Home PageKosten deurwaarder

Kosten deurwaarder: in principe betaalt uw debiteur

Heeft u een debiteur die een openstaande factuur niet betaalt? Als u te maken heeft met een wanbetaler die zelfs na meerdere herinneringen en aanmaningen weigert te betalen, dan is het de hoogste tijd om een deurwaarder in te schakelen. Deurwaarders hebben namelijk de bevoegdheid om beslag te leggen op bezittingen van uw schuldenaar. 

Invorderingsbedrijf werkt samen met ervaren gerechtsdeurwaarders die vrijwel iedere openstaande vordering voor u kunnen incasseren. De kosten die zij in rekening brengen, worden automatisch doorberekend aan uw debiteur. In principe kost het inschakelen van een deurwaarder u dus niets. Hoe dat precies zit leest u hieronder

Schakel vandaag nog een deurwaarder in

Blijf niet wachten op uw geld, maar schakel een deurwaarder in. Vul uw gegevens in wij nemen direct contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Kosten deurwaarder

  Wat kost een deurwaarder?

  De werkzaamheden die een deurwaarder verricht, noemen we ook wel ambtshandelingen. Voor deze ambtshandelingen gelden vaste wettelijke tarieven. Deze prijzen zijn vastgelegd in het Besluit Tarieven Ambtshandelingen Gerechtsdeurwaarders (BTAG-tarief). 

  Deurwaarderskosten per 1 januari 2024

  Dagvaarding

  € 112,37

  Betekening van een titel

  € 122,34

  Betekening verzoekschrift met oproeping

  € 89,33

  Beslag op roerende zaken

  € 147,54

  Beslag op roerende zaken m.m.v. derde

  € 196,47

  Beslag op rechten of effecten

  € 289,37

  Beslag op onroerende zaken

  € 190,53

  Opheffing van beslag op onroerende zaken

  € 202,50

  Gerechtelijke inbewaringgeving

  € 300,91

  Executoriale verkopingen van roerende zaken

  € 384,40

  Aanzegging van de overname van de executie van onroerende zaken

  € 103,58

  Gedwongen ontruiming van onroerende zaken

  € 288,68

  Kosten deurwaarder

  Andere deurwaarderskosten

  Daarnaast zijn er bepaalde omstandigheden waarin de deurwaarder de prijs voor zijn werkzaamheden mag verhogen. Dat is onder andere het geval in de volgende situaties: 

  • Vergeefse ambtshandelingen

  Soms gaat een deurwaarder tevergeefs langs bij uw debiteur. Bijvoorbeeld omdat uw debiteur op een ander adres woont dan waar hij staat ingeschreven. In dat geval mag de gerechtsdeurwaarder het tarief met een vast bedrag verhogen.

  • Gestaakte ambtshandelingen

  Het komt regelmatig voor dat een debiteur besluit de schuld ter plekke in zijn geheel te voldoen als er een deurwaarder op de stoep staat. In dat geval is er sprake van een gestaakte ambtshandeling. Bij een gestaakte ambtshandeling wordt het tarief voor de ambtshandeling gehalveerd. 

  • Kosten inschakelen derden

  Soms moet een deurwaarder de hulp van een andere partij inroepen om de ambtshandeling te voltooien. Hier moet de deurwaarder dus kosten voor maken. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten voor een slotenmaker die nodig is als uw wanbetaler niet thuis is of weigert open te doen. Ook kosten als die voor het plaatsen van een advertentie bij een executieverkoop mag de deurwaarder in rekening brengen. 

  • Verdeling van beslag

  Het komt vaak genoeg voor dat een wanbetaler schulden heeft bij meerdere schuldeisers. Zodoende kan de situatie ontstaan dat er meerdere partijen zijn die beslag leggen op het inkomen van de wanbetaler. In dat geval is de deurwaarder met het oudste beslag verantwoordelijk voor het innen en verdelen van de opbrengst. Hiervoor mag de deurwaarder een vast maandelijks bedrag in rekening brengen.

  Wat zeggen onze klanten?

  In de loop der jaren hebben wij met behulp van onze deurwaarders tal van onbetaalde vorderingen geïncasseerd. Gemiddeld beoordelen klanten ons met een 9.5.

  Hoe zit het met de btw over deurwaarderskosten?

  Als u als schuldeiser niet btw-plichtig bent en de btw dus niet kan verrekenen, dan mag de deurwaarder de btw doorberekenen aan uw uw debiteur. In dat geval worden de eerder genoemde bedragen dus met 21% btw verhoogd.

  Wie betaalt de kosten voor een deurwaarder?

  Vermoedelijk de belangrijkste vraag waar u als schuldeiser mee zit als u een deurwaarder in wilt schakelen: wie betaalt de deurwaarder? 

  In principe worden alle deurwaarderskosten doorberekend aan uw wanbetaler. De deurwaarder verhoogt het oorspronkelijke factuurbedrag met de wettelijke incassokosten en deurwaarderskosten. Bij het innen van de vordering zal de deurwaarder ook de gemaakte kosten verhalen op uw schuldenaar.

  Let op: verklaart de rechter uw vordering ongegrond? Dan worden de kosten die gemaakt zijn door de deurwaarder doorgaans wel aan u u toegeschreven.

  Kosten deurwaarder

  Direct een deurwaarder inzetten?

  Heeft u uw debiteur lang genoeg de tijd gegeven om de factuur te betalen, maar wacht u nog steeds op uw geld? Onze incassospecialisten, juristen, deurwaarders en advocaten staan klaar om achter uw geld aan te gaan. 

  Vul uw gegevens in en wij nemen binnen één dag contact met u op.

  Schakel vandaag nog een deurwaarder in

  Blijf niet wachten op uw geld, maar schakel een deurwaarder in. Vul uw gegevens in wij nemen direct contact met u op!

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Onze locaties

   Denhaagen1 - invorderingsbedrijf

   Den Haag

   Amsterdam - invorderingsbedrijf

   Amsterdam

   Rott - invorderingsbedrijf

   Rotterdam

   Gro - invorderingsbedrijf

   Groningen

   FAQ: veelgestelde vragen kosten deurwaarder

   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage
   Vrijblijvend advies

   Heeft u een openstaande rekening? En wilt u eens overleggen over uw zaak? Neem dan gerust contact met ons op via 070 – 762 0330 of via de onderstaande button!

    

   Koninginnegracht 14C

   2514 AA Den Haag

   010 – 268 9933

   Fax: +3170 – 762 0335