Direct een deurwaarder inschakelen
Een deurwaarder inschakelen is een effectieve methode om een openstaande vordering te innen als een minnelijke incasso niet het gewenste effect heeft. Een deurwaarder heeft speciale bevoegdheden en kan (met een vonnis van de rechter) beslag leggen bij uw debiteur.
Invorderingsbedrijf werkt samen met de beste deurwaarders. Als uw zaak daarom vraagt, kunnen we een gerechtsdeurwaarder bij uw debiteur langs sturen om hem te dagvaarden of beslag te leggen.
Waar onze deurwaarders u mee van dienst zijn:
- Uw debiteur dagvaarden
- Beslag leggen
- Executeren van vonnissen
- Conservatoir beslag leggen
- Vonnissen en andere belangrijke documenten betekenen
- Ontruiming woningen
- Executieverkoop
Incassobureau of gerechtsdeurwaarder inschakelen?
Als u openstaande facturen of andere onbetaalde vorderingen heeft, dan heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt een incassobureau inschakelen of een deurwaarder. Een belangrijk verschil tussen een incassobureau en een gerechtsdeurwaarder, is dat een deurwaarder als openbaar ambtenaar speciale wettelijke bevoegdheden heeft.
In de praktijk kunt u in plaats van een deurwaarder in veel gevallen beter éérst een incassobureau inschakelen. Een incassobureau helpt schuldeisers met het innen van vorderingen, onder andere door aanmaningen te sturen en contact op te nemen met uw debiteur. De meeste debiteuren (ruim 85 procent) betalen namelijk tijdens het minnelijke traject.
Het voordeel van een minnelijke incassoprocedure is dat we die op basis van no cure, no pay voor u uit kunnen voeren. Dat betekent dat we de kosten direct doorberekenen aan uw debiteur en u ook niets in rekening brengen als het onverhoopt niet lukt om de factuur te innen.
Wanneer heeft u een deurwaarder nodig?
Als een incassobureau uw vordering meestal kan innen zonder de hulp van een deurwaarder, waarom zou u er dan voor kiezen een deurwaarder in te schakelen?
Een deurwaarder speelt een belangrijke rol in de (weinige) gevallen dat uw debiteur weigert te betalen tijdens een minnelijke incassoprocedure. In dat geval moeten we namelijk juridische stappen ondernemen tegen uw debiteur. Hiervoor is een deurwaarder vereist.
Uw debiteur dagvaarden
Om de andere partij voor de rechter te dagen, moeten we een dagvaarding uitbrengen. Deze dagvaarding mag alleen uitgereikt worden door een gerechtsdeurwaarder. Als de rechter uiteindelijk uitspraak doet en de vordering toewijst, hebben we opnieuw een deurwaarder nodig. Alleen de deurwaarder kan met het vonnis van de rechter namelijk beslag leggen.
Als u al een vonnis van de rechter heeft
Heeft u al een executoriale titel, bijvoorbeeld een vonnis van de rechter of een dwangbevel? Dan kunnen we onze deurwaarders direct executoriaal beslag laten leggen bij uw debiteur. De deurwaarder kan onder andere beslag leggen op het inkomen van uw debiteur, maar ook op een bankrekening, auto of andere bezittingen. Uit de opbrengst van de beslaglegging wordt u als opdrachtgever uitbetaald.
Schakel direct onze deurwaarders in
Heeft u openstaande facturen en heeft u er genoeg van om achter uw zuurverdiende geld aan te moeten zitten? Vul vrijblijvend het onderstaande formulier in en wij nemen direct contact met u op.
Onze klantervaringen
Invorderingsbedrijf heeft in de loop der jaren tienduizenden klanten geholpen met het innen van openstaande facturen. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.5.
Waarvoor kunt u een gerechtsdeurwaarder inschakelen?
U kunt een deurwaarder inschakelen voor iedere onbetaalde vordering die niet door middel van een buitengerechtelijke incassoprocedure geïnd kan worden. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:
Alles onder één dak: juristen, advocaten en deurwaarders
Bij Invorderingsbedrijf bieden we incassodiensten, juridische ondersteuning door juristen en advocaten en deurwaardersdiensten onder één dak. Op die manier kunnen we de druk op uw wanbetaler geleidelijk aan opvoeren. We proberen het eerst op een minnelijke manier, door aanmaningen te sturen en uw debiteur telefonisch, per e-mail en sms te benaderen.
Hebben deze niet-ambtelijke werkzaamheden geen effect? Dan deinzen we er niet voor terug een gerechtelijke procedure bij de rechtbank te starten. In de meeste gevallen komt de wanbetaler bij het zien van de dagvaarding alsnog over de brug met het verschuldigde bedrag.
Als dit niet het geval is, staan onze juristen u bij tijdens de rechtszaak bij de kantonrechter of civiele rechtbank.
Ligt er na het procederen een vonnis van de rechter en betaalt uw debiteur nog steeds niet? Dan kunnen onze gerechtsdeurwaarders beslag leggen op de goederen of middelen van de schuldenaar.
Deze werkwijze heeft een succespercentage van 95%.
Procedure: hoe gaan onze deurwaarders te werk?
- De debiteur betaalt niet gedurende het buitengerechtelijke incassotraject
- De deurwaarder betekent de debiteur een dagvaarding
- Er volgt een rechtszaak
- De rechter doet een uitspraak
- De deurwaarder betekent het vonnis aan de debiteur
- Als de schuldenaar niet binnen 2 dagen betaalt, legt de deurwaarder beslag
- In beslag genomen spullen worden verkocht via een executieveiling
- U ontvangt uw geld
Kosten deurwaarder inschakelen
Als u een deurwaarder inschakelt, dan worden de kosten daarvoor in principe doorberekend aan uw debiteur. De kosten die een deurwaarder mag rekenen zijn wettelijk vastgesteld.
Alle kosten voor ambtshandelingen die een deurwaarder verricht, worden in beginsel doorberekend aan uw wanbetaler. De deurwaarder verhoogt de oorspronkelijke vordering met de wettelijke incassokosten en deurwaarderskosten. Bij het innen van de vordering zal de deurwaarder naast de hoofdsom ook de bijkomende kosten verhalen op uw schuldenaar.
Let op: als de rechter uw vordering ongegrond verklaart, dan worden de kosten die gemaakt zijn door de deurwaarder meestal wel aan de crediteur toegeschreven. Als het niet mogelijk is om de vordering te innen, dan zal de deurwaarder de kosten ook neerleggen bij de schuldeiser.
Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
Vanaf welk moment u een deurwaarder bij iemand langs kunt sturen, is afhankelijk van de hoedanigheid van de debiteur: is dit een particuliere of een zakelijke klant?
- Zakelijke klant: direct na het verstrijken van de uiterste betalingstermijn
- Particuliere klant: na de WIK-brief (aanmaning waarmee u uw debiteur nog 14 dagen de tijd geeft te betalen)
Ook bij een zakelijke klant raden we overigens aan om eerst een betalingsherinnering te sturen en vervolgens een buitengerechtelijk incassotraject te starten. In 85% van de gevallen is dit voldoende.
Download uw gratis voorbeeld WIK-brief
Vul uw gegevens in en ontvang de download!
Deurwaarder inschakelen buitenland
Doet u zaken met buitenlandse klanten die hun rekening niet betalen? Of is uw wanbetaler na een uitspraak van de rechter naar het buitenland vertrokken?
Ook als u te maken heeft met een schuldenaar in het buitenland zijn er mogelijkheden om uw geld te innen.
Waar veel incassobureaus stoppen bij de grens is Invorderingsbedrijf gespecialiseerd in internationale incasso’s. We beschikken over een wereldwijd netwerk van incassospecialisten, juristen, advocaten en deurwaarders. Zij weten alles van de geldende wet- en regelgeving in het betreffende land en kunnen vorderingen over de hele wereld voor u innen. Ook kunnen we beslag leggen in het buitenland.
Deurwaarder zoeken
Invorderingsbedrijf is actief door het hele land en werkt samen met deurwaarders door het hele land. Waar uw debiteur ook woont, wij kunnen gerechtsdeurwaarders inschakelen om uw schulden te innen.
Ik wil een gerechtsdeurwaarder inschakelen
Heeft u lang genoeg gewacht op uw geld en wilt u een gerechtsdeurwaarder inschakelen? Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
FAQ: Veelgestelde vragen over een deurwaarder inschakelen
FAQ: Bevoegdheden: Wat doet een deurwaarder?
Een deurwaarder is als openbaar ambtenaar belast met het incasseren van onbetaalde vorderingen en het ten uitvoer leggen van gerechtelijke uitspraken.
Als ambtenaar met een wettelijke status kan de deurwaarder taken verrichten die niemand anders mag uitvoeren. De bevoegdheden van deurwaarders zijn vastgelegd in de Gerechtsdeurwaarderswet. De werkzaamheden van een gerechtsdeurwaarder noemt men ook wel ambtelijke werkzaamheden.
Wat doet een deurwaarder?
- Dagvaardingen uitbrengen
- Vonnissen en dwangbevelen betekenen
- Vonnissen executeren
- Beslag leggen
- Executieverkoop organiseren
- Alimentatie verhalen
FAQ: Deurwaarder betekenis: wat is het verschil tussen een deurwaarder en gerechtsdeurwaarder?
Deurwaarder en gerechtsdeurwaarder hebben dezelfde betekenis. Het zijn twee benamingen voor hetzelfde beroep.
Een gerechtsdeurwaarder is een officiële ambtenaar met de verantwoordelijkheid om wettelijke taken, ook wel bekend als ambtshandelingen, uit te voeren. In de volksmond wordt de gerechtsdeurwaarder ook wel deurwaarder genoemd.
De term gerechtsdeurwaarder wordt gezien als formeler en gehanteerd in de wetgeving.
FAQ: Waarop kan een deurwaarder beslag leggen?
Een deurwaarder kan beslag leggen op bezittingen van uw debiteur. Daarbij kunt u denken aan:
- het inkomen (bijvoorbeeld loon of een uitkering)
- de bankrekening
- roerende goederen
- onroerende goederen
FAQ: Wat is een exploot?
Een exploot is een schriftelijke akte van een deurwaarder. De deurwaarder maakt bijvoorbeeld een proces-verbaal op als hij beslag heeft gelegd. De betrokken partijen krijgen een afschrift van dit proces-verbaal. Ook officiële stukken en belangrijke papieren, zoals vonnissen en dagvaardingen, die door een deurwaarder betekend worden, zijn een exploot.
FAQ: Kan een incassobureau beslag leggen?
Een incassobureau heeft niet de bevoegdheid om zelf beslag te leggen op goederen of gelden van de schuldenaar. Hiervoor heeft u een gerechtsdeurwaarder nodig. Alleen gerechtsdeurwaarders hebben namelijk de wettelijke status die nodig is om beslag te leggen op geld of goederen van de schuldenaar.
Een incassobureau kan wel een deurwaarder inschakelen om beslag te laten leggen.
FAQ: Wie kan een deurwaarder inschakelen?
In principe kan iedereen die te maken heeft met wanbetaling of een slechte huurder een deurwaarder inschakelen. Daarbij maakt het niet uit of u een ondernemer of particulier bent. In de praktijk zullen bedrijven en zzp’ers vaker te maken krijgen met wanbetalers dan particulieren.
FAQ: Kan ik als particulier een deurwaarder inschakelen?
Ook particulieren kunnen een deurwaarder inschakelen. Bijvoorbeeld voor het innen van onbetaalde privétransacties, onderhandse leningen of een webwinkel die u niet wil terugbetalen terwijl u daar wel recht op heeft.
De voorwaarden voor het inschakelen van een deurwaarder zijn hetzelfde voor particulieren als voor bedrijven. Het is alleen wel belangrijk dat de overeenkomst duidelijk is vastgelegd. U moet kunnen aantonen dat u recht heeft op de vordering. Met enkel een mondelinge afspraak staat u doorgaans niet sterk.
FAQ: Kan ik een deurwaarder inschakelen voor mijn ex?
U kunt een deurwaarder inschakelen voor het innen onbetaalde alimentatie. Als een ex-partner verzuimt de alimentatie te betalen, kunt u in eerste instantie het LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen) inschakelen. Het LBIO int echter alleen achterstallige alimentatie die niet ouder is dan 6 maanden.
Is er niet-betaalde alimentatie die ouder is dan een half jaar? Een deurwaarder is gerechtigd achterstallige alimentatie te innen die wel 5 jaar teruggaat. Weigert de alimentatieplichtige te betalen. Dan mag de deurwaarder beslag leggen.
FAQ: Wanneer mag ik een deurwaarder op iemand afsturen zonder aanmaning?
Dat hangt ervan af. Gaat het om een zakelijke klant? Dan is het in principe toegestaan om direct na het verstrijken van de uiterste betalingstermijn een deurwaarder met een dagvaarding bij de klant langs te sturen. In de dagvaarding staat wat de crediteur van de schuldenaar eist en wanneer uw debiteur voor de rechter moet verschijnen. Een alternatief is het laten bezorgen van een sommatie-exploot. Hiermee start u niet direct een rechtszaak, maar u stuurt wel een deurwaarder bij uw debiteur langs om de sommatie te bezorgen.
Overigens is het in veel gevallen verstandig eerst een buitengerechtelijk incassotraject te starten.
Bij een particuliere klant mag u pas een deurwaarder inschakelen na het versturen van een laatste aanmaning. In deze 14-dagenbrief moet u in ieder geval opnemen dat de klant het verschuldigde bedrag binnen 14 dagen moet voldoen. Ook moet u de incassokosten vermelden die erbij komen als men niet binnen die termijn betaalt.
U kunt de deurwaarder in eerste instantie alleen inschakelen om iemand te dagvaarden. Pas na een uitspraak van de rechter kunt u beslag laten leggen.
FAQ: Kan ik een deurwaarder inschakelen zonder vonnis?
Als u nog geen vonnis van de rechter heeft, dan kan de deurwaarder geen beslag leggen. We kunnen in dat geval een juridische procedure voor u starten om een uitspraak van de rechter te krijgen. Met het vonnis van de rechter kunnen we overgaan tot beslaglegging.
Heeft u al een uitspraak van de rechter? Dan hoeft u geen gerechtelijke procedure meer te doorlopen. Onze deurwaarder kan direct aan de slag gaan met het innen van de schulden en beslag leggen bij uw schuldenaar.
FAQ: Wat is de beslagvrije voet?
De beslagvrije voet is het gedeelte van het inkomen waar een deurwaarder geen beslag op mag leggen. Dit is het minimum inkomen dat de beslagene nodig heeft voor zijn dagelijks levensonderhoud.
FAQ: Hoelang duurt het voor de deurwaarder komt?
Heeft u zelf een factuur niet betaald? Als u een zakelijke klant bent, kan de deurwaarder al voor de deur staan zodra de uiterste betalingstermijn is verstreken. In de praktijk zult u meestal eerst een betalingsherinnering en aanmaning ontvangen.
Als particuliere klant dient u altijd een WIK-brief te ontvangen. Hierin wordt u gesommeerd binnen 14 dagen te betalen. Hierna bestaat de kans dat u te maken krijgt met een gerechtsdeurwaarder.
De eerste keer dat een deurwaarder langskomt, zal hij waarschijnlijk een dagvaarding overhandigen. Een deurwaarder kan pas beslag leggen met een uitspraak van de rechter op zak.
FAQ: Is iemand echt deurwaarder?
Waarom 40.000 klanten u voor gingen
- Dé #1 incassering in het binnen-en buitenland
- No Cure No Pay aanpak
- Altijd inzicht (24/7) in uw zaak via ons uniek Online Cockpit portaal
-
Één vast contactpersoon
(jurist of advocaat) - 100% uitkering van de hoofdsom
- Direct actie (dezelfde werkdag)
Alstublieft,
Uw download
Voorbeeld ingebrekestelling
Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.
Download directDownload nu uw ingebrekestelling voorbeeldbrief
Met genoegen schrijf ik voor het Invorderingsbedrijf een vijfsterren review. Wij zijn als transport bedrijf op zoek gegaan naar een specialist voor wanbetalers in binnen en buitenland. De keuze was snel gemaakt naar een prettige intake. De voorwaarden zijn helder en ze namen onze vorderingen dezelfde dag nog in behandeling. En het mooiste: de invordering werd binnen enkele dagen geheel betaald. Ik wist niet dat het zo makkelijk zou gaan, dus raad ik deze incasso partij iedereen aan.
Invorderingsbedrijf kan bogen op een uitstekende staat van dienst als het gaat om het innen van schulden. Wilt u overleggen over uw zaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 070 – 762 0330 of klik op onderstaande knop!
Koninginnegracht 14 C
2514 AA Den Haag
070 – 762 0330
Fax: +3170 – 762 0335