Home PageIncasso Marokko

Incasso Marokko: uw vordering innen

Wacht u al tijden op betaling van een openstaande factuur die u naar Marokko heeft gestuurd? Laat uw Marokkaanse debiteur niets meer van zich horen? Wanbetaling is ontzettend vervelend, maar komt helaas maar al te vaak voor. 

Gelukkig beschikt Invorderingsbedrijf over de middelen die nodig zijn om uw vordering in Marokko te innen. We hebben een schat aan kennis en ervaring op het gebied van internationale incasso en werken samen met lokale Marokkaanse incassospecialisten. Deze advocaten, juristen en deurwaarders helpen ons ter plaatse met het innen van uw geld.

Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Gespecialiseerd in Marokkaanse incasso

Wanbetaling is in Marokko helaas geen uitzondering. Hoewel de Marokkaanse wet voorschrijft dat rekeningen binnen 60 dagen betaald moeten worden, duurt het gemiddeld 83 dagen voor er daadwerkelijk betaald is. Vaak is er dus een incassotraject nodig om uw geld te incasseren.

Maar hoe werkt dat precies in Marokko? U zit in Nederland en uw debiteur in Marokko. U spreekt vermoedelijk geen Marokkaans en bent niet op de hoogte van het Marokkaanse rechtssysteem. 

Invorderingsbedrijf heeft die kennis wel. We weten precies op welke manier we uw geld zo snel en efficiënt mogelijk kunnen innen en beschikken over een netwerk van lokale specialisten die het Marokkaans machtig zijn. 

Als u uw vordering aan ons overdraagt heeft u één duidelijk aanspreekpunt in Nederland. Deze internationale incassospecialist coördineert het proces en schakelt wanneer nodig lokale juristen, advocaten en deurwaarders in. Als schuldeiser kunt u het verloop van het proces in de gaten houden via uw eigen Online Cockpit.

Waarom Invorderingsbedrijf voor uw incasso in Marokko?

Direct uw vordering indienen?

Heeft u een vordering in Marokko die maar niet betaald wordt? Blijf niet wachten op uw geld maar vul onderstaand contactformulier in. Eén van onze internationale incasso-experts neemt zo snel mogelijk contact met u op om uw claim te bespreken.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Het incassotraject in Marokko

  Bij het innen van uw vordering hebben we in Marokko – net als in Nederland – de keuze uit een minnelijk (buitengerechtelijk) incassotraject en een juridische procedure. Doorgaans proberen we uw vordering eerst buiten de rechter om te innen via een minnelijke procedure. Dit is immers de snelste oplossing. 

  Lukt dat niet, dan stappen we alsnog naar de rechter in Marokko. Daarbij maken we dankbaar gebruik van onze Marokkaanse advocaten en juristen. 

  Hieronder leggen we uit hoe zowel de buitengerechtelijke als de gerechtelijke procedure eruit ziet in Marokko.

  Minnelijke incasso

  In de meeste gevallen adviseren we het incassotraject te beginnen met een buitengerechtelijke procedure. Wellicht is uw debiteur de factuur simpelweg vergeten te betalen of heeft hij een andere goede reden voor de te late betaling. Door niet meteen naar de rechter te stappen, loopt uw relatie met uw debiteur niet direct schade op.

  Buitengerechtelijke incasso heeft in de meeste gevallen het gewenste effect. We sturen uw debiteur betalingsherinneringen en aanmaningen (in het Marokkaans-Arabisch, Berbers of Frans) en voeren de druk geleidelijk aan op als betaling uitblijft. In totaal nemen we in een periode van 3 weken minimaal 16 keer contact op met uw debiteur. 

  Uiteindelijk laten we uw debiteur weten dat we een rechtszaak aan zullen spannen en dat hier voor hem kosten aan verbonden zijn (die flink op kunnen lopen). De meeste debiteuren laten het niet zover komen en betalen alsnog.

  Shutterstock 1076943230 - invorderingsbedrijf

  Gerechtelijke incasso in Marokko

  Betaalt uw debiteur niet tijdens de minnelijke fase. Dan slepen we hem (met uw instemming) voor een Marokkaanse rechtbank. Bij welke rechtbank we moeten zijn, hangt af van de hoogte van de vordering en het soort claim.

  Rechtbank van Eerste Aanleg

  Als uw debiteur een particulier is, dienen we uw vordering in bij de civiele kamer van de Rechtbank van Eerste Aanleg (Tribunal de Première Instance). Uw debiteur wordt door de rechtbank gedagvaard en kan vervolgens een verdediging indienen. De rechter zal de door beide partijen ingebrachte bewijzen bestuderen en een hoorzitting plannen. Tijdens deze zitting kunnen beide partijen hun vordering mondeling onderbouwen. Vervolgens zal de rechter uitspraak doen

  Als de vordering gelijk of lager is dan 3.000 dirham, is de uitspraak van de rechter definitief. Bij geschillen om hogere bedragen kunnen beide partijen in beroep gaan bij het Hof van Beroep (Cour d’Appel).

  Handelsrechtbank

  Is uw debiteur een zakelijk klant en is de vordering hoger dan 20.000 dirham? Dan moeten we een zaak aanspannen bij de Handelsrechtbank (Tribunal de Commerce). Zakelijke geschillen over bedragen onder deze limiet worden afgehandeld door de Rechtbank van Eerste Aanleg.

  Als uw debiteur de vordering niet betwist (hij maakt geen bezwaar tegen de claim, maar reageert niet) dan hoeven de partijen niet eens voor de rechtbank te verschijnen, maar zal de president van de Handelsrechtbank direct een betalingsbevel uitvaardigen. 

  Als uw debiteur de zaak wel betwist, dan volgt er een rechtszaak, waarin beide partijen hun bewijzen in kunnen dienen en deze tijdens een hoorzitting mogen onderbouwen. De president van de Handelsrechtbank doet vervolgens uitspraak.

  Arbitrage als alternatief voor een rechtszaak

  Een alternatief voor een gerechtelijke procedure in Marokko is arbitrage. Dit is een vorm van particuliere rechtspraak waarbij het geschil niet door een overheidsrechter wordt beslecht, maar door een arbitragecommissie. De arbitragecommissie is bevoegd een bindende uitspraak doen. 

  De Marokkaanse wet erkent arbitrage als een manier om internationale geschillen te beslechten en Marokko heeft zich verbonden aan de Conventie van New York. Hierin is onder andere vastgelegd dat zaken die zijn afgehandeld door een arbitragecommissie in principe niet meer voor een overheidsrechter gebracht kunnen worden. 

  Om een arbitragezaak aan te kunnen spannen, moet u dit overeenkomen met de andere partij (uw debiteur). Dit kan vooraf, door het vast te leggen in de koopovereenkomst of in uw algemene voorwaarden. Het is echter ook mogelijk om met uw debiteur af te spreken de zaak via arbitrage af te handelen nadat het conflict al is gerezen.

  Het voordeel van arbitrage is dat u doorgaans sneller uw geld heeftGerechtelijke procedures hebben uitgebreide beroepsmogelijkheden, waardoor zaken zich lang voort kunnen blijven slepen. Bij arbitrage is er (afhankelijk van wat er is afgesproken) meestal geen mogelijkheid om in hoger beroep te gaan, waardoor de uitspraak direct uitvoerbaar is. 

  Met een arbitrage-uitspraak kan een Marokkaanse deurwaarder beslag leggen bij uw debiteur.

  Sparren met een internationale incasso expert?

  Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Beslag laten leggen in Marokko

   Zodra de Handelsrechtbank of de civiele kamer een betalingsbevel heeft uitgevaardigd of vonnis heeft uitgesproken, moet uw debiteur de openstaande schuld (en alle kosten die er voor hem zijn bijgekomen tijdens het proces) betalen. Als hij dat niet doet, dan kunnen we het vonnis ten uitvoer laten leggen door een deurwaarder. Hiervoor moeten we terug naar de rechtbank waar de zaak heeft gediend. 

   De rechter kan een deurwaarder vervolgens opdracht geven om beslag te leggen bij uw debiteur. De deurwaarder kan beslag leggen op bankrekeningen en andere bezittingen. In beslag genomen goederen worden openbaar verkocht waarna u als debiteur wordt uitbetaald.

   Conservatoir beslag

   U wilt natuurlijk niet dat uw debiteur bezittingen wegsluist, waardoor u na een juridisch proces alsnog met lege handen staat doordat er niets meer te halen valt. Daarom is het verstandig om conservatoir beslag te laten leggen.

   De rechter heeft de macht om, in aanloop naar de rechtszaak, bankrekeningen te bevriezen en goederen onder beslag te leggen. Op deze manier heeft uw debiteur geen beschikking meer over deze bezittingen en kunnen deze dus niet verduisterd worden zolang de zaak onder de rechter is. 

   Om conservatoir beslag te laten leggen moeten we aannemelijk maken dat er een kans bestaat dat uw debiteur niet vrijwillig tot betaling over zal gaan zodra er een uitspraak van de rechter is.

   Faillissement van uw debiteur

   Een krachtig middel om uw debiteur tot betaling te bewegen is een faillissementsaanvraag. Als schuldeiser heeft u het recht het faillissement van uw debiteur aan te vragen als hij uw rekening niet betaalt. 

   Zodra uw debiteur failliet wordt verklaard, raakt hij zijn bedrijf en/of vrijwel al zijn bezittingen kwijt. De meeste wanbetalers zullen dit ten koste van alles willen voorkomen en de openstaande schuld alsnog betalen. Zodra wij uw geld binnen hebben, kunnen we de faillissementsaanvraag intrekken

   Als uw debiteur een bedrijf is, dan moeten we de faillissementsaanvraag indienen bij de handelsrechtbank. Een persoonlijk faillissement moeten we aanvragen bij de civiele rechtbank. 

   Als de rechter het faillissement van uw debiteur uitspreekt, dan wordt er een curator aangewezen die de bezittingen in kaart brengt, deze openbaar verkoopt en alle schuldeisers probeert uit te betalen. 

   Als er nog meer schuldeisers zijn dan hebben die twee maanden om zich te melden met hun vordering. Schuldeisers in het buitenland hebben vier maanden de tijd om hun claim in te dienen bij de curator.

   Meer informatie?

   Wilt u meer weten over de incasso- en faillissementsprocedures in Marokko? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op.

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen

    Rechtsgebieden incasso Marokko

    Heeft u een openstaande vordering in Marokko? Bij Invorderingsbedrijf incasseren we vorderingen in verschillende rechtsgebieden. Zo innen we onbetaalde facturen, maar ook schadeclaims of vorderingen op het gebied van huur- of koopconflicten. 

    We zijn onder meer gespecialiseerd in vorderingen binnen de volgende rechtsgebieden:

    1. Bouwrecht
    2. Huur en verhuur
    3. Koop en verkoop
    4. Arbeidsrecht
    5. Agentuurovereenkomst
    6. Transport
    7. Schades en onrechtmatig handelen

    Invorderingsbedrijf verzorgt niet alleen incasso voor schuldeisers direct, maar ook voor tussenpersonen zoals advocaten en accountants.

    Waar kunnen we u nog meer mee van dienst zijn?

    • Betrouwbaar advies over contracten en voorwaarden
    • Kredietinformatie over Marokkaanse bedrijven
    • Geschillen over o.a. het Eigendomsvoorbehoud en recht van reclame
    • Bemiddelen bij het treffen van onderhandse regelingen en schikkingen

    Direct uw vordering in Marokko indienen

    Dien via ons incasso aanmeldformulier meteen uw vordering in. Wilt u over uw vordering sparren met een incassospecialist? Laat uw gegevens achter of bel 070 – 762 0330.

    Direct uw incasso indienen

    Vul uw gegevens in en we nemen binnen één dag contact met u op.

     Bent u een particulier of een onderneming?

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Incassobureau inschakelen

     FAQ: Veelgestelde vragen over incasso Marokko

     No Cure No Pay Incasso

     Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

     • Géén succes = géén kosten
     • 100% uitkering van de hoofdsom
     • 95% slagingspercentage

     Alstublieft,

     Uw download

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

     Download direct

     Waarom 40.000 klanten u voor gingen

      Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Neem telefonisch of per mail contact op

      Onbeperkt wereldwijd incasseren?

      Serviceovereenkomst incasso wereld - invorderingsbedrijf