Home PageIncasso Turkije

Incasso Turkije: wij zorgen dat uw Turkse debiteur betaalt

Heeft u een openstaande vordering in Turkije en heeft u de hoop al bijna opgegeven dat die ooit nog betaald wordt? Dan is het de hoogste tijd om een specialist in internationale incasso in te schakelen. 

Invorderingsbedrijf werkt samen met de beste juristen, advocaten en deurwaarders in Turkije voor het innen van uw onbetaalde rekeningen. Samen met hen gaan onze incassospecialisten achter uw wanbetaler aan om te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.

Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Gespecialiseerd in Turkse incasso

In Turkije gelden andere zakelijke tradities, hanteert men andere wetgeving en spreekt men bovendien een andere taal. Dat maakt het natuurlijk erg lastig als u te maken heeft met een wanbetaler. Hoe kunt u achter uw geld aan gaan? Wat zijn uw rechten?

Invorderingsbedrijf is gespecialiseerd in het innen van internationale vorderingen. We beschikken daarbij over een uitgebreid netwerk aan lokale advocaten en deurwaarders die u kunnen helpen bij het incasseren van uw geld als uw debiteur niet uit zichzelf betaalt. 

Tijdens het incassotraject heeft u één duidelijk aanspreekpunt in Nederland. U hoeft zelf dus geen contact te onderhouden met de verschillende lokale partijen. U kunt de voortgang van de incasso continue in de gaten houden via onze Online Cockpit.

Waarom Invorderingsbedrijf voor uw incasso in Turkije?

Direct uw vordering indienen?

Heeft u Turkse klanten die een factuur niet betalen? Of heeft u andere claims in Turkije die onbetaald blijven? Vul onderstaand contactformulier in en één van onze specialisten internationale incasso neemt contact met u op om de zaak te bespreken.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Hoe werkt incasso in Turkije?

  Incasso in Turkije werkt iets anders dan in Nederland. Net als in Nederland is de eerste stap doorgaans een buitengerechtelijke of minnelijke incasso, waarbij we aanmaningen versturen en contact opnemen met uw debiteur. 

  Als dat niet het gewenste effect heeft, dan wijkt het proces flink af van hoe u dat in Nederland gewend bent. Waar we in Nederland in dat geval direct naar de rechter moeten stappen, volgen er in Turkije andere stappen. Hieronder leggen we uit hoe zowel de minnelijke als gerechtelijke incasso er in Turkije uitziet.

  Minnelijke incasso

  Een minnelijke of buitengerechtelijke incasso is het traject waarbij we uw vordering buiten de rechter om proberen te innen. Deze procedure bestaat uit het versturen van aanmaningen (uit onze naam) en het telefonisch en per sms contact opnemen met uw debiteur. We wijzen uw debiteur erop dat hij door de late betaling in gebreke is. 

  In totaal nemen we in een periode van drie weken 16 keer contact op met uw debiteur. Daarbij voeren we de druk geleidelijk aan op. Uiteindelijk laten we weten dat we juridische stappen zullen ondernemen als de rekening niet binnen de gestelde termijn wordt betaald. 

  Het voordeel van het minnelijke traject is dat de relatie met uw klant niet direct schade oploopt. Als uw debiteur de factuur simpelweg vergeten is, heeft hij de kans deze alsnog te betalen zonder direct voor de rechter gesleept te worden. 

  Onze ervaring is dat de meeste debiteuren na een buitengerechtelijk incassotraject alsnog besluiten te betalen. Zodoende is dit de meest efficiënte manier uw openstaande vordering te innen.

  Buitenlandse incasso

  Gerechtelijke incasso in Turkije

  Maar wat als uw debiteur nu pertinent weigert te betalen? Dan zit er niets anders op dan gerechtelijke stappen te ondernemen. Hoe dit traject er in Turkije uitziet, hangt ervan af of uw debiteur de vordering betwist. Trekt hij de rechtmatigheid van de schuld in twijfel of reageert hij simpelweg niet?

  Onbetwiste vorderingen

  Als uw debiteur geen bezwaar maakt tegen de factuur, maar simpelweg niet betaalt zonder te reageren wordt dat gezien als een onbetwiste vordering. In dat geval is het mogelijk om een versnelde betalingsbevelprocedure te starten bij een officiële deurwaarder. Dit traject heet ilamsız icra takibi (letterlijk executie zonder oordeel).

  Uw debiteur wordt op de hoogte gesteld van ons verzoek voor een betalingsbevel en heeft vervolgens 7 dagen de tijd om het openstaande bedrag te betalen, dan wel bezwaar aan te teken. 

  Als uw debiteur niets van zich laat horen, dan kan de deurwaarder direct beslag leggen op bezittingen van uw debiteur (inclusief bankrekeningen) om de schuld aan u uit te betalen.

  Verplichte mediation

  Als uw debiteur de vordering wel betwist, dan geldt er sinds 1 januari 2019 een verplichte mediation. Dit traject moeten we aanvragen bij een van de door het Ministerie van Justitie aangewezen mediationbureaus. Het mediationbureau zal een bemiddelaar aanwijzen die probeert beide partijen nader tot elkaar te brengen. 

  Als de partijen overeenstemming bereiken, wordt de overeenkomst officieel vastgelegd. De bemiddelingsovereenkomst is op dezelfde manier uitvoerbaar als een gerechtelijk vonnis (als uw debiteur ook na de bemiddelingsovereenkomst niet betaalt, kan een deurwaarder beslag leggen). 

  Als de verplichte mediation geen uitkomst biedt, legt de mediator dit schriftelijk vast. Vervolgens kan er een gerechtelijke procedure worden gestart.

  Betwiste vorderingen

  Voor een gerechtelijke procedure (ilamlı icra takibi) moeten we uw claim indienen bij de rechtbank en uw debiteur hiervan op de hoogte stellen. Uw debiteur heeft vervolgens twee weken de tijd om zijn verdediging in te dienen. 

  Hierbij worden doorgaans contracten, koopvoorwaarden en facturen overhandigd aan de rechtbank. Als deze oorspronkelijk in een andere taal dan het Turks zijn opgesteld, moeten ze worden vertaald naar het Turks (door een gecertificeerde vertaler) en worden genotariseerd. 

  Beide partijen kunnen bewijzen aanleveren en er volgt een hoorzitting, waarbij de beide partijen hun zienswijze kunnen onderbouwen. De rechter zal op basis hiervan uitspraak doen.

  Beslag laten leggen in Turkije

  Zodra er een betalingsbevel, een vonnis van de rechter of een mediationovereenkomst is bereikt, is het besluit of de overeenkomst executoriaal. Dit betekent dat een deurwaarder betaling kan forceren als de debiteur niet uit zichzelf betaalt. 

  Het vonnis van de rechter is in principe direct uitvoerbaar, ook als uw debiteur in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter. Uw debiteur kan de rechter wel vragen de uitvoering van het vonnis op te schorten zolang het hoger beroep loopt, maar daarbij zal hij een borg moeten afdragen die gelijk is aan het verschuldigde bedrag plus 90 dagen rente. 

  Een deurwaarder kan beslag leggen op bezittingen van uw debiteur. Het meest gebruikelijk is het beslag op inkomen of bankrekeningen, maar er kan ook beslag gelegd worden op (on)roerend goed. Bezittingen die in beslag worden genomen, worden openbaar verkocht. Uit de opbrengst daarvan wordt u als schuldeiser uitbetaald.

  Sparren met een internationale incasso expert?

  Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Conservatoir beslag

   Het civiel recht in Turkije biedt de mogelijkheid om conservatoir beslag te leggen op bezittingen van uw debiteur. Conservatoir beslag is bedoeld om deze bezittingen veilig te stellen, zodat ze gedurende de rechtszaak niet kunnen verdwijnen. Het verzoek tot dit tijdelijk beslag kan gedaan worden bij aanvang van de gerechtelijke procedure. 

   Zodra de rechter het verzoek tot conservatoir beslag inwilligt, moet er binnen een week beslag gelegd worden. Bij de aanvraag moeten we de rechter overtuigen van de noodzaak van deze beschermende maatregelen.

   Faillissement van uw debiteur

   Als uw debiteur de openstaande schuld niet binnen 7 dagen na de uitreiking van een betalingsbevel heeft voldaan, dan kunt u het faillissement van uw debiteur aanvragen. Dit moet gedaan worden bij de civiele rechtbank in het district waar de betalingsbevelprocedure is gestart. 

   Als de rechtbank uw debiteur failliet verklaart, dan coördineert een Faillissementsbureau (Iflas Ofisi) de afwikkeling van het faillissement. Het Faillissementsbureau kan onder andere bezittingen van de failliet verklaarde verkopen om de schuldeisers af te betalen. De bezittingen die verkocht worden moeten echter een bepaalde waarde vertegenwoordigen voordat het Faillissementsbureau ze mag verkopen.

   Meer informatie?

   Meer weten over incasso in Turkije of het faillissement van uw debiteur? Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen

    Rechtsgebieden incasso Turkije

    Heeft u een claim in Turkije? Bij Invorderingsbedrijf incasseren we onder andere onbetaalde facturen, schadeclaims, huurachterstanden, achterstallig salaris of claims rond koop of verkoop. 

    We zijn onder meer gespecialiseerd in vorderingen binnen de volgende rechtsgebieden:

    1. Bouwrecht
    2. Huur en verhuur
    3. Koop en verkoop
    4. Arbeidsrecht
    5. Agentuurovereenkomst
    6. Transport
    7. Schades en onrechtmatig handelen

    Daarbij verzorgen we niet alleen incassowerkzaamheden voor schuldeisers rechtstreeks, maar ook voor tussenpersonen zoals advocaten en accountants.

    Waar kunnen we u nog meer mee van dienst zijn?

    • Betrouwbaar advies over contracten en voorwaarden
    • Kredietinformatie over Turkse bedrijven
    • Geschillen over o.a. het Eigendomsvoorbehoud en recht van reclame
    • Bemiddelen bij het treffen van onderhandse regelingen en schikkingen

    Direct uw vordering in Turkije indienen

    Via ons incasso aanmeldformulier kunt u direct uw incasso in Turkije starten. Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek met een incassospecialist? Laat uw gegevens achter of bel 070 – 762 0330.

    Direct uw incasso indienen

    Vul uw gegevens in en we nemen binnen één dag contact met u op.

     Bent u een particulier of een onderneming?

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Incassobureau inschakelen

     FAQ: Veelgestelde vragen over incasso Turkije

     No Cure No Pay Incasso

     Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

     • Géén succes = géén kosten
     • 100% uitkering van de hoofdsom
     • 95% slagingspercentage

     Alstublieft,

     Uw download

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

     Download direct

     Waarom 40.000 klanten u voor gingen

      Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Neem telefonisch of per mail contact op

      Onbeperkt incasseren
      in Europa?

      Serviceovereenkomst incasso europa - invorderingsbedrijf