Home PageTarieven

Tarieven incassobureau

Bij Invorderingsbedrijf kunt u verschillende producten en diensten afnemen, van no cure, no pay incasso of beslaglegging tot uitgebreide credit management pakketten. 

Onderstaand vindt u ons tarievenoverzicht van 2024. Staat het tarief van de voor u gewenste procedure of het product er niet tussen? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 070 – 762 0330!

Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Incassotarieven

Het incassotraject is grofweg onder te verdelen in twee fases: de minnelijke (buitengerechtelijke) en de gerechtelijke. De buitengerechtelijke fase voeren we bij Invorderingsbedrijf altijd uit op basis van no cure, no pay. Indien nodig kunnen we vervolgens een juridische procedure aanspannen.

minnelijk & gerechtelijk

Incasso No Cure No Pay

$ No Cure No Pay
 • 100% uitkering van de hoofdsom
 • Geen succes = géén kosten
 • Slagingspercentage van 95%
Popular

Gerechtelijke incasso

$ Aanbod op maat
 • Jurist of advocaat
 • Griffierecht
 • Dagvaarding
Popular

No cure, no pay incasso

De buitengerechtelijke fase van de incassoprocedure verloopt bij Invorderingsbedrijf zoals gezegd op basis van no cure, no pay. Tot deze fase van het incassotraject behoren alle inspanningen om een vordering te innen voordat er een gerechtelijke procedure wordt aangespannen. 

Die inspanningen bestaan onder andere uit het versturen van betalingsherinneringen en aanmaningen en het opnemen van persoonlijk contact met uw debiteur. Een minnelijke incasso heeft bij Invorderingsbedrijf een slagingspercentage van ongeveer 95%

Maar wat houdt no cure, no pay precies in? No cure, no pay betekent dat u niets hoeft te betalen als het ons niet lukt om de vordering te innen. Lukt het ons wel om het volledige bedrag te incasseren? Dan ontvangt u als schuldeiser 100% van de hoofdsom. De bij uw debiteur in rekening gebrachte wettelijke incassokosten dienen als vergoeding voor onze werkzaamheden.

Gerechtelijke incasso

Tarief

 

Buitengerechtelijke incassokosten

No cure, no pay

Vordering indienen

Gerechtelijke incasso

Als een buitengerechtelijke incasso niet tot betaling leidt, dan heeft u de mogelijkheid om naar de rechter te stappen. Hier zijn verschillende kosten aan verbonden, onder andere voor de werkzaamheden van een jurist of advocaat. Hoe hoog die kosten zijn, hangt onder andere af van de hoogte van de vordering en de complexiteit van de zaak.

In de regel veroordeelt de rechter de verliezende partij tot het vergoeden van (een deel van) de kosten die de andere partij heeft moeten maken. 

Gerechtelijke incasso

Tarief

 

Juridische bijstand (advocaat of jurist)

Varieert

Op aanvraag

Griffierecht

Varieert

Meer informatie

Dagvaarding

€ 112,37 (excl. btw)

Meer informatie

Jurist of advocaat

De kosten voor juridische bijstand zijn onder andere afhankelijk van of u een jurist of advocaat nodig heeft. In principe is een advocaat alleen vereist bij vorderingen met een waarde van meer dan € 25.000.

De uiteindelijke kosten voor de juridische bijstand zijn onder andere afhankelijk van de tijd die de jurist of advocaat aan de zaak moet besteden. Daarnaast hangt de prijs bijvoorbeeld ook af van waar uw debiteur gevestigd is (in Nederland, binnen de EU of daarbuiten).

Griffierecht

Griffierechten zijn de kosten die aan de rechtbank betaald moeten worden voor het behandelen van de zaak. De tarieven voor het griffierecht wisselen, afhankelijk van de hoogte van de vordering en of de schuldeiser een bedrijf of particulier is.

Dagvaarding

Om een juridische procedure aan te spannen moeten we uw debiteur dagvaarden. Hiervoor moeten we een deurwaarder inschakelen. Voor het uitreiken van de dagvaarding geldt een vast deurwaarderstarief. 

 

Dagvaarding

Tarief

 

Kosten juridische bijstand

Varieert

Op aanvraag

Uitreiken dagvaarding door deurwaarder

€ 112,37

 

 

Kosten deurwaarder

Verschillende handelingen in het gerechtelijke incassotraject moeten verplicht worden uitgevoerd door een gerechtsdeurwaarder. Invorderingsbedrijf werkt hiervoor samen met de beste deurwaarders. De kosten die een deurwaarder in rekening mag brengen voor de ambtshandelingen zijn wettelijk vastgesteld volgens het Besluit tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders (Btag)

Conservatoir beslag

Bij het starten van een juridische procedure is het in de meeste gevallen verstandig om conservatoir beslag te leggen. Zo voorkomt u dat uw debiteur zijn bezittingen kan wegmaken voordat de rechter uitspraak heeft gedaan. Bovendien voert u de druk op uw debiteur op deze manier op. 

Bij het aanvragen van een conservatoir beslag komen verschillende soorten kosten kijken:

Beslaglegging (conservatoir)

Tarief

 

Advocaatkosten

Varieert

Op aanvraag

Griffierechten natuurlijke personen

€ 688

 

Griffierechten niet-natuurlijke personen

€ 320

 

Kosten deurwaarder

Volgens Btag

Meer informatie

Faillissementsaanvraag

Als uw debiteur stelt dat hij geen geld heeft om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen, is het mogelijk om zijn faillissement aan te vragen. Dit dient als een ultiem drukmiddel op uw debiteur en de ervaring leert dat de meeste debiteuren alsnog betalen als hun faillissement wordt aangevraagd

Bij een faillissmentsaanvraag komen de volgende kosten kijken:

Faillissementsaanvraag

Tarief

 

Advocaatkosten

Varieert

Op aanvraag

Griffierechten natuurlijke personen

€ 688

 

Griffierechten niet-natuurlijke personen

€ 320

 

Steunvordering onderzoek

Varieert

Meer informatie

Kosten deurwaarder

Volgens Btag

Meer informatie

Informatiekosten

In verschillende fases van de incassoprocedure is het soms nodig om informatie over de debiteur op te vragen bij verschillende instanties, bijvoorbeeld om zijn adresgegevens te achterhalen. Hiervoor gelden vaste tarieven:

Informatiekosten

Tarief

 

Uittreksel KvK (digitaal)

Vanaf € 9,-

 

Uittreksel KvK (papier gewaarmerkt)

Vanaf € 18,05

 

Leges BRP (digitaal)

Varieert

 

Download alle tarieven

Wilt onze tarieven downloaden in pdf? Vul hieronder uw gegevens in en download direct!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Waarom 40.000 klanten u voor gingen

  Vraag GRATIS Incasso advies aan

  Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op voor gratis incasso advies!

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Alstublieft,

   Uw download

   Voorbeeld ingebrekestelling

   Voorbeeld ingebrekestelling

   Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

   Download direct