Home PageIncasso Slowakije

Incasso Slowakije: uw facturen alsnog betaald

Heeft u klanten in Slowakije? Wat als zij een factuur niet betalen? Hoe kunt u uw openstaande vordering innen? Wat zijn uw rechten? Hoe kunt u naar de rechter stappen om te krijgen waar u recht op heeft? 

Openstaande vorderingen die maar niet betaald worden, zijn altijd vervelend, maar extra lastig als uw debiteur zich in het buitenland bevindt. Gelukkig is Invorderingsbedrijf gespecialiseerd in internationale incasso. Waar ter wereld uw debiteur zich ook bevindt, wij kunnen uw openstaande vorderingen voor u innen. Daarbij werken we in Slowakije samen met een breed netwerk aan lokale experts zoals juristen, advocaten en deurwaarders.

Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Gespecialiseerd in incasso in Slowakije

Andere gebruiken, een onbekende taal en vooral andere wet- en regelgeving; het innen van openstaande facturen in Slowakije kan voor nogal wat problemen zorgen. Waar kunt u terecht? Wat zijn uw rechten en plichten? Hoe krijgt u uw geld?

Invorderingsbedrijf neemt u die zorgen uit handen. We zijn gespecialiseerd in het innen van openstaande vorderingen in het buitenland en beschikken over een uitgebreid netwerk van Slowaakse incassospecialisten. Zij weten als geen ander hoe het incassotraject in Slowakije werkt. Samen met deze advocaten, juristen en deurwaarders innen wij uw vordering op een snelle en efficiënte manier. 

Tijdens de incasso in Slowakije heeft u contact met één duidelijk aanspreekpunt in Nederland, Deze internationale incasso-expert coördineert de incasso en communiceert met de lokale specialisten die we inschakelen. Zelf kunt u de voortgang van het traject in de gaten houden via onze Online Cockpit.

Waarom Invorderingsbedrijf voor uw incasso in Slowakije?

Direct uw vordering indienen?

Heeft u onbetaalde facturen of andere openstaande vorderingen in Slowakije? Als u onderstaand uw gegevens invult, neemt één van onze incassospecialisten contact met u op om de zaak te bespreken.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Hoe werkt incasso in Slowakije?

  Als u geld tegoed heeft van iemand in Slowakije (zakelijk of particulier), dan heeft u de mogelijkheid om dit via een buitengerechtelijke of een juridische procedure te innen.

  Buitengerechtelijke incasso is, zoals de naam al verklapt, een incasso zonder tussenkomst van de rechter. We proberen de schuld te innen door contact op te nemen met uw debiteur en aanmaningen te versturen. Veel debiteuren betalen de openstaande vordering alsnog nadat zij een brief of telefoontje van een incassobureau hebben ontvangen. Zodoende is dit doorgaans de snelste manier om uw geld te incasseren. 

  Maar wat als u debiteur niet betaalt na een minnelijk traject? Dan zit er vaak niets anders op dan een juridische procedure te starten. Ook dit kunnen wij voor u doen. Daarbij werken we samen met de beste advocaten en juristen in Slowakije. 

  Hieronder leggen we uit hoe zowel de buitengerechtelijke als gerechtelijke incasso er in Slowakije uitziet.

  Buitengerechtelijke incasso in Slowakije

  Tijdens een minnelijke of buitengerechtelijke incasso (priateľské vymáhanie) nemen we contact op met uw debiteur en laten we hem weten dat de betalingstermijn is verstreken en dat hij zodoende in gebreke is. We verzoeken vriendelijk doch dringend het openstaande bedrag zo snel mogelijk te betalen. 

  Vervolgens voeren we de druk geleidelijk aan op. We blijven uw debiteur achter de broek aan zitten tot de rekening betaald is. Daarbij sturen we niet alleen aanmaningen, maar nemen we ook telefonisch en per sms contact op. Uiteindelijk maken we duidelijk dat we juridische stappen zullen ondernemen als het bedrag niet binnen de gestelde termijn betaald wordt en dat hier (voor hem) kosten aan verbonden zijn, die flink op kunnen lopen. 

  De meeste debiteuren laten het gelukkig niet zover komen en betalen alsnog tijdens de buitengerechtelijke incasso.

  Kosten buitengerechtelijke incasso

  In Slowakije mogen net als in Nederland incassokosten in rekening worden gebracht voor het buitengerechtelijke traject. In Slowakije is dit een vast tarief van 40 euro per te late betaling.

  Deurwaarder in slowakije

  Gerechtelijke incasso Slowakije

  Betaalt uw debiteur niet na het minnelijke traject. Dan kunnen we in overleg met u als schuldeiser overschakelen op een gerechtelijke procedure om via de rechter betaling van de schuld af te dwingen. 

  Dit juridische traject begint met een versnelde (online) civiele procedure, ook wel Kennisgevingsprocedure (upomínacie konanie) genoemd. Hierbij dienen we uw claim elektronisch in en verzoeken we de rechter een betalingsbevel (platobného rozkazu) uit te vaardigen. Vervolgens heeft uw debiteur 15 dagen de tijd om hier bezwaar tegen te maken. Als uw debiteur niet binnen deze termijn reageert, wordt het betalingsbevel definitief en uitvoerbaar. 

  Maakt uw debiteur wel bezwaar tegen het betalingsbevel, dan volgt een normale civiele procedure en zal de districtsrechtbank (Okresný súd) een hoorzitting plannen waarbij beide partijen hun standpunt duidelijk kunnen maken en onderbouwen met bewijzen. De rechter bepaalt vervolgens of het betalingsbevel definitief wordt of wordt opgeheven.

  Kosten gerechtelijke incasso Slowakije

  Voor een gerechtelijke procedure worden griffierechten in rekening gebracht. Dit zijn de kosten die aan de rechtbank in Slowakije betaald worden om de rechtszaak te voeren. 

  • De kosten voor de versnelde civiele procedure bedragen 3 procent van de totale vordering. 
  • Als het tot een standaard civiele procedure komt, bedragen de kosten 6 procent van de totale vordering.

  De rol van deurwaarders

  Zodra het betalingsbevel definitief is, heeft het een executoriale titel. Dat betekent dat het bevel van de rechter ten uitvoer gelegd kan worden. In Slowakije kent men geen deurwaarders zoals in Nederland, maar het is wel mogelijk om de rechter te vragen het betalingsbevel ten uitvoer te laten leggen door een exekútor

  Hiervoor moeten we een online aanvraag doen bij de districtsrechtbank van Banská Bystrica. Deze rechtbank regelt de tenuitvoerlegging van betalingsbevelen in heel Slowakije. 

  De executór kan vervolgens beslag leggen op inkomen of andere bezittingen van uw debiteur om u als schuldeiser uit te betalen. 

  Een betalingsbevel is 10 jaar geldig vanaf het moment dat het executoriaal is geworden.

  Conservatoir beslag in Slowakije

  Net als in Nederland is het in Slowakije mogelijk om gedurende het juridische proces conservatoir beslag te leggen op bezittingen van uw debiteur. Dit betekent dat bezittingen in bewaring worden genomen zolang de zaak onder de rechter is. Daarmee voorkomt u dat uw debiteur geld of spullen weg kan sluizen gedurende de gerechtelijke procedure, waardoor er voor u wellicht niets meer te halen valt. 

  Voor een conservatoir beslag zullen we de rechter eerst om toestemming moeten vragen. Daarbij moeten we aantonen dat uw vordering goede kans van slagen heeft en moeten we de noodzaak van het conservatoir beslag aantonen.

  Sparren met een internationale incasso expert?

  Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Faillissementsaanvraag

   Eén van de meest krachtige pressiemiddelen bij wanbetaling is een faillissementsaanvraag. Wil uw debiteur echt niet betalen? Dan kunnen we de rechter vragen zijn faillissement (konkurz) uit te spreken. 

   Dit heeft enorme consequenties voor uw wanbetaler. Die loopt immers het risico zijn onderneming en al zijn bezittingen kwijt te raken. Niet voor niets kiezen de meeste wanbetalers er alsnog voor snel te betalen als er een faillissementsaanvraag wordt gedaan. Zodra wij uw geld binnen hebben, kunnen we de faillissementsaanvraag stopzetten.

   Om als buitenlandse crediteur uw debiteur failliet te laten verklaren moeten we een in Slowakije gevestigde agent inschakelen. Die kan namens u vervolgens een faillissementsaanvraag doen. 

   Als de rechtbank uw debiteur failliet verklaart, kiest de computer een willekeurige curator uit een lijst met personen. Die curator zal schuldeisers uitbetalen uit de failliete boedel. Bezittingen van de failliete persoon of onderneming worden daarbij verkocht.

   Advies over uw zaak?

   Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen

    Meer informatie?

    Wilt u meer weten over incasso en faillissementsaanvragen in Slowakije? Laat uw gegevens achter en één van onze internationale incassospecialisten neemt contact met u op.

    Rechtsgebieden incasso Slowakije

    Bij het verzorgen van onze incassodiensten in Slowakije hebben we te maken met verschillende soorten zaken en rechtsconflicten. Vaak gaat het om zakelijke klanten die niet betalen, maar soms ook om huurconflicten, aankoopconflicten of schadeclaims in Slowakije. Wij kunnen u met al deze zaken helpen. 

    We kunnen onder andere helpen bij claims binnen de volgende rechtsgebieden:

    1. Bouwrecht
    2. Huur en verhuur
    3. Koop en verkoop
    4. Arbeidsrecht
    5. Agentuurovereenkomst
    6. Transport
    7. Schades en onrechtmatig handelen

    We werken overigens niet alleen voor opdrachtgevers rechtstreeks, maar ook voor tussenpersonen, zoals advocatenkantoren en accountantskantoren.

    Hoe kunnen we u nog meer helpen?

    • Betrouwbaar advies over contracten en voorwaarden
    • Kredietinformatie over Slowaakse bedrijven
    • Geschillen over o.a. het Eigendomsvoorbehoud en recht van reclame
    • Bemiddelen bij het treffen van onderhandse regelingen en schikkingen

    Direct uw vordering in Slowakije indienen

    Start via ons incasso aanmeldformulier direct uw incasso in Slowakije. Liever eerst overleggen over uw claim met een specialist in internationale incasso? Laat uw gegevens achter of bel ons op 070 – 762 0330.

    Direct uw incasso indienen

    Vul uw gegevens in en we nemen binnen één dag contact met u op.

     Bent u een particulier of een onderneming?

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Incassobureau inschakelen

     FAQ: Veelgestelde vragen over incasso Slowakije

     No Cure No Pay Incasso

     Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

     • Géén succes = géén kosten
     • 100% uitkering van de hoofdsom
     • 95% slagingspercentage

     Alstublieft,

     Uw download

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

     Download direct

     Waarom 40.000 klanten u voor gingen

      Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Neem telefonisch of per mail contact op

      Onbeperkt incasseren
      in Europa?

      Serviceovereenkomst incasso europa - invorderingsbedrijf