Home PageHelp! Webwinkel betaalt mijn geld niet terug. Wat nu?

Help! Webshop betaalt mijn geld niet terug. Wat nu?

Stel, u koopt bij een webwinkel. Nadat u de online bestelling heeft ontvangen, blijkt het product toch niet te zijn wat u wilt. De webshop weigert echter het aankoopbedrag terug te storten. Wat nu?

Webshop betaalt geld niet terug: dit kunt u doen!

Jaarlijks worden er duizenden consumenten onnodig geconfronteerd met webshops die bedragen niet terugstorten. Volgens de wet heeft u als consument recht op 14 dagen bedenktijd, nadat u een product via internet of telefoon heeft gekocht. Dit heet het herroepingsrecht.

Laat u binnen 14 dagen na levering van uw aankoop aan de webshop weten dat u het product terug wilt sturen, dan moet de webwinkel u het aankoopbedrag terugstorten. Maar als de webshop het geld niet terugbetaalt? Lees hieronder wat u in dat geval kunt doen!

Alstublieft,

Uw download

Webwinkel betaalt mijn geld niet terug, wat nu?

Voorbeeld betalingsherinnering

Direct aan de slag met het versturen van een betalingsherinnering? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrief.

Download direct

Tip 1. Laat van u horen

Zorg ervoor dat u de webshop, bij voorkeur schriftelijk (per e-mail of brief) laat weten het product terug te willen sturen. Doe dit binnen 14 dagen na aankoop. Bewaar de e-mail of brief goed (u kunt het ook telefonisch doorgeven, maar dan heeft u later geen bewijs).

Let op: de dag van de levering geldt als eerste dag in de 14-dagentermijn (indien u meerdere producten heeft besteld in één bestelling dan mag u rekenen vanaf de dag na levering van het laatste product / onderdeel).

Tip 2. Bewaar het verzendbewijs van de retourzending

Ga na hoe u uw online bestelling terug kunt sturen. Bewaar altijd goed het verzendbewijs (streepjescode met nummer). Dit vormt het bewijs dat u het product echt hebt teruggestuurd. Maak eventueel foto’s van de retourzending.

Tip 3. Stuur de webshop een herinnering

Betaalt de webshop het aankoopbedrag niet terug, stuur dan een betalingsherinnering. Een voorbeeld van een betalingsherinnering kunt u hieronder downloaden. Hierin geeft u aan het bedrag per direct terug te willen. Doet de winkel dat niet, dan geeft u de vordering aan ons incassobureau uit handen.

Betaalt de webshop het bedrag niet terug binnen de gestelde termijn (die u heeft gesteld in de betalingsherinnering), schakel dan de hulp van Invorderingsbedrijf in. Wij zorgen ervoor dat u alsnog uw geld krijgt.

Om te beginnen met incasseren start u gemakkelijk een incassoprocedure op. Dit kunt u eenvoudig online doen via ons incasso aanmeldformulier. In veel gevallen wordt de betaling dan alsnog terugbetaald. Wij vorderen voor u niet alleen de hoofdsom, maar ook de verschuldigde rente waar u recht op heeft. Blijft betaling uit en gaat het om een hoog bedrag, dan zullen we adviseren naar de rechter te stappen, wat begint bij de webshop een dagvaarding te sturen. Uw zaak wordt dan behandeld door een van onze eigen juristen.

Wij hebben veel ervaring met het incasseren van aan webwinkel betaalde bedragen. Een incassotraject is meestal intensief en kort waarbij we alles in het werk stellen om de betaling zo snel als mogelijk terug te vorderen. We proberen dat altijd eerst zonder tussenkomst van de rechter, met een minnelijke procedure.

Download gratis voorbeeld betalingsherinnering

Vul uw gegevens in en ontvang uw download!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Voordelen incassoprocedure

  Het starten van een incassoprocedure heeft vele voordelen. Onder andere:

  1. Signaalfunctie: het aan de webshop betaalde geld terugvorderen met een incassotraject heeft een signaalfunctie: het geld wordt opgeëist.
  2. Aanspraak rente: wij incasseren naast de hoofdsom ook de rente.
  3. Snelle opvolging: ons incassotraject is kort en intensief. Blijft betaling toch uit? Dan starten we in overleg met u een gerechtelijke procedure om betaling af te dwingen.
  4. Rechtszekerheid: door het incassotraject weet u snel waar u aan toe bent.

  Onderneem actie: haal direct uw geld terug

  Betaald geld terugvorderen? Een bestelling geretourneerd en geen geld gekregen of überhaupt nooit iets geleverd gekregen? Een geschil over de bestelling? Start direct een incassoprocedure of neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 070 – 762 0330 of stuur ons een e-mail.

  Hulp nodig? Of direct betaald geld terugvorderen?

  Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Alstublieft,

   Uw download

   Webwinkel betaalt mijn geld niet terug, wat nu?

   Voorbeeld betalingsherinnering

   Direct aan de slag met het versturen van een betalingsherinnering? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrief.

   Download direct

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Control b. V.
    Control B.V.
    Handelen snel, nemen alle zorg uit handen en communiceren goed over de status van lopende dossiers. Kortom, zeer tevreden klant!
    B mediate housing
    B Mediate Housing
    Als zeer goed beschouwd. Na het indienen van mijn vordering is de zaak snel opgepikt. Dat resulteerde ook in een snelle betaling. Ik ben erg tevreden over hoe mijn zaak is behandeld en kom de volgende keer zeker terug.

    Onze incassojuristen & adviseurs

    linkedin