Home PageIncasso IJsland

Incasso IJsland: snel en efficiënt uw buitenlandse factuur innen

Of u nu een IJslandse debiteur heeft die uw facturen negeert of verwikkeld bent in een internationaal handelsconflict met een partij in IJsland: Invorderingsbedrijf verzorgt incasso in IJsland. Samen met onze lokale advocaten en deurwaarders innen wij uw vordering in IJsland. 

Draag uw zaak aan ons over en wij gaan achter uw geld aan. We proberen uw rekening altijd eerst via een buitengerechtelijk traject te innen. Dit is in het overgrote deel van de gevallen voldoende. En lukt het niet om uw geld op een minnelijke manier te incasseren; dan beschikken wij over alle middelen om een rechtszaak aan te spannen tegen uw debiteur.

Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Heeft u goederen of diensten geleverd aan een klant in IJsland en is de betalingstermijn verstreken, maar heeft u nog geen betaling ontvangen? 

Als u of uw bedrijf een klant in het buitenland heeft die een factuur niet betaalt, dan krijgt u ineens te maken met de andere wetgeving en handelscultuur die er in dat land gelden. Ook wordt u vaak geconfronteerd met het feit dat u de taal niet machtig bent. 

IJsland is bovendien geen onderdeel van de Europese Unie dus u kunt geen beroep doen op de Europese procedures die er bestaan om grensoverschrijdende vorderingen te innen. 

Draag uw vordering over aan Invorderingsbedrijf en u heeft zelf nergens omkijken naar. Wij nemen als specialist in internationale incasso alle stappen die nodig zijn om uw vordering te innen en verzorgen de communicatie met uw klant. 

Omdat wij samenwerken met lokale partners die op de hoogte zijn van de lokale wetten en regels en bovendien de taal spreken, kunnen we uw debiteur op een effectieve manier benaderen. In de meeste gevallen hoeft er niet eens een rechter aan te pas te komen om het verschuldigde bedrag te innen.

Waarom Invorderingsbedrijf voor uw incasso in IJsland?

Direct uw vordering indienen?

Heeft u of uw bedrijf te maken met debiteuren in IJsland die een vordering niet betalen? Vul uw gegevens in en één van onze incassospecialisten neemt contact met u op om uw zaak te bespreken.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Hoe werkt incasso in IJsland?

  Het incassotraject bestaat in IJsland, net als in Nederland, uit twee fases: een buitengerechtelijke (minnelijke) fase en een juridische procedure. 

  We beginnen een zakelijke incasso in IJsland doorgaans met een minnelijke procedure. Hierbij proberen we uw openstaande vordering te innen, zonder dat we hiervoor naar de rechter hoeven te stappen. Een buitengerechtelijke incasso is een snelle en efficiënte manier om uw vordering te innen. In 9 van de 10 gevallen lukt het ons om uw vordering in deze minnelijke fase te innen. 

  En als uw debiteur tijdens de minnelijke fase niet betaalt, dan hebben we altijd nog de mogelijkheid om uw vordering via de rechter te innen. Onze juristen en advocaten in IJsland dagen uw debiteur voor de rechter. Met een vonnis van de rechter kunnen we vervolgens een IJslandse gerechtsdeurwaarder inschakelen om beslag te laten leggen bij uw debiteur.

  Buitengerechtelijke incasso

  Zoals gezegd is een buitengerechtelijk incassotraject doorgaans een effectieve (en voordelige manier) om openstaande facturen te innen, met name als uw debiteur simpelweg niet reageert op uw facturen en herinneringen (zogenoemde onbetwiste vorderingen). 

  Als u uw vordering aan ons overdraagt, dan sturen wij uw debiteur uit onze naam een aanmaning (in het IJslands). Vaak is alleen dit al voldoende om de rekening betaald te krijgen. Tegelijkertijd nemen we ook persoonlijk contact op met uw debiteur. Dat doen we bijvoorbeeld telefonisch of via WhatsApp. In totaal nemen we indien nodig in een periode van drie weken 16 keer contact op met uw debiteur

  Zo voeren we de druk steeds iets verder op. We laten uw debiteur weten dat als hij de factuur niet betaalt, we naar de rechter zullen stappen. Hierdoor zullen de kosten voor uw debiteur alleen maar verder oplopen. De meeste debiteuren kiezen logischerwijs eieren voor hun geld en betalen de openstaande rekening.

  Gerechtelijke incasso

  Is uw debiteur een hardnekkige wanbetaler die ook na een minnelijke procedure weigert te betalen? Of is er een zakelijk conflict met uw klant in IJsland ontstaan? Dan kunnen we naar de rechter stappen.

  Hiervoor moeten we een civiele procedure aanspannen bij een van de 8 districtsrechtbanken (Héraðsdómstólar) in IJsland. We dienen de zaak in bij de rechtbank en laten uw debiteur dagvaarden

  Uw schuldenaar heeft vervolgens de kans om de zaak aan te vechten en bewijsstukken aan te leveren. Doet hij dat niet, dan zal de rechter direct een verstekvonnis uitspreken, dat in principe in uw voordeel is.

  Als uw debiteur de zaak wel aanvecht, zal de rechter de ingediende bewijsstukken van alle partijen bestuderen. Tijdens een hoorzitting stelt de rechter vragen en krijgen beide partijen de kans om hun zienswijze te onderbouwen. Aan de hand van deze informatie zal de rechter een oordeel vellen. De uitspraak van de rechter wordt vastgelegd in een vonnis. Met dit vonnis kunnen we beslag laten leggen bij uw debiteur.

  Op dit moment worden alle soorten vorderingen in IJsland, ongeacht de hoogte, behandeld via civiele procedures bij de districtsrechtbanken. Er bestaan geen procedures voor kleine openstaande vorderingen zoals in veel andere landen het geval is.

  Sparren met een internationale incassospecialist?

  Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Hoe verloopt de incassoprocedure in IJsland?

   Stap 1

   Doorgaans beginnen we met een minnelijk incassotraject. Uw debiteur ontvangt een aanmaning van ons en we nemen in een periode van drie weken 16 keer contact op met uw debiteur.

   Stap 2

   Als uw debiteur na deze inspanningen nog steeds niet betaalt, dan sturen we een laatste aanmaning. Dit is de laatste kans voor uw debiteur om te betalen, voordat we een gerechtelijke procedure aanspannen.

   Stap 3

   Betaalt uw debiteur hierna nog steeds niet? Dan kunnen we uw debiteur, in overleg met u als schuldeiser, daadwerkelijk voor de rechter slepen. Met een vonnis van de rechter kunnen we vervolgens beslag laten leggen bij uw debiteur.

   Arbitrage

   Als alternatief voor een gerechtelijke procedure wordt er in het internationale zakenverkeer vaak gebruikgemaakt van arbitrage. Dit is een manier om een conflict op te lossen zonder dat er daarvoor een overheidsrechter ingeschakeld wordt. 

   Er wordt een arbiter of een arbitragecommissie ingesteld. Die bestaat vaak uit deskundigen binnen de branche. Deze arbiters fungeren als rechters. Net als bij een reguliere rechtszaak dragen beide partijen bewijzen aan waarmee ze hun standpunt onderbouwen. Vervolgens doet de arbitragecommissie uitspraak. Deze uitspraak is bindend

   Het voordeel van arbitrage is dat het sneller verloopt dan een reguliere rechtszaak. Bovendien bestaat de arbitragecommissie meestal uit deskundigen. Een overheidsrechter is doorgaans geen deskundige. 

   Het is alleen mogelijk om het geschil door middel van arbitrage op te lossen als beide partijen hiermee instemmen. Het is ook mogelijk om voorafgaand aan de verkoop een arbitragebeding overeen te komen.

   Beslag leggen bij uw debiteur

   Als uw debiteur na een gerechtelijke uitspraak nog steeds niet uit zichzelf over de brug komt met het verschuldigde bedrag, is het mogelijk om beslag te laten leggen

   Hiervoor moeten we de rechter in IJsland om een dwangbevel vragen. Met dit dwangbevel kunnen we vervolgens een deurwaarder (fógeta) inschakelen. 

   De deurwaarder kan onder andere beslag leggen op bezittingen zoals bankrekeningen en onroerende goederen van uw debiteur, maar ook op inkomsten en zelfs op de woning van uw debiteur. Als de deurwaarder spullen in beslag neemt, worden ze openbaar verkocht

   Wanneer de deurwaarder beslag legt op inkomen en dit niet toereikend is om de schuld helemaal af te lossen, blijft het beslag bestaan totdat de schuld is afbetaald. 

   Voorafgaand aan de beslaglegging kunnen we een verhaalsrapport opstellen. Zodoende brengen we in kaart waarop we beslag kunnen leggen bij uw debiteur. Zo kunt u voorkomen dat u bijvoorbeeld beslag laat leggen op een lege bankrekening.

   Conservatoir beslag in IJsland

   Net als in Nederland is het ook in IJsland mogelijk om in aanloop naar of tijdens een gerechtelijke procedure conservatoir beslag te laten leggen bij uw debiteur. Conservatoir beslag is een voorlopig beslag dat bedoeld is om bezittingen van uw debiteur te beschermen zolang de zaak onder de rechter is. Hiermee wordt voorkomen dat de schuldenaar zijn bezittingen kan wegmaken voordat de rechter uitspraak heeft gedaan (en er vervolgens voor u niets meer te halen valt). 

   Een conservatoir beslag fungeert tegelijkertijd als een drukmiddel op uw debiteur. Zolang er beslag ligt op de bezittingen van uw debiteur kan hij hier geen gebruik van maken. Dit kan de bedrijfsvoering van uw debiteur in de weg zitten. Veel debiteuren kiezen er daarom voor de rekening alsnog te betalen, als er conservatoir beslag is gelegd.

   Faillissement aanvragen in IJsland

   Het kan voorkomen dat uw debiteur de openstaande schuld niet kan betalen (of zegt dat dit het geval is). In dat geval is het in IJsland mogelijk om het faillissement van uw debiteur aan te vragen. 

   Als uw debiteur failliet wordt verklaard, stelt de rechtbank een curator aan. Die brengt de bezittingen van uw debiteur in kaart en probeert alle bestaande schulden zoveel mogelijk af te betalen uit deze bezittingen. 

   De meeste debiteuren zullen er alles aan doen om een faillissement te voorkomen. In de praktijk zien we daardoor dat een faillissementsaanvraag voldoende is om uw debiteur alsnog te laten betalen.

   Laat u adviseren

   Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen

    Rechtsgebieden incasso IJsland

    Bij Invorderingsbedrijf verzorgen we incasso binnen verschillende rechtsgebieden. Zo innen we onbetaalde facturen en staan we u bij in zakelijke conflicten. Maar het is ook mogelijk om ons in te schakelen als u bijvoorbeeld recht heeft op een schadevergoeding of te maken heeft met een huur- of koopconflicten.

    We zijn u onder andere van dienst bij claims binnen de volgende rechtsgebieden:

    1. Bouwrecht
    2. Huur en verhuur
    3. Koop en verkoop
    4. Arbeidsrecht
    5. Agentuurovereenkomst
    6. Transport
    7. Schades en onrechtmatig handelen

    Ook tussenpersonen zoals advocaten- en accountantskantoren kunnen ons hiervoor inschakelen.

    Hoe kunnen we u nog meer helpen?

    Direct uw incasso in IJsland indienen

    Gebruik ons incasso aanmeldformulier om direct uw vordering in te dienen. Wilt u eerst overleggen met een incassospecialist? Laat uw gegevens achter of bel ons op 070 – 762 0330.

    Direct uw incasso indienen

    Vul uw gegevens in en we nemen binnen één dag contact met u op.

     Bent u een particulier of een onderneming?

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Incassobureau inschakelen

     FAQ: Veelgestelde vragen over incasso IJsland

     No Cure No Pay Incasso

     Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

     • Géén succes = géén kosten
     • 100% uitkering van de hoofdsom
     • 95% slagingspercentage

     Waarom 40.000 klanten u voor gingen

      Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Neem telefonisch of per mail contact op

      Onbeperkt incasseren
      in Europa?

      Serviceovereenkomst incasso europa - invorderingsbedrijf