Home PageIncasso Estland

Incasso Estland: uw geld innen in het buitenland

Betaalt uw klant uit Estland een factuur niet? Of heeft u andere openstaande vorderingen in Estland? Invorderingsbedrijf is gespecialiseerd in internationale incasso en kan uw onbetaalde rekeningen in het buitenland voor u innen. Met onze beproefde internationale incassostrategie zorgen wij dat u voor u het weet uw geld op uw rekening heeft staan.

Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Is de betalingstermijn van uw factuur verstreken en negeert uw Estlandse debiteur uw betalingsherinneringen? Of weigert hij de rekening simpelweg te betalen? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk een incassoprocedure te starten. Hoe langer u wacht met actie ondernemen, hoe groter de kans dat er niets meer te halen valt bij uw wanbetaler.

Invorderingsbedrijf is gespecialiseerd in internationale incasso en werkt ook in Estland samen met een zorgvuldig samengesteld netwerk van advocaten, juristen en deurwaarders. Zij weten alles van de lokale wetten en regelgeving op het gebied van incasso en samen met hen zorgen wij dat u krijgt waar u recht op heeft.

Als klant heeft u een vaste contactpersoon in Nederland. Deze incassospecialist stuurt het traject aan, onderhoudt contact met de partijen in Estland en zorgt ervoor dat zij alle relevante documenten ontvangen. Gedurende het incassotraject kunt u de voortgang in de gaten houden in uw eigen Online Cockpit

Heeft u onbetaalde facturen in Estland? Laat het er niet bij zitten, maar geef uw vordering uit handen aan onze incassospecialisten.

Gespecialiseerd in internationale incasso

Direct uw vordering indienen?

Laat uw contactgegevens achter en één van onze internationale incassospecialisten neemt contact met u op voor een persoonlijk gesprek over uw zaak.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Estland, letland en litouwen

  Hoe werkt incasso (kogumine) in Estland?

  Het incasseren van een vordering bestaat uit twee in elkaar overlopende fases: het buitengerechtelijke traject en een juridische procedure. 

  De buitengerechtelijke fase bestaat uit alle inspanningen om de vordering te innen, voordat we gerechtelijke stappen ondernemen. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan het sturen van aanmaningen en het opbouwen van een dossier. 

  Gerechtelijke incasso bestaat uit het voeren van een juridische procedure tegen uw debiteur. Deze fase bestaat uit het voor de rechter dagen van uw debiteur, het bijwonen van zittingen, eventueel het leggen van conservatoir beslag en uiteindelijk de executie van het vonnis door middel van beslaglegging.

  Buitengerechtelijke incasso

  Een buitengerechtelijke incasso is de meest efficiënte manier om zo snel mogelijk uw geld te krijgen. In de meeste gevallen betaalt uw debiteur immers als hij ontdekt dat er een incassobureau achter hem aanzit. Daarom beginnen we de incassoprocedure altijd met een buitengerechtelijke fase.

  In een periode van drie weken zorgen we voor 16 contactmomenten met uw Estlandse klant. Die bestaan onder andere uit aanmaningen, maar ook uit telefonisch contact, e-mails en sms- of WhatsApp-berichten. Op deze manier voeren we de druk op uw debiteur steeds iets verder op. 

  Gedurende deze periode laten we direct weten dat we er niet voor terugdeinzen naar de rechter te stappen als er niet binnen de gestelde termijn betaald wordt en dat daar hoog oplopende kosten aan verbonden zijn voor uw debiteur. De meeste debiteuren kiezen er vervolgens alsnog voor om de rekening te betalen.

  Gerechtelijke incasso

  Als het onverhoopt niet lukt om de vordering in een buitengerechtelijk traject te innen of als er bijvoorbeeld een juridisch conflict is ontstaan met uw debiteur, dan is het mogelijk om een civiele procedure te starten om uw schuldenaar te laten betalen. 

  We dagen uw debiteur voor de rechter, waarna de debiteur de kans heeft om een verweer te voeren. 

  Reageert uw debiteur niet, dan zal de rechter een verstekvonnis uitspreken en u in het gelijk stellen. Voert uw debiteur wel een verweer, dan zal de rechter de zaak bestuderen en aan de hand van het aangeleverde bewijs uiteindelijk een uitspraak doen.

  In Estland worden alle civiele zaken in eerste aanleg behandeld door een van de vier kantonrechtbanken (Maakohtud) van het land.

  Europees Betalingsbevel

  In veel gevallen is het overigens niet eens nodig om naar de rechter in Estland te stappen. Estland is namelijk onderdeel van de Europese Unie en binnen de EU bestaan er speciale procedures om grensoverschrijdende vorderingen te innen. Zo kunnen we bijvoorbeeld een Europees betalingsbevel aanvragen.

  De Europese betalingsbevelprocedure is in het leven geroepen om het makkelijker te maken om onbetwiste grensoverschrijdende vorderingen te innen. Er is sprake van een onbetwiste vordering als uw debiteur geen bezwaar maakt tegen de rekening, maar desondanks niet betaalt. Grensoverschrijdend betekent dat de crediteur en debiteur zich ieder in een ander land binnen de EU bevinden.

  Om een Europees betalingsbevel te bemachtigen kunnen we uw vordering via een eenvoudig formulier indienen bij de rechtbank in Den Haag. De rechter vaardigt vervolgens een Europees betalingsbevel uit. 

  Dit bevel is uitvoerbaar in alle EU-landen behalve Denemarken. Met het betalingsbevel is het mogelijk om beslag te leggen bij uw debiteur, zonder vonnis van de lokale rechter. Het betalingsbevel is zoals gezegd alleen van toepassing op zaken die niet betwist worden.

  Europese Procedure voor Geringe Vorderingen

  Behalve het Europees betalingsbevel is er nog een EU-procedure waarmee het mogelijk is om een vordering in het buitenland te incasseren: de Europese procedure voor geringe vorderingen (EPGV). Dit is een versnelde procedure, bedoeld voor kleine vorderingen (onder de 5000 euro). Ook als uw debiteur de vordering betwist, is het mogelijk om gebruik te maken van deze procedure.

  Net als het Europees betalingsbevel loopt de Europese procedure voor geringe vorderingen via de rechtbank in Nederland. We dienen uw claim in bij de rechtbank, waarop de rechtbank uw debiteur inlicht. Beide partijen kunnen vervolgens digitaal bewijsstukken aanleveren. De rechter kan eventueel besluiten een hoorzitting via een videoverbinding te organiseren.

  Uiteindelijk doet de Nederlandse rechter uitspraak. Dit vonnis is vervolgens in alle EU-landen behalve Denemarken uitvoerbaar.

  Sparren met een internationale incassospecialist?

  Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Snel uw incasso geregeld

   Beslaglegging in Estland

   Zodra we een executoriale titel, bijvoorbeeld een gunstig vonnis van de rechter of een Europees betalingsbevel, hebben bemachtigd, is het mogelijk om het vonnis ten uitvoer te laten leggen. Dit betekent, met andere woorden, dat we uw geld daadwerkelijk kunnen gaan incasseren.

   Dit doen we door een deurwaarder (kohtutäitur) in Estland beslag te laten leggen op bezittingen van uw debiteur. De deurwaarder kan beslag leggen op onder andere inkomen en bankrekeningen, maar ook op fysieke bezittingen. Deze kan de deurwaarder vervolgens openbaar verkopen. Uit de opbrengst van de executieverkoop wordt u als schuldeiser uitbetaald.

   Conservatoir beslag in Estland

   Voorafgaand aan het aanspannen van een rechtszaak is het soms ook mogelijk om conservatoir beslag te laten leggen bij uw debiteur in Estland. Dit is bijvoorbeeld het geval als het erop lijkt dat uw debiteur zal proberen zijn bezittingen weg te sluizen voordat de rechter uitspraak heeft gedaan. 

   Om conservatoir beslag te leggen, moeten we vooraf toestemming vragen aan de rechter in Estland. Die zal uw belangen afwegen tegen die van uw debiteur. Als de rechter het redelijk acht om conservatoir beslag te leggen, dan neemt een deurwaarder bijvoorbeeld spullen in bewaring of wordt een bankrekening bevroren, totdat de rechter uitspraak heeft gedaan.

   Faillissementsaanvraag in Estland

   In de praktijk zien we regelmatig dat wanbetalers stellen dat zij de rekening niet kunnen betalen. Van een kale kip kunnen we natuurlijk niet plukken, maar vaak blijkt dat uw debiteur tóch geld heeft als we de druk voldoende opvoeren. Dat kunnen we bijvoorbeeld doen door het faillissement van uw debiteur aan te vragen.

   In Estland is het onder andere mogelijk om het faillissement van uw debiteur aan te vragen als uw debiteur 30 dagen te laat is met betalen, u hem een schriftelijke aanmaning stuurt en hij vervolgens niet binnen 10 dagen betaald heeft.

   Ook als het na een uitspraak van de rechter niet mogelijk is om het vonnis binnen drie maanden ten uitvoer te leggen is het mogelijk om het faillissement van uw debiteur aan te vragen. 

   Wanneer uw debiteur failliet verklaard wordt, stelt de rechter een curator aan. Die zal de bezittingen van uw debiteur in kaart brengen en alle schuldeisers hieruit proberen af te betalen. 

   In de meeste gevallen zal het niet zover komen. De meeste debiteuren blijken toch een manier te vinden om hun schuld af te betalen als er een faillissementsaanvraag wordt gedaan. Als dat het geval is, kunnen we de faillissementsaanvraag intrekken.

   Advies over uw zaak?

   Betaalt uw debiteur in Estland een openstaande factuur niet? Vul uw gegevens in en een van onze incassospecialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Tarieven en kosten incasso estland

    Rechtsgebieden incasso Estland

    Bij Invorderingsbedrijf kunnen we alle soorten vorderingen incasseren, zowel voor zakelijke klanten als voor particulieren. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan onbetaalde facturen van klanten in Estland, maar ook aan achterstallig salaris van een werkgever in Estland of vorderingen die zijn ontstaan uit huur- of koopconflicten

    Invorderingsbedrijf verzorgt internationale incasso binnen onder andere de volgende rechtsgebieden:

    1. Bouwrecht
    2. Huur en verhuur
    3. Koop en verkoop
    4. Arbeidsrecht
    5. Agentuurovereenkomst
    6. Transport
    7. Schades en onrechtmatig handelen

    We helpen opdrachtgevers rechtstreeks, maar werken ook samen met tussenpersonen als advocaten en accountants.

    Overige diensten in Estland

    Direct uw incasso in Estland indienen?

    Vul het incasso aanmeldformulier in en we gaan direct voor u aan de slag. Wilt u eerst sparren met een expert op het gebied van Europese incasso? Laat uw gegevens achter of bel ons via 070 – 762 0330.

    Direct uw incasso indienen

    Vul uw gegevens in en we nemen binnen één dag contact met u op.

     Bent u een particulier of een onderneming?

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Europese incasso buitenland

     FAQ: Veelgestelde vragen over incasso Estland

     No Cure No Pay Incasso

     Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

     • Géén succes = géén kosten
     • 100% uitkering van de hoofdsom
     • 95% slagingspercentage

     Waarom 40.000 klanten u voor gingen

      Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Neem telefonisch of per mail contact op

      Onbeperkt incasseren
      in Europa?

      Serviceovereenkomst incasso europa - invorderingsbedrijf