding procedure verschillende voordelen:

Wanneer kan ik een incasso kort geding starten?

Vraagt u zich af of u een incasso kort geding kunt starten? Indien u de volgende vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden is een incasso kort geding wellicht geschikt voor u.

 1. Heeft u snel geld nodig?
 2. Is er een spoedeisend belang? Oftewel: leidt de urgentie van uw zaak ertoe dat u belang heeft bij een spoedig oordeel van de rechter? En is de kans groot is dat u anders in de financiële problemen komt of uw debiteur er vandoor gaat met uw geld. Voorbeelden van situaties met een spoedeisend belang zijn: schuldenaar dreigt huis te verkopen, huurder heeft een hennepkwekerij op de zolder en schip dat dreigt te vertrekken.
 3. Heeft u een onbetwiste vordering? Oftewel: een vordering waar weinig tot geen inhoudelijke discussie over mogelijk is. Of een vordering waarbij redelijkheid niet kan worden betwist, doordat de kans erg groot is dat uw schuldeiser verstek zal laten gaan (niet zal verschijnen op de zitting).
 4. Heeft u een financieel gezonde onderneming? Dit is belangrijk vanwege het restitutierisico (= het risico dat u een betaalde geldsom niet kunt terugbetalen). Het kan namelijk voorkomen dat de rechter uw vordering later toch betwist en het vonnis vernietigd. In dat geval zult u het bedrag moeten terugbetalen aan de tegenpartij. 

Aanvraagformulier kort geding: gratis advies over uw zaak.

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!  Bent u een particulier of een onderneming?  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Hoe verloopt een incasso kort geding procedure?

  Wij leggen stap voor stap uit hoe een incasso kort geding in zijn werk gaat:

  Stap 1.

  De betaling van uw klant blijft uit.

  Stap 2.

  U draagt uw vordering aan ons over waarna wij direct starten met het dossier. Vóór 16:00 uur ingediend, is dezelfde dag actie.

  Stap 3.

  In overleg met u bepalen we de beste aanpak voor uw situatie. Indien blijkt dat dit een incasso kort geding is starten we deze procedure meteen. 

  Stap 4.

  We sturen uw debiteur eerst een laatste sommatie, ook wel aanmaning, waarin we hem verzoeken de openstaande factuur binnen 5 dagen te betalen.

  Stap 5.

  Betaalt uw klant na de sommatie niet? Dan kunnen wij  het een incasso kort geding starten. We sturen dan een deurwaarder naar uw klant (deurwaardersexploot) met een concept dagvaarding en sommeren hem de vordering(en) te betalen.

  Stap 6.

  De voorzieningenrechter doet een voorlopige voorziening (= voorlopige uitspraak).

  Stap 7.

  Met de voorlopige voorziening ondernemen wij direct actie om uw geld te incasseren.

  Direct een incasso kort geding starten?

  Wilt u direct een incasso kort geding starten? Of heeft u vragen? Bel ons op 070 – 762 0330. Onze incassospecialisten geven u gratis persoonlijk advies over uw zaak. Ook kunt u het onderstaande aanvraagformulier: kort geding invullen. Dan nemen wij direct contact met u op.

  Aanvraagformulier kort geding: gratis advies over uw zaak.

  Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!   Bent u een particulier of een onderneming?   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Incasso kort geding: ervaringen van onze klanten

   Anastasia lavrenteva
   Anastasia Lavrenteva
   The company TicketSwap recommended this service to me when there were no other options left. To be honest, I didn't expect anything. And yesterday I received a call with happy news - the seller returned my money through the service. Only a few weeks had...
   Dirk klerk
   Dirk Klerk
   Goed en snel resultaat met buitenlands incasso, korte lijnen.
   ‘t pippi huis
   ‘t Pippi Huis
   Een bedrijf met passie voor dienstverlening! Ze analyseren snel wat je als bedrijf verwacht en geven goed advies. Danny is een topper en heeft naast kennis ook nog gevoel voor humor. Invorderen is niet leuk, maar de mensen maken het leuk door hun persoonlijke contact...
   J w meijeringh hendriks
   J W Meijeringh Hendriks
   Zeer goede ervaring ! Het personeel is vriendelijk en neemt de tijd voor u . Adviezen zijn eerlijk en professioneel . Ik zou deze firma zeker aanbevelen .
   Willems, m.
   Willems, M.
   Niet verwacht dat het snel zou gaan. Ongelofelijk dat je zelf tijden bezig bent en dan schakel je eindelijk iemand anders in en dan kunnen ze opeens wel betalen. Goed dat dit soort incassobedrijven bestaan.
   Jeppen
   Jeppen
   Aardige en deskundige mensen. Had in Duitsland twee zaken die maar niet wilden lukken. Met hun hulp allebei opgelost. Zonder rechtszaak!!
   Miranda swier
   Miranda Swier
   Mijn ervaring met dit bedrijf is zeer positief. Heel attente, vriendelijke en kundige medewerkers. Zeer klantvriendelijk. Je krijgt het gevoel dat je zaak, hoe klein relatief ook, ertoe doet. En dat er echt op wordt ingezet het op te lossen. Dat is ook gelukt. Ik...
   Brigitta hilberts
   Brigitta Hilberts
   Mijn complimenten voor de inzet en gedane moeite om mijn niet gekregen bestelde producten te laten vergoeden door de desbetreffende winkel … helaas heeft het geen baat gehad het bedrag was te laag en de kosten zouden te hoog worden maar toch hebben ze geprobeerd...
   Control bv
   Control BV
   Handelen snel, nemen alle zorg uit handen en communiceren goed over de status van lopende dossiers. Kortom, zeer tevreden klant!
   King ping bedrijfsimperialen b. V.
   King Ping Bedrijfsimperialen b.v.
   Goede service! Mijn zaak was binnen de kortste keren afgehandeld, en ik ben goed op de hoogte gehouden van de status van mijn zaak. Hier kom ik zeker nog een keer terug!
   Montage team enschede
   Montage Team Enschede
   Zeer professioneel, duidelijk, behulpzaam en vriendelijk! Prettige ervaring/samenwerking. Zeker een aanrader!
   Lites film amsterdam
   LITES Film Amsterdam
   Ik was eerst bang dat het niet zou lukken om buitenlandse vorderingen te incasseren. Maar ik moet zeggen dat ik toch positief verrast werd! Het Invorderingsbedrijf heeft voor ons zowel in België als Nederland al heel wat achterstallige betalingen kunnen verwerken. Wij zijn zeer tevreden!
   Power plastics b. V.
   Power Plastics B.V.
   Geweldig! Ik ben ongelooflijk goed gesteund en ben in het hele proces meegenomen! Uiteindelijk is de zaak succesvol afgerond, aanrader!
   Bks service bv
   BKS Service BV
   Super snel geregeld. Direct resultaat. Via het online portaal kon ik continu de status van de zaak bekijken, dat vond ik erg prettig want ik wist meteen waar ik aan toe was.
   Microcare international b. V.
   Microcare International B.V.
   De afhandeling duurde even, maar het eindresultaat telt uiteindelijk. Ben hierover meer dan tevreden!
   Wester-beton bv
   Wester-Beton BV
   Erg prettige samenwerking gehad. Joost & Wesley hebben mij goed geholpen met mijn zaak en mij gedurende het gehele proces ondersteund. Goede communicatie. Goed resultaat, een aanrader!
   B mediate housing
   B Mediate Housing
   Als zeer goed beschouwd. Na het indienen van mijn vordering is de zaak snel opgepikt. Dat resulteerde ook in een snelle betaling. Ik ben erg tevreden over hoe mijn zaak is behandeld en kom de volgende keer zeker terug.
   Mitterhof
   Mitterhof
   Schnell, kompetent, entschlossen!
   Kampschreur bv projectstoffering
   Kampschreur BV Projectstoffering
   Ik heb een incasso van een moeizame factuur ingediend. Dat bleek gelukkig geen probleem te zijn, want het is uiteindelijk toch gelukt om ook voor deze factuur betaald te krijgen, helemaal super.
   Broeders transport b. V.
   Broeders Transport B.V.
   Wij zijn zeer te spreken, dat we tot nu toe onze vorderingen hebben kunnen ontvangen. En dat ons op deze manier veel werk uit handen wordt genomen. Ook nog eens zonder risico voor ons. De debiteur betaalt de incasso kosten en wij ontvangen ons geld....
   Willems electrotechniek
   Willems Electrotechniek
   Uitstekend! Helder dashboard en goede terugkoppeling door vaste contactpersoon. Het lukte mij in 3 maanden niet om mijn openstaande facturen te innen. Ik ging daarom opzoek naar een no cure no pay incassobureau, zodat ik niet nog meer geld kwijt ben. Het Invorderingsbedrijf heeft in...
   Poels-janssen logistics b. V.
   Poels-Janssen Logistics B.V.
   Niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ik had eigenlijk geen hoop meer dat mijn klanten zouden betalen. Ik wilde dan ook geen risico lopen om geld uit te geven, zonder zeker te weten dat ik mijn geld terug zou zien. Ongelofelijk dat je...
   Gerard blok
   Gerard Blok
   GRATIS incasso advies gehad. Vriendelijk geholpen door een slimme jurist. Heb informatie ingewonnen over een bepaalde casus. Op basis daarvan besloten geen stappen te ondernemen. Aan een eerlijk advies heb je meer dan aan een advocaat die overal maar aan begint. Kom zeker terug als...
   M. Ten broeke
   M. ten Broeke
   Een absolute aanrader! Namens onze Vereniging van Eigenaars - waarvoor ik het beheer doe - heb ik een groot aantal onbetaalde maandbijdragen ter incasso aangeboden. Al binnen enkele dagen waren alle bedragen betaald! Ben je op zoek naar een incassopartij die het écht waarmaakt, dan...
   Sandra elstgeest
   Sandra Elstgeest
   In het begin was het wat verwarrend vanwege het vele mailverkeer maar dat heeft ook met mijn beperking te maken. Ik werd goed op de hoogte gehouden en met het weinige info wat ik over de site en de debiteur kon geven, is het ze...
   Guino koch
   Guino Koch
   Ik was ten einde raad toen de verhuurder het restant van mijn borg onrechtmatig had verrekend. Op internet gaan zoeken naar een specialist en wat denk je? Binnen 10 dagen alles binnengehaald. Het heeft mij helemaal niets gekost en alleen maar opgeleverd. Mijn kopzorgen zijn...
   Merlijn elferink
   Merlijn Elferink
   Tegen een van de grootste meubelwarenhuizen (ik zal geen naam noemen) heb ik een incasso ingediend. Het is niet te geloven dat grote bedrijven gewoon vertikken te betalen. Gelukkig hoef je dat niet te pikken hoor. Kort nadat de zaak was gestart zag ik het...
   B. David
   B. David
   Snelle en goede service. We hebben eerst informatie gezocht en werden al vrij snel gecontacteerd door een medewerker van dit bedrijf. Zij hebben ons uitgelegd hoe ze werken en hoe ze het financieel afhandelen en gelijk gevraagd met wat voor zaak wij zaten. Zij hebben...
   Elderman
   Elderman
   Geld uitgeleend aan een bekende. Eerst moest de lening opgeëist worden. Ik was ook niet zeker van het adres van mijn debiteur. Na constant er achter aan te zitten was ik het zat. Ik heb het incassobureau ingeschakeld en door de strategische route die zij...
   H verhage
   H Verhage
   Ik heb van dit bedrijf heele goede begeleiding gekregen, moest allerlei stappen ondernemen en met behulp van een mederwerker is dit erg goed geluk, ik kon alle tijd nemen.
   Raimon van der heijden
   Raimon van der Heijden
   Ik heb dit bedrijf gevonden via google en het bleek een schot in de Roos te zijn. Al na 2 dagen had ik al het geld wat ik tegoed had op de rekening staan.
   Linda agtersloot
   Linda Agtersloot
   Zeer goed door hun inbreng was de terug betaling via een webwinkel snel geregeld
   Marielle beks
   Marielle Beks
   Binnen gesteld termijn heeft de klant betaald, voor vriendelijkheid hoef je bij dit bedrijf eens niet te betalen.
   Joël meeuwsen
   Joël Meeuwsen
   Een tijdje geleden had ik een smartwatch besteld. Deze voldeed niet aan mijn wensen dus heb ik hem retour gestuurd. Sinds dien heb ik niks meer van het bedrijf vernomen en dus ook mijn geld niet terug gekregen. Toen kwamen jullie als een reddende engel...
   B grootendorst
   B Grootendorst
   Verzet na 8 jaar! Je kunt het niet verzinnen maar in mijn dossier gebeurde het. Ik heb het contact en de updates eens in de zoveel tijd ideaal. Ze hebben mij goed geadviseerd en er is zelfs gezorgd dat het verzet niet ontvankelijk werd verklaard....
   Joyce schildmeijer
   Joyce Schildmeijer
   Echte doorpakkers! Na opgelicht te zijn door een webshop hadden ze snel en efficiënt de volledige som voor mij geïncasseerd. Alles kunnen volgen in het online portaal. Ze voeren de druk enorm op en met effect! Danny bedankt voor de moeite!
   Rachèl van koot
   Rachèl van Koot
   Borg is eindelijk terug! Mijn verhuurder had na 2 maanden nog steeds de borg niet terug betaald. Toen ik erom vroeg werd ik geblokkeerd. Nu heb ik supermakkelijk mijn vordering in kunnen dienen bij dit incassobureau en hebben zij mijn borg na 13 dagen geïnd....
   J. Schreuder
   J. Schreuder
   Webshop had niet geleverd. Ik had een spelcomputer besteld omdat ze zogenaamd op voorraad waren. Na een tijd gewacht te hebben heb ik dit incassokantoor ingeschakeld. Mijn geld was zo binnen. No cure no pay ook! Superblij mee!
   Cees poot
   Cees Poot
   Invorderingsbedrijf , was voor mijn het lichtje in de duisternis. Super geholpen. Invorderingsbedrijf heeft er voor gezorgd. Dat ik uiteindelijk mij geld terug heb gekregen. No cure no pay
   Y. Portz
   Y. Portz
   It is easy to get in contact with them, and the staff is very helpful. They create an online file that can be looked into 24/7, which is very useful if you want to check the status of your case. Overall a great service and...
   Lieda nederhof
   Lieda Nederhof
   Zeer duidelijk en vriendelijk. Behulpzaam met het invoeren van gegevens op de computer.
   J. Aukema-jetten
   J. Aukema-Jetten
   Ik had al sinds september problemen met een firma over het terug betalen van retourkleding. Ik kreeg mijn geld maar niet terug. Toen heb ik het in handen gegeven van dit incasso bedrijf en binnen 1 week kreeg ik mijn geld terug, zonder dat het...
   Janique van klei
   Janique van Klei
   Geld via dit bedrijf terug gekregen, nadat we er heel lang op hebben moeten wachten van de winkel waarvan we het tegoed hadden, niet verwacht het nog te krijgen, super fijn dat het wel gelukt is.
   Tele radio bv
   Tele Radio BV
   Wij, Tele Radio B.V., zijn tevreden over de manier waarop je bij Invorderingsbedrijf met gemak een incasso indient en vervolgens via het dossier alles kan volgen. Bij ons is een positief resultaat behaald en daar werden wij telefonisch van op de hoogte gesteld. Mochten wij...
   Dyane driessen
   Dyane Driessen
   Er was slechts 1 brief nodig! Na mijn bestelling bij een webshop kreeg ik mijn geld niet terug bij een retour. Ik heb eindeloos inspanning moeten verlenen om de klantenservice zover te krijgen om het terug te betalen. Dat bleek helemaal niet nodig. Deze heren...
   Bloem van der linde
   Bloem van der Linde
   Uit principe heb ik het er niet bij laten zitten. Een incassobureau inschakelen had ik eerst niet bedacht, maar door alle lovende verhalen over dit incassobureau toch maar aangemeld. En met succes. Wat denkt u? Al na welgeteld één sommatie had ik mijn gehele aanbetaling...
   Sarah de rover
   Sarah de Rover
   Na maanden heen en weer gepraat zonder overeenkomst met mijn schuldenaar is met de hulp van dit invorderingsbedrijf het binnen een week, zelfs dagen opgelost! super snel en erg fijne mensen om mee samen te werken
   Bakker
   Bakker
   Snelle en klantvriendelijke service. Debiteur had binnen een week na de eerste sommatie betaald.
   Dennis
   Dennis
   Goedkoop is soms duurkoop. Ook ik kwam daar achter na het bestellen van een tv. Zelf kreeg ik het geld niet terug. Door de incasso uit handen te geven ging het als een speer! Dat het door middel van no cure no pay is binnengekomen...
   Daisy
   Daisy
   Super blij met de hulp die ik heb gekregen. Mijn huurbaas weigerde mijn borgsom terug te betalen zonder reden. Het incassobureau heeft alle communicatie overgenomen, dat ik daar geen stress meer van had, en het heeft me niks gekost (no cure no pay). Mijn huurbaas...
   Anita
   Anita
   Rechtszaak ging super snel, nu de betaling nog. Vond de hulp ter zitting deskundig (hele discussie met de tegenpartij over de incassokosten) en de rechter heeft de incassokosten veroordeeld op de wanbetaler.
   John
   John
   Zo hee! 13 maanden huurachterstand hebben ze voor mij binnengehaald. NO CURE NO PAY ik heb er geen kosten aan gehad! Vandaag werd ik gebeld door Stijn (aardige accountmanager) dat alles binnen was. Ik kan alle verhuurders aanraken zaken met ze te doen. Wat ik...
   Helene van den bosch
   Helene van den Bosch
   Kregen de borgsom die wij betaald hadden voor het huren van de trouwauto niet retour gestort van het verhuurbedrijf. (particulier!) Contact gezocht met Invorderingsbedrijf.nl na een fijn persoonlijk gesprek het dossier in gang gezet en zeer snel de betaling retour ontvangen. Invorderingsbedrijf.nl werkt professioneel en...
   Jan willem dorenbos
   Jan Willem Dorenbos
   Met genoegen schrijf ik voor het Invorderingsbedrijf een vijfsterren review. Wij zijn als transport bedrijf op zoek gegaan naar een specialist voor wanbetalers in binnen en buitenland. De keuze was snel gemaakt naar een prettige intake. De voorwaarden zijn helder en ze namen onze vorderingen...
   Gery welten
   Gery Welten
   Na 5 maanden van zelf herinneringen en aanmaningen sturen heb ik besloten om de onbetaalde factuur van mijn bedrijf uit te besteden aan het invorderingsbedrijf! Na slechts 1 sommatie van hen heeft mijn klant eindelijk betaald. Voor mij een leer om in de toekomst bij...
   Bart van aken
   Bart van Aken
   Voor ons een incasso verzorgd voor een huis dat wij verhuren in Nederland, omdat wij zelf in Spanje wonen kunnen we dat niet goed beheren. Helaas was er een wanbetaler die nogal hardnekkig bleek. Met de hulp van het Invorderingsbedrijf is de hele huurachterstand betaald...
   Michelle sanderse
   Michelle Sanderse
   Als eigenaar van een startende organisatie hoopte ik nooit in contact te hoeven komen met een incassokantoor, toen een van onze debiteuren stelselmatig weigerde te betalen, had ik helaas geen andere optie. Door kordaat optreden van Het Invorderingsbedrijf en een snelle juridische procedure kreeg ik...
   Dieuwertje van muyden
   Dieuwertje van Muyden
   In een vervelende en lelijke situatie met mijn voormalig huisbaas (hij gaf een deel van de borg niet terug) was het heel fijn om steun te krijgen van deze professionals. Nadat ik de zaak aanmeldde werd hier meteen actie op ondernomen!
   Roelie van der veen
   Roelie van der Veen
   Nog nooit eerder tot deze aktie overgegaan maar..... Tot op de laatste cent heeft de camping mij terugbetaald. Huisje gehuurd, maar de borgsom verrekend. Daar heeft dit incassobureau op een deskundige manier een stokje voor gestoken. Geen half werk, maar gewoon doorpakken. Het heeft mij...
   Tina visser
   Tina Visser
   Wij boeken reizen naar onder andere Palma de Mallorca. Op verzoek van een liefdadigheidsstichting hebben wij drie weken gevuld. Een week voordat de reis zou aanvangen was er nog niets aanbetaald. We hebben in overleg met een jurist van het Invorderingsbedrijf de overeenkomst ontbonden en...
   Andrea van der leemputten
   Andrea van der Leemputten
   Hebben mij geholpen met een salaris incasseren. Heb 50% extra bovenop m'n salaris gekregen, volgens hun jurist moest mijn ex werkgever dat verplicht betalen. Geen enkele kosten gehad aan incasso want no cure no pay regeling.
   Peter ducroix
   Peter Ducroix
   Wij verhuren technische zuiginstallaties. Een van onze klanten betaalde de huurtermijnen niet meer. Wat bleek? De gehuurde installatie bleek maanden geleden al gesloten te zijn bij de klant (zei men). Invorderingsbedrijf heeft voor ons alle huurachterstanden geïncasseerd en ook een volledige schadevergoeding voor het vervangen...

   Onze incassospecialisten

   In 10 jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot wereldwijde marktleider op het gebied van incasso. “Wij gaan verder waar anderen stoppen”.

   Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden op het gebied van incasso, of heeft u vragen over incasso? Onze specialisten staan u graag direct te woord. 

   mr. May Leung

   Incassojurist

   mr. Wesley Boeters

   Incassojurist

   Bas Toet

   Incassospecialist

   Onze kantoren

   Wij zijn gevestigd in Den HaagRotterdamGroningen en Amsterdam en bieden u de beste service om het doel te bereiken dat u voor ogen heeft: uw geld terugkrijgen van iemand die weigert te betalen.

   Wilt u grote hoeveelheden dossiers uit handen geven of direct uw vordering overdragen? Neem dan contact op via +31-(0)70-762 0330 / +31-(0)20 – 760 3920.

   FAQ: incasso kort geding

   Uw klant moet worden opgeroepen door middel van aangetekende brief of deurwaardersexploot. Daarbij moet een concept dagvaarding gevoegd worden. In de concept dagvaarding staat in ieder geval de datum en het tijdstip van de zitting.

   Daarnaast is een vereiste dat er sprake moet zijn van een spoedeisend belang. Oftewel: de urgentie van uw zaak leidt ertoe dat u belang heeft bij een spoedig oordeel van de rechter. Bijvoorbeeld omdat de kans groot is dat u in de financiële problemen komt of uw debiteur er vandoor gaat met uw geld. Is dit niet het geval, dan wordt u aangeraden een gewone rechtszaak te starten.

   De voorzieningenrechter, een speciale rechter in kort gedingen, behandelt een incasso kort geding. De voorzieningenrechter mag geen definitief oordeel geven over een geschil, maar geeft een zogenaamde voorlopige voorziening.

   Als u een gerechtelijke incassoprocedure kort geding wilt aanspannen (tegen een Nederlandse debiteur), moet dit bij de rechtbank in Nederland. Deze zittingen zijn meestal op vaste tijdstippen, omdat rechtbanken een speciale procedure hebben voor incassozaken. Er zijn verschillende rechtbanken waar uw zaak behandeld kan worden. De rechtbank waar de zitting plaatsvindt wordt automatisch geselecteerd. Bij welke rechtbank uw zitting plaatsvindt, is afhankelijk van de woonplaats / vestigingsplaats van uw debiteur:

   Er is geen minimaal bedrag wat betreft de hoogte van de vordering om een kort geding te starten. Het is enkel vereist dat er sprake is van spoedeisend belang. De hoogte van de vordering kan hier natuurlijk wel invloed op hebben.

   Een incasso kort geding heeft de volgende kostenposten:

   • Opstelkosten: tarief voor het opstellen van de dagvaarding. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de complexiteit van uw casus en de hoogte van uw vordering.
   • Deurwaarderskosten: uitbrengen / betekenen van de dagvaarding. Deze kosten worden berekend conform het Besluit tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders (BTAG-tarief)
   • Portokosten: om uw dagvaarding per post naar u toe te sturen
   • Proceskosten: u betaalt griffierecht aan de rechtbank bij de start van uw procedure
   • Eventuele informatiekosten: KvK-uittreksel of Basisregistratie Personen (BRP)

   In een incasso kort geding in Nederland geldt in principe hetzelfde principe als bij andere kort geding procedures: elke partij betaalt zijn eigen kosten, tenzij de rechter anders beslist.

   Dit betekent dat als de eiser in het incasso kort geding bijvoorbeeld een vordering heeft op de gedaagde en het kort geding wint, de gedaagde in principe niet automatisch verplicht is om de kosten van de eiser te betalen. De gedaagde moet wellicht wel de proceskosten van het kort geding betalen, zoals de griffierechten en de kosten van de deurwaarder die de dagvaarding heeft betekend.

   Als de rechter oordeelt dat de gedaagde in het incasso kort geding inderdaad in verzuim is en de vordering moet betalen, kan de rechter besluiten dat de gedaagde ook de kosten van de eiser moet betalen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de gedaagde onredelijk heeft gehandeld en de eiser onnodige kosten heeft moeten maken.

   In het algemeen geldt dat de rechter in een incasso kort geding beoordeelt of de gedaagde de vordering moet betalen en wie de kosten van het kort geding moet betalen.

   Of u een incasso advocaat nodig heeft bij een kort geding, is afhankelijk van de hoogte van uw vordering. Is uw vordering hoger dan €25.000 en heeft uw vordering geen betrekking op huurrecht of arbeidsrecht, dan bent u verplicht om een advocaat in de arm te nemen. Is uw vordering minder dan €25.000 en heeft uw vordering betrekking op huurrecht of arbeidsrecht? Dan mag u een kort geding starten zonder advocaat.

   Helaas heeft een kort geding niet alleen maar voordelen. Een beperking van een kort geding is dat het in een kort geding niet mogelijk is om een overeenkomst, bijvoorbeeld een huurovereenkomst te ontbinden. 

   Wel is het in deze situatie nog steeds mogelijk een kort geding te starten, alleen zal de rechter in een kort geding u vervolgens alsnog verwijzen naar een bodemprocedure. Wilt u weten of een kort geding voor uw zaak zinvol is? Bel ons op 070 – 762 0330 voor een vrijblijvend adviesgesprek.

   Komt de tegenpartij niet opdagen bij het incasso kort geding? Geen zorgen, uw zitting gaat gewoon door. Wel ziet de zitting er anders uit dan wanneer de tegenpartij wel op zitting zal verschijnen. De voorzieningenrechter gaat namelijk niet inhoudelijk in op de zaak.

   Indien de jurist of advocaat bij het opstellen en uitbrengen van de dagvaarding geen fouten heeft gemaakt en de dagvaarding voldoet aan alle eisen, spreekt de voorzieningenrechter het zogeheten verstekvonnis uit. Met dit vonnis kunt u vervolgens alsnog uw openstaande vordering incasseren.

   Bent u gedagvaard door de deurwaarder voor een incasso kort geding? Controleer dan of de inhoud van de dagvaarding klopt. In een dagvaarding moet in ieder geval het volgende staan:

   • Uw gegevens (naam, adres en andere persoonsgegevens)
   • Naam van een eventuele gemachtigde, die namens de eisende partij procedeert
   • De voornamen, de naam en het kantooradres van de deurwaarder
   • De locatie van de rechtbank die uw zaak behandelt
   • Datum en tijd van de zitting waarop de rechter de zaak behandelt (rolzitting)
   • Wat de schuldeiser wilt en waarom (eis en gronden)

   Als u de inhoud heeft gecontroleerd, adviseren wij het volgende:

   • Bent u het eens met de dagvaarding? Betaal dan direct bij de deurwaarder. Daarmee bespaart u kosten voor een zitting. 
   • Bent u het oneens? Laat de zaak dan voorkomen. Reageer in een brief wat uw bezwaren zijn. Vervolgens kunt u uw standpunten mondeling toelichten bij de rechter tijdens de rolzitting. 

   “Niet reageren op een dagvaarding zorgt ervoor dat u veroordeeld wordt en er direct beslag gelegd kan worden”. Onze specialisten staan u graag bij in dit proces! 

   Wilt u weten wat u het beste kunt doen als u gedagvaard bent? In ons artikel ‘Gedagvaard door de deurwaarder’ leggen wij het stap voor stap uit!

   Wanneer de partij die wordt aangeklaagd geen reactie geeft, niet betaalt en ook niet verschijnt tijdens de zitting, zal de rechter over het algemeen een verstekvonnis uitspreken en wordt de partij bijgevolg veroordeeld. Alleen in geval van een verstek kan er een verzetdagvaarding worden opgesteld en aan de aangeklaagde partij worden betekend door een gerechtsdeurwaarder.

   Als de rechter uw zaak in het burgerlijk recht beslist, kan de rechter uw tegenpartij veroordelen tot het betalen van uw proceskosten. Dit wordt kostenveroordeling genoemd. Echter, u moet deze kosten dan zelf terugvorderen van uw tegenpartij. Het is belangrijk om te weten dat het niet altijd mogelijk is om deze kosten terug te eisen, omdat dit afhankelijk is van de omstandigheden van de zaak en de beslissing van de rechter. Het is verstandig om juridisch advies in te winnen over uw mogelijkheden om kosten terug te vorderen in een civiele rechtszaak.

   Waarom 40.000 klanten u voor gingen

   B mediate housing
   B Mediate Housing
   Als zeer goed beschouwd. Na het indienen van mijn vordering is de zaak snel opgepikt. Dat resulteerde ook in een snelle betaling. Ik ben erg tevreden over hoe mijn zaak is behandeld en kom de volgende keer zeker terug.
   Wester-beton bv
   Wester-Beton BV
   Erg prettige samenwerking gehad. Joost & Wesley hebben mij goed geholpen met mijn zaak en mij gedurende het gehele proces ondersteund. Goede communicatie. Goed resultaat, een aanrader!

   Incasso kort geding starten?

   Incasso kort geding

   Onze Incassojuristen & Adviseurs

   linkedin
   Control bv
   Control BV
   Handelen snel, nemen alle zorg uit handen en communiceren goed over de status van lopende dossiers. Kortom, zeer tevreden klant!
   Montage team enschede
   Montage Team Enschede
   Zeer professioneel, duidelijk, behulpzaam en vriendelijk! Prettige ervaring/samenwerking. Zeker een aanrader!
   King ping bedrijfsimperialen b. V.
   King Ping Bedrijfsimperialen b.v.
   Goede service! Mijn zaak was binnen de kortste keren afgehandeld, en ik ben goed op de hoogte gehouden van de status van mijn zaak. Hier kom ik zeker nog een keer terug!

    Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Onze Incassojuristen & Adviseurs

    linkedin