Home PageGerechtsdeurwaarder inschakelen?

Een gerechtsdeurwaarder inschakelen bij wanbetaling

Heeft u als ondernemer of particulier te maken met een wanbetaler? Een gerechtsdeurwaarder heeft uitgebreide wettelijke mogelijkheden om te zorgen dat u toch betaald wordt. 

Invorderingsbedrijf beschikt over ervaren deurwaarders met een landelijke dekking. Met hun hulp kunnen wij uw schuldenaar voor de rechter dagen. Vaak is alleen dit al voldoende om uw openstaande factuur betaald te krijgen

En zo niet? Dan kan de gerechtsdeurwaarder beslag leggen op de bezittingen van uw wanbetaler. 

De kosten voor de deurwaarder worden automatisch doorberekend aan uw wanbetaler. In de meeste gevallen kost het inschakelen van een deurwaarder u dus niets.

Blijf niet eindeloos wachten op uw geld!

Onze gerechtsdeurwaarders staan klaar om aan de slag te gaan. Vul uw gegevens in en we nemen binnen één dag contact met u op.  Bent u een particulier of een onderneming?
  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Wat zeggen onze klanten?

  Invorderingsbedrijf weet 95% van alle vorderingen te innen. Niet voor niets gingen duizenden klanten u voor. Zij beoordelen ons gemiddeld met 4,7 sterren.

  Waarvoor kan ik een gerechtsdeurwaarder inschakelen?

  Een deurwaarder is een openbaar ambtenaar die langsgaat bij mensen met schulden. Hij heeft de wettelijke status om iemand te dagvaarden (oproepen voor de rechter te verschijnen). Ook is een gerechtsdeurwaarder belast met het overhandigen

  (betekenen) van officiële stukken, zoals een vonnis van de rechter. Een deurwaarder heeft als enige de bevoegdheid om beslag te leggen op inkomen of goederen van een wanbetaler.

  Het inschakelen van een deurwaarder is daarmee één van de meest effectieve drukmiddelen om openstaande rekeningen betaald te krijgen. Weigert uw wanbetaler een schuld te voldoen? Dan heeft een gerechtsdeurwaarder de juridische middelen om uw geld toch binnen te halen.

  Een deurwaarder kan onder andere:

  •     Uw wanbetaler dagvaarden
  •     Vonnissen en andere ambtelijke stukken bezorgen
  •     Beslag leggen op spullen
  •     Beslag leggen op inkomen en bankrekeningen
  •     Beslag leggen op onroerend goed
  •     Alimentatie innen
  •     In beslag genomen goederen veilen
  •     Woningen en panden ontruimen (bij huurincasso)
  Infographic | snelste manier om uw geld te innen! Deurwaarder inschakelen | gerechtsdeurwaarder inschakelen

  Een gerechtsdeurwaarder of incassobureau inschakelen?

  Als u een onbetaalde factuur wilt laten innen, dan heeft u grofweg de keuze uit een deurwaarder, incassobureau of advocaat. 

  Een deurwaarder is een door de koning benoemd openbaar ambtenaar met uitgebreide wettelijke bevoegdheden. 

  Een incassobureau heeft deze middelen niet. Een incassobureau kan uw wanbetaler bijvoorbeeld niet dagvaarden. Ook kan een incassobureau geen beslag leggen. Daar is altijd een deurwaarder voor nodig. 

  Wel kan een incassobureau uw debiteur herinneren aan de openstaande schuld. Dit kan door middel van een aanmaning. Een incassobureau mag uw wanbetaler ook telefonisch benaderen.

  Invorderingsbedrijf beschikt over zowel incassospecialisten als gerechtsdeurwaarders. Hierdoor kunnen we beginnen met een buitengerechtelijke incasso en de druk geleidelijk aan opvoeren.

  Een gerechtsdeurwaarder of advocaat inschakelen?

  Ook gespecialiseerde advocaten houden zich bezig met het innen van schulden. Maar wanneer heeft u precies een advocaat nodig? 

  Dat is bijvoorbeeld het geval bij vorderingen boven de 25.000 euro. U kunt in dat geval alleen een rechtszaak aanspannen als u een advocaat inschakelt. U heeft ook een advocaat nodig als u conservatoir beslag wilt laten leggen. Hetzelfde geldt als u het faillissement van uw debiteur aan wil vragen.

  In al deze gevallen heeft u echter nog steeds een gerechtsdeurwaarder nodig om uw debiteur te dagvaarden. Ook voor beslaglegging is een deurwaarder verplicht.

  Bij Invorderingsbedrijf beschikken we over advocaten én gerechtsdeurwaarders. Als uw vordering daarom vraagt, kunnen we dus direct een advocaat of deurwaarder voor u inschakelen.

  Als een minnelijke incasso geen effect heeft

  We beginnen de incasso doorgaans met een minnelijk traject. Dit betekent dat we uw debiteur door middel van aanmaningen, telefoontjes en berichten aan de factuur proberen te herinneren. 

  Het voordeel van deze werkwijze is dat uw klantrelatie geen schade oploopt als er sprake blijkt van een misverstand. 

  Een minnelijke incasso verloopt doorgaans op basis van no cure, no pay.

  Een gerechtelijke procedure aanspannen

  Helaas heeft een minnelijke incasso niet altijd het gewenste effect. In dat geval zit er niets anders op dan een gerechtelijke procedure aan te spannen. 

  Hiervoor moeten we eerst een deurwaarder met een dagvaarding bij uw wanbetaler langs sturen. Een dagvaarding is een officiële oproep om voor de rechter te verschijnen. In de dagvaarding staat wat uw eis is en wanneer de rechtszaak plaatsvindt. 

  Vaak is het dagvaarden van uw wanbetaler genoeg om uw rekening betaald te krijgen. Als uw schuldenaar de rechtszaak verliest, draait hij immers op voor alle gemaakte juridische kosten.

  Laat uw wanbetaler het toch op een rechtszaak aankomen, dan behartigen onze juristen en advocaten uw belangen. Na het aanhoren van de standpunten en het bestuderen van de bewijsstukken, zal de rechter uitspraak doen. Deze uitspraak wordt vastgelegd in een vonnis.

  Beslag leggen bij uw wanbetaler

  Het vonnis moeten we door een gerechtsdeurwaarder laten overhandigen aan uw wanbetaler. Dit noemen we ook wel het betekenen van het vonnis. Zodra dit is gebeurd, kunnen we het vonnis executeren. De deurwaarder kan beslag leggen

  op inkomen, bankrekeningen of andere bezittingen van uw wanbetaler. 

  In beslag genomen goederen kan de gerechtsdeurwaarder vervolgens veilen via een openbare verkoop. Uit de opbrengst van de openbare verkoop, wordt u als schuldeiser uitbetaald.

  Conservatoir beslag leggen

  Voorafgaand aan een gerechtelijke procedure kunnen we conservatoir beslag laten leggen bij uw debiteur. Dit betekent dat we bankrekeningen of goederen veilig stellen zolang de zaak onder de rechter is. 

  Om conservatoir beslag te laten leggen moeten we eerst een verzoek indienen bij de rechter. De gerechtsdeurwaarder kan vervolgens conservatoir beslag leggen op de bezittingen. 

  Als de rechter uitspraak heeft gedaan en u in het gelijk stelt, dan wordt het beslag executoriaal. Dit betekent dat we het voor u op kunnen eisen (en eventueel verkopen).

  Huisuitzetting en woningontruiming

  Een andere belangrijke taak van gerechtsdeurwaarder is het uitzetten van huurders en het ontruimen van woningen en panden. Heeft u een huurder die de huur niet betaalt? Of wilt u om een andere reden dat uw huurder uit uw woning of pand vertrekt. Dan kunnen we via de rechter het huurcontract ontbinden

  Geldige redenen voor huisuitzetting zijn:

  •     Een grote huurachterstand
  •     Een wietplantage
  •     Ernstige overlast
  •     Illegale onderverhuur
  •     U heeft het pand nodig voor eigen gebruik (in sommige gevallen)

  Zodra de rechter het huurcontract heeft ontbonden, kan de gerechtsdeurwaarder de woning voor u ontruimen.

  Wat kost een gerechtsdeurwaarder?

  De diensten van gerechtsdeurwaarder kosten natuurlijk geld. Voor iedere ambtshandeling zijn vaste prijzen vastgesteld. 

  Deze vaste tarieven vindt u in het Besluit Tarieven Ambtshandelingen Gerechtsdeurwaarders. Deze vaste prijzen veranderen per jaar.

  Tarieven deurwaarders per 1 januari 2023

  Dagvaarding

  € 104,02

  Betekening van een titel

  € 114,77

  Betekening verzoekschrift met oproeping

  € 83,42

  Beslag op roerende zaken

  € 138,70

  Beslag op roerende zaken m.m.v. derde

  € 186,25

  Beslag op rechten of effecten

  € 274,48

  Beslag op onroerende zaken

  € 190,53

  Opheffing van beslag op onroerende zaken

  € 67,97

  Gerechtelijke inbewaringgeving

  € 285,80

  Executoriale verkopingen van roerende zaken

  € 365,10

  Aanzegging van de overname van de executie van onroerende zaken

  € 98,02

  Gedwongen ontruiming van onroerende zaken

  € 272,76

  Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?

  Onderneem zo snel mogelijk actie als een rekening niet betaald wordt. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans dat er niets meer te halen valt bij uw wanbetaler.

  Bij een zakelijke debiteur kunt u uw vordering direct na het verlopen van de betalingstermijn uit handen geven. De wettelijke incassokosten komen vanaf dit moment voor rekening van de debiteur. 

  Voor particuliere klanten gelden andere regels. Bij een particulier bent u verplicht altijd een laatste aanmaning te sturen. Met deze WIK-brief geeft u uw debiteur nog 14 dagen de tijd om de rekening te betalen. U moet direct in de brief vermelden hoe hoog de incassokosten zijn als er niet binnen deze termijn wordt betaald.

  Direct een gerechtsdeurwaarder inschakelen

  Wilt u een gerechtsdeurwaarder inschakelen om uw schuld te innen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. Een van onze incassospecialisten neemt binnen één dag contact met u op.

  Snel uw openstaande facturen betaald krijgen?

  Vul uw gegevens in en wij nemen binnen één dag contact met u op!   Bent u een particulier of een onderneming?
   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   FAQ: Veel gestelde vragen over gerechtsdeurwaarders

   Een gerechtsdeurwaarder is een deurwaarder die voornamelijk schulden int die niet afkomstig zijn van de overheid. Naast gerechtsdeurwaarders bestaan er ook nog belastingdeurwaarders en gemeentedeurwaarders. Deze houden zich bezig met respectievelijk het innen van belasting- en gemeenteschulden. 

   Een gerechtsdeurwaarder is een door de kroon benoemd openbaar ambtenaar.

    

   De werkzaamheden die een deurwaarder als enige uit mag voeren, noemen we ook wel ambtelijke werkzaamheden of ambtshandelingen.

   Belangrijke ambtshandelingen zijn: 

   •     Het uitbrengen van dagvaardingen
   •     Het betekenen van vonnissen
   •     Beslag leggen op bezittingen
   •     Gerechtelijke ontruiming van woningen en panden
   •     Executieverkoop

   Naast de ambtelijke werkzaamheden voeren veel deurwaarders ook andere incassodiensten uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het sturen van aanmaningen en sommaties. Deze werkzaamheden mag iedereen uitvoeren.

   Een gerechtsdeurwaarder kan beslag leggen met een vonnis van de rechter. Dit kan ook met een dwangbevel of beschikking van een overheidsinstantie. Als hierin staat dat het vonnis ‘bij voorraad uitvoerbaar’ is, dan mag de gerechtsdeurwaarder direct beslag leggen. 

   Als dit er niet in staat, moet de deurwaarder afwachten of de debiteur in beroep gaat tegen de uitspraak. Pas als de beslagene niet meer kan procederen, mag er beslag gelegd worden.

   Bent u schuldeiser? En wilt u uw geld ontvangen, maar duurt het te lang? Bij ons is gelijk hebben, het krijgen! Het inschakelen van een deurwaarder brengt u gerechtigheid. Ons incassobureau met advocaten, juristen en deurwaarders onder één dak zorgen dat u dit krijgt. 

   De deurwaarderskosten worden in principe betaald door de schuldenaar. De deurwaarder zal de kosten direct doorberekenen aan de debiteur. Als de rechter uw vordering afwijst kan het wel zo zijn dat de deurwaarderskosten door u betaald moeten worden.

   Om deurwaarder te worden moet iemand een opleiding tot kandidaat-gerechtsdeurwaarder volgen. Dit is een afstudeerrichting binnen een hbo-studie Rechten. 

   Vervolgens werkt men twee jaar als kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Hierna volgt een periode als toegevoegd gerechtsdeurwaarder bij een andere gerechtsdeurwaarder. Een toegevoegd gerechtsdeurwaarder is bevoegd ambtshandelingen te verrichten. 

   Om zelfstandig gerechtsdeurwaarder te worden moet de deurwaarder vervolgens een ondernemingsplan indienen bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Na goedkeuring wordt de gerechtsdeurwaarder per Koninklijk Besluit benoemd. Alleen een door de kroon benoemd gerechtsdeurwaarder kan een eigen deurwaarderskantoor beginnen.

   Staat er een iemand bij u aan de deur die zegt gerechtsdeurwaarder te zijn? Dan kunt u vragen om een identificatie. Iedere deurwaarder heeft een speciale pas. 

   Ontvangt u post van een deurwaarder? Dan kunt u de naam opzoeken in het register van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Hierin staan alle deurwaarders vermeld.

   Een deurwaarder moet zich aan strenge regels houden. Een deurwaarder mag bijvoorbeeld geen onnodige kosten maken om een schuld te innen. Bent u het niet eens met de manier waarop een deurwaarder werkt? Dan kunt u een klacht indienen bij de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders. Dit tuchtcollege zal de klacht beoordelen.

   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage

   Waarom 40.000 klanten u voor gingen

    Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Vrijblijvend advies

    Invorderingsbedrijf heeft een uitmuntende staat van dienst als het gaat om het innen van openstaande rekeningen. Wilt u overleggen over uw zaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 070 – 762 0330 of via de onderstaande button!

     

    Koninginnegracht 14 C
    2514 AA Den Haag
    070 – 762 0330

    Fax: +3170 – 762 0335

    1

    Onze locaties

    Gerechtsdeurwaarder veiling beslag gelegde goederen

    Den Haag

    Incasso door een deurwaarder in te schakelen

    Amsterdam

    Deurwaarder of advocaat inschakelen

    Rotterdam

    Onbetaalde rekening innen

    Groningen