Home PageKosten deurwaarder

Kosten deurwaarder: in principe betaalt uw debiteur

Heeft u een debiteur die een openstaande factuur niet betaalt? Als u te maken heeft met een wanbetaler die zelfs na meerdere herinneringen en aanmaningen weigert te betalen, dan is het de hoogste tijd om een deurwaarder in te schakelen. 

Deurwaarders hebben namelijk de bevoegdheid om beslag te leggen op bezittingen van uw schuldenaar. Invorderingsbedrijf werkt samen met ervaren gerechtsdeurwaarders die vrijwel iedere openstaande vordering voor u kunnen incasseren. 

De kosten die zij in rekening brengen, worden automatisch doorberekend aan uw debiteur. In principe kost het inschakelen van een deurwaarder u dus niets. Hoe dat precies zit leest u hieronder. 

Direct uw openstaande factuur overdragen?

Vul hieronder uw gegevens in en we nemen binnen één dag contact met u op.  Bent u een particulier of een onderneming?  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Waarom heb ik een deurwaarder nodig?

  Voordat we uitleggen wat een deurwaarder kost en wie deze kosten betaalt, is het belangrijk om te begrijpen waarom u soms een deurwaarder nodig heeft om uw openstaande rekeningen te innen. 

  Dat zit zo: als u een openstaande vordering aan ons overdraagt, dan proberen we deze eerst via een buitengerechtelijk traject te innen. Dit betekent dat we uw debiteur door middel van aanmaningen aan de openstaande schuld herinneren. Ook zullen we uw debiteur proberen te bellen en sms-berichten sturen. We leggen daarbij duidelijk uit dat de kosten op zullen lopen als de schuld niet betaald wordt.

  Als dit niet het gewenste effect heeft, dan zit er niets anders op dan een gerechtelijke procedure aan te spannen. En dat is waar de deurwaarder om de hoek komt kijken. 

  Om een juridische procedure te starten, moeten we uw debiteur namelijk dagvaarden. De dagvaarding (een officiële oproep om voor de rechter te verschijnen) mag alleen door een deurwaarder overhandigd worden. Een deurwaarder is dus noodzakelijk om een gerechtelijke incasso te starten. 

  Na afloop van de rechtszaak moeten we het vonnis vervolgens door een deurwaarder aan uw debiteur laten overhandigen. Dit noemen we het betekenen van het vonnis. Als dit gebeurd is, kan de deurwaarder beslag leggen bij uw wanbetaler. Hij kan onder andere beslag leggen op inkomen, bankrekeningen en goederen. 

  In beslag genomen spullen kan de gerechtsdeurwaarder openbaar verkopen. Uit de opbrengst van deze executieverkoop wordt u als schuldeiser uitbetaald.

  Wat kost een deurwaarder?

  De werkzaamheden die een deurwaarder verricht, noemen we ook wel ambtshandelingen. Voor deze ambtshandelingen gelden vaste wettelijke tarieven. Deze prijzen zijn vastgelegd in het Besluit Tarieven Ambtshandelingen Gerechtsdeurwaarders

  Tarieven deurwaarders per 1 januari 2023

  Dagvaarding

  € 104,02

  Betekening van een titel

  € 114,77

  Betekening verzoekschrift met oproeping

  € 83,42

  Beslag op roerende zaken

  € 138,70

  Beslag op roerende zaken m.m.v. derde

  € 186,25

  Beslag op rechten of effecten

  € 274,48

  Beslag op onroerende zaken

  € 190,53

  Opheffing van beslag op onroerende zaken

  € 67,97

  Gerechtelijke inbewaringgeving

  € 285,80

  Executoriale verkopingen van roerende zaken

  € 365,10

  Aanzegging van de overname van de executie van onroerende zaken

  € 98,02

  Gedwongen ontruiming van onroerende zaken

  € 272,76

   

  Kosten deurwaarder

  Andere deurwaarderskosten

  Daarnaast zijn er bepaalde omstandigheden waarin de deurwaarder de prijs voor zijn werkzaamheden mag verhogen. Dat is onder andere het geval in de volgende situaties: 

  • Vergeefse ambtshandelingen

  Soms gaat een deurwaarder tevergeefs langs bij uw debiteur. Bijvoorbeeld omdat uw debiteur op een ander adres woont dan waar hij staat ingeschreven. In dat geval mag de gerechtsdeurwaarder het tarief met een vast bedrag verhogen.

  • Gestaakte ambtshandelingen

  Het komt regelmatig voor dat een debiteur besluit de schuld ter plekke in zijn geheel te voldoen als er een deurwaarder op de stoep staat. In dat geval is er sprake van een gestaakte ambtshandeling. Bij een gestaakte ambtshandeling wordt het tarief voor de ambtshandeling gehalveerd. 

  • Kosten inschakelen derden

  Soms moet een deurwaarder de hulp van een andere partij inroepen om de ambtshandeling te voltooien. Hier moet de deurwaarder dus kosten voor maken. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten voor een slotenmaker die nodig is als uw wanbetaler niet thuis is of weigert open te doen. Ook kosten als die voor het plaatsen van een advertentie bij een executieverkoop mag de deurwaarder in rekening brengen. 

  • Verdeling van beslag

  Het komt vaak genoeg voor dat een wanbetaler schulden heeft bij meerdere schuldeisers. Zodoende kan de situatie ontstaan dat er meerdere partijen zijn die beslag leggen op het inkomen van de wanbetaler. In dat geval is de deurwaarder met het oudste beslag verantwoordelijk voor het innen en verdelen van de opbrengst. Hiervoor mag de deurwaarder een vast maandelijks bedrag in rekening brengen.

  Wat zeggen onze klanten?

  In de loop der jaren hebben wij met behulp van onze deurwaarders tal van onbetaalde vorderingen geïncasseerd. Gemiddeld beoordelen klanten ons met een 9.5.

  J. W. Meijeringh hendriks
  J.W. Meijeringh Hendriks
  Zakelijk
  Zeer goede ervaring! Het personeel is vriendelijk en neemt de tijd voor u. Adviezen zijn eerlijk en professioneel. Ik zou deze firma zeker aanbevelen!
  Dirk klerk
  Dirk Klerk
  Designer
  Goed en snel resultaat met buitenlands incasso, korte lijnen.
  ‘t pippi huis
  ‘t Pippi Huis
  Kinderdagverblijf
  Een bedrijf met passie voor dienstverlening! Ze analyseren snel wat je als bedrijf verwacht en geven goed advies. Danny is een topper en heeft naast kennis ook nog gevoel voor humor. Invorderen is niet leuk, maar de mensen maken het leuk door hun persoonlijke contact...
  Anastasia lavrenteva
  Anastasia Lavrenteva
  Particulier
  The company TicketSwap recommended this service to me when there were no other options left. To be honest, I didn't expect anything. And yesterday I received a call with happy news - the seller returned my money through the service. Only a few weeks had...
  Marijn overtoom
  Marijn Overtoom
  Particulier
  Je wordt netjes geholpen. In mijn geval ging het om een laag bedrag (36 euro) maar toch wordt er de tijd voor je genomen en doen ze hun best om je te helpen. Zeker een aanrader!
  Jeppen
  Jeppen
  Groenverzorging Amsterdam
  Aardige en deskundige mensen. Had in Duitsland twee zaken die maar niet wilden lukken. Met hun hulp allebei opgelost. Zonder rechtszaak!!
  Dave timmermans
  Dave Timmermans
  Particulier
  Fantastische ervaring. Snelle en professionele begeleiding, begrip voor de zaak en de debiteur betaalde vrijwel direct nadat ik het invorderingsbedrijf inschakelde. Volgende keer ga ik niet meer zelf achter de onbetaalde rekeningen aan en schakel ik het invorderingsbedrijf direct in!
  Angela de rot
  Angela De Rot
  Particulier
  Super goed bedrijf! Maar vooral het snelle handelen van Danny de Jong. Ook voelde ik mij heel serieus door hem. Zijn communicatie was goed en duidelijk, maar ook snel en hij ging gelijk aan de slag!! Ook de afwikkeling is heel correct gedaan door hem.
  De jong
  De Jong
  Italiaans Restaurant
  Zeer tevreden! Verstand van zaken als de klant je factuur niet wil betalen. Daardoor snel het gewenste resultaat. Ik vind hun No Cure No Pay formule echt top.
  Control bv
  Control BV
  Zakelijk
  Handelen snel, nemen alle zorg uit handen en communiceren goed over de status van lopende dossiers. Kortom, zeer tevreden klant!
  King ping bedrijfsimperialen b. V.
  King Ping Bedrijfsimperialen b.v.
  Goede service! Mijn zaak was binnen de kortste keren afgehandeld, en ik ben goed op de hoogte gehouden van de status van mijn zaak. Hier kom ik zeker nog een keer terug!
  Montage team enschede
  Montage Team Enschede
  Bouwbranche
  Zeer professioneel, duidelijk, behulpzaam en vriendelijk! Prettige ervaring/samenwerking. Zeker een aanrader!
  Lites film amsterdam
  LITES Film Amsterdam
  Camera & Lighting rental
  Ik was eerst bang dat het niet zou lukken om buitenlandse vorderingen te incasseren. Maar ik moet zeggen dat ik toch positief verrast werd! Het Invorderingsbedrijf heeft voor ons zowel in België als Nederland al heel wat achterstallige betalingen kunnen verwerken. Wij zijn zeer tevreden!
  Power plastics b. V.
  Power Plastics B.V.
  Groothandel
  Geweldig! Ik ben ongelooflijk goed gesteund en ben in het hele proces meegenomen! Uiteindelijk is de zaak succesvol afgerond, aanrader!
  Bks service bv
  BKS Service BV
  Techniek
  Super snel geregeld. Direct resultaat. Via het online portaal kon ik continu de status van de zaak bekijken, dat vond ik erg prettig want ik wist meteen waar ik aan toe was.
  Microcare international b. V.
  Microcare International B.V.
  Groothandel
  De afhandeling duurde even, maar het eindresultaat telt uiteindelijk. Ben hierover meer dan tevreden!
  Wester-beton bv
  Wester-Beton BV
  Groothandel
  Erg prettige samenwerking gehad. Joost & Wesley hebben mij goed geholpen met mijn zaak en mij gedurende het gehele proces ondersteund. Goede communicatie. Goed resultaat, een aanrader!
  B mediate housing
  B Mediate Housing
  Vastgoed
  Als zeer goed beschouwd. Na het indienen van mijn vordering is de zaak snel opgepikt. Dat resulteerde ook in een snelle betaling. Ik ben erg tevreden over hoe mijn zaak is behandeld en kom de volgende keer zeker terug.
  Mitterhof
  Mitterhof
  Logistiek
  Schnell, kompetent, entschlossen!
  Kampschreur bv projectstoffering
  Kampschreur BV Projectstoffering
  Groothandel
  Ik heb een incasso van een moeizame factuur ingediend. Dat bleek gelukkig geen probleem te zijn, want het is uiteindelijk toch gelukt om ook voor deze factuur betaald te krijgen, helemaal super.
  Willems electrotechniek
  Willems Electrotechniek
  Techniek
  Uitstekend! Helder dashboard en goede terugkoppeling door vaste contactpersoon. Het lukte mij in 3 maanden niet om mijn openstaande facturen te innen. Ik ging daarom opzoek naar een no cure no pay incassobureau, zodat ik niet nog meer geld kwijt ben. Het Invorderingsbedrijf heeft in...

  Hoe zit het met de btw over deurwaarderskosten?

  Als u als schuldeiser niet btw-plichtig bent en de btw dus niet kan verrekenen, dan mag de deurwaarder de btw doorberekenen aan uw uw debiteur. In dat geval worden de eerder genoemde bedragen dus met 21% btw verhoogd.

  Wie betaalt de kosten voor een deurwaarder?

  Vermoedelijk de belangrijkste vraag waar u als schuldeiser mee zit als u een deurwaarder in wilt schakelen: wie betaalt de deurwaarder? 

  In principe worden alle deurwaarderskosten doorberekend aan uw wanbetaler. De deurwaarder verhoogt het oorspronkelijke factuurbedrag met de wettelijke incassokosten en deurwaarderskosten. Bij het innen van de vordering zal de deurwaarder ook de gemaakte kosten verhalen op uw schuldenaar.

  Let op! Verklaart de rechter uw vordering ongegrond? Dan worden de kosten die gemaakt zijn door de deurwaarder doorgaans wel aan u u toegeschreven.

  Kosten deurwaarder 2023

  Incassobureau of deurwaarder?

  Als u zit met een openstaande rekening die maar niet wordt betaald, dan zijn er verschillende soorten partijen die u in kunt schakelen om de vordering te innen. U kunt hiervoor een deurwaarder inschakelen, maar ook een incassobureau. Daarnaast zijn er advocaten die zich bezighouden met het incasseren van openstaande facturen. Wat is het verschil tussen al deze opties?

  Deurwaarder

  Een deurwaarder is een door de kroon benoemd openbaar ambtenaar. Een deurwaarder heeft hierdoor uitgebreide wettelijke bevoegdheden om openstaande schulden te innen, de zogenaamde ambtshandelingen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het dagvaarden van een wanbetaler, het officieel overhandigen van een gerechtelijke uitspraak en het leggen van beslag op inkomen, financiële middelen en goederen. 

  Incassobureau

  Een incassobureau mag zonder de hulp van een officiële deurwaarder geen debiteuren dagvaarden, beslag leggen of andere ambtshandelingen uitvoeren. Hierdoor zijn incassobureaus vooral verantwoordelijk voor het buitengerechtelijke incassotraject. Hieronder verstaan we het innen van de schuld zonder tussenkomst van de rechter

  Tijdens deze minnelijke fase probeert het incassobureau contact te leggen met uw debiteur en verstuurt het herinneringen en aanmaningen. Het buitengerechtelijke traject wordt doorgaans verzorgd op basis van no cure, no pay.

  Advocaat

  Bij vorderingen boven de 25.000 euro is het verplicht om een advocaat in de arm te nemen. Daarnaast heeft u ook een advocaat nodig als u het faillissement van uw debiteur aan wilt vragen. Om een gerechtelijke procedure te starten, heeft u daarnaast echter altijd een deurwaarder nodig om uw debiteur te dagvaarden. Ook is de deurwaarder de enige die beslag kan leggen. 

  Onder één dak

  Bij Invorderingsbedrijf bieden we incassospecialisten, juristen, deurwaarders en advocaten onder één dak. Zo kunnen we de werkwijze volledig afstemmen op de ontstane situatie. We beginnen het liefst met een buitengerechtelijk traject, maar kunnen uw debiteur voor de rechter slepen als dat nodig mocht blijken. Onze deurwaarders staan vervolgens klaar om beslag te leggen bij uw wanbetaler.

  Direct een deurwaarder inschakelen

  Heeft u uw debiteur lang genoeg de tijd gegeven om de factuur te betalen, maar wacht u nog steeds op uw geld? Onze incassospecialisten, juristen, deurwaarders en advocaten staan klaar om achter uw geld aan te gaan. 

  Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen binnen één dag contact met u op.

   

  Schakel vandaag nog een deurwaarder in

  Blijf niet wachten op uw geld, maar schakel een deurwaarder in. Vul uw gegevens in wij nemen direct contact met u op!   Bent u een particulier of een onderneming?   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   FAQ: veelgestelde vragen kosten deurwaarder

   Voor de werkzaamheden die uitsluitend zijn voorbehouden aan deurwaarders, de ambtshandelingen, gelden vaste wettelijke tarieven. Gerechtsdeurwaarders verrichten deze werkzaamheden dus niet op basis van no cure, no pay. 

   Onder ambtshandelingen verstaan we onder andere:

   • Het dagvaarden van uw wanbetaler
   • Het betekenen (overhandigen) van een vonnis of dwangbevel
   • Het leggen van beslag bij uw wanbetaler
   • Openbare verkoop van in beslag genomen goederen
   • Huisuitzetting en ontruiming
   • Het innen van alimentatie

   Wel is het zo dat sommige deurwaarders ook buitengerechtelijke incassowerkzaamheden verrichten. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het opstellen en verzenden van aanmaningen. Deze werkzaamheden kunnen deurwaarders wel op no cure, no pay-basis uitvoeren.

   De kosten die een deurwaarder in rekening mag brengen voor een dagvaarding zijn wettelijk vastgesteld. In 2021 kost het laten uitbrengen van een dagvaarding door een gerechtsdeurwaarder € 98,52.

   Volgens de Wet Incassokosten (WIK) mag voor de buitengerechtelijke incassowerkzaamheden een vast percentage van het factuurbedrag in rekening gebracht worden aan de debiteur. Dit bedrag komt dus bovenop het openstaande factuurbedrag. 

   Het wettelijk vastgestelde percentage wordt lager naarmate het factuurbedrag stijgt. De wettelijke incassokosten zijn minimaal 40 euro en maximaal 6.775 euro.

   Als er eerst buitengerechtelijke incassowerkzaamheden zijn verricht en er vervolgens een deurwaarder wordt ingeschakeld, dan wordt het bedrag op de oorspronkelijke factuur verhoogd met zowel de wettelijke incassokosten als de deurwaarderskosten.

   De deurwaarder berekent de gemaakte kosten automatisch door aan uw debiteur. 

   Laat uw debiteur het aankomen op een rechtszaak? Dan bepaalt de rechter wie de incassokosten, juridische kosten en deurwaarderskosten moet betalen. Dit is doorgaans de verliezende partij.

   Voorafgaand aan een juridische procedure leggen wij u daarom duidelijk uit hoe sterk u staat als we uw zaak voor de rechter brengen.

   Ja, een deurwaarder mag de hulp van derden inroepen om zijn ambtshandelingen uit te voeren. Komt de deurwaarder beslag leggen en doet uw wanbetaler niet open? Dan mag de deurwaarder een slotenmaker inschakelen. De kosten hiervoor berekent de deurwaarder door aan uw debiteur.

   Deurwaarders moeten zich aan een aantal belangrijke gedragsregels houden. Deze zijn vastgelegd in de Verordening Beroeps- en Gedragsregels Gerechtsdeurwaarders. Hierin staat onder andere beschreven dat een deurwaarder geen onnodige kosten mag maken. 

   Doet de deurwaarder dit toch? Of heeft u een andere klacht over de deurwaarder? Dan kunt u de zaak aanhangig maken bij de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders.

   Een deurwaarder mag beslag leggen op bezittingen van een schuldenaar die een waarde vertegenwoordigen. Dit kunnen spullen zijn, maar ook bankrekeningen, inkomen en vermogen. 

   Een deurwaarder kan onder andere de volgende soorten beslag leggen:

   • Loonbeslag: op o.a. loon, uitkeringen en toelagen.
   • Goederenbeslag: op o.a. auto’s, inboedel, voorraad, machines.
   • Bankbeslag: op banktegoeden, effecten, maar bijvoorbeeld ook de inhoud van een bankkluis.
   • Registergoederenbeslag: op o.a. woningen, bedrijfspanden en boten.

   Een deurwaarder mag geen beslag leggen op spullen die iemand nodig heeft voor zijn dagelijks levensonderhoud. U kunt hierbij onder andere denken aan kledingstukken, beddengoed en etenswaren.

   Daarnaast is er een beslagvrije voet. Dit is het inkomen dat iemand nodig heeft om van rond te komen. Een deurwaarder mag geen beslag leggen op inkomen dat valt binnen de beslagvrije voet.

   Is uw debiteur een zakelijke klant? Dan mag u direct na het verstrijken van de betalingstermijn een deurwaarder inschakelen (tenzij anders vermeld in de algemene voorwaarden). 

   Een particuliere klant moet u altijd een laatste aanmaning sturen. Met deze WIK-brief geeft u uw debiteur nog 14 dagen de tijd om de rekening te betalen. U dient in de WIK-brief direct te vermelden hoe hoog de incassokosten zijn als de factuur niet binnen deze termijn betaald wordt.

   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage

   Alstublieft,

   Uw download

   Voorbeeld ingebrekestelling

   Voorbeeld ingebrekestelling

   Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

   Download direct
   Wester-beton bv
   Wester-Beton BV
   Groothandel
   Erg prettige samenwerking gehad. Joost & Wesley hebben mij goed geholpen met mijn zaak en mij gedurende het gehele proces ondersteund. Goede communicatie. Goed resultaat, een aanrader!
   Lees meer
   Vrijblijvend advies

   Heeft u een openstaande rekening? En wilt u eens overleggen over uw zaak? Neem dan gerust contact met ons op via 070 – 762 0330 of via de onderstaande button!

    

   Koninginnegracht 14C

   2514 AA Den Haag

   010 – 268 9933

   Fax: +3170 – 762 0335

   1

   Onze locaties

   Executiekosten deurwaarder

   Den Haag

   Deurwaarder aan de deur

   Amsterdam

   Hoeveel zijn executiekosten

   Rotterdam

   De rol van de advocatuur bij het innen van schulden

   Groningen