Hulp bij geldproblemen

Financiële problemen kunnen iedereen overkomen. Of u nu te maken heeft met onverwachte uitgaven, verlies van inkomen of andere persoonlijke tegenslagen, het is belangrijk om snel en adequaat hulp te zoeken. Op deze pagina vindt u informatie over verschillende organisaties en hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen bij uw financiële situatie.

Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting)

Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) biedt uitgebreide informatie en advies over hoe u uw financiën op orde kunt krijgen en houden. Van budgettips tot hulpmiddelen voor het beheren van uw geld, het Nibud is een waardevolle bron voor iedereen die met geldproblemen kampt.

Het Juridisch Loket

Bij Het Juridisch Loket kunt u gratis juridisch advies krijgen over uiteenlopende onderwerpen, waaronder schulden en incasso. De juristen kunnen u helpen bij het begrijpen van uw rechten en plichten en bieden praktische hulp bij juridische kwesties die verband houden met uw financiële situatie.

Schuldenwijzer

De schuldenwijzer is een initiatief van deurwaarders en biedt een overzicht van uw schulden. Via de website kunt u eenvoudig zien welke openstaande vorderingen er zijn en welke deurwaarders hierbij betrokken zijn. Ook ziet u het wanneer er beslag is gelegd en waar u moet zijn voor meer informatie. Dit helpt u om een helder beeld te krijgen van uw financiële situatie en stappen te ondernemen om uw schulden af te lossen.

Hulp van uw gemeente

Veel gemeenten bieden ondersteuning aan inwoners met financiële problemen. Dit kan variëren van budgetbeheer en schuldhulpverlening tot sociale leningen en andere vormen van financiële ondersteuning. Neem contact op met uw gemeente om te zien welke hulp beschikbaar is in uw regio.

113 Zelfmoordpreventie

Financiële problemen kunnen een zware tol eisen op uw geestelijke gezondheid. Als u worstelt met gedachten aan zelfmoord, is het belangrijk om direct hulp te zoeken. 113 Zelfmoordpreventie biedt anonieme hulp en ondersteuning aan mensen die het moeilijk hebben. Neem contact op via hun website of bel 113 voor directe hulp.

Met de juiste hulp en ondersteuning kunt u uw financiële problemen aanpakken en weer controle krijgen over uw leven. Wacht niet te lang met het zoeken van hulp en maak gebruik van de beschikbare middelen en diensten om uw situatie te verbeteren.

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op