Print deze pagina

Beslaglegging

“Uw vordering veilig stellen”

Wil uw debiteur of tegenpartij niet vrijwillig betalen, dan is beslaglegging dé manier om alsnog te incasseren. Beslaglegging zorgt ervoor dat uw debiteur alsnog met zijn geld over de brug komt.

De wetgeving in Nederland op het gebied van beslaglegging is, in vergelijking met het buitenland, zeer goed ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat beslagen met succes kunnen worden gelegd. U kunt bij ons terecht voor alle mogelijke beslagen. Vanuit uw eigen Online Cockpit volgt u de voortgang van de beslaglegging en ziet u precies welke bedragen er ontvangen worden. Zo komt een incassozaak snel tot een goed einde.

Waarop beslag leggen?

Nadat de rechter een uitspraak heeft gedaan (ofwel een vonnis heeft gewezen), zorgen we voor beslaglegging. Beslagen worden gelegd op roerende zaken, zoals motorvoertuigen, inboedels en bedrijfsvoorraden. Er kunnen ook beslagen worden gelegd op aandelen, onroerende zaken (zoals een huis of een bedrijfspand) en zelfs op vliegtuigen. Ook op bankrekeningen en uitkeringen wordt beslag gelegd en bij klanten van uw debiteur.

Elke beslagleggingprocedure is anders. Een deurwaarder waarmee we samenwerken bekijkt daarom per zaak welke beslagen er gelegd moeten worden om het geld waar u recht op heeft zo snel mogelijk te incasseren. Wij kunnen u adviseren over de beste te volgen strategie. Neem contact met ons op.

Beslaglegging zonder vonnis (conservatoir beslag)

Het is in Nederland ook mogelijk om een beslaglegging uit te voeren, zonder dat de rechter inhoudelijk een uitspraak heeft gedaan. Dus zonder vonnis. Dit kan met het zogenaamde conservatoir beslag. Bij conservatoir beslag stelt een incasso advocaat een verzoekschrift op en vraagt de rechter om alvast beslag te mogen leggen. De voorzieningenrechter zal direct toestemming geven, en er zullen aanvullend beslagen worden gelegd. Vanaf dit moment is het zogenaamde verhaal van uw vordering veilig gesteld. Lees direct meer over conservatoir beslag.

Uw debiteur neemt pas kennis van de bij hem gelegde beslagen, nadat ze ook pas daadwerkelijk zijn gelegd. Conservatoir beslag heeft een verrassingseffect en biedt dus zekerheid voor uw vordering.

De voordelen van beslaglegging

  • Verhoging druk op uw debiteur (eerder betaling)
  • Kosten van beslaglegging voor rekening van debiteur indien verhaalbaar
  • Veelal alsnog snel uw vordering betaald
  • Meerdere beslagen tegelijk mogelijk
  • Zekerheid

Het leggen van beslag is dan ook een zeer effectief incassomiddel om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk geïncasseerd wordt. Uw debiteur betaalt vaak alsnog snel. Voor een goed resultaat is het mogelijk dat de deurwaarder meerdere beslagen tegelijk legt.

Kosten beslaglegging voor uw debiteur

In Nederland zijn de meeste kosten voor beslaglegging door de overheid vastgesteld (kosten deurwaarder) en komen deze kosten in beginsel voor rekening van uw debiteur. Mocht dat niet lukken, bijvoorbeeld omdat uw debiteur failliet gaat of overlijdt, dan kunnen de kosten voor uw rekening komen.

Direct beslag laten leggen

Veel beslagen blijven liggen nadat ze gelegd zijn. Het is daarom zaak om snel te starten met het leggen van beslag als u wat te vorderen heeft. Direct beslag laten leggen? Het Invorderingsbedrijf is uw partner voor alle beslagleggingen.

Voor meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van beslaglegging neemt u contact op met +31-(0)70-762 0330 of [email protected]