Home PageIncasso Zwitserland

#1 incassobureau Zwitserland

Zoekt u een incassobureau in Zwitserland?

Incasso Zwitserland is een complexe aangelegenheid. Zwitserland bestaat uit 26 cantons en deel-cantons, die elk hun eigen én afwijkende wetgeving hebben. Deze wetgeving is voor veel schuldeisers moeilijk te doorgronden. Voor Incasso Zwitserland kunt u, om maximaal resultaat te behalen, niet zonder een incasso Zwitserland specialist. Bij Invorderingsbedrijf bent u aan het juiste adres. Met onze kennis van incasso Zwitserland halen we uw onbetaalde vorderingen binnen.

Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Incasso Zwitserland in wel 26 cantons. Waar is uw debiteur gevestigd?

De betalingsmoraal is in Zwitserland de laatste tijd sterk gedaald. Jaarlijks worden er rond de 2.9 miljoen (!) incassoprocedures gestart in Zwitserland. In welk canton uw debiteur ook gevestigd is, ons kantoor biedt landelijke incasso Zwitserland dekking. Zo maakt het niet uit waar uw debiteur zich feitelijk bevindt. De cantons zijn als volgt:

Aargau (AG), Appenzell Ausserrhoden (AR), Appenzell Innerrhoden (AI), Basel-Landschaft (BL), Basel-Stadt (BS), Bern (BE), Fribourg (FR), Genève (GE), Glarus (GL), Graubünden (GR), Jura (JU), Luzern (LU), Neuchâtel (NE), Nidwalden (NW), Obwalden (OW), St. Gallen (SG), Schaffhausen (SH), Schwyz (SZ), Solothurn (SO), Thurgau (TG), Ticino (TI), Uri (UR), Valais (VS), Vaud (VD), Zug (ZG), and Zürich (ZH).

Door onze ijzersterke reputatie, als het gaat om internationale incasso, de kennis van de lokale gebruiken, de samenwerking met lokale professionals en onze onverzettelijke inzet als internationale incassoregisseurs zorgen wij voor gericht resultaat.

Vrijblijvend advies over incasseren in Zwitserland

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Effectieve buitengerechtelijke incasso Zwitserland

  Als u met een onbetaalde vordering achter dreigt te blijven, zijn onze specialisten incasso Zwitserland u met raad en daad van dienst. Het is in Zwitserland verplicht eerst een buitengerechtelijke incassoprocedure te starten. Op een professionele en zakelijke wijze leggen wij het eerste contact met uw debiteur. In de meeste gevallen lukt het ons om na een telefonisch of schriftelijk contact tot een algehele betaling te komen. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan biedt incasso Zwitserland effectieve gerechtelijke opties. Zwitserland staat er, net zoals Duitsland, om bekend: gedegen gerechtelijke procedures. Schuldeisers profiteren hiervan.

  Uitgekiende gerechtelijke incasso Zwitserland

  A. Betalingsbevel

  Met het Zwitserse betalingsbevel (Zahlungsbefehl), uitgevaardigd aan de schuldenaar door het bevoegde gerecht (Betreibungsamt), heeft de debiteur 20 dagen om te betalen. Is uw debiteur het niet eens met uw vordering? Dan moet hij binnen 10 dagen na het uitvaardigen van het gerechtelijk bevel bezwaar (Rechtsvorschlag) aantekenen. De zaak gaat dan verder in de vorm van een (normale) bodemprocedure en de schuldeiser moet zijn vordering verder bewijzen met behulp van een zogenaamde Provisorische Rechtsöffnungstitel.

  Geen tijdig verweer ingesteld of geen betaling door uw debiteur? Dan vraagt de incasso Zwitserland advocaat een uitvoerbaarheidsverklaring, waarmee beslag gelegd kan worden door de gerechtsdeurwaarder. Denk aan beslag op zaken, zoals inboedel en auto’s en panden, maar op onder derden, zoals bankinstellingen. In Zwitserland werkt de gerechtsdeurwaarder bij de rechtbank, hij is een ambtenaar.

  B. Bodemprocedure

  Bij deze procedure start gerechtelijke incasso Zwitserland met het opstellen van een uitgebreide dagvaarding (met bewijzen), die wordt betekend aan uw debiteur. In complexe zaken of zaken waarbij de debiteur al vanaf het begin verweer voert, start de incasso Zwitserland advocaat een bodemprocedure. Ook wordt deze procedure gestart als de debiteur verweer voert tijdens de betalingsbevelprocedure, zoals hierboven omschreven. Na het indienen van de dagvaarding bij het bevoegde gerecht (in het juiste canton) plant de rechtbank een eerste zitting. Hier worden afspraken gemaakt over het vervolg van de procedure, waarna er één of meerdere schriftelijke rondes worden gehouden. Uiteindelijk wijst de rechter op basis van de zaak en alle bewijzen een eindvonnis. Met een winnend eindvonnis kan ook weer beslag worden gelegd. Bij incasso Zwitserland begeleidt de incasso Zwitserland specialist de beslaglegging. Daar heeft u dus ook geen omkijken naar.

  Incasseren in Zwitserland?

  Vul uw gegevens in wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Uitvoerbaar vonnis en geen betaling? Faillissement aanvragen!

   Heeft u een uitvoerbaar vonnis gehaald? Dan is een effectieve optie bij gerechtelijke incasso Zwitserland het aanvragen van het faillissement. Let op dat in Zwitserland de kosten voor de aanvraag niet op uw debiteur verhaald kunnen worden. Het doel van de faillissementsaanvraag is, net zoals in Nederland, betaling afdwingen. Doorgaans betaalt uw debiteur alsnog nadat zijn faillissement is aangevraagd. Doet hij dat niet, dan kan er worden gepersisteerd bij het verzoek: uw debiteur gaat dan failliet.

   Het vermogen van de debiteur wordt geliquideerd en naar rato van verdeeld, rekening houdende met voorrechten onder de schuldeisers. Anders dan in Nederland is het aanleveren van ‘verificatoire bescheiden’ ofwel bewijzen waaruit uw vordering bestaat bij de lokale rechtbank (Konkursamt) mogelijk 30 dagen na faillissement. De rechtbank is redelijk streng in het accepteren van aangemelde schulden. Wordt uw schuld niet geaccepteerd, dan hoort u dat van de rechtbank met een verklaring (Verlustschein). Wij staan u ook op dit punt bij uiteraard.

   Nog wat opmerkelijks in Zwitserland: Uw debiteur kan de rechter vragen om uitstel van betaling

   Anders dan in Nederland kan uw debiteur vragen om een afkoelingsperiode: een periode waarin de schulden even niet opeisbaar zijn, bepaald door de rechtbank. Dit heet moratorium (Nachlaßstundung of Sursis Concordataire). Zo een afkoelingsperiode kan 4 tot 6 maanden duren, maar ook verlengd worden naar 2 jaar. 

   Uw debiteur werkt ondertussen aan een reorganisatieplan, inclusief balansen en verklaringen over de administratie. Ook moet er een afbetalingsplan worden opgesteld. De rechter toetst het plan. Over het algemeen wordt het plan door de rechter geaccepteerd (en vastgelegd) als tenminste tweederde van de schuldeisers akkoord zijn gegaan met het voorstel (of een kwart van alle schuldeisers die tenminste tweederde van de schulden vertegenwoordigen). Wordt het plan geaccepteerd, dan is het overige niet meer opeisbaar.

   Omdat een schuldeiser tijdens incasso Zwitserland geconfronteerd kan worden met een moratorium, adviseren wij bij een onbetaalde schuld direct te starten met een buitgerechtelijke incasso Zwitserland procedure.

   Wat maakt een canton zo speciaal bij incasso Zwitserland?

   1. Er is een federale wet die voor elk canton hetzelfde is. Het is de Systematische Sammlung des Bundesrechts, afgekort SR, in het Frans de Recueil systématique du droit fédéral en in het Italiaans de Raccolta sistematica, afgekort met RS. Onderdeel hiervan is het zogenaamde Obligationenrecht in het Duits (of Code des Obligations in het Frans en Diritto delle Obbligazioni in het Italiaans) dat al het contractenrecht en vennootschapsrecht regelt (al sinds 1912).
   2. Daarnaast heeft elk canton zijn eigen aanvullende wetten, een eigen parlement, een eigen overheidsorganisatie en eigen rechtbanken en dus eigen rechtspraak (jurisprudentie). Dit betekent voor incasso Zwitserland dat er 26 verschillende jurisdicties zijn in één land voor wat betreft toepasselijke wetgeving.
   3. Een rechtbank van eerste aanleg bestaat uit telkens één rechter (terwijl bij hoger beroep een kamer bestaat uit telkens drie rechters). Een gerechtelijke procedure start altijd in eerste aanleg, in het juiste canton. Ook hoger beroep vindt plaats in het canton zelf. Alleen in cassatie bij de hoge raad vindt op federaal niveau plaats.
   4. Wetgeving in de cantons Vaud, Neuchâtel, Genève en Jura is standaard in het Frans. In de cantons Fribourg en Valais wordt wetgeving in het Frans en het Duits gepubliceerd. In het canton Ticino is de wetgeving in het Italiaans. In alle andere cantons is de wetgeving in het Duits (en ook in het Romanche en Italiaans voor het canton Graubünden).

   Vrijblijvend advies over uw zaak in Zwitserland?

   Vul uw gegevens in wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen

    Verschillen tussen Nederland en Zwitersland

    • In Nederland zijn de officiële talen Fries en Nederlands. In Zwitserland zijn er 4 officiële talen: Frans, Duits, Italiaans en Rumantsch (‘Romansh’).
    • In Nederland ben je na een afgeronde bachelor rechten van drie jaar en een afgeronde master rechten van één jaar bevoegd om te adviseren en de procederen, bijvoorbeeld als advocaat stagiair. In Zwitserland duurt de masteropleiding doorgaans twee jaar en wordt je pas advocaat als je lid bent van de Zwitserse orde van advocaten, de SAV FSA (Schweizerischer Anwaltsverband).
    • In Nederland hangt de wetgeving omtrent publicatie en verslaggeving van een vennootschap af van (met name) de rechtsvorm. In Zwitserland sinds 2011 van de financiële grootte van het bedrijf.
    • In Zwitserland is een speciale rechtbank (op federaal niveau) voor het beslechten van geschillen omtrent patenten. In Nederland hebben we zoiets niet.
    • Nederlandse bedrijven weten dat zij wettelijke rente verplicht moeten betalen. Een Zwitser ziet de wettelijke (of contractuele) rente als een onderhandelingselement.

    Wat heeft u nodig voor uw incasso Zwitserland dossier?

    Starten met een incasso Zwitserland is eenvoudig. Het is geen probleem als u niet alle stukken heeft. Zendt ons wat u wel heeft. Onze incassospecialisten helpen u hier graag mee.

    • Een kopie van de afspraken, bijvoorbeeld een overeenkomst, een e-mailbericht, faxbericht of simpelweg een WhatsApp bericht of een sms
    • Kopie van uw facturen
    • Kopie van uw aanmaningen
    • Een afschrift van uw algemene voorwaarden
    • Een eventueel bewijs van levering

    Voordelen incasso Zwitserland bij Invorderingsbedrijf

    Incasseren in Zwitserland? Plan uw gratis adviesgesprek in

    Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Vraag dan om een gratis eerste gesprek met een specialist op het gebied van Zwitsers recht. Met ons lokale incasso Zwitserland netwerk hoeft er geen vraag onbeantwoord te blijven.

    Vrijblijvend advies over uw zaak in Zwitserland

    Vul uw gegevens in en plan uw gratis consult.

     Bent u een particulier of een onderneming?

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Incassobureau inschakelen

     Waar wij u nog meer mee kunnen helpen

     • Europees betalingsbevel (EEB)
     • Ten uitvoer laten leggen van vonnissen (beslaglegging in Zwitserland)
     • Het laten voeren van diverse procedures naar Zwitsers recht
     • Advisering over contracten en voorwaarden
     • Het verzorgen van de opdracht tot het leggen van beslag op onroerend goed
     • Kredietinformatie over in Zwitserland gevestigde debiteuren
     • Overige juridische procedures

     Rechtsgebieden incasso Zwitserland

     We kunnen u helpen bij alle civielrechtelijke vorderingen op debiteuren in Zwitserland. Denk bijvoorbeeld aan:

     1. Bouwrecht
     2. Huur en verhuur
     3. Koop en verkoop
     4. Arbeidsrecht
     5. Agentuurovereenkomst
     6. Transport
     7. Schade en onrechtmatig handelen

     Indien u twijfelt, neem dan gerust contact met ons op. Samen met onze incassospecialisten kunnen wij naar uw vordering kijken.

     Direct starten met Incasso Zwitserland

     Heeft u wat te vorderen in Zwitserland? Of een geschil met een Zwitserse debiteur? Dan is incasso Zwitserland ook voor u behulpzaam. Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 070 – 762 0330 of stuur ons een e-mailIncassospecialist mr. drs. Konings kan u in het bijzonder meer vertellen over de mogelijkheden van incasso Zwitserland en (moeilijk) inbare vorderingen op in Zwitserland gevestigde debiteuren.

     Incasso Zwitserland starten?

     Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact op

      Bent u een particulier of een onderneming?

      Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Incassobureau inschakelen

      Onze kantoren

      Wij zijn gevestigd in Den HaagRotterdamGroningen en Amsterdam en bieden u de beste service om het doel te bereiken dat u voor ogen heeft: uw geld terugkrijgen van iemand die weigert te betalen.

      Wilt u grote hoeveelheden dossiers uit handen geven of direct uw vordering overdragen? Neem dan contact  op +31-(0)70-762 0330 / +31-(0)20 – 760 3920 of via bovenstaand contactformulier.

      Waarom 40.000 klanten u voor gingen