Home PageIncasso Albanië

Incasso Albanië: uw openstaande vordering innen

Doet u zaken in Albanië en betaalt uw klant een factuur niet? Heeft u recht op een schadevergoeding uit Albanië? Of heeft u een andere openstaande vordering? Invorderingsbedrijf is gespecialiseerd in internationale incasso. Met een team van lokale juristen, advocaten en deurwaarders gaan onze internationale incassospecialisten achter uw geld aan.

Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Gespecialiseerd in incasso in Albanië

Openstaande facturen en andere rekeningen zijn altijd vervelend en al helemaal als uw debiteur in het buitenland zit. U spreekt immers de taal niet en bent niet bekend met de plaatselijke gebruiken en wetgeving. Waar kunt u aankloppen om uw geld te krijgen? Wat zijn uw rechten? 

De internationale incassospecialisten van Invorderingsbedrijf weten gelukkig precies hoe zij uw vordering kunnen innen in Albanië. We beschikken over een uitgebreid netwerk van lokale experts die wij in kunnen schakelen om uw vordering snel en efficiënt te incasseren. 

Daarbij communiceert u als klant met ons aanspreekpunt in Nederland. U hoeft zelf dus geen contact te onderhouden met de lokale partijen. 

U kunt de voortgang van het traject 24/7 in de gaten houden via onze online cockpit. Wilt u meer weten over de incassoprocedure in Albanië? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan met een incassospecialist.

Waarom Invorderingsbedrijf voor uw incasso in Albanië?

Direct uw vordering indienen?

Heeft u klanten in Albanië die een rekening niet betalen? Vul uw gegevens in en één van onze internationale incassospecialisten neemt contact met u op om uw zaak te bespreken.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Hoe werkt incasso in Albanië?

  Net als in Nederland bestaat het incassotraject in Albanië uit twee trajecten die in het verlengde van elkaar liggen: de minnelijke incasso en een gerechtelijke procedure. 

  Minnelijke incasso, ook wel buitengerechtelijke incasso genoemd, is het buiten de rechter om proberen te verhalen van de schuld. Dit is doorgaans de voordeligste en meest efficiënte manier. 

  Weigert uw debiteur in de buitengerechtelijke fase te betalen? Dan heeft u het recht om naar de rechter te stappen. Dit noemen we een gerechtelijke incasso.

  Buitengerechtelijke incasso

  De minnelijke fase van de incassoprocedure bestaat uit alle handelingen die we uitvoeren om de openstaande schuld te innen, voordat we naar de rechter stappen. U kunt daarbij denken aan het sturen van betalingsherinneringen en aanmaningen. Deze versturen wij in het Albanees. 

  Daarnaast proberen we ook telefonisch en per e-mail contact op te nemen met uw debiteur. Daarbij voeren we de druk gaandeweg het traject op. Uiteindelijk laten we uw debiteur weten dat we naar de rechter zullen stappen als er niet betaald wordt en dat de juridische kosten daarbij voor uw debiteur zijn. De meeste wanbetalers kiezen er dan vooralsnog voor om het verschuldigde bedrag over te maken. 

  In totaal zijn er tijdens het minnelijke traject in een periode van 3 weken 16 contactmomenten met uw debiteur.

  Deurwaarders in albanië

  Gerechtelijke incasso

  In de meeste gevallen lukt het ons om uw openstaande vordering in het buitengerechtelijke traject te incasseren. Hebben we te maken met een hardnekkige wanbetaler? Dan zit er helaas niets anders op dan een gerechtelijke procedure te starten. 

  Heeft u volgens afspraak goederen of diensten geleverd en daarvoor een factuur gestuurd? Als de betalingstermijn van de factuur 30 dagen verstreken is en uw debiteur de factuur niet betwist, dan heeft in Albanië een factuur een executoriale status. Dat betekent dat we direct naar een deurwaarderskantoor kunnen stappen om beslag te laten leggen bij uw debiteur. 

  Betwist uw debiteur de vordering wel? Dan kunnen we een procedure starten bij een lokale rechtbank. De rechter zal in dat geval oordelen over het geschil en een uitspraak doen. Als de rechter u in het gelijk stelt, dan kan een deurwaarder met het vonnis van de rechter beslag leggen bij uw debiteur.

  Sparren met een internationale incassospecialist?

  Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Hoe verloopt de incassoprocedure in Albanië?

   Stap 1

   We sturen uw debiteur een betalingsherinnering. Dit is belangrijk omdat we hiermee het bewijs hebben dat we daadwerkelijk een betaling gevorderd hebben. Vervolgens nemen we in een periode van 3 weken 16 keer contact op met uw debiteur.

   Stap 2

   Blijft betaling nog steeds uit, dan sturen we een laatste aanmaning. Hierin laten we uw debiteur weten dat we juridische stappen zullen ondernemen als de betaling voor de in de brief genoemde datum niet is verricht. We vermelden direct dat uw debiteur verantwoordelijk is voor de juridische kosten.`

   Stap 3

   Kiest uw debiteur ervoor om niet te betalen? Dan kunnen we in overleg met u als schuldeiser daadwerkelijk een gerechtelijke procedure starten. Tijdens de rechtszaak worden uw belangen behartigd door de juristen en advocaten met wie wij in Albanië samenwerken.

   Conservatoir beslag in Albanië

   U wilt natuurlijk niet dat uw debiteur de kans ziet om zijn bezittingen weg te sluizen of te verduisteren in aanloop naar de rechtszaak of als de zaak al onder de rechter is. Daarom kunnen we de rechtbank in Albanië vragen om uit voorzorg bepaalde zaken veilig te stellen. Dit gebeurt, vergelijkbaar met het conservatoir beslag in Nederland, voordat uw debiteur op de hoogte is gesteld van de op handen zijnde rechtszaak. 

   Een dergelijke beslaglegging is direct een stevig pressiemiddel op uw debiteur. Hij kan immers niet meer bij zijn geld of geen gebruikmaken van de bezittingen. De meeste debiteuren zullen er daarom voor kiezen om alsnog te betalen.

   Beslaglegging in Albanië

   Om beslag te kunnen leggen op bezittingen van uw debiteur, werken we samen met deurwaarderskantoren in Albanië. Zodra we een executoriale titel hebben bemachtigd kan de deurwaarder beslag leggen. 

   Een onbetwiste vordering heeft in Albanië 30 dagen na het verstrijken van de uiterste betalingsdatum een executoriale titel. Het is dus mogelijk om beslag te laten leggen zonder naar de rechter te moeten stappen. 

   Betwist uw debiteur de vordering wel? Dan moeten we eerst een rechtszaak voeren. Als de rechter uw vordering toewijst, dan kunnen we beslag laten leggen. 

   De deurwaarder kan beslag leggen op zowel inkomen en bankrekeningen als fysieke spullen. Deze zal de deurwaarder openbaar verkopen. Uit de opbrengst van de beslaglegging wordt u als schuldeiser uitbetaald. Ook mag de deurwaarder de deurwaarderskosten en rente direct innen bij uw debiteur.

   Faillissement aanvragen in Albanië

   Als uw debiteur zijn schulden niet kan betalen (op dit moment of in de nabije toekomst) of als zijn schulden de waarde van zijn bezittingen overstijgen, dan is het in Albanië mogelijk om een faillissement aan te vragen

   In dat geval zal de rechter een curator aanstellen die de controle over de bedrijfsvoering en financiën overneemt en de situatie van de debiteur onderzoekt. Op advies van de curator beslist de rechter of het faillissement wordt uitgesproken of niet. 

   Als uw debiteur failliet is, dan probeert de rechter alle schuldeisers uit te betalen uit de failliete boedel. 

   Een faillissementsaanvraag is een sterk pressiemiddel. Uw debiteur wil natuurlijk niet failliet gaan. De kans is daarom groot dat uw debiteur een faillissement zal proberen af te wenden door de openstaande rekening alsnog te betalen.

   Advies over uw zaak?

   Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen

    Rechtsgebieden incasso Albanië

    Het maakt niet uit of u een ondernemer bent met openstaande facturen of een particulier die wacht op een schadevergoeding, Invorderingsbedrijf zorgt dat u krijgt waar u recht op heeft. Dat doen we met behulp van lokale experts die alles weten van het lokale rechtssysteem en de geldende wet- en regelgeving. Zodoende kunnen we u helpen met vorderingen in verschillende soorten rechtsgebieden, zoals: 

    1. Bouwrecht
    2. Huur en verhuur
    3. Koop en verkoop
    4. Arbeidsrecht
    5. Agentuurovereenkomst
    6. Transport
    7. Schade en onrechtmatig handelen

    Ook als u namens een advocaten- of accountantskantoor op zoek bent naar een partner voor het uitvoeren van een incasso in Albanië bent u bij ons aan het juiste adres.

    Hoe kunnen we u nog meer helpen?

    Direct uw incasso indienen

    Dien via ons incasso aanmeldformulier direct uw vordering in Albanië in. Liever eerst sparren over uw vordering met een specialist? Laat uw gegevens achter of bel ons op 070 – 762 0330.

    Direct uw incasso indienen

    Vul uw gegevens in en we nemen binnen één dag contact met u op.

     Bent u een particulier of een onderneming?

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Incassobureau inschakelen

     FAQ: Veelgestelde vragen over incasso Albanië

     No Cure No Pay Incasso

     Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

     • Géén succes = géén kosten
     • 100% uitkering van de hoofdsom
     • 95% slagingspercentage

     Alstublieft,

     Uw download

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

     Download direct

     Waarom 40.000 klanten u voor gingen

      Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Neem telefonisch of per mail contact op

      Onbeperkt incasseren
      in Europa?

      Serviceovereenkomst incasso europa - invorderingsbedrijf