Home PageBeslaglegging in het buitenland
Combined shape - invorderingsbedrijf

Beslag leggen in het buitenland.
Ongrijpbare debiteuren kennen wij niet​

Onze wereldwijde strategie voor beslaglegging in het buitenland

Invorderingsbedrijf kent geen grenzen

Invorderingsbedrijf heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van beslag leggen in het buitenland opgebouwd. Waar andere incassobureaus stoppen bij de grens, beschikken wij over een wereldwijd incasso- en beslagleggingsnetwerk. Heeft u te maken met een internationale wanbetaler? Dan neemt Invorderingsbedrijf het gehele gerechtelijk en beslagleggingstraject voor u uit handen.

Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Beslag leggen in het buitenland: overal ter wereld

U vraagt zich misschien af: ”Kan een deurwaarder beslag leggen in het buitenland?”

Soms lijkt het alsof buitenlandse wanbetalers ongrijpbare debiteuren zijn. Ze spreken een andere taal, wonen in een land met andere wetgevingen en regels en zijn duur om te achtervolgen. Gelukkig betekent dat niet dat de spreekwoordelijke vogel gevlogen is. Invorderingsbedrijf is gespecialiseerd in internationale incasso. Door ons wereldwijde bereik en internationale netwerk van incassospecialisten, juristen, deurwaarders én advocaten kunnen wij overal ter wereld beslag leggen

Spreekt uw debiteur een andere taal? Geen probleem. Wij benaderen uw debiteur in zijn of haar taal en handelen binnen de kaders van de lokale wetgeving. U kunt uw zaak moeiteloos 24/7 inzien en krijgt uw eigen Nederlandse persoonlijke adviseur toegewezen die u tijdens het gehele beslagleggingstraject ondersteunt.

Hoe werkt internationale beslaglegging?

Stap 1. U dient uw vordering in

U dient als schuldeiser gemakkelijk uw vordering bij ons in. Wij bekijken uw situatie en starten met uw persoonlijke dossier. U krijgt uw eigen persoonlijke adviseur toegewezen die u het gehele internationale incassotraject ondersteunt met de benodigde juridische expertise en ervaring.

Stap 2. We bepalen samen de strategie

Iedere zaak heeft een andere aanpak nodig. Uw persoonlijke adviseur neemt contact met u op om de strategie van de zaak met u te bespreken. Ons doel is om een volledige betaling te verkrijgen, inclusief de gemaakte incassokosten. 94% van alle zaken wordt in deze zogenaamde minnelijke fase opgelost. Veelal door betaling ineens, soms door middel van een redelijke betalingsregeling.

U kijkt tegelijkertijd over onze schouders mee vanuit uw eigen exclusieve Online Cockpit: ons geavanceerde online portal waarin u 24/7 de actuele status van uw zaken op de voet volgt.

Stap 3. We kiezen de juiste lokale specialist

Door ons wereldwijde netwerk aan incassojuristen, deurwaarders en advocaten kunnen wij snel schakelen in het land van uw debiteur. Door de samenwerking met verschillende lokaal gevestigde experts weten wij altijd de perfecte persoon aan uw zaak te koppelen.

U heeft bij ons één vast aanspreekpunt in Nederland: uw persoonlijke adviseur. Die regelt de gehele zaak en zal onder meer de communicatie met de lokale experts op zich nemen. U hoeft dus zelf niet te communiceren met buitenlandse advocaten en deurwaarders. Ook zal uw persoonlijke adviseur de benodigde processtukken en andere documentatie voor u vertalen. U kunt deze te allen tijde in uw Online Cockpit terugzien.

Stap 4. we starten de procedure

We starten de procedure in het land van uw debiteur. Omdat ieder land verschilt in zijn wet- en regelgeving zal aan de hand van lokale praktijken gehandeld worden. Het minnelijke incassotraject doen wij altijd op basis van No Cure No Pay. Dat betekent dat als wij niets incasseren, u ook niets betaalt. 

Als er noodzakelijke rechtsmaatregelen genomen moeten worden, zal uw persoonlijke adviseur u meenemen in het proces en de eventuele kosten en risico’s met u doornemen. Zo komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Stap 5. We incasseren de vordering

In de meeste gevallen betaalt de schuldenaar al in het gerechtelijke traject. In dat geval wordt het bedrag naar uw rekening gestort en is de zaak daarmee succesvol afgerond. 

Betaalt de klant niet? Dan nemen we de benodigde rechtsmaatregelen, net zo lang tot uw debiteur alsnog betaalt. We stoppen niet totdat u het geld heeft waar u recht op heeft. Wij gaan verder waar anderen stoppen!

Vragen over uw zaak?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Beslag leggen binnen Europa

  Heeft u een vordering binnen de Europese Unie en wilt u beslag laten leggen in het buitenland? Voorheen kon dat alleen met toestemming van een buitenlandse rechter. Er moest een gerechtelijke procedure gevoerd worden in het land van uw debiteur, waardoor beslaglegging in het buitenland tijdrovend en duur was.

  Daar is de afgelopen jaren door middel van effectieve Europese regelgeving verandering in gekomen. Door regelingen als het Europees Betalingsbevel, Europees Beslagbevel en de Europese Procedure voor Geringe Vorderingen is het mogelijk om beslag te leggen bij uw debiteur in het buitenland, zonder dat we hiervoor eerst naar de rechter in de lidstaat waar uw debiteur gevestigd is, hoeven te stappen. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger geworden om beslag te leggen bij een buitenlandse debiteur of bij een Nederlandse debiteur met bezittingen in het buitenland.

  We kunnen uw vordering simpelweg indienen bij een Nederlandse rechter en die kan vervolgens een betalingsbevel of een beslagbevel uitvaardigen dat geldig is in het land van uw debiteur.

  Het Europees Beslagbevel en Europees Betalingsbevel zijn net als de Europese Procedure voor Geringe Vorderingen niet beschikbaar in Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

  Beslag leggen buiten Europa

  Beslag leggen buiten Europa is een stuk ingewikkelder dan binnen de EU. Wanneer u internationaal zaken doet en een debiteur in een land buiten Europa heeft of wanneer uw Nederlandse wanbetaler vermogen buiten de EU heeft, moeten we een gerechtelijke procedure starten in het land waar uw debiteur de bezittingen heeft. Met een vonnis van de rechter kunnen we vervolgens beslag laten leggen. Hoe de gerechtelijke procedure er precies uitziet, is afhankelijk van de wetgeving van het betreffende land.

  In de meeste landen is het mogelijk om met toestemming van de rechter conservatoir beslag te leggen.

  Direct beslag leggen?

  Wilt u direct beslag leggen op een bankrekening in het buitenland? Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Beslag leggen op buitenlandse bankrekening

   Heeft u een schuldenaar met een buitenlandse bankrekening? Als uw debiteur bankiert binnen de EU is het vanaf 18 januari 2017 relatief eenvoudig om conservatoir beslag te leggen op deze rekening. 

   Het Europees Bevel tot Conservatoire Beslaglegging of EAPO (European Account Preservation Order) is bedoeld voor bewarende beslaglegging bij vorderingen in grensoverschrijdend verband. Hier is bijvoorbeeld sprake van als uw Nederlandse schuldenaar bankiert in het buitenland of uw schuldenaar in het buitenland gevestigd is. De verordening is bedoeld om het voor schuldeisers makkelijker te maken grensoverschrijdende vorderingen te innen binnen de EU.

   Met een EAPO kunnen we aan Nederlandse rechter vragen om bevel tot een Europees bankbeslag af te geven. Hiermee kan meteen beslag worden gelegd op de buitenlandse bankrekening van uw schuldenaar. 

   Het gaat hierbij om een conservatoir beslag. Dit bewarend beslag is bedoeld om ervoor te zorgen dat uw debiteur de bankrekening niet leeg kan trekken voordat er een rechterlijke beslissing is.

   Zolang er conservatoir beslag op de rekening ligt, kan de schuldenaar geen overschrijvingen doen of geld opnemen van de bankrekening. De schuldenaar wordt vooraf niet op de hoogte gesteld van het aanstaande beslag. Door dit verrassingseffect kan hij vooraf niet snel zijn geld verplaatsen, verbergen of uitgeven.

   Uiteindelijk zal er voor de vordering waarvoor beslag is gelegd nog wel een procedure gevoerd moeten worden om de rechtmatigheid van de vordering te toetsen. Afhankelijk van waar uw debiteur woont of gevestigd is, kan dat bij de rechtbank in Nederland of de rechter in het land van uw debiteur zijn. Bij onbetwiste vorderingen kan dat bovendien ook via een Europese Betalingsbevelprocedure en als de waarde van de claim minder is dan 5000 euro via een Europese Procedure voor Geringe Vorderingen.

   Het voordeel van conservatoir beslag leggen op een buitenlandse bankrekening is dat u voordat u juridische procedures start, meer zekerheid heeft dat het geld ook daadwerkelijk te incasseren is.

   De EAPO is een Europese verordening en geldt dus alleen binnen lidstaten van de Europese Unie (maar niet in Denemarken). Voor een conservatoir bankbeslag buiten de EU moeten we naar de lokale rechter stappen.

   Beslag leggen op woning in het buitenland

   Het Europees Bevel tot Conservatoire Beslaglegging geldt alleen voor bankrekeningen en niet voor roerende zaken of onroerende zaken. Wat als uw debiteur nu geen geld heeft, maar wel stenen? Conservatoir beslag leggen op onroerend goed zoals een woning of bedrijfspand kan alleen met toestemming van de rechter in het land waar de woning staat.

   We zullen de rechter ervan moeten overtuigen dat er een dringende behoefte bestaat om alvast beslag te leggen (bijvoorbeeld omdat het risico bestaat dat uw debiteur het pand zal verkopen) en met voldoende bewijsmateriaal moeten komen om de rechtbank ervan te overtuigen dat de vordering waarschijnlijk gegrond wordt verklaard. Daarnaast moet de schuldeiser soms een zekerheid stellen. Dit betekent dat hij moet aantonen dat hij eventuele schade door het conservatoir beslag kan vergoeden indien de vordering uiteindelijk wordt afgewezen.

   Direct beslag leggen in het buitenland?

   Wacht niet langer op uw geld en laat beslag leggen in het buitenland! Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen

    Veelgestelde vragen over beslag leggen in het buitenland?

    Waarom 40.000 klanten u voor gingen

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Neem telefonisch of per mail contact op

     B grootendorst
     B Grootendorst

     Verzet na 8 jaar! Je kunt het niet verzinnen maar in mijn dossier gebeurde het. Ik heb het contact en de updates eens in de zoveel tijd ideaal. Ze hebben mij goed geadviseerd en er is zelfs gezorgd dat het verzet niet ontvankelijk werd verklaard. Nu komt de vordering ook langzaam aan binnen door een loonbeslag. Dikke aanrader! Luka, dank voor de bijstand!

     Jan willem dorenbos
     Jan Willem Dorenbos

     Met genoegen schrijf ik voor het Invorderingsbedrijf een vijfsterren review. Wij zijn als transport bedrijf op zoek gegaan naar een specialist voor wanbetalers in binnen en buitenland. De keuze was snel gemaakt naar een prettige intake. De voorwaarden zijn helder en ze namen onze vorderingen dezelfde dag nog in behandeling. En het mooiste: de invordering werd binnen enkele dagen geheel betaald. Ik wist niet dat het zo makkelijk zou gaan, dus raad ik deze incasso partij iedereen aan.

     Onze klantervaringen

     Inmiddels hebben wij al meer dan 40.000 klanten geholpen met incassozaken, juridische kwesties en creditmanagement. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.5. Bekijk hier wat klanten over ons vertellen!

     Anastasia lavrenteva
     Anastasia Lavrenteva
     The company TicketSwap recommended this service to me when there were no other options left. To be honest, I didn't expect anything. And yesterday I received a call with happy news - the seller returned my money through the service. Only a few weeks had...
     Dirk klerk
     Dirk Klerk
     Goed en snel resultaat met buitenlands incasso, korte lijnen.
     ‘t pippi huis
     ‘t Pippi Huis
     Een bedrijf met passie voor dienstverlening! Ze analyseren snel wat je als bedrijf verwacht en geven goed advies. Danny is een topper en heeft naast kennis ook nog gevoel voor humor. Invorderen is niet leuk, maar de mensen maken het leuk door hun persoonlijke contact...
     J w meijeringh hendriks
     J W Meijeringh Hendriks
     Zeer goede ervaring ! Het personeel is vriendelijk en neemt de tijd voor u . Adviezen zijn eerlijk en professioneel . Ik zou deze firma zeker aanbevelen .
     Willems, m.
     Willems, M.
     Niet verwacht dat het snel zou gaan. Ongelofelijk dat je zelf tijden bezig bent en dan schakel je eindelijk iemand anders in en dan kunnen ze opeens wel betalen. Goed dat dit soort incassobedrijven bestaan.
     Jeppen
     Jeppen
     Aardige en deskundige mensen. Had in Duitsland twee zaken die maar niet wilden lukken. Met hun hulp allebei opgelost. Zonder rechtszaak!!
     Miranda swier
     Miranda Swier
     Mijn ervaring met dit bedrijf is zeer positief. Heel attente, vriendelijke en kundige medewerkers. Zeer klantvriendelijk. Je krijgt het gevoel dat je zaak, hoe klein relatief ook, ertoe doet. En dat er echt op wordt ingezet het op te lossen. Dat is ook gelukt. Ik...
     Brigitta hilberts
     Brigitta Hilberts
     Mijn complimenten voor de inzet en gedane moeite om mijn niet gekregen bestelde producten te laten vergoeden door de desbetreffende winkel … helaas heeft het geen baat gehad het bedrag was te laag en de kosten zouden te hoog worden maar toch hebben ze geprobeerd...
     Control b. V.
     Control B.V.
     Handelen snel, nemen alle zorg uit handen en communiceren goed over de status van lopende dossiers. Kortom, zeer tevreden klant!
     King ping bedrijfsimperialen b. V.
     King Ping Bedrijfsimperialen B.V.
     Goede service! Mijn zaak was binnen de kortste keren afgehandeld, en ik ben goed op de hoogte gehouden van de status van mijn zaak. Hier kom ik zeker nog een keer terug!
     Montage team enschede
     Montage Team Enschede
     Zeer professioneel, duidelijk, behulpzaam en vriendelijk! Prettige ervaring/samenwerking. Zeker een aanrader!
     Lites film amsterdam
     LITES Film Amsterdam
     Ik was eerst bang dat het niet zou lukken om buitenlandse vorderingen te incasseren. Maar ik moet zeggen dat ik toch positief verrast werd! Het Invorderingsbedrijf heeft voor ons zowel in België als Nederland al heel wat achterstallige betalingen kunnen verwerken. Wij zijn zeer tevreden!
     Power plastics b. V.
     Power Plastics B.V.
     Geweldig! Ik ben ongelooflijk goed gesteund en ben in het hele proces meegenomen! Uiteindelijk is de zaak succesvol afgerond, aanrader!
     Bks service bv
     BKS Service BV
     Super snel geregeld. Direct resultaat. Via het online portaal kon ik continu de status van de zaak bekijken, dat vond ik erg prettig want ik wist meteen waar ik aan toe was.
     Microcare international b. V.
     Microcare International B.V.
     De afhandeling duurde even, maar het eindresultaat telt uiteindelijk. Ben hierover meer dan tevreden!
     Wester-beton bv
     Wester-Beton BV
     Erg prettige samenwerking gehad. Joost & Wesley hebben mij goed geholpen met mijn zaak en mij gedurende het gehele proces ondersteund. Goede communicatie. Goed resultaat, een aanrader!
     B mediate housing
     B Mediate Housing
     Als zeer goed beschouwd. Na het indienen van mijn vordering is de zaak snel opgepikt. Dat resulteerde ook in een snelle betaling. Ik ben erg tevreden over hoe mijn zaak is behandeld en kom de volgende keer zeker terug.
     Mitterhof
     Mitterhof
     Schnell, kompetent, entschlossen!
     Kampschreur bv projectstoffering
     Kampschreur BV Projectstoffering
     Ik heb een incasso van een moeizame factuur ingediend. Dat bleek gelukkig geen probleem te zijn, want het is uiteindelijk toch gelukt om ook voor deze factuur betaald te krijgen, helemaal super.
     Broeders transport b. V.
     Broeders Transport B.V.
     Wij zijn zeer te spreken, dat we tot nu toe onze vorderingen hebben kunnen ontvangen. En dat ons op deze manier veel werk uit handen wordt genomen. Ook nog eens zonder risico voor ons. De debiteur betaalt de incasso kosten en wij ontvangen ons geld....
     Willems elektrotechniek
     Willems Elektrotechniek
     Uitstekend! Helder dashboard en goede terugkoppeling door vaste contactpersoon. Het lukte mij in 3 maanden niet om mijn openstaande facturen te innen. Ik ging daarom opzoek naar een no cure no pay incassobureau, zodat ik niet nog meer geld kwijt ben. Het Invorderingsbedrijf heeft in...
     Poels-janssen logistics b. V.
     Poels-Janssen Logistics B.V.
     Niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ik had eigenlijk geen hoop meer dat mijn klanten zouden betalen. Ik wilde dan ook geen risico lopen om geld uit te geven, zonder zeker te weten dat ik mijn geld terug zou zien. Ongelofelijk dat je...
     Gerard blok
     Gerard Blok
     GRATIS incasso advies gehad. Vriendelijk geholpen door een slimme jurist. Heb informatie ingewonnen over een bepaalde casus. Op basis daarvan besloten geen stappen te ondernemen. Aan een eerlijk advies heb je meer dan aan een advocaat die overal maar aan begint. Kom zeker terug als...
     M. Ten broeke
     M. ten Broeke
     Een absolute aanrader! Namens onze Vereniging van Eigenaars - waarvoor ik het beheer doe - heb ik een groot aantal onbetaalde maandbijdragen ter incasso aangeboden. Al binnen enkele dagen waren alle bedragen betaald! Ben je op zoek naar een incassopartij die het écht waarmaakt, dan...
     Sandra elstgeest
     Sandra Elstgeest
     In het begin was het wat verwarrend vanwege het vele mailverkeer maar dat heeft ook met mijn beperking te maken. Ik werd goed op de hoogte gehouden en met het weinige info wat ik over de site en de debiteur kon geven, is het ze...
     Guino koch
     Guino Koch
     Ik was ten einde raad toen de verhuurder het restant van mijn borg onrechtmatig had verrekend. Op internet gaan zoeken naar een specialist en wat denk je? Binnen 10 dagen alles binnengehaald. Het heeft mij helemaal niets gekost en alleen maar opgeleverd. Mijn kopzorgen zijn...
     Merlijn elferink
     Merlijn Elferink
     Tegen een van de grootste meubelwarenhuizen (ik zal geen naam noemen) heb ik een incasso ingediend. Het is niet te geloven dat grote bedrijven gewoon vertikken te betalen. Gelukkig hoef je dat niet te pikken hoor. Kort nadat de zaak was gestart zag ik het...
     B. David
     B. David
     Snelle en goede service. We hebben eerst informatie gezocht en werden al vrij snel gecontacteerd door een medewerker van dit bedrijf. Zij hebben ons uitgelegd hoe ze werken en hoe ze het financieel afhandelen en gelijk gevraagd met wat voor zaak wij zaten. Zij hebben...
     Elderman
     Elderman
     Geld uitgeleend aan een bekende. Eerst moest de lening opgeëist worden. Ik was ook niet zeker van het adres van mijn debiteur. Na constant er achter aan te zitten was ik het zat. Ik heb het incassobureau ingeschakeld en door de strategische route die zij...
     H verhage
     H Verhage
     Ik heb van dit bedrijf heele goede begeleiding gekregen, moest allerlei stappen ondernemen en met behulp van een mederwerker is dit erg goed geluk, ik kon alle tijd nemen.
     Raimon van der heijden
     Raimon van der Heijden
     Ik heb dit bedrijf gevonden via google en het bleek een schot in de Roos te zijn. Al na 2 dagen had ik al het geld wat ik tegoed had op de rekening staan.
     Linda agtersloot
     Linda Agtersloot
     Zeer goed door hun inbreng was de terug betaling via een webwinkel snel geregeld
     Marielle beks
     Marielle Beks
     Binnen gesteld termijn heeft de klant betaald, voor vriendelijkheid hoef je bij dit bedrijf eens niet te betalen.
     Joël meeuwsen
     Joël Meeuwsen
     Een tijdje geleden had ik een smartwatch besteld. Deze voldeed niet aan mijn wensen dus heb ik hem retour gestuurd. Sinds dien heb ik niks meer van het bedrijf vernomen en dus ook mijn geld niet terug gekregen. Toen kwamen jullie als een reddende engel...
     B grootendorst
     B Grootendorst
     Verzet na 8 jaar! Je kunt het niet verzinnen maar in mijn dossier gebeurde het. Ik heb het contact en de updates eens in de zoveel tijd ideaal. Ze hebben mij goed geadviseerd en er is zelfs gezorgd dat het verzet niet ontvankelijk werd verklaard....
     Joyce schildmeijer
     Joyce Schildmeijer
     Echte doorpakkers incassobureau Rotterdam. Echte doorpakkers! Na opgelicht te zijn door een webshop hadden ze snel en efficiënt de volledige som voor mij geïncasseerd. Alles kunnen volgen in het online portaal. Ze voeren de druk enorm op en met effect! Danny bedankt voor de moeite!
     Rachèl van koot
     Rachèl van Koot
     Borg is eindelijk terug! Mijn verhuurder had na 2 maanden nog steeds de borg niet terug betaald. Toen ik erom vroeg werd ik geblokkeerd. Nu heb ik supermakkelijk mijn vordering in kunnen dienen bij dit incassobureau en hebben zij mijn borg na 13 dagen geïnd....
     J. Schreuder
     J. Schreuder
     Webshop had niet geleverd. Ik had een spelcomputer besteld omdat ze zogenaamd op voorraad waren. Na een tijd gewacht te hebben heb ik dit incassokantoor ingeschakeld. Mijn geld was zo binnen. No cure no pay ook! Superblij mee!
     Cees poot
     Cees Poot
     Invorderingsbedrijf , was voor mijn het lichtje in de duisternis. Super geholpen. Invorderingsbedrijf heeft er voor gezorgd. Dat ik uiteindelijk mij geld terug heb gekregen. No cure no pay
     Y. Portz
     Y. Portz
     It is easy to get in contact with them, and the staff is very helpful. They create an online file that can be looked into 24/7, which is very useful if you want to check the status of your case. Overall a great service and...
     Lieda nederhof
     Lieda Nederhof
     Zeer duidelijk en vriendelijk. Behulpzaam met het invoeren van gegevens op de computer.