Home PageIncasso Portugal

Incasso Portugal: uw Portugese vorderingen innen

Ook als uw debiteur zich in Portugal bevindt, is het mogelijk om een incassobureau in te schakelen. Of het nu gaat om een Portugese klant die een factuur niet betaalt, een wanbetaler die de benen heeft genomen naar Portugal of een schadevergoeding waar u recht op heeft, Invorderingsbedrijf gaat achter uw geld aan.

Daarbij maken we gebruik van een breed netwerk van advocaten en deurwaarders in Portugal. Zij weten alles van de Portugese wetgeving op het gebied van incasso en kunnen uw geld snel en efficiënt voor u innen.

Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Gespecialiseerd in incasso in Portugal

Het is de nachtmerrie van iedere ondernemer die internationaal zakendoet: een klant die niet netjes betaalt. Uw debiteur bevindt zich immers op uren vliegen afstand en opeens ondervindt u hinder van de taalbarrière. Bovendien bent u waarschijnlijk niet op de hoogte van lokale gebruiken en regelgeving op het gebied van incasso. 

Daarom heeft Invorderingsbedrijf een wereldwijd een netwerk van juristen, advocaten en deurwaarders opgebouwd. Ook in Portugal. Wij kunnen hen op ieder gewenst moment inschakelen om samen met hen uw onbetaalde rekeningen te innen

De incasso wordt gecoördineerd door onze internationale incassospecialist in Nederland. Die houdt u op de hoogte van de voortgang en stuurt de lokale specialisten aan. U heeft zelf dus nergens omkijken naar en hoeft niet in het Portugees te communiceren met lokale partijen om het geld waar u recht op heeft te incasseren.

De voortgang van uw vordering kunt u voortdurend volgen in onze Online Cockpit.

Wilt u meer weten over onze incassodiensten in Portugal? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom Invorderingsbedrijf voor uw incasso in Portugal?

Direct uw vordering indienen?

Betaalt een debiteur in Portugal een openstaande factuur niet? Of heeft u een andere vordering? Vul uw gegevens in en één van onze incassospecialisten neemt contact met u op om uw zaak te bespreken.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Hoe werkt incasso in Portugal?

  Net als in de meeste andere landen bestaat incasso in Portugal uit twee onderdelen: een buitengerechtelijke fase en een gerechtelijke procedure.

  De meest efficiënte en minst kostbare manier om uw vordering te innen is een buitengerechtelijke (minnelijke) incasso. Deze fase bestaat uit het versturen van aanmaningen en het opbouwen van een dossier. In het overgrote deel van de gevallen is dit voldoende om de vordering te innen. 

  Lukt het niet om het verschuldigde bedrag te incasseren na een minnelijk traject, dan kunnen we een zaak aanspannen bij de Portugese rechtbank.

  Buitengerechtelijke incasso

  Een buitengerechtelijke incasso bestaat onder andere uit het versturen van herinneringen en aanmaningen aan uw debiteur. Met een vriendelijke herinnering attenderen we uw debiteur op de openstaande schuld. Als we daar geen reactie op krijgen of als uw debiteur nog steeds niet betaalt, dan sturen we een aanmaning. Die is strenger van toon. 

  Daarnaast proberen we telefonisch in contact te komen met uw debiteur en sturen we e-mails en WhatsApp-berichten. Op die manier voeren we de druk op de schuldenaar geleidelijk aan op. In totaal zijn er in een periode van 3 weken 16 contactmomenten met uw debiteur.

  In de laatste aanmaning laten we weten dat we juridische stappen zullen ondernemen als de betaling niet op de uiterste vervaldatum van de aanmaning binnen is. We maken direct duidelijk dat daar hoog oplopende kosten aan verbonden zijn voor uw debiteur.

  Incassobureau portugal

  Gerechtelijke procedure

  In Portugal hebben we twee mogelijkheden als we een gerechtelijke procedure starten. Ten eerste is er de injunção, een vereenvoudigde procedure die bedoeld is voor het innen van onbetwiste vorderingen

  Als u uw claim volledig gedocumenteerd heeft, bijvoorbeeld door middel van een contract, een verstuurde factuur en de verzonden herinneringen en aanmaningen, en uw debiteur de vordering niet betwist, dan kunnen we de rechter vragen een betalingsbevel af te geven. Deze procedure verloopt volledig digitaal

  Met het betalingsbevel kunnen we een deurwaarder beslag laten leggen bij uw debiteur. 

  Als uw debiteur de vordering wel betwist dan kunnen we een reguliere gerechtelijke procedure aanspannen. Deze procedure heet in Portugal acção declarativa. Hierbij moet uw debiteur voor de rechter verschijnen. Beide partijen krijgen de kans om hun bewijsstukken in te dienen en hun zienswijze te onderbouwen. Uiteindelijk doet de rechter uitspraak. 

  Met het vonnis van de rechter kunnen we vervolgens beslag laten leggen bij uw debiteur.

  Europese Procedure voor Geringe Vorderingen

  Het is overigens niet altijd nodig om een rechtszaak aan te spannen in Portugal zelf. Als het gaat om een vordering van 5000 euro of minder, dan kunnen we namelijk ook gebruikmaken van de Europese Procedure voor Geringe Vorderingen (EPGV). Dit is een procedure die u kunt gebruiken als u nog geld tegoed heeft van een ander bedrijf, een organisatie of een klant. 

  Hiervoor kunnen we de claim indienen bij de rechtbank in Nederland. Die stelt uw debiteur op de hoogte. Uw debiteur heeft vervolgens de mogelijkheid om hierop te reageren. Vervolgens kan de rechtbank meer informatie vragen of een hoorzitting via een videoverbinding plannen. 

  De uitspraak van de rechter is uitvoerbaar in alle EU-landen, behalve Denemarken.

  Europees Betalingsbevel (EBB)

  Een andere mogelijkheid is het aanvragen van een Europees Betalingsbevel (EBB). Dit is een procedure voor onbetwiste, grensoverschrijdende vorderingen. Als uw debiteur de rechtmatigheid van de vordering niet betwist, maar simpelweg niet reageert, kunnen we dus een Europees Betalingsbevel aanvragen.

  Het voordeel van deze procedure is dat we slechts enkele standaardformulieren hoeven in te dienen bij de rechtbank in Den Haag. De rechter vaardigt vervolgens een betalingsbevel uit. 

  Als uw debiteur hier niet op reageert, dan kunnen we het betalingsbevel ten uitvoer laten leggen door een deurwaarder in Portugal. Die kan met het betalingsbevel bijvoorbeeld beslag leggen bij uw debiteur.

  Wilt u een Europees Betalingsbevel uit laten vaardigen tegen uw debiteur? Neem contact op met onze incassospecialisten om uw zaak te bespreken.

  Sparren met een internationale incassospecialist?

  Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Hoe verloopt de incassoprocedure in Portugal?

   Stap 1

   Het innen van uw vordering begint met een minnelijke procedure, waarbij we allereerst een betalingsherinnering uit onze naam aan uw debiteur sturen. Op die manier hebben we direct zwart op wit staan dat we betaling hebben gevorderd. Vervolgens proberen we telefonisch contact op te nemen met uw debiteur en sturen we e-mails en WhatsApp-berichten. Dit doen we in een periode van 3 weken 16 keer.

   Stap 2

   Betaalt uw debiteur na deze inspanningen nog steeds niet? Dan sturen we een laatste aanmaning, waarin we uw debiteur laten weten dat we naar de rechter zullen stappen als betaling nog langer uitblijft. Hierbij laten we direct weten hoe hoog de kosten voor uw debiteur hierdoor op zullen lopen.`

   Stap 3

   Wanneer uw debiteur echt niet betaalt, dan overleggen we met u als crediteur of u een rechtszaak wilt beginnen. Als dat zo is dan zullen we hiervoor de papieren in orde maken en de procedure in gang zetten. Tijdens de volledige gerechtelijke procedure worden uw belangen behartigd door onze specialisten.

   Conservatoir beslag in Portugal

   Als uw debiteur weet dat er een gerechtelijke procedure tegen hem loopt, dan heeft hij de kans om bezittingen te verduisteren, zodat er uiteindelijk niets meer bij hem te halen valt als de rechter uitspraak heeft gedaan. 

   Om dat te voorkomen, kunnen we vooraf aan de rechter vragen om bepaalde bezittingen van uw debiteur veilig te stellen. Dit noemen we conservatoir beslag. Bankrekeningen worden bijvoorbeeld bevroren zodat uw debiteur er geen geld vanaf kan halen. 

   De rechter zal daarbij afwegen of het belang om de spullen veilig te stellen zwaarder weegt dan het recht van de debiteur om er gebruik van te kunnen maken.

   Beslag leggen bij uw debiteur in Portugal

   Als we een vonnis van de rechter of een betalingsbevel hebben, dan kunnen we dit laten executeren door een gerechtsdeurwaarder in Portugal. Als uw debiteur niet uit zichzelf betaalt, dan kan de deurwaarder bijvoorbeeld executoriaal beslag (juízos de execução) leggen op bezittingen van uw debiteur. 

   We laten bijvoorbeeld beslag leggen op de bankrekening of het inkomen van uw debiteur. Hieruit wordt de schuld aan u afbetaald. Als uw debiteur geen inkomsten en ook geen banktegoeden heeft, dan kan de deurwaarder ook beslag leggen op spullen en deze openbaar verkopen.

   Faillissement aanvragen in Portugal

   Als uw debiteur zegt de openstaande rekening niet te kunnen betalen, dan hebben we de mogelijkheid om een faillissement (falência) aan te vragen. Als uw debiteur failliet verklaard wordt, dan stelt de rechtbank een curator aan die probeert alle schuldeisers af te betalen uit de failliete boedel. 

   De meeste wanbetalers zullen er alles aan doen om een faillissement te voorkomen. We zien dan ook regelmatig dat een debiteur de vordering ineens tóch kan betalen als er een faillissementsaanvraag wordt ingediend. Zodoende is dit een uitstekend middel om de druk op uw debiteur op te voeren.

   Advies over uw zaak?

   Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen

    Rechtsgebieden incasso Portugal

    Invorderingsbedrijf is gespecialiseerd in internationale incasso. We gaan bijvoorbeeld achter uw geld aan als klanten u niet betalen, maar we verzorgen ook incasso binnen andere rechtsgebieden. We kunnen bijvoorbeeld ook een incasso in Portugal voor u uitvoeren als u recht heeft op geld uit een schadevergoeding of op basis van een huur- of aankoopconflict.

    We kunnen onder andere van dienst zijn bij claims binnen de volgende rechtsgebieden:

    1. Bouwrecht
    2. Huur en verhuur
    3. Koop en verkoop
    4. Arbeidsrecht
    5. Agentuurovereenkomst
    6. Transport
    7. Schades en onrechtmatig handelen

    Invorderingsbedrijf werkt daarbij voor opdrachtgevers rechtstreeks, maar ook voor tussenpersonen, zoals advocaten- en accountantskantoren.

    Hoe kunnen we u nog meer helpen?

    Direct uw incasso in Portugal indienen

    Start meteen een incasso via ons incasso aanmeldformulier. Wilt u liever eerst overleggen met een van onze incassospecialisten? Laat uw gegevens achter of bel ons op 070 – 762 0330.

    Direct uw incasso indienen

    Vul uw gegevens in en we nemen binnen één dag contact met u op.

     Bent u een particulier of een onderneming?

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Incassobureau inschakelen

     FAQ: Veelgestelde vragen over incasso Portugal

     No Cure No Pay Incasso

     Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

     • Géén succes = géén kosten
     • 100% uitkering van de hoofdsom
     • 95% slagingspercentage

     Alstublieft,

     Uw download

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

     Download direct

     Waarom 40.000 klanten u voor gingen

      Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Neem telefonisch of per mail contact op

      Onbeperkt incasseren
      in Europa?

      Serviceovereenkomst incasso europa - invorderingsbedrijf