Incasso Denemarken: snelle en efficiënte invordering
Heeft u klanten of andere debiteuren in Denemarken die een rekening niet betalen? Invorderingsbedrijf is gespecialiseerd in internationale incasso en kan ook in Denemarken uw schulden voor u incasseren. Met onze beproefde internationale incassostrategie weten wij ieder soort schuld op een snelle en efficiënte wijze te incasseren.
Daarbij maken wij gebruik van een zorgvuldig opgebouwd netwerk van internationale incasso advocaten, juristen en deurwaarders in Denemarken. Zij zijn gespecialiseerd in de wet- en regelgeving in Denemarken en kunnen ons daar helpen met het innen van uw geld.
- Landelijke dekking in heel Denemarken
- Een aanspreekpunt in Nederland
- Bewezen track record
- Maatwerk in uw dossier
- Deskundige voorlichting en duidelijkheid vooraf
- 24/7 online inzage
Het is altijd vervelend om achter uw openstaande facturen en andere rekeningen aan te moeten, maar als uw debiteur zich in het buitenland bevindt, heeft dat helemaal veel voeten in aarde. U spreekt waarschijnlijk de taal niet en wordt ineens geconfronteerd met andere wetgeving. Wat voor stappen kunt u ondernemen om uw geld te innen? Wat voor brieven moet u versturen? Bij welke rechtbank kunt u uw zaak aanhangig maken?
Invorderingsbedrijf kan u deze zorgen uit handen nemen. Wij verzorgen incassodiensten in het buitenland, ook in Denemarken. Daarvoor werken we volgens onze doordachte incassostrategie, waarbij we lokale specialisten zoals juristen, advocaten en deurwaarders inschakelen. Zij kennen de lokale wetten en weten precies hoe we uw claim op een zo snelle en voordelig mogelijke manier kunnen innen en hoe we de kosten voor de incassoprocedure zoveel mogelijk kunnen verhalen op uw Deense debiteur.
Als klant communiceert u met onze incasso specialist in Nederland. Die stuurt de lokale specialisten aan. U kunt de voortgang van de procedure 24/7 volgen in onze Online Cockpit.
Heeft u te maken met een wanbetaler in Denemarken? Overleg met een van onze specialisten om erachter te komen wat de beste manier is om uw vordering te incasseren. Laat uw gegevens achter en één van onze internationale incassospecialisten neemt contact met u op.
Waarom Invorderingsbedrijf voor uw incasso in Denemarken?
- Wereldwijde dekking
- Eén vaste Nederlandse contactpersoon
- Gespecialiseerd in internationaal en Deens recht
- Naadloze aansluiting in geval van een gerechtelijke procedure
- Effectieve lokale aanpak
- 24/7 inzage via uw eigen Online Cockpit
- Uitgebreid netwerk met Deense specialisten (internationale advocaten en deurwaarders)
Uw incassozaak direct indienen
Heeft u rekeningen naar Denemarken gestuurd en is de betalingstermijn verstreken? Laat uw contactgegevens achter en één van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op om uw zaak te bespreken.
Hoe werkt incasso in Denemarken?
Net als in Nederland bestaat de incassoprocedure in Denemarken uit twee verschillende fases die in elkaars verlengde liggen: de buitengerechtelijke en gerechtelijke fase.
Buitengerechtelijke incasso (ook wel minnelijke incasso genoemd) bestaat uit alle inspanningen om uw vordering te innen voordat we een juridische procedure aanspannen. U kunt daarbij denken aan het versturen van herinneringen en aanmaningen en het opbouwen van een dossier. In 9 van de 10 gevallen is het mogelijk om de vordering in het buitengerechtelijke traject te innen.
In de weinige gevallen dat uw debiteur na een minnelijke incassoprocedure nog steeds niet betaalt, kunnen we naar de rechter in Denemarken stappen. Bij Invorderingsbedrijf beschikken we over alle middelen die nodig zijn om een juridische procedure te voeren.
Hieronder leggen we gedetailleerd uit hoe de buitengerechtelijke en gerechtelijke fase in Denemarken er bij Invorderingsbedrijf uitzien.
- Upload uw zaak online
- Wij nemen uw zaak in behandeling
- Wij starten de incassowerkzaamheden
- Samen met u bepalen we de juiste strategie
- Volg uw zaak 24/7 online
- Vragen? Uw persoonlijke accountmanager is 24/7 bereikbaar
- Uw openstaande factuur betaald
Buitengerechtelijke incasso
We adviseren altijd om de incassoprocedure te beginnen met een buitengerechtelijk traject. Dit is in de meeste gevallen de snelste en meest efficiënte manier om uw geld te krijgen.
Tijdens deze minnelijke fase sturen we uw debiteur eerst een aanmaning. Dat doen we uit onze naam, zodat het uw debiteur duidelijk is dat er een incassobureau is ingeschakeld. Vaak gaat alleen van dat gegeven al genoeg overtuigingskracht uit om uw debiteur te laten betalen.
Daarnaast nemen we persoonlijk contact op met uw debiteur. Dat doen we bijvoorbeeld telefonisch, per e-mail en via WhatsApp. Indien nodig nemen we in een periode van drie weken 16 keer contact op met uw debiteur. Daarbij voeren we de druk op uw debiteur geleidelijk aan op.
Uiteindelijk krijgt uw debiteur middels een sommatie een laatste waarschuwing: als het openstaande bedrag niet op de in de brief genoemde vervaldatum binnen is, spannen we een rechtszaak aan. We vermelden direct hoe hoog de kosten voor uw debiteur hierbij op kunnen lopen.
De meeste debiteuren beseffen op dat moment dat ze maar beter snel kunnen betalen, maar als dat niet zo is, dan schakelen we door naar een gerechtelijke procedure.
Gerechtelijke incasso
Is er een conflict met een Deense klant ontstaan en weigert hij de factuur te betalen? Of reageert uw debiteur simpelweg niet op de betalingsherinneringen en aanmaningen. Dan zit er vaak niets anders op dan gerechtelijke stappen te ondernemen. Hoe de gerechtelijke procedure er in Denemarken precies uitziet, hangt af van de hoogte van de vordering.
Kleine vorderingen (onder 100.000 DKK)
Voor kleine vorderingen onder de 100.000 DKK bestaat er in Denemarken een vereenvoudigde procedure bij de Districtsrechtbank (Byretten). Tijdens deze vereenvoudigde procedure (forenklet inkasso) wordt er versneld (doorgaans binnen 14 dagen) een uitspraak gedaan door de rechtbank. Tijdens de versnelde procedure wordt de zaak slechts beknopt behandeld door de rechtbank.
Als de rechter de zaak te complex acht voor een snelle procedure, dan wordt er een reguliere gerechtelijke procedure gevoerd.
Vorderingen van meer dan 100.000 DKK
Bij gecompliceerde claims of vorderingen boven de 100.000 DKK volgt een reguliere civiele procedure bij de rechtbank.
Voordat we uw zaak aan kunnen brengen bij de rechtbank, moeten we uw debiteur 10 dagen van tevoren laten dagvaarden door een deurwaarder. Uw debiteur heeft vervolgens twee weken om een verdediging in te dienen. Als hij dat niet doet, spreekt de rechtbank een verstekvonnis uit.
Als de rechter wel een verdediging ontvangt, dan wordt er eerst geprobeerd beide partijen een schikking te laten treffen door middel van mediation. Als dat niet lukt of bij voorbaat kansloos wordt geacht, wordt er binnen 4 weken een hoorzitting gepland. Hierbij kunnen beide partijen hun standpunt mondeling onderbouwen. Vervolgens doet de rechter een uitspraak.
Geen Europese procedures mogelijk
Binnen de EU bestaan er verschillende procedures die het eenvoudiger maken om grensoverschrijdende vorderingen tussen verschillende Europese landen te innen. Dit zijn bijvoorbeeld het Europees Betalingsbevel en de Europese Procedure voor Geringe Vorderingen.
Denemarken is het enige land binnen de EU waar deze procedures niet geldig zijn. Als uw debiteur in Denemarken woont of gevestigd is, is het dus niet mogelijk om gebruik te maken van deze Europese regelingen.
Sparren met een internationale incassospecialist?
Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Hoe verloopt de incassoprocedure in Denemarken?
Stap 1
Het incassotraject begint met het sturen van een betalingsherinnering aan uw debiteur. Vervolgens nemen we persoonlijk contact op met uw debiteur door middel van telefoontjes, e-mails en WhatsApp-berichten. In een periode van drie weken nemen we in totaal 16 keer contact op met uw debiteur.
Stap 2
Als dat niet voldoende is om uw debiteur tot betaling te bewegen, dan starten we een procedure bij de Districtsrechtbank. Afhankelijk van de hoogte van de vordering is dat een versnelde of reguliere procedure.
Stap 3
Met een gunstige uitspraak van de rechter kunnen we vervolgens overgaan tot beslaglegging.
Beslaglegging in Denemarken
Als de rechter uw vordering heeft toegewezen, maar uw wanbetaler nog steeds niet over de brug komt met het verschuldigde bedrag, kunnen we overgaan tot de tenuitvoerlegging (fogedforretning) van het vonnis.
Dit doen we door uw claim in te dienen bij de Deurwaardersrechtbank (Fogedretten), een onderdeel van Districtsrechtbank. De rechter zal vervolgens een deurwaarder inschakelen om het vonnis ten uitvoer te leggen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van beslaglegging op inkomen, bankrekeningen, roerende goederen en onroerend goed. In beslag genomen spullen worden openbaar geveild en uit de opbrengst hiervan wordt u als schuldeiser uitbetaald.
Conservatoir beslag
Het komt regelmatig voor dat een wanbetaler probeert om geld of bezittingen weg te maken voordat er een uitspraak van de rechter is, zodat er voor u niets meer te halen valt. Om dat te voorkomen kunnen we vooraf beslag laten leggen bij uw debiteur. In Nederland noemen we dat conservatoir beslag.
Een dergelijk bewarend beslag is bedoeld om te verzekeren dat een uitspraak van de rechter ook daadwerkelijk geëxecuteerd kan worden. Hiervoor moeten we, voordat we een gerechtelijke procedure starten, aan de rechter toestemming vragen om beslag te laten leggen bij uw debiteur. Daarbij moeten we aantonen dat het er alle schijn van heeft dat uw debiteur onder zijn betalingsverplichting probeert uit te komen en dat het risico bestaat dat hij zijn bezittingen zal verduisteren.
Een conservatoir beslag functioneert als een stevig pressiemiddel. Als de rechter toestemming geeft voor een tijdelijke beslaglegging wordt de bankrekening van uw debiteur bijvoorbeeld bevroren of worden er goederen in beslag genomen. Dit beslag blijft in principe bestaan tot er een uitspraak van de rechter is. Tot die tijd kan uw debiteur geen gebruikmaken van deze bezittingen. In veel gevallen kiest een debiteur er daardoor alsnog voor om de openstaande schuld te betalen.
Faillissement van uw debiteur aanvragen
Het is niet ongebruikelijk dat een debiteur beweert dat hij de openstaande rekening niet kán betalen. In dat geval is het ook in Denemarken mogelijk om zijn faillissement (Konkurs) aan te vragen.
De enige vereisten die in Denemarken worden gesteld aan een faillissementsaanvraag door een crediteur is dat er een openstaande vordering is (die al betaald had moeten zijn) en dat uw debiteur insolvent is (dit betekent dat iemand niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen).
Als aan die twee vereisten wordt voldaan, dan kunnen we een aanvraag voor het faillissement van de debiteur indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal het faillissement uitspreken en een curator aanstellen. Die zal proberen de bezittingen van de debiteur tegen een zo gunstig mogelijke prijs te verkopen en alle schuldeisers zoveel mogelijk uit te betalen.
Maar vaak komt het niet zover. In de praktijk zien we namelijk dat de meeste wanbetalers de rekening opeens tóch kunnen betalen als er een faillissementsaanvraag wordt ingediend. Als uw debiteur de factuur alsnog betaalt, dan kunnen we de faillissementsaanvraag weer intrekken.
Advies over uw zaak?
Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!
Rechtsgebieden incasso Denemarken
Een vordering kan op verschillende manieren ontstaan. Het kan bijvoorbeeld gaan om onbetaalde facturen, maar ook om achterstallig salaris, een schadeclaim of een huur- of aankoopconflict. Bij Invorderingsbedrijf kunnen we vrijwel alle soorten claims voor u innen.
We kunnen onder andere actie ondernemen als u te maken heeft met wanbetaling binnen de volgende rechtsgebieden:
- Bouwrecht
- Huur en verhuur
- Koop en verkoop
- Arbeidsrecht
- Agentuurovereenkomst
- Transport
- Schades en onrechtmatig handelen
Daarbij werken we voor zowel opdrachtgevers rechtstreeks als voor tussenpersonen, zoals advocaten en accountants.
Waar kunnen we u nog meer mee van dienst zijn in Denemarken?
- Advies en hulp bij het opstellen van contracten en voorwaarden
- Europees kredietonderzoek
- Geschillen met curatoren, bijvoorbeeld over het Eigendomsvoorbehoud en recht van reclame
- Bemiddelen bij het treffen van schikkingen en andere onderhandse regelingen
Direct uw incasso in Denemarken indienen?
Vul ons incasso aanmeldformulier in om direct uw vordering in te dienen. Wilt u liever eerst persoonlijk advies over uw vordering van een incassospecialist? Laat uw gegevens achter of bel ons via 070 – 762 0330.
Direct uw incasso indienen
Vul uw gegevens in en we nemen binnen één dag contact met u op.
FAQ: Veelgestelde vragen over incasso Denemarken
FAQ: Wat hebben we nodig voor een incasso in Denemarken?
Hoe meer bewijsstukken u heeft voor uw claim, hoe sterker we staan als de zaak voor de rechter verschijnt. Daarom ontvangen we graag zoveel mogelijk documenten die uw vordering ondersteunen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan contracten, facturen en aanmaningen, leveringsbewijzen, bankafschriften en de voorwaarden die van toepassing zijn op de overeenkomst.
Heeft u bepaalde documenten niet meer? Dat is geen probleem. Samen met u als schuldeiser onderzoekt onze incassospecialist wat voor stukken er wel zijn om uw claim te ondersteunen.
Documenten die wij graag van u ontvangen zijn bijvoorbeeld:
- Kopieën van gemaakte afspraken, bijvoorbeeld een koopovereenkomst, e-mailverkeer, een faxbevestiging of simpelweg een samenvatting over wat er is afgesproken
- (Kopieën van) uw facturen
- (Kopieën van) uw aanmaningen
- Uw algemene voorwaarden
- Bewijs van levering
FAQ: Geldt het eigendomsvoorbehoud in Denemarken?
In Denemarken is het afspreken van een eigendomsvoorbehoud niet gebruikelijk. In principe gaat de eigendom over op de koper op het moment van levering. Het is wel mogelijk om een eigendomsvoorbehoud vast te leggen, maar hier gaat een lange en formele procedure aan vooraf. Daardoor komt het in de praktijk weinig voor.
FAQ: Worden de incassokosten vergoed door de debiteur?
In Denemarken hebben schuldeisers recht op een vaste vergoeding van 40 euro voor de incassokosten, ook voor buitengerechtelijke incassoprocedures. Daarnaast wordt bij een gerechtelijke procedure door de rechter bepaald of en hoeveel van de gemaakte juridische kosten (bijvoorbeeld voor juridische bijstand en de deurwaarder) de verliezende partij moet vergoeden aan de tegenpartij.
FAQ: Wat is de verjaringstermijn van vorderingen in Denemarken?
In Denemarken geldt een verjaringstermijn voor monetaire claims. In principe moeten schuldeisers binnen 3 jaar nadat de vordering ontstaat rechtsmaatregelen nemen. In bepaalde sectoren gelden echter kortere verjaringstermijnen. Voor vorderingen binnen de transportsector is de verjaringstermijn bijvoorbeeld maar 1 jaar.
FAQ: Waarom geen incassobureau in Denemarken inschakelen?
Als u een vordering in Denemarken heeft, dan is het natuurlijk ook mogelijk om zelf op zoek te gaan naar een in Denemarken gevestigd incassobureau. Het nadeel daarvan is dat u dan vaak in het Deens moet communiceren. Bovendien kunnen veel incassobureaus alleen de buitengerechtelijke fase van de incassoprocedure voor u verzorgen. Als het nodig is om naar de rechter te stappen, dan moet u zelf op zoek naar een Deense incasso advocaat of jurist,
Bij Invorderingsbedrijf verzorgen we de complete incassoprocedure. Dit betekent dat we kunnen beginnen met een minnelijk traject, maar ook juridische stappen kunnen ondernemen als dat niet het gewenste effect heeft. Daarbij werken we samen met de beste advocaten en juristen op het gebied van incasso in Denemarken.
Als klant heeft u één duidelijk aanspreekpunt in Nederland. Deze incassospecialist onderhoudt het contact met de partners in Denemarken. Daar heeft u zelf dus geen omkijken naar. Als schuldeiser kunt u de voortgang van het proces in de gaten houden in uw eigen Online Cockpit.
Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!
- Géén succes = géén kosten
- 100% uitkering van de hoofdsom
- 95% slagingspercentage
Waarom 40.000 klanten u voor gingen
- Wereldwijde dekking
- Regionale & lokale specialisten
- Jarenlange ervaring met internationaal incasseren
- Één aanspreekpunt in Nederland
- Deskundige voorlichting en duidelijkheid vooraf
- 24/7 online inzage
Onbeperkt incasseren
in Europa?
- Onbeperkt zaken laten behandelen
- Kosten bij non succes € 0,-
- Lokale specialisten