Home PageDeurwaarder inschakelen

Direct een deurwaarder inschakelen

Een deurwaarder inschakelen is een effectieve methode om een openstaande vordering te innen als een minnelijke incasso niet het gewenste effect heeft. Een deurwaarder heeft speciale bevoegdheden en kan (met een vonnis van de rechter) beslag leggen bij uw debiteur.

Invorderingsbedrijf werkt samen met de beste deurwaarders. Als uw zaak daarom vraagt, kunnen we een gerechtsdeurwaarder bij uw debiteur langs sturen om hem te dagvaarden of beslag te leggen.

Waar onze deurwaarders u mee van dienst zijn:

Vóór 16:00 uur zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Incassobureau of gerechtsdeurwaarder inschakelen?

Als u openstaande facturen of andere onbetaalde vorderingen heeft, dan heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt een incassobureau inschakelen of een deurwaarder. Een belangrijk verschil tussen een incassobureau en een gerechtsdeurwaarder, is dat een deurwaarder als openbaar ambtenaar speciale wettelijke bevoegdheden heeft.

In de praktijk kunt u in plaats van een deurwaarder in veel gevallen beter éérst een incassobureau inschakelen. Een incassobureau helpt schuldeisers met het innen van vorderingen, onder andere door aanmaningen te sturen en contact op te nemen met uw debiteur. De meeste debiteuren (ruim 85 procent) betalen namelijk tijdens het minnelijke traject.

Het voordeel van een minnelijke incassoprocedure is dat we die op basis van no cure, no pay voor u uit kunnen voeren. Dat betekent dat we de kosten direct doorberekenen aan uw debiteur en u ook niets in rekening brengen als het onverhoopt niet lukt om de factuur te innen.

Wanneer heeft u een deurwaarder nodig?

Als een incassobureau uw vordering meestal kan innen zonder de hulp van een deurwaarder, waarom zou u er dan voor kiezen een deurwaarder in te schakelen? 

Een deurwaarder speelt een belangrijke rol in de (weinige) gevallen dat uw debiteur weigert te betalen tijdens een minnelijke incassoprocedure. In dat geval moeten we namelijk juridische stappen ondernemen tegen uw debiteur. Hiervoor is een deurwaarder vereist.

Deurwaarder inschakelen - infographic

Uw debiteur dagvaarden

Om de andere partij voor de rechter te dagen, moeten we een dagvaarding uitbrengen. Deze dagvaarding mag alleen uitgereikt worden door een gerechtsdeurwaarder. Als de rechter uiteindelijk uitspraak doet en de vordering toewijst, hebben we opnieuw een deurwaarder nodig. Alleen de deurwaarder kan met het vonnis van de rechter namelijk beslag leggen.

Als u al een vonnis van de rechter heeft

Heeft u al een executoriale titel, bijvoorbeeld een vonnis van de rechter of een dwangbevel? Dan kunnen we onze deurwaarders direct executoriaal beslag laten leggen bij uw debiteur. De deurwaarder kan onder andere beslag leggen op het inkomen van uw debiteur, maar ook op een bankrekening, auto of andere bezittingen. Uit de opbrengst van de beslaglegging wordt u als opdrachtgever uitbetaald.

Schakel direct onze deurwaarders in

Heeft u openstaande facturen en heeft u er genoeg van om achter uw zuurverdiende geld aan te moeten zitten? Vul vrijblijvend het onderstaande formulier in en wij nemen direct contact met u op.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Inschakelen deurwaarder

  Onze klantervaringen

  Invorderingsbedrijf heeft in de loop der jaren tienduizenden klanten geholpen met het innen van openstaande facturen. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.5.

  Dirk klerk
  Dirk Klerk
  Goed en snel resultaat met buitenlands incasso, korte lijnen.
  ‘t pippi huis
  ‘t Pippi Huis
  Een bedrijf met passie voor dienstverlening! Ze analyseren snel wat je als bedrijf verwacht en geven goed advies. Danny is een topper en heeft naast kennis ook nog gevoel voor humor. Invorderen is niet leuk, maar de mensen maken het leuk door hun persoonlijke contact...
  Anastasia lavrenteva
  Anastasia Lavrenteva
  The company TicketSwap recommended this service to me when there were no other options left. To be honest, I didn't expect anything. And yesterday I received a call with happy news - the seller returned my money through the service. Only a few weeks had...
  Jeppen
  Jeppen
  Aardige en deskundige mensen. Had in Duitsland twee zaken die maar niet wilden lukken. Met hun hulp allebei opgelost. Zonder rechtszaak!!
  King ping bedrijfsimperialen b. V.
  King Ping Bedrijfsimperialen B.V.
  Goede service! Mijn zaak was binnen de kortste keren afgehandeld, en ik ben goed op de hoogte gehouden van de status van mijn zaak. Hier kom ik zeker nog een keer terug!
  Montage team enschede
  Montage Team Enschede
  Zeer professioneel, duidelijk, behulpzaam en vriendelijk! Prettige ervaring/samenwerking. Zeker een aanrader!
  Lites film amsterdam
  LITES Film Amsterdam
  Ik was eerst bang dat het niet zou lukken om buitenlandse vorderingen te incasseren. Maar ik moet zeggen dat ik toch positief verrast werd! Het Invorderingsbedrijf heeft voor ons zowel in België als Nederland al heel wat achterstallige betalingen kunnen verwerken. Wij zijn zeer tevreden!
  Power plastics b. V.
  Power Plastics B.V.
  Geweldig! Ik ben ongelooflijk goed gesteund en ben in het hele proces meegenomen! Uiteindelijk is de zaak succesvol afgerond, aanrader!
  Microcare international b. V.
  Microcare International B.V.
  De afhandeling duurde even, maar het eindresultaat telt uiteindelijk. Ben hierover meer dan tevreden!
  Wester-beton bv
  Wester-Beton BV
  Erg prettige samenwerking gehad. Joost & Wesley hebben mij goed geholpen met mijn zaak en mij gedurende het gehele proces ondersteund. Goede communicatie. Goed resultaat, een aanrader!
  B mediate housing
  B Mediate Housing
  Als zeer goed beschouwd. Na het indienen van mijn vordering is de zaak snel opgepikt. Dat resulteerde ook in een snelle betaling. Ik ben erg tevreden over hoe mijn zaak is behandeld en kom de volgende keer zeker terug.
  Mitterhof
  Mitterhof
  Schnell, kompetent, entschlossen!
  Kampschreur bv projectstoffering
  Kampschreur BV Projectstoffering
  Ik heb een incasso van een moeizame factuur ingediend. Dat bleek gelukkig geen probleem te zijn, want het is uiteindelijk toch gelukt om ook voor deze factuur betaald te krijgen, helemaal super.

  Waarvoor kunt u een gerechtsdeurwaarder inschakelen?

  U kunt een deurwaarder inschakelen voor iedere onbetaalde vordering die niet door middel van een buitengerechtelijke incassoprocedure geïnd kan worden. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  Alles onder één dak: juristen, advocaten en deurwaarders​

  Bij Invorderingsbedrijf bieden we incassodiensten, juridische ondersteuning door juristen en advocaten en deurwaardersdiensten onder één dak. Op die manier kunnen we de druk op uw wanbetaler geleidelijk aan opvoeren. We proberen het eerst op een minnelijke manier, door aanmaningen te sturen en uw debiteur telefonisch, per e-mail en sms te benaderen. 

  Hebben deze niet-ambtelijke werkzaamheden geen effect? Dan deinzen we er niet voor terug een gerechtelijke procedure bij de rechtbank te starten. In de meeste gevallen komt de wanbetaler bij het zien van de dagvaarding alsnog over de brug met het verschuldigde bedrag. 

  Als dit niet het geval is, staan onze juristen u bij tijdens de rechtszaak bij de kantonrechter of civiele rechtbank. 

  Ligt er na het procederen een vonnis van de rechter en betaalt uw debiteur nog steeds niet? Dan kunnen onze gerechtsdeurwaarders beslag leggen op de goederen of middelen van de schuldenaar. 

  Deze werkwijze heeft een succespercentage van 95%.

  Procedure: hoe gaan onze deurwaarders te werk?

  1. De debiteur betaalt niet gedurende het buitengerechtelijke incassotraject
  2. De deurwaarder betekent de debiteur een dagvaarding
  3. Er volgt een rechtszaak
  4. De rechter doet een uitspraak
  5. De deurwaarder betekent het vonnis aan de debiteur
  6. Als de schuldenaar niet binnen 2 dagen betaalt, legt de deurwaarder beslag
  7. In beslag genomen spullen worden verkocht via een executieveiling
  8. U ontvangt uw geld

  Kosten deurwaarder inschakelen

  Als u een deurwaarder inschakelt, dan worden de kosten daarvoor in principe doorberekend aan uw debiteur. De kosten die een deurwaarder mag rekenen zijn wettelijk vastgesteld. 

  Alle kosten voor ambtshandelingen die een deurwaarder verricht, worden in beginsel doorberekend aan uw wanbetaler. De deurwaarder verhoogt de oorspronkelijke vordering met de wettelijke incassokosten en deurwaarderskosten. Bij het innen van de vordering zal de deurwaarder naast de hoofdsom ook de bijkomende kosten verhalen op uw schuldenaar.

  Let op: als de rechter uw vordering ongegrond verklaart, dan worden de kosten die gemaakt zijn door de deurwaarder meestal wel aan de crediteur toegeschreven. Als het niet mogelijk is om de vordering te innen, dan zal de deurwaarder de kosten ook neerleggen bij de schuldeiser.

  Deurwaarder voor het leggen van beslag

  Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?

  Vanaf welk moment u een deurwaarder bij iemand langs kunt sturen, is afhankelijk van de hoedanigheid van de debiteur: is dit een particuliere of een zakelijke klant

  • Zakelijke klant: direct na het verstrijken van de uiterste betalingstermijn
  • Particuliere klant: na de WIK-brief (aanmaning waarmee u uw debiteur nog 14 dagen de tijd geeft te betalen)

  Ook bij een zakelijke klant raden we overigens aan om eerst een betalingsherinnering te sturen en vervolgens een buitengerechtelijk incassotraject te starten. In 85% van de gevallen is dit voldoende.

  Download hier uw voorbeeld WIK-brief

  Deurwaarder inschakelen buitenland

  Doet u zaken met buitenlandse klanten die hun rekening niet betalen? Of is uw wanbetaler na een uitspraak van de rechter naar het buitenland vertrokken

  Ook als u te maken heeft met een schuldenaar in het buitenland zijn er mogelijkheden om uw geld te innen. 

  Waar veel incassobureaus stoppen bij de grens is Invorderingsbedrijf gespecialiseerd in internationale incasso’s. We beschikken over een wereldwijd netwerk van incassospecialisten, juristen, advocaten en deurwaarders. Zij weten alles van de geldende wet- en regelgeving in het betreffende land en kunnen vorderingen over de hele wereld voor u innen. Ook kunnen we beslag leggen in het buitenland.

  Deurwaarder zoeken

  Invorderingsbedrijf is actief door het hele land en werkt samen met deurwaarders door het hele land. Waar uw debiteur ook woont, wij kunnen gerechtsdeurwaarders inschakelen om uw schulden te innen.

  Ik wil een gerechtsdeurwaarder inschakelen

  Heeft u lang genoeg gewacht op uw geld en wilt u een gerechtsdeurwaarder inschakelen? Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Gerechtsdeurwaarder inschakelen

   FAQ: Veelgestelde vragen over een deurwaarder inschakelen

   Waarom 40.000 klanten u voor gingen

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Alstublieft,

    Uw download

    Voorbeeld ingebrekestelling

    Voorbeeld ingebrekestelling

    Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

    Download direct
    Jan willem dorenbos
    Jan Willem Dorenbos

    Met genoegen schrijf ik voor het Invorderingsbedrijf een vijfsterren review. Wij zijn als transport bedrijf op zoek gegaan naar een specialist voor wanbetalers in binnen en buitenland. De keuze was snel gemaakt naar een prettige intake. De voorwaarden zijn helder en ze namen onze vorderingen dezelfde dag nog in behandeling. En het mooiste: de invordering werd binnen enkele dagen geheel betaald. Ik wist niet dat het zo makkelijk zou gaan, dus raad ik deze incasso partij iedereen aan.

    Vrijblijvend advies

    Invorderingsbedrijf kan bogen op een uitstekende staat van dienst als het gaat om het innen van schulden. Wilt u overleggen over uw zaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 070 – 762 0330 of klik op onderstaande knop!

     

    Koninginnegracht 14 C
    2514 AA Den Haag
    070 – 762 0330

    Fax: +3170 – 762 0335