DE MEEST GEAVANCEERDE INCASSO STRATEGIE
IN Incasso Zwitserland

Heeft u een vordering?
Vraag advies of dien uw zaak in
OR

“Invorderingsbedrijf is uw partner voor incasso Zwitserland”

Incasso Zwitserland is een complexe aangelegenheid. Zwitserland bestaat uit 26 cantons en deel-cantons, die elk hun eigen én afwijkende wetgeving hebben. Deze wetgeving is voor veel schuldeisers moeilijk te doorgronden. Voor Incasso Zwitserland kunt u, om maximaal resultaat te behalen, niet zonder een incasso Zwitserland specialist. Bij het Invorderingsbedrijf bent u aan het juiste adres. Met onze kennis van incasso Zwitserland halen we uw onbetaalde vorderingen binnen.

Lees hier wat u zelf kunt doen en hoe wij voor u ook in Zwitserland daadkrachtig incasseren.

Incasso Zwitserland in wel 26 cantons. Waar is uw debiteur gevestigd?

De betalingsmoraal is in Zwitserland de laatste tijd sterk gedaald. Jaarlijks worden er rond de 2.9 miljoen (!) incassoprocedures gestart in Zwitserland. In welk canton uw debiteur ook gevestigd is, ons kantoor biedt landelijke incasso Zwitserland dekking. Zo maakt het niet uit waar uw debiteur zich feitelijk bevindt. De cantons zijn als volgt:

Aargau (AG), Appenzell Ausserrhoden (AR), Appenzell Innerrhoden (AI), Basel-Landschaft (BL), Basel-Stadt (BS), Bern (BE), Fribourg (FR), Genève (GE), Glarus (GL), Graubünden (GR), Jura (JU), Luzern (LU), Neuchâtel (NE), Nidwalden (NW), Obwalden (OW), St. Gallen (SG), Schaffhausen (SH), Schwyz (SZ), Solothurn (SO), Thurgau (TG), Ticino (TI), Uri (UR), Valais (VS), Vaud (VD), Zug (ZG), and Zürich (ZH).

Door onze ijzersterke reputatie, als het gaat om internationale incasso, de kennis van de lokale gebruiken, de samenwerking met locale professionals en onze onverzettelijke inzet als internationale incassoregisseurs zorgen wij voor gericht resultaat.

Download hier GRATIS het stappenplan incasseren in Zwitserland

 

Effectieve buitengerechtelijke incasso Zwitserland

Als u met een onbetaalde vordering achter dreigt te blijven, zijn onze specialisten incasso Zwitserland u met raad en daad van dienst. Het is in Zwitserland verplicht eerst een buitengerechtelijke incassoprocedure te starten. Op een professionele en zakelijke wijze leggen wij het eerste contact met uw debiteur. In de meeste gevallen lukt het ons om na een telefonisch of schriftelijk contact tot een algehele betaling te komen. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan biedt incasso Zwitserland effectieve gerechtelijke opties. Zwitserland staat er, net zoals Duitsland, om bekend: gedegen gerechtelijke procedures. Schuldeisers profiteren hiervan.

Uitgekiende gerechtelijke incasso Zwitserland

A. Betalingsbevel

Met het Zwitserse betalingsbevel (Zahlungsbefehl), uitgevaardigd aan de schuldenaar door het bevoegde gerecht (Betreibungsamt), heeft de debiteur 20 dagen om te betalen. Is uw debiteur het niet eens met uw vordering? Dan moet hij binnen 10 dagen na het uitvaardigen van het gerechtelijk bevel bezwaar (Rechtsvorschlag) aantekenen. De zaak gaat dan verder in de vorm van een (normale) bodemprocedure en de schuldeiser moet zijn vordering verder bewijzen met behulp van een zogenaamde Provisorische Rechtsöffnungstitel.

Geen tijdig verweer ingesteld of geen betaling door uw debiteur? Dan vraagt de incasso Zwitserland advocaat een uitvoerbaarheidsverklaring, waarmee beslag gelegd kan worden door de gerechtsdeurwaarder. Denk aan beslag op zaken, zoals inboedel en auto’s en panden, maar op onder derden, zoals bankinstellingen. In Zwitserland werkt de gerechtsdeurwaarder bij de rechtbank, hij is een ambtenaar.

B.Bodemprocedure

Bij deze procedure start gerechtelijke incasso Zwitserland met het opstellen van een uitgebreide dagvaarding (met bewijzen), die wordt betekend aan uw debiteur. In complexe zaken of zaken waarbij de debiteur al vanaf het begin verweer voert, start de incasso Zwitserland advocaat een bodemprocedure. Ook wordt deze procedure gestart als de debiteur verweer voert tijdens de betalingsbevelprocedure, zoals hierboven omschreven. Na het indienen van de dagvaarding bij het bevoegde gerecht (in het juiste canton) plant de rechtbank een eerste zitting. Hier worden afspraken gemaakt over het vervolg van de procedure, waarna er één of meerdere schriftelijke rondes worden gehouden. Uiteindelijk wijst de rechter op basis van de zaak en alle bewijzen een eindvonnis. Met een winnend eindvonnis kan ook weer beslag worden gelegd. Bij incasso Zwitserland begeleidt de incasso Zwitserland specialist de beslaglegging. Daar heeft u dus ook geen omkijken naar.

Uitvoerbaar vonnis en geen betaling? Faillissement aanvragen!

Heeft u een uitvoerbaar vonnis gehaald? Dan is een effectieve optie bij gerechtelijke incasso Zwitserland het aanvragen van het faillissement. Let op dat in Zwitserland de kosten voor de aanvraag niet op uw debiteur verhaald kunnen worden. Het doel van de faillissementsaanvraag is, net zoals in Nederland, betaling afdwingen. Doorgaans betaalt uw debiteur alsnog nadat zijn faillissement is aangevraagd. Doet hij dat niet, dan kan er worden gepersisteerd bij het verzoek: uw debiteur gaat dan failliet.

Het vermogen van de debiteur wordt geliquideerd en naar rato van verdeeld, rekening houdende met voorrechten onder de schuldeisers. Anders dan in Nederland is het aanleveren van ‘verificatoire bescheiden’ ofwel bewijzen waaruit uw vordering bestaat bij de lokale rechtbank (Konkursamt) mogelijk 30 dagen na faillissement. De rechtbank is redelijk streng in het accepteren van aangemelde schulden. Wordt uw schuld niet geaccepteerd, dan hoort u dat van de rechtbank met een verklaring (Verlustschein). Wij staan u ook op dit punt bij uiteraard.

Nog wat opmerkelijks in Zwitserland: Uw debiteur kan de rechter vragen om uitstel van betaling

Anders dan in Nederland kan uw debiteur vragen om een afkoelingsperiode: een periode waarin de schulden even niet opeisbaar zijn, bepaald door de rechtbank. Dit heet moratorium (Nachlaßstundung of Sursis Concordataire). Zo een afkoelingsperiode kan 4 tot 6 maanden duren, maar ook verlengd worden naar 2 jaar. Uw debiteur werkt ondertussen aan een reorganisatieplan, inclusief balansen en verklaringen over de administratie. Ook moet er een afbetalingsplan worden opgesteld. De rechter toetst het plan. Over het algemeen wordt het plan door de rechter geaccepteerd (en vastgelegd) als tenminste tweederde van de schuldeisers akkoord zijn gegaan met het voorstel (of een kwart van alle schuldeisers die tenminste tweederde van de schulden vertegenwoordigen). Wordt het plan geaccepteerd, dan is het overige niet meer opeisbaar.

Omdat een schuldeiser tijdens incasso Zwitserland geconfronteerd kan worden met een moratorium, adviseren wij bij een onbetaalde schuld direct te starten met een buitgerechtelijke incasso Zwitserland procedure.

Wat maakt een canton zo speciaal bij incasso Zwitserland?

 1. Er is een federale wet die voor elk canton hetzelfde is. Het is de Systematische Sammlung des Bundesrechts, afgekort SR, in het Frans de Recueil systématique du droit fédéral en in het Italiaans de Raccolta sistematica, afgekort met RS. Onderdeel hiervan is het zogenaamde Obligationenrecht in het Duits (of Code des Obligations in het Frans en Diritto delle Obbligazioni in het Italiaans) dat al het contractenrecht en vennootschapsrecht regelt (al sinds 1912).
 2. Daarnaast heeft elk canton zijn eigen aanvullende wetten, een eigen parlement, een eigen overheidsorganisatie en eigen rechtbanken en dus eigen rechtspraak (jurisprudentie). Dit betekent voor incasso Zwitserland dat er 26 verschillende jurisdicties zijn in één land voor wat betreft toepasselijke wetgeving.
 3. Een rechtbank van eerste aanleg bestaat uit telkens één rechter (terwijl bij hoger beroep een kamer bestaat uit telkens drie rechters). Een gerechtelijke procedure start altijd in eerste aanleg, in het juiste canton. Ook hoger beroep vindt plaats in het canton zelf. Alleen in cassatie bij de hoge raad vindt op federaal niveau plaats.
 4. Wetgeving in de cantons Vaud, Neuchâtel, Genève en Jura is standaard in het Frans. In de cantons Fribourg en Valais wordt wetgeving in het Frans en het Duits gepubliceerd. In het canton Ticino is de wetgeving in het Italiaans. In alle andere cantons is de wetgeving in het Duits (en ook in het Romanche en Italiaans voor het canton Graubünden).

Verschillen tussen Nederland en Zwitersland

 • In Nederland zijn de officiële talen Fries en Nederlands. In Zwitserland zijn er 4 officiële talen: Frans, Duits, Italiaans en Rumantsch (‘Romansh’).
 • In Nederland ben je na een afgeronde bachelor rechten van drie jaar en een afgeronde master rechten van één jaar bevoegd om te adviseren en de procederen, bijvoorbeeld als advocaat stagiair. In Zwitserland duurt de masteropleiding doorgaans twee jaar en wordt je pas advocaat als je lid bent van de Zwitserse orde van advocaten, de SAV FSA (Schweizerischer Anwaltsverband).
 • In Nederland hangt de wetgeving omtrent publicatie en verslaggeving van een vennootschap af van (met name) de rechtsvorm. In Zwitserland sinds 2011 van de financiële grootte van het bedrijf.
 • In Zwitserland is een speciale rechtbank (op federaal niveau) voor het beslechten van geschillen omtrent patenten. In Nederland hebben we zoiets niet.
 • Nederlandse bedrijven weten dat zij wettelijke rente verplicht moeten betalen. Een Zwitser ziet de wettelijke (of contractuele) rente als een onderhandelingselement.

Wat heeft u nodig voor uw incasso Zwitserland dossier?

Starten met een incasso Zwitserland is eenvoudig. Het is geen probleem als u niet alle stukken heeft. Zendt ons wat u wel heeft. Onze incassospecialisten helpen u hier graag mee.

 • Een kopie van de afspraken, bijvoorbeeld een overeenkomst, een e-mailbericht, faxbericht of simpelweg een WhatsApp bericht of een sms
 • Kopie van uw facturen
 • Kopie van uw aanmaningen
 • Een afschrift van uw algemene voorwaarden
 • Een eventueel bewijs van levering

Voordelen incasso Zwitserland

 • Landelijke dekking in heel Zwitserland (alle 26 cantons)
 • Maatwerk in uw dossier
 • Snelle procedures gericht op resultaat
 • Eén aanspreekpunt in Nederland
 • 24/7 online inzage
 • Deskundige voorlichting en duidelijkheid vooraf
 • Bewezen track record

Waar kunnen wij u nog meer mee helpen?

 • Europees betalingsbevel (EEB)
 • Ten uitvoer laten leggen van vonnissen (beslaglegging in Zwitserland)
 • Het laten voeren van diverse procedures naar Zwitsers recht
 • Advisering over contracten en voorwaarden
 • Het verzorgen van de opdracht tot het leggen van beslag op onroerend goed
 • Kredietinformatie over in Zwitserland gevestigde debiteuren
 • Overige juridische procedures

Rechtsgebieden incasso Zwitserland

We kunnen u helpen bij alle civielrechtelijke vorderingen op debiteuren in Zwitserland. Denk bijvoorbeeld aan:

 1. Bouwrecht
 2. Huur en verhuur
 3. Koop en verkoop
 4. Arbeidsrecht
 5. Agentuurovereenkomst
 6. Transport
 7. Schade en onrechtmatig handelen

Indien u twijfelt, neem dan gerust contact met ons op. Samen met onze incassospecialisten kunnen wij naar uw vordering kijken.

Incasso Zwitserland? Gratis eerste gesprek

Bent u nieuwsgierig geworden over de mogelijkheden? Vraag dan om een gratis eerste gesprek met een specialist op het gebied van Zwitsers recht. Met ons lokale incasso Zwitserland netwerk hoeft er geen vraag onbeantwoord te blijven.

Direct starten met Incasso Zwitserland

Heeft u wat te vorderen in Zwitserland? Of een geschil met een Zwitserse debiteur? Dan is incasso Zwitserland ook voor u behulpzaam. Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer +31-(0)70-7620330 of stuur ons een e-mail. Incassospecialist mr. drs. Konings kan u in het bijzonder meer vertellen over de mogelijkheden van incasso Zwitserland en (moeilijk) inbare vorderingen op in Zwitserland gevestigde debiteuren.

Total Solution

In welk land heeft u wat te vorderen?

 • Duitsland
  120 Klanten 653 Zaken
  Credit management: Duitsland
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Zwitserland
  64 Klanten 112 Zaken
  Credit management: Zwitserland
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Belgie
  205 Klanten 932 Zaken
  Credit management: Belgie
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Italië
  78 Klanten 459 Zaken
  Credit management: Italië
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Polen
  189 Klanten 674 Zaken
  Credit management: Polen
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Frankrijk
  259 Klanten 1208 Zaken
  Credit management: Frankrijk
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Spanje
  93 Klanten 538 Zaken
  Credit management: Spanje
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Rusland
  45 Klanten 258 Zaken
  Credit management: Rusland
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Oostenrijk
  23 Klanten 60 Zaken
  Credit management: Oostenrijk
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Amerika
  78 Klanten 30 Zaken
  Credit management: Amerika
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Engeland
  99 Klanten 487 Zaken
  Credit management: Engeland
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer

Experciences of our customers

 • By working with consultants from Invorderingsbedrijf B.V. We have made great leaps in the professionalization of our debtors department. The costs have decreased by more than 80%. We have more satisfied customers and invoices are paid up to 3 times faster.

  cost reduction of 80%
  and invoices paid up to 3 times faster

 • By working with consultants from Invorderingsbedrijf B.V. We have made great leaps in the professionalization of our debtors department. The costs have decreased by more than 80%

  cost reduction of 120%
  and invoices paid up to 5 times faster

 • Thanks to Het Invorderingsbedrijf, we have fewer debtors than ever before. I always try to settle matters with my clients myself first, but if worse comes to worst, Het Invorderingsbedrijf always makes time to help me out. We are a perfect match and I would recommend them to everyone.

  Graumans Machinale Timmerwerken B.V.

 • As a short lease and rental car company, we deal with numerous debtors. The stakes are often high, because large amounts of money are involved. Het Invorderingsbedrijf has been proven to be a solid and strong business partner. We have been working together for several years now and could not be more satisfied. Their proper advice and quick-wittedness have enormously increased our working capital.

  Select Car Lease B.V

 • It has to be said: I am extremely satisfied with the efforts, passion, and involvement of Het Invorderingsbedrijf!

  Bosch Car Service

 • Het Invorderingsbedrijf has made a very positive impression on us. During the whole collection process, they have provided us with professional and helpful advice. The debt collectors are easy to approach and always make time if needed. Moreover, their business approach is very transparent: digital files containing all necessary reports, letters, and appointments are always up-to-date and therefore easy to track. I believe that every company should create such a digital file for their clients. At Het Invorderingsbedrijf you get a case number, but are never treated as ‘just a number’!

  Digital Group

 • To me, reliability is key to any business relationship. I treat my clients with respect, and expect to be treated with respect myself as well. That is the reason why I like working with Het Invorderingsbedrijf. Our department ‘credit management’ is constantly being updated about the progress of our claims, and therefore, I always know what is going on. If cordially settling a case turns out to be impossible, Het Invorderingsbedrijf always manages to find the most effective collection tool.

  Fost-Air Construction techology B.V.

 • As one of the fastest growing oil wholesalers, I need to focus on my company’s orders, distribution, and logistics. We have a divers and very large customer base that deserves my full attention. Hence, my choice for Het Invorderingsbedrijf. They do as promised: they take immediate action and never let a case drag along.

  OTR Oiltrade B.V.

 • Het Invorderingsbedrijf: a credit management partner who knows how to communicate. Who provides us with professional advice, who gets a lot done in short periods of time.

  Van Doorn Container Parts B.V.

 • As a nationwide service provider, I need to be able to trust my business partners. The arrangements we make with our business partners simply need to be met. I highly appreciate the services of Het Invorderingsbedrijf. They are extremely professional and their online database allows me to track the progress of my cases at all times. That they operate nationwide, is important to me. Acutec represents quality, knowledge, and experience, and so does Het Invorderingsbedrijf. Our partnership has proven to be of great value.

  Acutec B.V.

 • We started doing business with Het Invorderingsbedrijf in 2010. We were looking for a collection agency that was on the one hand able to maintain the valuable relationships we have with our customers, and on the other hand, was able to quickly and effectively recover our debts. Het Invorderingsbedrijf has proven to be the right fit. Both the cordial and legal process is taken care of and I am constanly aware of the progress. I use the Online Cockpit to track the status of my cases. I would highly recommend Het Invorderingsbedrijf to everyone.

  Deo Printing

 • Kroon Leveranciers is an online wholesale business with more than 17.000 office supplies. On a daily basis, we deal with hundreds of business customers in both the Netherlands and Belgium. Het Invorderingsbedrijf takes care of our complete administration. In doing so, files are automatically taken care of and I don’t have to spend any time on them anymore. Debtors who contact us, I immediately refer to Het Invorderingsbedrijf. Het Invorderingsbedrijf is an extremely tranparant and competent collection agency and I could not be more satisfied.

  Kroon Leveranciers B.V.

 • The collaboration between Het Invorderingsbedrijf and Softmedia has been extremely successful. Whenever we deal with a debtor who fails to pay his due, Het Invorderingsbedrijf takes over. We don’t have to worry about it anymore and they always succeed in recovering our debts. Moreover, because of their professional approach, it has never negatively affected the relationships with our clients.

  Softmedia Interactive

 • Doing business in construction requires creativity. Het Invorderingsbedrijf has been our partner for legal matters and debt collection for years now. I am extremely satisfied with their fast-paced approach.

  De Jong en van Aartrijk B.V. (carpentry factory)

  Matt Jakobsze
  Designer
  Gregor Smith
  CEO
  E. Schaffels
  Director
  C. Janssen
  Controller
  Wim Kok
  Director
  Timo ten Cate
  Director
  G. Foster
  Director
  L. Schipper
  Financial director
  G. Nafzger
  Controller
  C. Raaphorst
  Director
  D. Boedhai
  Director
  R. Vos
  Controller
  E. van Vijfeijken
  Manager
  H. de Jong
  Director

Een selectie
van onze klanten