Home PageIncasso Spanje

De meest geavanceerde
incasso Spanje strategie

Zoekt u een incassobureau in Spanje?

De Spaanse economie heeft de afgelopen jaren rake klappen gekregen. Nog steeds verkeert het land in zwaar weer. Waarschijnlijk merkt u dat ook, want het betaalgedrag van de Spanjaarden is één van Europa’s slechtste. Met onze incasso Spanje service bent u verzekerd van een maximaal incassorendement. Wacht daarom niet langer en ontdek hoe incasso Spanje werkt. Por favor!

Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

De ondernemingsvorm van uw debiteur (forma jurídica)

In Spanje bestaan, net als in Nederland, verschillende rechtsvormen (forma jurídica). De rechtsvorm is de ondernemingsvorm waarin uw debiteur (deudor) zijn onderneming drijft.
Incasso Spanje kent onder andere de volgende rechtsvormen:

 1. Een Sociedad Regular Colectiva (S.R.C.). Deze rechtsvorm is vergelijkbaar met de vennootschap onder firma.
 2. De Sociedad Limitada (SL). Deze rechtsvorm is vergelijkbaar met de Nederlandse besloten vennootschap.
 3. De Sociedad Anónima (SA). Deze rechtsvorm is vergelijkbaar met de Nederlandse naamloze vennootschap.

De meest voorkomende rechtsvorm in Spanje is de Sociedad Limitada. Veel, vaak kleinere ondernemers, drijven hun bedrijf in de vorm van een eenmanszaak. Afhankelijk van de rechtsvorm van uw debiteur bepalen onze incasso Spanje specialisten de meest uitgekiende incasso Spanje strategie.

Vrijblijvend advies over uw zaak in Spanje?

Vul uw gegevens in wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  De buitengerechtelijke fase bij incasso Spanje

  U heeft een onbetaalde vordering en belt met het Invorderingsbedrijf. U wordt geholpen door een van de specialisten incasso Spanje. U draagt vervolgens uw vordering ter incasso Spanje over en wij gaan direct voor u aan de slag. We voeren uw openstaande vordering in, berekenen de rente en incassokosten en starten met het opstellen van een eerste ingebrekestelling (requerimiento de pago). Daarnaast bellen we uw debiteur en sturen we schriftelijke aanmaningen. In de buitengerechtelijke fase doen we er alles aan om uw debiteur te laten betalen. Bovendien heeft u permanent toegang tot de Online Cockpit waarin u de zaak op de voet volgt. U ziet wat er betaald wordt. Eventuele verweren tegen de vordering worden ook zichtbaar gemaakt en zo nodig met u besproken.
  Een specialist incasso Spanje staat u permanent terzijde, terwijl wij voor u het dossier op juridisch vereiste wijze vormen.

  Is een buitengerechtelijke fase verplicht bij incasso Spanje?

  Een buitengerechtelijke fase is niet verplicht voor een incasso Spanje dossier. In veel gevallen raden wij u toch aan de buitengerechtelijke fase te doorlopen. Sommige situaties kunnen ervoor zorgen dat wij u adviseren direct de gerechtelijke procedure te starten. Denk aan het vermoeden dat uw debiteur failliet dreigt te gaan. Of dat uw debiteur het vermogen aan het verduisteren in. Veel rechters in Spanje, en zeker de rechters werkzaam in de wat meer afgelegen regio’s, verwachten van schuldeisers dat ze eerst op ‘aimabele wijze’ een betaling proberen te verkrijgen, met buitengerechtelijke incasso Spanje dus.

  Gerechtelijke fase (fase judicial)

  In om en nabij 90% van de gevallen zal uw debiteur gelukkig betalen in de buitengerechtelijke fase. Is de kans op verhaal realistisch en betaalt uw debiteur in Spanje onverhoopt niets? Dan kent incasso Spanje gelukkig verschillende effectieve routes om met behulp van de lokale rechter betaling af te dwingen.
  Het doel is dat de rechter uw debiteur veroordeeld om te betalen. Met die veroordeling in de hand kan er beslag gelegd worden. Zonder veroordeling kan er bij incasso Spanje geen beslag gelegd worden.

  Incasseren in Spanje?

  Vul uw gegevens in wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   A. Proceso Monitorio (de betaalbevelprocedure)

   De procedure Proceso Monitorio is uitermate geschikt bij een vordering die niet betwist wordt. Een incasso Spanje advocaat verzoekt de lokale rechtbank de debiteur te bevelen om te betalen. Op dit bevel, dat vaak aangetekend wordt bezorgd door de lokale rechtbank bij de debiteur, kan de debiteur reageren. Dat kan binnen 20 dagen. Reageert de debiteur niet binnen die termijn? Dan vraagt de incasso Spanje advocaat om een uitvoerbaarheidsverklaring. Aan de hand van dit document wordt beslag gelegd. Zo wordt uw incasso Spanje vordering vlot voldaan. Voert uw debiteur wel verweer? Dan gaat uw vordering automatisch door naar de zogenaamde bodemrechter: een rechter die zaak op tegenspraak behandelt. Lees hier meer over onder punt B en C.

   B. Bodemprocedure bij een vordering tot € 6000,- (Juicio Verbal)

   De Spaanse wet maakt een onderscheid tussen vorderingen meer of minder dan € 6.000,-. De procedure Juicio Verbal is van toepassing op vorderingen tot en met € 6.000,-. De procedure wordt gestart door het indienen van een dagvaarding bij de rechtbank. Uw debiteur heeft vervolgens de mogelijkheid om verweer in te dienen. Doet uw debiteur dit niet, dan zal de rechter in de meeste gevallen direct overgaan tot het wijzen van een verstekvonnis. Met dit vonnis wordt beslag gelegd.

   C. Bodemprocedure bij een vordering vanaf € 6000,- (Juicio Ordinario)

   De naam zegt het al, een normale procedure. In deze procedure is er gelegenheid om zowel uw standpunten als de standpunten van de wederpartij aan bod te laten komen. De rechter weegt de standpunten af en beslist uiteindelijk, nadat de zaak door ons met het uitbrengen van een dagvaarding is gestart. Het is mogelijk dat er getuigen worden gehoord en dat er een specialist wordt aangesteld, bijvoorbeeld om iets technisch uit te leggen. Doorgaans stelt de rechter eerst een planning vast, hoe het verloop van de procedure er in tijd en stappen uit komt te zien. Zo weet u waar u aan toe bent. De incasso Spanje advocaat zit er bovenop en licht u uitvoerig toe over uw (proces)kansen.

   De procedures onder B en C (Juicio Verbal en Juico Ordinario) sluiten overigens naadloos aan op de procedure genoemd onder A (Proceso Monitorio).

   Spanje kent nog een heel andere, specifieke procedure. De Juicio Cambiario.

   D. Een cheque of een wissel incasseren? De procedure Juicio cambiario

   In Spanje is het gebruikelijk om te handelen met cheques en wissels. Dat komt in Nederland weinig voor, maar in Spanje is het een regelmatig gebruikt betaalmiddel. Worden uw cheques of wissels niet voldaan? Dan start de incasso Spanje advocaat een juicio cambiario procedure. Met een verzoekschrift aan de rechter beveelt de rechter uw debiteur om binnen 10 dagen te betalen. Wat dit product interessant maakt, is dat de rechter zelf ook conservatoir beslag kan laten leggen op bepaalde vermogensbestanddelen van uw debiteur. In Nederland is dat niet in te denken!

   E. Europese betalingsbevelprocedure

   Speciaal voor schuldeisers uit andere EU-lidstaten dan Spanje kan in Spanje gebruik worden gemaakt van de Europese betalingsbevelprocedure. Het moet dan gaan om een onbetwiste vordering en moet het gaan om een handelsovereenkomst. Of dat zo is, kan de incasso Spanje advocaat goed bepalen. Krijgt u groen licht, dan verzoeken we de lokaal bevoegde rechtbank de debiteur te bevelen tot betaling. Uw debiteur kan dan binnen 30 dagen verzet aantekenen tegen het bevel. Geen verzet? Dan verzoekt de incasso Spanje advocaat om een uitvoerbaarheidsverklaring. Met deze verklaring – met gelijke waarde aan een vonnis – wordt vervolgens direct beslag gelegd. Onze specialisten incasso Spanje onderzoeken of er sprake is van een onbetwiste vordering. Dit is bijvoorbeeld het geval van uw debiteur heeft gezegd: ‘Ik wil wel betalen, maar deze week heb ik geen geld’, of ‘Kan ik een betalingsregeling treffen?’.

   De gerechtelijke procedures in Spanje zijn complex. Zonder specialistische juridische kennis kunnen onvoorziene problemen ontstaan. Door onze ervaring met incasso Spanje voorkomt u deze echter.

   Vrijblijvend advies over uw zaak in Spanje?

   Vul uw gegevens in wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.