Home Pageincasso Barcelona

Incasso Barcelona: invordering in Spanje

Doet u zaken in Barcelona? Heeft u recht op een schadevergoeding uit Catalonië? Of heeft u een andere openstaande vordering in de Spaanse stad? Invorderingsbedrijf verzorgt incasso in Barcelona

Met een doordachte strategie en de hulp van lokale specialisten zoals Spaanse advocaten en juristen kan Invorderingsbedrijf iedere openstaande vordering voor u innen.

Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Gespecialiseerd in incasso in Barcelona

Na Madrid is Barcelona de grootste stad van het land. Niet voor niets is er veel zakelijk verkeer tussen Nederland en Barcelona. Dat leidt er helaas ook regelmatig toe dat ondernemers in Nederland te maken krijgen met onbetaalde facturen

Hoe moet u die innen als uw debiteur in Barcelona zit? Waarschijnlijk bent u niet bekend met de plaatselijk geldende wet- en regelgeving. Ook bent u de taal misschien niet machtig (in Barcelona geldt naast het Spaans het Catalaans als officiële taal).

Gelukkig is Invorderingsbedrijf gespecialiseerd in internationale incasso. We beschikken over een team van juristen, advocaten en deurwaarders in Barcelona. Zij weten wat voor rechten u heeft en wat de meest effectieve manier is om uw vordering te innen. Samen met deze incassospecialisten gaan wij achter uw geld aan. 

We kunnen uw debiteur opsporen in Barcelona en uw vorderingen innen. Daarbij communiceert u als schuldeiser met één duidelijke contactpersoon in Nederland. Via uw eigen Online Cockpit kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week de voortgang van het traject volgen. 

Wilt u meer informatie over onze incassodiensten in Barcelona? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom Invorderingsbedrijf voor uw incasso in Barcelona?

Direct uw vordering indienen?

Heeft u te maken met een wanbetaler in Barcelona? Laat het er niet bij zitten. Schakel Invorderinderingsbedrijf in en u heeft uw geld voor u het weet op uw rekening staan.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Hoe werkt incasso in Barcelona?

  Onze incassoprocedure bestaat uit twee trajecten: een buitengerechtelijke fase en een gerechtelijke incasso. 

  De buitengerechtelijke of minnelijke procedure is het traject waarin we buiten de rechter om proberen uw vordering te innen. In ongeveer 9 van de 10 zaken is dit voldoende om uw geld te incasseren. 

  Lukt dat niet, dan schakelen we door naar een gerechtelijke procedure. In dat geval dagen we uw debiteur voor de rechter. Met een vonnis van de rechter kunnen we vervolgens beslag laten leggen bij uw debiteur in Barcelona.

  Buitengerechtelijke incasso

  Hoewel het in Spanje niet verplicht is om eerst een buitengerechtelijk traject te starten, raden we dit wel aan. Een buitengerechtelijke incasso is namelijk de meest efficiënte manier om een openstaande factuur of andere vordering te innen. Bovendien verwachten veel rechters in Spanje dat u als schuldeiser in eerste instantie tracht de vordering op minnelijke wijze te innen, voordat u het rechtssysteem belast. 

  Tijdens de buitengerechtelijke procedure sturen we uw debiteur allereerst een formele ingebrekestelling (Catalaans: requeriment de pagament). Hiermee eisen we het verschuldigde bedrag officieel op. Vervolgens nemen we contact op met uw debiteur. Dat doen we zowel telefonisch als per e-mail en WhatsApp of sms.

  Indien nodig zijn er binnen een periode van 3 weken 16 contactmomenten met uw debiteur. Daarbij voeren we de druk geleidelijk aan op. Uiteindelijk laten we uw debiteur in een laatste aanmaning weten dat we naar de rechter stappen als betaling nog langer uitblijft.

  Incasso barcelona

  Gerechtelijke incasso

  Als het niet lukt om de vordering door middel van een buitengerechtelijke incasso te innen, dan kunnen we altijd nog een juridische procedure aanspannen tegen uw debiteur. Tijdens een gerechtelijke incasso leggen we de zaak voor aan de rechter. Hoe de gerechtelijke fase (fase judicial) eruit ziet hangt in Spanje af van de hoogte van de vordering en of uw debiteur de vordering betwist.

  Onbetwiste vorderingen

  Als uw debiteur in Barcelona de vordering niet betwist, maar simpelweg uw betaalverzoeken negeert, dan kunnen we een betalingsbevelprocedure (procés monitori) starten. Hierbij laten we een advocaat bij de rechtbank in Barcelona een verzoek indienen om een betalingsbevel uit te vaardigen. 

  Dit bevel wordt vervolgens aangetekend aan uw debiteur bezorgd. Die heeft 20 dagen de tijd om hierop te reageren. Doet hij dat niet, dan kunnen we op basis van het betalingsbevel beslag laten leggen bij uw debiteur. 

  Als uw debiteur wel bezwaar maakt tegen het betalingsbevel, dan volgt er automatisch een bodemprocedure.

  Vorderingen onder 6000 euro

  Voor vorderingen tot 6000 euro kunnen we de rechter om een mondeling oordeel (Judici Verbal) vragen. Dit is een procedure die begint met het indienen van een dagvaarding bij de rechtbank. De rechtbank geeft uw debiteur vervolgens 10 dagen om verweer te voeren tegen de claim. Doet hij dat niet, dan spreekt de rechter direct een verstekvonnis uit. 

  Als uw debiteur wel verweer voert, dan zal de rechter alle ingediende bewijsstukken bestuderen. Ook kunnen beide partijen een zitting aanvragen, waarop zij hun standpunten toe kunnen lichten. 

  Uiteindelijk doet de rechter uitspraak. Met dit vonnis van de rechter kunnen we beslag laten leggen.

  Vorderingen van meer dan 6000 euro

  Als uw vordering de 6000 euro overstijgt, dan volgt een reguliere bodemprocedure (Judici Ordinari). Tijdens deze gerechtelijke procedure hebben beide partijen de gelegenheid om bewijsstukken in te dienen en kunnen zij hun standpunten onderbouwen tijdens een hoorzitting. Het is mogelijk dat er getuigen worden gehoord en specialisten worden opgeroepen. 

  Uiteindelijk doet de rechter uitspraak. Op basis van dit vonnis kunnen we beslag laten leggen bij uw debiteur.

  Alternatieve procedures

  Binnen de Europese Unie (EU) bestaan nog enkele andere mogelijkheden om grensoverschrijdende vorderingen te innen. Deze vereenvoudigde procedures maken het makkelijker om geld in te vorderen als uw debiteur zich in het buitenland bevindt. Spanje is onderdeel van de EU en deze procedures zijn dus ook mogelijk als uw debiteur zich in Barcelona bevindt.

  Europese Procedure voor Geringe Vorderingen

  Voor grensoverschrijdende vorderingen van 5000 euro of minder bestaat er binnen de EU een Europese Procedure voor Geringe Vorderingen. Als u officieel in Nederland woont en uw debiteur in Barcelona, dan is het mogelijk om gebruik te maken van deze procedure, die volledig digitaal verloopt.

  Hiervoor moeten we uw claim indienen bij de rechtbank in Nederland. De rechtbank stelt uw debiteur op de hoogte en die heeft vervolgens de kans om te reageren. Indien noodzakelijk kan de rechtbank vervolgens een digitale hoorzitting plannen. Uiteindelijk doet de rechter in Nederland uitspraak. 

  Dit vonnis van de rechter is overal in de EU (met uitzondering van Denemarken) uitvoerbaar.

  Europees Betalingsbevel (EBB)

  Een andere mogelijkheid is het aanvragen van een Europees Betalingsbevel (EBB). Deze procedure is bedoeld voor onbetwiste vorderingen

  Als uw debiteur in Barcelona niet reageert op uw betalingsverzoeken en niet betaalt, dan is er sprake van een onbetwiste vordering. Als dat het geval is, kunnen we enkele standaardformulieren indienen bij de rechtbank in Den Haag. 

  De rechter vaardigt vervolgens een betalingsbevel uit. Als uw debiteur hier niet binnen de gestelde termijn bezwaar tegen maakt, dan kunnen we op basis van dit betalingsbevel beslag laten leggen bij uw debiteur.

  Sparren met een internationale incassospecialist?

  Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Hoe verloopt de incassoprocedure in Barcelona?

   Stap 1

   Met onze slimme incassostrategie weten we uw vordering op een snelle en efficiënte wijze te innen. Dat begint met een minnelijke procedure. We stellen uw debiteur in gebreke en vervolgens proberen we op verschillende manieren in contact te komen met uw debiteur. In totaal zijn er in een periode van 3 weken 16 contactmomenten.

   Stap 2

   Geleidelijk aan voeren we de druk op. Weigert uw debiteur te betalen? Dan sturen we een laatste aanmaning waarin we juridische stappen aankondigen. We laten uw debiteur direct weten dat hier voor hem hoog oplopende kosten aan verbonden zijn.

   Stap 3

   Als betaling daadwerkelijk uitblijft, dan kunt u zelf beslissen of u echt een gerechtelijke procedure wilt starten. Onze juristen overleggen met u wat voor procedure de meeste kans op succes heeft.

   Conservatoir beslag

   Net als in Nederland is het ook in Spanje mogelijk om conservatoir beslag te laten leggen. Conservatoir beslag is een voorlopige beslaglegging in afwachting van de uitspraak van de rechter. Het doel hiervan is te voorkomen dat uw debiteur delen van zijn vermogen kan wegmaken met als gevolg dat er voor u niets meer te halen valt als de rechtszaak is afgerond. 

   In Spanje is conservatoir beslag mogelijk als er een risico bestaat dat er tijdens het proces bezittingen van uw debiteur zullen verdwijnen en als de maatregel proportioneel is.

   Beslag leggen bij uw debiteur in Barcelona

   Als we een betalingsbevel of een vonnis van de rechter hebben en uw debiteur nog steeds niet uit zichzelf betaalt, dan kunnen we beslag laten leggen. Hiervoor moeten we de rechter vragen het vonnis ten uitvoer te laten leggen. De rechtbank schakelt vervolgens een deurwaarder in. 

   Dit werkt in Barcelona iets anders dan in Nederland. Waar deurwaarders in Nederland ondernemers met een eigen kantoor zijn, werken deurwaarders in Barcelona (agutzils) in dienst van de rechtbank. 

   Als we een vonnis van de rechter ten uitvoer willen laten leggen, moeten we daarvoor een verzoek bij de rechtbank indienen. De rechtbank schakelt vervolgens een deurwaarder in, die overgaat tot beslaglegging (confiscació) bij uw debiteur. De deurwaarder legt bijvoorbeeld beslag op inkomen, banktegoeden of andere bezittingen van uw debiteur. Hieruit wordt u als schuldeiser uitbetaald.

   Faillissement aanvragen

   Als uw debiteur de schuld niet kan betalen (of zegt dat hij dit niet kan) dan heeft u in Spanje het recht om het faillissement van uw debiteur aan te vragen. Als een crediteur het faillissement van een debiteur aanvraagt noemt men dat in het Catalaans een concurs necessari

   Het aanvragen van het faillissement van uw debiteur is een stevig pressiemiddel. Uw debiteur raakt immers alles kwijt als hij failliet gaat. In de praktijk zien we dan ook dat de meeste wanbetalers alsnog over de brug komen met het verschuldigde bedrag als we een faillissement aanvragen

   Voor het aanvragen van een faillissement is altijd de bijstand van een advocaat en een procureur vereist (lees hierover meer in de veelgestelde vragen). Invorderingsbedrijf werkt samen met de beste advocaten en procureurs in Barcelona. We kunnen dus ook de faillissementsaanvraag van uw debiteur verzorgen.

   Advies over uw zaak?

   Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen

    Rechtsgebieden incasso

    Invorderingsbedrijf verzorgt als specialist in Spaanse incasso invordering in uiteenlopende rechtsgebieden. We voeren zakelijke incasso’s uit maar kunnen ook particuliere vorderingen innen. 

    We verhalen bijvoorbeeld een schadevergoeding, zorgen dat u geld terugkrijgt als een product niet geleverd wordt of zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft als er een conflict ontstaat rond de huur- of aankoop van huis.

    We zijn onder andere actief binnen de volgende rechtsgebieden:

    1. Bouwrecht
    2. Huur en verhuur
    3. Koop en verkoop
    4. Arbeidsrecht
    5. Agentuurovereenkomst
    6. Transport
    7. Schades en onrechtmatig handelen

    Onze specialisten werken daarbij voor opdrachtgevers rechtstreeks, maar ook voor tussenpersonen zoals advocaten- en accountantskantoren.

    Hoe kunnen we u nog meer helpen?

    Direct uw incasso in Barcelona indienen

    Start een incassoprocedure in Barcelona via ons incasso aanmeldformulier. Wilt u liever eerst overleggen  met een van onze incassospecialisten? Laat uw gegevens achter of bel ons op 070 – 762 0330.

    Direct uw incasso indienen

    Vul uw gegevens in en we nemen binnen één dag contact met u op.

     Bent u een particulier of een onderneming?

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Incassobureau inschakelen

     FAQ: Veelgestelde vragen over incasso Barcelona

     No Cure No Pay Incasso

     Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

     • Géén succes = géén kosten
     • 100% uitkering van de hoofdsom
     • 95% slagingspercentage

     Alstublieft,

     Uw download

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

     Download direct

     Waarom 40.000 klanten u voor gingen