DE MEEST GEAVANCEERDE INCASSO STRATEGIE
IN Incasso Italie

Heeft u een vordering?
Vraag advies of dien uw zaak in
OR

‘Invorderingsbedrijf biedt snelle en daadkrachtige actie bij Incasso Italië’

Italië is voor veel Nederlanders een favoriet vakantieland. Minder bekend is dat Italianen doorgaans erg slechte betalers zijn. Heeft u een vordering op een Italiaanse debiteur? Bij het Invorderingsbedrijf bent u aan het goede adres. Geef uw vordering bij ons uit handen en verlos u van de zorgen. Wij weten hoe incasso Italië werkt. Lees hier wat u zelf kunt doen en wat u vooral niet moet doen. Per favore!

Lokale incassospecialisten (specialista) voor incasso Italië

Zakendoen in Italië brengt veel obstakels met zich mee, zoals de taal. En niet te vergeten de soms onbegrijpelijke handelsmentaliteit. Wij begrijpen dat en spreken de taal van uw debiteur. Met behulp van hoogopgeleide en lokale incassospecialisten die het Italiaanse recht perfect beheersen halen we binnen waar u recht op heeft. Op deze manier kunnen we snel en efficiënt incasseren. En daar bent u bij geholpen: hoe eerder uw vordering binnen is, hoe beter.

Download hier GRATIS het stappenplan incasseren in Italië

Juridische vorm van uw debiteur (status giurdico)

Zoals in Nederland het geval is, kunnen handelspartijen in Italië kiezen uit meerdere rechtsvormen om een onderneming te drijven. De meest voorkomende rechtsvormen zijn:

 1. Ditta individuale (eenmanszaak)
 2. Società in nome collettivo (S.N.C) (vergelijkbaar met de Nederlandse V.O.F.)
 3. Società a responsabilità limitata (S.r.l) (vergelijkbaar met de Nederlandse B.V.)
 4. Società per azioni (S.p.a) (vergelijkbaar met de Nederlandse N.V.)

De juridische vorm van uw debiteur heeft invloed op de aansprakelijkheid en dus de verhaalbaarheid van uw vordering. De incassostrategie bij incasso Italië wordt door ons pico bello afgestemd op de juridische vorm van uw debiteur. Misschien handelt uw debiteur wel helemaal niet in de vorm van beroep en/of bedrijf maar als particulier. Ook dan biedt onze incasso Italië service zeerzeker mogelijkheden.

Bij elke incasso Italië zaak starten we buitengerechtelijk. Wij leggen uit waarom.

Buitengerechtelijke fase (procedura extragiudiziale)

Als wij uw vordering hebben ingevoerd in ons up-to-date systeem, starten we direct. Incasso Italië begint met een buitengerechtelijke fase. In deze fase zal bij voorkeur eerst een ingebrekestelling worden gezonden. Via deze ingebrekestelling krijgt uw debiteur een laatste termijn om tot betaling over te gaan. We hebben ondertussen het dossier al gevormd met uw dossierstukken en uw toelichting. Negen van de tien keer zal uw debiteur meteen betalen (in 2017 was het slagingspercentage incasso Italië ruim 90%).   Zo werpt incasso Italië al in dit stadium vruchten af.

Tijdens de buitengerechtelijke fase heeft u ook toegang tot de Online Cockpit waarin u de voortgang van uw zaak op de voet volgt. Met de incasso Italië specialist heeft u contact over het verloop. Zo houdt u de controle.

Onze incasso Italië professionals sommeren uw debiteur schriftelijk en telefonisch. Soms stelt uw debiteur een betalingsregeling of een schikking voor. We overleggen dan met u. Het treffen van een betalingsregeling is soms de beste optie.

Reageert uw debiteur helemaal niet? Of biedt uw debiteur niet genoeg? Dan heeft incasso Italië legio aan doeltreffende rechtsmiddelen, die we hieronder toelichten.

Gerechtelijke fase (fase giurisdizionale)

Incasso Italië kent meerdere gerechtelijke procedures. Zo een procedure starten we als er in de buitengerechtelijke fase onverhoopt geen resultaat is bereikt. De meest voorkomende routes lichten we hier toe.  Welke procedure bij uw zaak past, bekijken we graag samen met u. Incasso Italië streeft altijd naar de beste oplossing.

A. Het Italiaanse betalingsbevel (Ingiunzione di pagamento of Decreto ingiuntivo):dit betreft een veel gebruikte lokale Italiaanse procedure, waarbij uw debiteur niet wordt betrokken. Eén van de lokale incasso Italië advocaten verzoekt de bevoegde rechtbank de debiteur te bevelen tot betaling. Dat doet de rechtbank dan en de debiteur kan hiertegen 40 dagen in beroep gaan. Geen beroep? Dan staat de vordering onbetwistbaar vast. We kunnen dan gelijk het traject vervolgen met beslaglegging. In Italië voeren overigens maar weinig debiteuren echt verweer. Dat maakt incasso Italië ook succesvol. Komt er wel verweer? Dan gaat de zaak onder begeleiding van de incasso Italië advocaat verder in een bodemprocedure.

B. Bodemprocedure (Processo ordinario di cognizione): Voor alle vorderingen waarover een geschil bestaat (een betwiste vordering), starten de incasso Italië specialisten een zogenaamde bodemprocedure op. Belangrijk is dat de vordering die u heeft onderbouwd kan worden met bewijzen. Wij helpen u daarbij, zodat u er niet alleen voor staat. We zijn ermee bekend dat bij het handelen met Italianen veel zaken mondeling en op goed vertrouwen worden afgesproken. Geen probleem, want bij een bodemprocedure kunnen één of meerdere zittingen worden georganiseerd. De vordering komt zo ‘uit de verf’. Vergeet niet dat schikken tijdens zo een traject tot de mogelijkheden behoort. Niet zelden kunnen we een voor u verdienstelijke schikking realiseren tijdens het incasso Italië traject.

Overigens, als u zelf in een andere EU-lidstaat bent gevestigd kunt u ook profiteren van nog een andere snelle procedure, de Europese betalingsbevelprocedure.

C. Europees Betalingsbevelprocedure: Deze procedure is veelal de meest ideale gerechtelijke incasso Italie procedure. De procedure is kort, goedkoop en eenvoudig. We dienen dan voor u een verzoek in bij de lokale rechtbank. We vragen aan de rechter om uw debiteur te veroordelen tot betaling. De rechtbank sommeert uw debiteur vervolgens om te betalen, waarbij de debiteur 30 dagen de tijd heeft om in verzet te gaan (bezwaar aan te tekenen). Geen bezwaar? Dan kan de incasso Italië advocaat de rechtbank verzoeken een zogenaamde uitvoerbaarverklaring af te geven. Daarmee kan direct beslag gelegd worden. Uw debiteur kan daar niets tegen doen. Ook dit maakt incasso Italië een succesvol product.

Betwist uw debiteur de vordering (is hij het er niet mee eens), dan moeten we een bodemprocedure (Processo ordinario di cognizione) starten. De incasso Italië specialist kan u hierover adviseren, zodat u weet waar u aan toe bent. Invorderingsbedrijf voert samen met u de regie, bewaakt de voortgang en blijft het aanspreekpunt voor uw incasso Italië.

Wilt u nog zekerder zijn? Dan kan conservatoir beslag bij incasso Italië wel eens uitkomst bieden

Het woord ‘conservatoir’ is afgeleid van het werkwoord ‘conserveren’, dat bewaren betekent. Als er conservatoir beslag wordt gelegd dan worden als het ware de goederen waarop het beslag is gelegd, bewaard totdat de rechter beslist heeft. Dit middel biedt uitkomst als er nog geen vonnis (sentenza) behaald is en u bang bent dat uw debiteur er met uw geld of goederen vandoor gaat (wat in Italië helaas veel voorkomt). Tijdig handelen is daarom zeker aan te raden bij incasso Italië. Wij lichten u graag in uw specifieke geval in over de mogelijkheden.

Arbitrage (arbitrato)

In sommige contracten is een zogenaamde arbitrageclausule opgenomen. Dat betekent dat u niet zomaar naar rechter kunt stappen, maar naar een arbitrageraad moet als u een geschil heeft over bijvoorbeeld een onbetaalde nota. In beginsel zullen Italiaanse rechtbanken niet ingrijpen in een geschil waarbij een geldige arbitrageclausule bestaat. Of dat moet en hoe dat werkt kunnen onze incasso Italië specialisten u vertellen.

Faillissement (fallimento)

In Nederland is het aanvragen van een faillissement een handig middel om uw debiteur onder druk te zetten en te laten betalen. In Italië is dit helaas niet het geval. De regels voor het aanvragen van faillissement in Italië zijn strikt. Een crediteur kan in Italië het faillissement van zijn debiteur aanvragen in geval de vordering hoger is dan EUR 30.000,-. Ook moet er eest een vonnis of een bevel zijn verkregen. Daarnaast kunnen faillissementsprocedures in Italië lang duren. Gezien voorgaande, adviseren wij onze opdrachtgevers voor incasso Italië vaak andere procedures. Onze specialisten incasso Italië kunnen u hier meer over vertellen.

Incasso Italië: second opinion

Een incasso Italië brengt lastige materie met zich mee. Slechts weinig partijen in de markt hebben echt verstand van zaken. Niet zelden krijgen we daarom incasso Italië vorderingen aangeboden voor een beoordeling van de haalbaarheid. Wilt u ook graag een second opinion? Dan behoort dat tot de mogelijkheden.

 

Wist u dat over incasso Italië…

In Italië het overgrote deel van de ondernemingen familiebedrijven zijn? En dat die al eeuwenlang in handen zijn van dezelfde families?

Dat de betalingsmoraal in Italië één van de slechtste van Europa is?

Het aan te raden is, als u een aanmaning naar een Italiaanse debiteur stuurt, een korte betalingstermijn (bijvoorbeeld 14 dagen) te hanteren?

Typische Italiaanse wetgeving, cultuurverschillen, taalbarrières en corruptie onnodige vertraging op kunnen leveren als u niet direct schakelt met een incasso Italië specialist?

Verjaringstermijnen in Italië erg kort zijn?

De termijn voor hoger beroep 30 dagen na betekening van het vonnis is?

Verjaringstermijnen (termini di prescrizione)

Verjaringstermijnen zijn geniepig in Italië. Overigens kunnen ook verjaarde vorderingen geïncasseerd worden in Italië, want de debiteur moet zelf een beroep doen op verjaring. Uit ervaring blijkt dat veel debiteuren dit niet doen.

In principe is de algemene verjaringstermijn voor incasso Italië tien jaar. Incasso Italië heeft echter ook specifieke verjaringstermijnen. Hieronder enkele voorbeelden van specifieke verjaringstermijnen.

 • Onrechtmatige daad: 5 jaar.
 • Handelsvorderingen: 5 jaar.
 • Vordering voortvloeiend uit verzekeringskwesties: 2 jaar.
 • Vorderingen voortvloeiend uit vervoersovereenkomsten: 1 jaar.

Twijfelt u welke verjaringstermijn op uw vordering van toepassing is? Neem contact op met één van onze incassospecialisten voor incasso Italië.

Stuiting van de verjaring (l’interruzione della prescrizione)

Het is ook mogelijk om de verjaring te ‘stuiten’. Dit betekent dat de termijn van verjaring opnieuw begint te lopen. De verjaring wordt naar Italiaans recht gestuit door onder andere het starten van een gerechtelijke procedure. Welk van de voornoemde stuitingsmogelijkheden u het best kunt gebruiken bij incasso Italië, is afhankelijk van uw vordering en het aantal dagen dat deze openstaat.

Over het algemeen geldt: hoe eerder u in actie komt, hoe groter de kans op verhaal is.

Invorderingsbedrijf: in heel Italië actief

Invorderingsbedrijf is actief in heel Italië. We hebben een breed en bewezen netwerk en in house know how. Incassozaken worden door ons behandeld in alle twintig regio’s (regioni) in Italië.

 • Sicilië (Sicilia)
 • Sardinië (Sardegna)
 • Valle d’Aosta
 • Trentino-Zuid-Tirol (Trentino-Alto Adige)
 • Friuli- Venezia Giulia
 • Piëmont (Piemonte)
 • Lombardije (Lombardia)
 • Ligurië (Liguria)
 • Veneto
 • Emilia- Romagna
 • Toscane (Toscana)
 • Umbrië (Umbria)
 • Marche (Marche)
 • Latium (Lazio)
 • Abruzzen (Abbruzzo)
 • Molise
 • Campanië (Campania)
 • Apulië (Puglia)
 • Basilicata
 • Calabrië (Calabria)

 

Download hier GRATIS het stappenplan incasseren in Italië


Wat heeft u nodig voor uw incasso Italië dossier?

Geen dossier is perfect. Samen met u bekijken we welke documenten en/of bewijzen voorhanden zijn. Graag ontvangen wij onderstaande documenten van u. Het is geen probleem als u niet alle stukken heeft. Zendt ons wat u wel heeft. Onze incassospecialisten incasso Italië helpen u hier graag mee.

 • Een kopie van de afspraken, bijvoorbeeld een overeenkomst, een e-mailbericht, faxbericht of simpelweg een WhatsApp bericht of een sms
 • Kopie van uw facturen
 • Kopie van uw aanmaningen
 • Een afschrift van uw algemene voorwaarden
 • Een eventueel bewijs van levering

Voordelen incasso Italië

 • Landelijke dekking in heel Italië
 • Maatwerk in uw dossier
 • Snelle procedures gericht op resultaat
 • Eén aanspreekpunt in Nederland
 • 24/7 online inzage
 • Deskundige voorlichting en duidelijkheid vooraf
 • Bewezen track record

Waar kunnen wij u nog meer mee helpen?

 • Europees betalingsbevel (EEB)
 • Ten uitvoer laten leggen van vonnissen (beslaglegging in Italië)
 • Het laten voeren van diverse procedures naar Italiaans recht
 • Advisering over contracten en voorwaarden
 • Het verzorgen van de opdracht tot het leggen van beslag op onroerend goed
 • Kredietinformatie over in Italië gevestigde debiteuren
 • Overige juridische procedures

Rechtsgebieden incasso Italië

We kunnen u helpen bij alle civielrechtelijke vorderingen op debiteuren in Italië. Denk bijvoorbeeld aan:

 1. Bouwrecht
 2. Huur en verhuur
 3. Koop en verkoop
 4. Arbeidsrecht
 5. Agentuurovereenkomst
 6. Transport
 7. Schade en onrechtmatig handelen

Indien u twijfelt, neem dan gerust contact met ons op. Samen met onze incassospecialisten kunnen wij naar uw vordering kijken.

Incasso Italië? Gratis eerste gesprek

Bent u nieuwsgierig geworden over de mogelijkheden? Vraag dan om een gratis eerste gesprek met een specialist op het gebied van Italiaans recht. Met ons lokale incasso Italië netwerk hoeft er geen vraag onbeantwoord te blijven.

Direct starten met Incasso Italië

Heeft u wat te vorderen in Italië? Of een geschil met een Italiaanse debiteur? Dan is incasso Italië ook voor u behulpzaam. Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer +31-(0)70-762 0330 of stuur ons een e-mail. Onze incasso Italië specialisten kunnen u in het bijzonder meer vertellen over de mogelijkheden van incasso Italië en (moeilijk) inbare vorderingen op in Italië gevestigde debiteuren.

Total Solution

In welk land heeft u wat te vorderen?

 • Duitsland
  120 Klanten 653 Zaken
  Credit management: Duitsland
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Zwitserland
  64 Klanten 112 Zaken
  Credit management: Zwitserland
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Belgie
  205 Klanten 932 Zaken
  Credit management: Belgie
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Italië
  78 Klanten 459 Zaken
  Credit management: Italië
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Polen
  189 Klanten 674 Zaken
  Credit management: Polen
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Frankrijk
  259 Klanten 1208 Zaken
  Credit management: Frankrijk
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Spanje
  93 Klanten 538 Zaken
  Credit management: Spanje
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Rusland
  45 Klanten 258 Zaken
  Credit management: Rusland
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Oostenrijk
  23 Klanten 60 Zaken
  Credit management: Oostenrijk
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Amerika
  78 Klanten 30 Zaken
  Credit management: Amerika
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer
 • Engeland
  99 Klanten 487 Zaken
  Credit management: Engeland
  De enige credit management organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in internationaal incasseren
  • Klantacceptatie
  • Monitoring
  • Credit Control Systemen
  • National Collections
  • International Collections
  Ontdek meer

Experciences of our customers

 • By working with consultants from Invorderingsbedrijf B.V. We have made great leaps in the professionalization of our debtors department. The costs have decreased by more than 80%. We have more satisfied customers and invoices are paid up to 3 times faster.

  cost reduction of 80%
  and invoices paid up to 3 times faster

 • By working with consultants from Invorderingsbedrijf B.V. We have made great leaps in the professionalization of our debtors department. The costs have decreased by more than 80%

  cost reduction of 120%
  and invoices paid up to 5 times faster

 • Thanks to Het Invorderingsbedrijf, we have fewer debtors than ever before. I always try to settle matters with my clients myself first, but if worse comes to worst, Het Invorderingsbedrijf always makes time to help me out. We are a perfect match and I would recommend them to everyone.

  Graumans Machinale Timmerwerken B.V.

 • As a short lease and rental car company, we deal with numerous debtors. The stakes are often high, because large amounts of money are involved. Het Invorderingsbedrijf has been proven to be a solid and strong business partner. We have been working together for several years now and could not be more satisfied. Their proper advice and quick-wittedness have enormously increased our working capital.

  Select Car Lease B.V

 • It has to be said: I am extremely satisfied with the efforts, passion, and involvement of Het Invorderingsbedrijf!

  Bosch Car Service

 • Het Invorderingsbedrijf has made a very positive impression on us. During the whole collection process, they have provided us with professional and helpful advice. The debt collectors are easy to approach and always make time if needed. Moreover, their business approach is very transparent: digital files containing all necessary reports, letters, and appointments are always up-to-date and therefore easy to track. I believe that every company should create such a digital file for their clients. At Het Invorderingsbedrijf you get a case number, but are never treated as ‘just a number’!

  Digital Group

 • To me, reliability is key to any business relationship. I treat my clients with respect, and expect to be treated with respect myself as well. That is the reason why I like working with Het Invorderingsbedrijf. Our department ‘credit management’ is constantly being updated about the progress of our claims, and therefore, I always know what is going on. If cordially settling a case turns out to be impossible, Het Invorderingsbedrijf always manages to find the most effective collection tool.

  Fost-Air Construction techology B.V.

 • As one of the fastest growing oil wholesalers, I need to focus on my company’s orders, distribution, and logistics. We have a divers and very large customer base that deserves my full attention. Hence, my choice for Het Invorderingsbedrijf. They do as promised: they take immediate action and never let a case drag along.

  OTR Oiltrade B.V.

 • Het Invorderingsbedrijf: a credit management partner who knows how to communicate. Who provides us with professional advice, who gets a lot done in short periods of time.

  Van Doorn Container Parts B.V.

 • As a nationwide service provider, I need to be able to trust my business partners. The arrangements we make with our business partners simply need to be met. I highly appreciate the services of Het Invorderingsbedrijf. They are extremely professional and their online database allows me to track the progress of my cases at all times. That they operate nationwide, is important to me. Acutec represents quality, knowledge, and experience, and so does Het Invorderingsbedrijf. Our partnership has proven to be of great value.

  Acutec B.V.

 • We started doing business with Het Invorderingsbedrijf in 2010. We were looking for a collection agency that was on the one hand able to maintain the valuable relationships we have with our customers, and on the other hand, was able to quickly and effectively recover our debts. Het Invorderingsbedrijf has proven to be the right fit. Both the cordial and legal process is taken care of and I am constanly aware of the progress. I use the Online Cockpit to track the status of my cases. I would highly recommend Het Invorderingsbedrijf to everyone.

  Deo Printing

 • Kroon Leveranciers is an online wholesale business with more than 17.000 office supplies. On a daily basis, we deal with hundreds of business customers in both the Netherlands and Belgium. Het Invorderingsbedrijf takes care of our complete administration. In doing so, files are automatically taken care of and I don’t have to spend any time on them anymore. Debtors who contact us, I immediately refer to Het Invorderingsbedrijf. Het Invorderingsbedrijf is an extremely tranparant and competent collection agency and I could not be more satisfied.

  Kroon Leveranciers B.V.

 • The collaboration between Het Invorderingsbedrijf and Softmedia has been extremely successful. Whenever we deal with a debtor who fails to pay his due, Het Invorderingsbedrijf takes over. We don’t have to worry about it anymore and they always succeed in recovering our debts. Moreover, because of their professional approach, it has never negatively affected the relationships with our clients.

  Softmedia Interactive

 • Doing business in construction requires creativity. Het Invorderingsbedrijf has been our partner for legal matters and debt collection for years now. I am extremely satisfied with their fast-paced approach.

  De Jong en van Aartrijk B.V. (carpentry factory)

  Matt Jakobsze
  Designer
  Gregor Smith
  CEO
  E. Schaffels
  Director
  C. Janssen
  Controller
  Wim Kok
  Director
  Timo ten Cate
  Director
  G. Foster
  Director
  L. Schipper
  Financial director
  G. Nafzger
  Controller
  C. Raaphorst
  Director
  D. Boedhai
  Director
  R. Vos
  Controller
  E. van Vijfeijken
  Manager
  H. de Jong
  Director

Een selectie
van onze klanten