Home PageKredietwaardigheid checken

Kredietwaardigheid checken

Check de kredietwaardigheid van uw klanten en voorkom onnodige verliezen

Wilt u zeker zijn met wie u zaken doet? Dan is kredietwaardigheid checken een must. Wij bieden u verschillende oplossingen, van summier tot zeer uitgebreid. Met een kredietrapport maakt u betere beslissingen in iedere situatie. Ook voorkomt u dat u met hoge onbetaalde nota’s blijft zitten.

Kredietwaardigheid checken?

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Kredietwaardigheid checken vooraf: voorkom verrassingen

  U wilt risico’s van uw handelspartner in kaart brengen én verkleinen. Door de kredietwaardigheid te checken doorziet u patronen.

  Worden jaarcijfers steeds tijdig gedeponeerd? Neemt een schuldpositie af? Neemt een debiteurenportefeuille toe? Nemen de activa toe, maar ook de lange termijnschulden? Of nemen de korte termijnschulden juist toe in combinatie met een grote voorziening?

  Vragen zoals: ‘wie is de bestuurder?’, ‘zijn bestuurders gewisseld?’, ‘wie is de aandeelhouder?’ en ‘uit hoeveel personen bestaat het bestuur?’ geven een indicatie van risico.

  Met kredietwaardigheid checken vormt u zich een beeld van uw potentiële handelspartner. U kunt de vraag beantwoorden: hoe reëel is het dat, in geval van wanbetaling, deze partij technisch kan terugbetalen? En ook: wil ik wel zaken doen met deze partij? En hoeveel krediet krijgt deze partij dan van mij?

  Kredietwaardigheid checken achteraf: weet waar u aan begint

  Vertrouwen is de basis van elke relatie. Ook als het gaat om een handelstransactie. Het komt veel voor dat het vooraf checken van kredietwaardigheid wordt overgeslagen. Veel facturen blijven onbetaald. Als een buitengerechtelijk incassotraject onverhoopt niet mocht helpen, dan bespreken we met u de gerechtelijke stappen.

  Kredietwaardigheid checken tussentijds: permanente monitoring

  Een goed credit management beleid bevat permanente controle. Met onze kredietinformatieproducten kunt u relaties permanent en automatisch monitoren. U krijgt vanzelf updates bij wijzigingen om uw beslissingen weloverwogen te nemen.

  Wij bieden maatwerkoplossingen op het gebied van kredietwaardigheid checken

  Samen met u kijken we naar het doel van uw aanvraag. Aan de hand van uw doel bepalen we welke informatie u minimaal nodig heeft en hoe we dat het beste kunnen leveren. Aan de hand daarvan doen we u een passend aanbod. De levertijd is kort: vaak kunt u al op dezelfde dag beschikken over alle relevante informatie. Bijvoorbeeld via onze kredietrapporten.

  Voordelen kredietwaardigheid checken

  Voorbeelden kredietwaardigheid checken

  Voorbeeld 1: De heer Jansen is werkzaam als controller bij een groothandel in autobanden. De afdeling verkoop heeft een offerteaanvraag binnengekregen voor de levering van een partij banden voor € 100.000,-. De heer Jansen besluit door kredietwaardigheid te checken geen leverancierskrediet te verschaffen en enkel op vooruitbetaling te leveren. De potentiële klant is gevestigd in Frankrijk, maar de moedervennootschap zit wel in Nederland. Het kredietlimiet is laag en de moeder is eerder betrokken geweest bij een faillissement. Daarnaast is het bestuur recentelijk gewisseld. Na dat bericht te hebben aan de potentiële klant, haakt deze af. De heer Jansen staat volledig achter zijn beslissing en voorkomt een verlies van een ton.

  Voorbeeld 2: Mevrouw Immenee is eigenaresse van een verhuurbedrijf van scootmobielen en krijgt een aanvraag van een zorginstelling, gedreven in een stichting. De stichting zou voor een honderdtal ouderen scootmobielen doorverhuren met een winstopslag, waarbij na ter beschikkingstelling van de scootmobielen, de stichting de huur maandelijks zou betalen aan het verhuurbedrijf. Mevrouw Immenee vertrouwt het niet en start met kredietwaardigheid checken. Daaruit blijkt dat de stichting helemaal geen vermogen en geen rechtspersoonlijkheid heeft en bovendien dat de bestuurder een in Engeland gevestigde Limited is. Mevrouw Immenee besluit wijselijk niet te verhuren, hoewel het een zeer grote en mooie order is.

  Vraag vrijblijvend informatie aan over kredietwaardigheid checken

  Graag helpen wij u bij uw vraag omtrent kredietwaardigheid checken. Neem contact met ons op via telefoonnummer
  +31-(0)70-762 0330 of stuur een e-mail naar sales@invorderingsbedrijf.nl o.v.v. ‘kredietwaardigheid checken.

  Kredietwaardigheid checken?

  Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen
   Linda agtersloot
   Linda Agtersloot

   Zeer goed door hun inbreng was de terug betaling via een webwinkel snel geregeld

   Waarom 40.000 klanten u voor gingen

   Onze creditmanagement specialisten & adviseurs

   linkedin

   Gratis advies van uw persoonlijke adviseur

   Laurens Lemmens

   Credit management specialist
   Stuur een e-mail

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op