Home PageGerechtsdeurwaarder inschakelen?

Gerechtsdeurwaarder inschakelen?

Wist u dat u helemaal geen gerechtsdeurwaarder hoeft in te schakelen?

U wilt uw geld ontvangen. Dat snappen wij. Heeft de rechter u in uw gelijk gesteld? Dan is het nú tijd voor gerechtigheid en zal uw debiteur betalen! U wilt beslagleggen, echter een deurwaarder inschakelen komt vaak pas in beeld in de gerechtelijke procedure.

Vaak is incasso No Cure No Pay al genoeg om uw vordering te innen. Heeft u te maken met een koppige schuldenaar, dan sluit in dat geval een gerechtsdeurwaarder naadloos aan op een incassotraject. Onze gerechtsdeurwaarders zijn aangesloten bij de KBVG en gaan door tot het aanvragen van het faillissement. Het resultaat: uw vordering betaald.

Gerechtsdeurwaarder inschakelen stap te ver? Ontdek incasso no cure no pay

Vóór 16:00 uur vordering ingediend, dezelfde werkdag actie!

Deurwaarder inschakelen? Wij kennen het klappen van de zweep

In welke positie staat u?

Ik heb al een vonnis

U heeft een gerechtelijke procedure doorlopen en bent in het bezit van een vonnis van de rechter. Dan is het logisch dat u staat te popelen bij het inschakelen van een deurwaarder. Onze gerechtsdeurwaarder kan DIRECT beslag leggen bij uw klant. De gerechtsdeurwaarder gaat persoonlijk bij de schuldenaar langs. Vaak is dit drukmiddel al genoeg. Uw debiteur gaat vervolgens alsnog over tot betaling. Het resultaat, u ontvangt uw geld.

 

Dezelfde dag een passend aanbod?

Vul uw gegevens in. Wij nemen direct contact op  Bent u een particulier of een onderneming?  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Download

  Succesvolle klantcase

  Wist u dat wij een vliegtuig in beslag hebben genomen?

  Het komt maar zelden voor dat wij beslag leggen op een vliegtuig. Maar het is ons gelukt! Er is een specifieke wet die regelt hoe er beslag gelegd kan worden op een buitenlands vliegtuig. Vanwege het beslag mag het vliegtuig nu niet meer opstijgen zolang het beslag erop ligt.

  Invorderingsbedrijf legt beslag op vliegtuig TUS Airways | Deurwaarder inschakelen

  Hoe groot is uw kans op succes? Laten we even sparren!

  Ik heb nog geen vonnis

  Heeft u nog geen vonnis? Onze advocaten starten een gerechtelijke procedure en regelen het vonnis bij de rechtbank. Stemt de rechtbank toe, kan onze gerechtsdeurwaarder aan de slag. Onze advocaten en gerechtsdeurwaarders werken onder één dak. Hierdoor zijn de lijnen kort én is uw vordering snel betaald.

  Snelste manier geld innen

  Beslaglegging vastgelopen? Wij maken het los!

  Heeft uw schuldenaar de benen genomen? Is hij of zij onvindbaar? Maakt u zich geen zorgen. Onze gerechtsdeurwaarders sporen uw schuldenaar op.

  Dit is het voordeel van een gerechtsdeurwaarder inschakelen. Dit doen we via de basis registratie persoonsgegevens waar enkel een gerechtsdeurwaarder toegang tot heeft.

  Wist u dat wij ook voor veel klanten werken die ergens anders zijn vastgelopen?

  Viert uw vonnis zijn 20 jarige leeftijd? Geen probleem!

  Heeft u een oud vonnis? Wist u dat vonnissen vanaf 2001 nog geldig zijn?

  Benieuwd naar uw persoonlijke aanbod?

  Vul uw gegevens in. Wij nemen direct contact op!   Bent u een particulier of een onderneming?   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Download

   FAQ: Veel gestelde vragen over gerechtsdeurwaarders

   Een deurwaarder is een openbaar ambtenaar. De formele naam is ook wel ‘gerechtsdeurwaarder’. Qua betekenis bestaat er geen verschil tussen de twee. De gerechtsdeurwaarder voert uitspraken van de rechter uit.

   Belangrijk! De deurwaarder bij wanbetaling kan zijn taken uitvoeren ná uitspraak van de rechter.

   De taken van een deurwaarder staan in de wet. Artikel 2 lid 1 van de Gerechtsdeurwaarderswet om precies te zijn.

   Wij leggen u op een simpele wijze uit wat in deze wet staat. Een deurwaarder voert zogeheten ambtelijke taken uit. Deze taken zijn :

   • Oproepen van personen voor de rechter te verschijnen.
   • Voeren vonnissen uit die de rechter heeft uitgesproken.
   • Ontruimingen uitvoeren
   • Beslagen leggen op eigendommen van uw klant.

   Belangrijk! Er moet een vonnis (uitspraak) van de rechter zijn! Een deurwaarder zonder vonnis heeft dus niet zijn volledige macht.

   Een incassobureau komt eerder in actie dan een deurwaarder. Wij sommeren uw schuldenaar intensief en effectief. Dit is vaak al voldoende om uw geld te vorderen. Het hoeft dan niet tot een rechtszaak te komen.

   Een voorbeeld: Rob de Lier heeft een evenementenbureau. Hij heeft een partij feesttenten geleverd, maar zijn klant heeft de rekening niet betaald. De wettelijke betalingstermijn is inmiddels verstreken. Rob twijfelt, een deurwaarder of incassobureau inschakelen. Is een deurwaarder hetzelfde als een incassobureau ? Of wat zijn de verschillen?

   Wij leggen het je uit:

   Het grootste verschil tussen een deurwaarder inschakelen en een incassobureau zit in de regelgeving:

   • Een incassobureau mag zich bezighouden met het innen van uw geld vóór uitspraak van de rechter. Een incassobureau neemt contact op met de schuldenaar voordat er sprake is van een rechtszaak.
   • De deurwaarder mag zich bezighouden met het innen van uw geld ná uitspraak van de rechter. Ook mag een deurwaarder beslag leggen op bezit van uw klant.

   Een deurwaarder heeft de meeste macht ná uitspraak van de rechter. Een deurwaarderskantoor heeft dus het meeste aan zaken die voor de rechter komen. In het incassoproces steken deurwaarders vaak minder tijd en moeite. Een incassobureau probeert uw klant over te halen tot betaling vóórdat het tot een rechtszaak komt. Een rechtszaak leidt tot kosten én langere tijd voordat u uw geld ontvangt. Dat wilt u voorkomen.

   Kiezen hoeft niet! Ons incassobureau verleent zowel incasso- als deurwaarder diensten.

   Wij maken het u makkelijk. Onze incasso juristen, advocaten en deurwaarders onder één dak. Biedt u de snelste en voordeligste manier uw geld te innen.

   Bent u schuldeiser? En wilt u uw geld ontvangen, maar duurt het te lang? Bij ons is gelijk hebben, het krijgen! Het inschakelen van een deurwaarder brengt u gerechtigheid. Ons incassobureau met advocaten, juristen en deurwaarders onder één dak zorgen dat u dit krijgt. 

   De kosten van een deurwaarder inschakelen staan in de wet. Deze tarieven worden jaarlijks aangepast. De kosten gaan over de volgende taken:

   • Oproepen van personen voor de rechter te verschijnen
   • Voeren vonnissen uit die de rechter heeft uitgesproken
   • Ontruimingen uitvoeren
   • Beslagen leggen op eigendommen van uw schuldenaar.

   Incassozaken vallen hier dus niet onder. Een deurwaarderskantoor kan hier zelf tarieven voor vaststellen. Incasso op basis van No Cure No Pay komt zelden voor bij een reguliere deurwaarderskantoor.

   Wat een deurwaarder wel en niet mag staat in de wet. De deurwaarder moet zich aan deze regels houden. Of hij/zij dit ook doet, controleert het Bureau Financieel toezicht.

   De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBVG) houdt toezicht op deurwaarders. Een deurwaarder is dan ook verplicht lid van deze organisatie. Het KBVG zorgt ervoor dat deurwaarders hun taken goed uitvoeren.

   Bent u schuldeiser en wilt u een deurwaarder inschakelen? Dan wilt u natuurlijk zeker weten dat u te maken heeft met een officiële deurwaarder? Zoek de deurwaarder op in het Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders register. Zo voorkomt u dat u in zee gaat met malafide deurwaarders.

   Bekijk het register

   Een gerechtsdeurwaarder heeft dankzij zijn wettelijke status toegang tot overheidsregisters. Voorbeelden van overheidsregisters zijn:

   • UWV
   • RDW
   • GBA
   • Het Beslagregister

   Reguliere incassobureaus hebben geen toegang tot de informatie in deze registers. Invorderingsbedrijf B.V. heeft eigen deurwaarders in dienst. Zij zijn goed op de hoogte van de situatie van uw klant.

   Waar mag een deurwaarder beslag op leggen en waar mag een deurwaarder geen beslag op leggen? Dit allemaal staat in de wet. De meest voorkomende vragen over de bevoegdheden van een deurwaarder beantwoorden wij hier:

   Mag een deurwaarder altijd zijn taken uitvoeren?

   Een deurwaarder mag zijn taken tussen 07.00 en 20.00 uitvoeren. Zes dagen per week. Hier zijn uitzonderingen op. Bijvoorbeeld wanneer de president van de rechtbank toestemming heeft gegeven.

   Mag de deurwaarder in zijn brieven dreigen met beslag?

   Ja, zolang de deurwaarder toestemming van de rechter heeft.

   Ik ben werkgever. Een deurwaarder vraagt informatie over mijn werknemer. Mag dat?

   Ja, u bent verplicht mee te werken.

   Ik ben werkgever. Een deurwaarder legt beslag op loon van mijn werknemer. Mag dat?

   Ja, u bent verplicht het loon boven de beslagvrije voet aan de deurwaarder over te maken.

   Hier vind u meer informatie over wetten en regelgeving:

   Ik ben werkgever

   Algemene vragen

   Waarom 40.000 klanten u voor gingen

    Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Wester-Beton BV
    Wester-Beton BV
    Groothandel
    Erg prettige samenwerking gehad. Joost & Wesley hebben mij goed geholpen met mijn zaak en mij gedurende het gehele proces ondersteund. Goede communicatie. Goed resultaat, een aanrader!
    Lees meer
    B Mediate Housing
    B Mediate Housing
    Vastgoed
    Als zeer goed beschouwd. Na het indienen van mijn vordering is de zaak snel opgepikt. Dat resulteerde ook in een snelle betaling. Ik ben erg tevreden over hoe mijn zaak is behandeld en kom de volgende keer zeker terug.
    Lees meer

    Onze Incassojuristen & Adviseurs

    linkedin