Incassobureau in Flevoland
Bent u op zoek naar een incassobureau in Flevoland? Bijvoorbeeld voor het incasseren van een openstaande factuur? Invorderingsbedrijf gaat achter uw wanbetalers aan. Door middel van een duidelijke aanpak, waarbij we een buitengerechtelijke fase kunnen opvolgen met een gerechtelijke procedure, zorgen wij dat u niet met lege handen blijft staan.
Incassobureau Flevoland diensten
Meer informatie?
Laat uw gegevens achter en een van onze incassospecialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Wat zeggen onze klanten?
















Over Invorderingsbedrijf
- Alles-in-één (buitengerechtelijke en gerechtelijke incasso)
- Buitengerechtelijke incasso op basis van no cure, no pay
- Ondersteuning van juristen
- Eén vaste contactpersoon
- 95% slagingskans
- 24/7 inzage in uw dossier
Minnelijke incasso (no cure, no pay)
Als u uw incasso opdracht bij ons indient, beginnen we het incassotraject doorgaans met een buitengerechtelijke fase (ook wel minnelijke incasso genoemd). Het minnelijke incassotraject bestaat uit een reeks van handelingen om uw factuur te innen, zonder naar de rechter te stappen. Dit is doorgaans de snelste en meest voordelige manier om openstaande facturen te innen. Bovendien is het soms mogelijk om een goede relatie met uw klant te bewaren.
Tijdens het buitengerechtelijke traject wijzen we uw debiteur door middel van aanmaningen en persoonlijk contact (telefonisch, per e-mail of WhatsApp) op zijn of haar betalingsverplichtingen. We proberen te achterhalen wat de reden is van de wanbetaling. We leggen uw debiteur uit dat de kosten alleen maar verder op zullen lopen als betaling uitblijft. Eventueel kunnen we een betalingsregeling afspreken.
No cure, no pay
Het grote voordeel van buitengerechtelijke incasso voor u als schuldeiser is dat deze fase van het incasso traject verloopt op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat we u niets in rekening brengen, als het niet lukt om iets te innen.
Betaalt uw debiteur wel? Uw debiteur is wettelijk gezien verantwoordelijk voor de buitengerechtelijke incassokosten. Deze kosten komen bovenop de hoofdsom van de vordering. De schuld is dus pas voldaan, nadat de wettelijke incassokosten zijn betaald. Deze kosten gelden als vergoeding voor onze inspanningen.
In de meeste gevallen betaalt u dus niets voor een buitengerechtelijke incasso.
85 procent van alle vorderingen kunnen we in de buitengerechtelijke fase incasseren.
Gerechtelijke incasso
Als uw schuldenaar niet meewerkt en ook tijdens het buitengerechtelijke incassotraject weigert te betalen, dan kunnen we juridische stappen ondernemen.
Als betaling ook na onze laatste aanmaning uitblijft, laten we uw debiteur direct dagvaarden. Met de dagvaarding dagen we uw debiteur voor de rechter en eisen we betaling van het openstaande bedrag.
De rechter zal de zaak en bewijsstukken van beide partijen bestuderen. Tijdens een zitting kunnen zowel de eiser als de gedaagde hun standpunten mondeling toelichten. Op basis van deze informatie doet de rechter uitspraak.
Als de rechter de vordering toewijst, dan kunnen we met het vonnis beslag leggen bij uw debiteur.
Deurwaarder en advocaat
Tijdens een gerechtelijke incasso is altijd een deurwaarder vereist. Een officiële gerechtsdeurwaarder moet namelijk de dagvaarding aan uw debiteur betekenen. Na afloop van de rechtszaak moet de deurwaarder ook het vonnis aan de tegenpartij overhandigen. Een deurwaarder is bovendien de enige die een beslaglegging uit mag voeren.
Bovendien is het tijdens sommige zaken verplicht om een advocaat in te schakelen. Als de zaak dient bij de civiele rechtbank, is bijstand van een advocaat altijd verplicht. Onder andere zaken over vorderingen van meer dan € 25.000 dienen bij de civiele rechter.
Omdat we bij Invorderingsbedrijf samenwerken met de beste deurwaarders en advocaten, is dat geen enkel probleem. Als uw zaak daarom vraagt, schakelen wij een deurwaarder en advocaat in. U hoeft hier zelf dus niet achteraan.
Beslag leggen in Flevoland
Helaas betalen veel schuldenaars ook na een gerechtelijk vonnis nog steeds niet uit zichzelf. Als dat gebeurt, kunnen we het vonnis door een deurwaarder ten uitvoer laten leggen. De deurwaarder legt dan beslag op bezittingen van uw debiteur.
Voordat we beslag kunnen leggen moet de deurwaarder het vonnis aan de wederpartij betekenen. Als de debiteur niet binnen de in het vonnis bepaalde termijn gehoor geeft aan de uitspraak van de rechter, kan de deurwaarder overgaan tot beslaglegging.
De deurwaarder kan beslag leggen op nagenoeg alle waardevolle bezittingen van de schuldenaar. Zo wordt er vaak beslag gelegd op het inkomen van de debiteur. Hierbij moet de werkgever of uitkeringsinstantie (een deel van) het inkomen direct overmaken aan de deurwaarder. Verder kan er bijvoorbeeld beslag worden gelegd op bankrekeningen, vastgoed, voertuigen en inboedel.
Als de deurwaarder fysieke spullen in beslag neemt, worden die openbaar verkocht via een deurwaardersveiling. Uit de opbrengst hiervan wordt de vordering afbetaald.
Conservatoir beslag
Beslag leggen om een vonnis van de rechter ten uitvoer te leggen noemt men executoriaal beslag. Dit kan alleen met een gerechtelijke uitspraak (of een ander executoriale titel).
Maar er is nog een andere vorm van beslaglegging: conservatoir beslag.
Conservatoir beslag is een tijdelijk beslag, bedoeld om bezittingen van de gedaagde partij veilig te stellen zolang de zaak onder de rechter is. Het is mogelijk om conservatoir beslag te leggen, voordat de rechtszaak wordt aangespannen.
Hiervoor moet een advocaat een verzoekschrift indienen bij de rechtbank. Als de rechter verlof verleent, legt de deurwaarder direct conservatoir beslag. De debiteur wordt hier pas achteraf over ingelicht.
Zolang er conservatoir beslag ligt op de bezittingen kan de debiteur deze niet verkopen. Als er conservatoir beslag ligt op een bankrekening kan de debiteur geen geld van deze rekening halen. Zo heeft de schuldeiser de garantie dat een later vonnis van de rechter ook daadwerkelijk geëxecuteerd kan worden.
Huurincasso in Flevoland
Heeft u huurders in de provincie Flevoland? Veel verhuurders hebben te maken met huurders die de huur niet op tijd betalen. Hoe verder de huurachterstanden oplopen, hoe lastiger het wordt om de achterstallige huur te innen. Daarom is het verstandig om op tijd een huurincasso te starten als uw huurder te laat is met betalen.
Invorderingsbedrijf is onder andere gespecialiseerd in huurincasso. We innen achterstallige huur voor zowel particuliere als zakelijke verhuurders. Daarnaast kunnen onze juristen u ook helpen met complexe zaken zoals het ontbinden van huurovereenkomsten bij wanbetaling.
Andere incassodiensten in Flevoland
- Het opstellen van overeenkomsten en voorwaarden
- De kredietwaardigheid van bedrijven controleren
- Gebruikmaken van het recht van reclame, retentierecht of eigendomsvoorbehoud
- Software voor uw debiteurenbeheer
- Bemiddeling bij onderhandse (betalings)regelingen en schikkingen
Incassobureau Flevoland inschakelen
Zoekt u een incassobureau in de regio Flevoland? U kunt uw vordering bij ons indienen via het incasso aanmeldformulier. Als we uw claim vandaag voor 16:00 uur ontvangen, gaan we meteen aan de slag.
Liever eerst even overleggen met onze incasso specialist? Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Als u informatie zoekt over incasso in Almere of Lelystad kunt u ook deze pagina’s bekijken:
Behoefte aan vrijblijvend advies?
Vul uw gegevens in en een van onze incassospecialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.


FAQ: Veelgestelde vragen over incassobureau Flevoland
FAQ: Wat heb ik nodig om mijn vordering in te dienen?
Om uw incassozaken bij ons in te dienen, hebben we uw gegevens en die van uw debiteur nodig. Ook moet u aangeven wat u van uw debiteur tegoed heeft. Graag ontvangen we daarbij zoveel mogelijk bewijsmateriaal voor uw vordering. We ontvangen bijvoorbeeld graag kopieën van de overeenkomst, de factuur, verstuurde betalingsherinneringen en eventueel een bewijs van levering.
Heeft u dergelijke documenten niet of niet meer? Dan kunt u met onze incassospecialisten overleggen wat de beste manier is om uw vordering te onderbouwen. Dat kan bijvoorbeeld ook door middel van e-mailverkeer met uw debiteur of een samenvatting van wat er volgens u is afgesproken.
Indien in uw bezit ontvangen we graag:
- Een kopie van de overeenkomst
- E-mailverkeer met een bevestiging
- Een faxbevestiging
- Uw samenvatting over wat er is afgesproken.
- Facturen
- Aanmaningen
- Een afschrift van uw algemene voorwaarden
- Eventueel een bewijs van levering
FAQ: Wat kan ik doen voordat ik een incassobureau inschakel?
Voordat u een incassobureau inschakelt, kunt u eerst proberen om de openstaande factuur alsnog betaald te krijgen. Dit kunt u doen door een vriendelijke betalingsherinnering te sturen. Ook kunt u eventueel telefonisch contact opnemen met uw schuldenaar.
Is de betalingstermijn van de herinnering verstreken? Schakel dan een incassobureau in.
FAQ: Wanneer mag ik een incassobureau inschakelen?
Dit verschilt per situatie. Als schuldeiser kunt u namelijk een incassobureau inschakelen op het moment dat een vordering opeisbaar is geworden. Wanneer de vordering opeisbaar is, hangt af van het soort vordering.
Een vordering is opeisbaar op het moment dat de schuldeiser nakoming kan vorderen. Dat is bij een factuur bijvoorbeeld het geval als de betalingstermijn is verstreken.
Bij veel andere vorderingen moet de schuldeiser eerst een ingebrekestelling sturen. Dit is een brief waarin de crediteur de debiteur maant de afgesproken prestatie (bijvoorbeeld betaling) na te komen. Als dat niet gebeurd is op de datum die in de ingebrekestelling staat, is de vordering opeisbaar.
Particuliere klanten moeten altijd 14 dagen de tijd krijgen om een verstreken factuur alsnog, zonder bijkomende kosten, te betalen. Pas daarna mogen er incassokosten in rekening gebracht worden. Daarom moet de schuldeiser eerst een zogenoemde WIK-brief sturen.
FAQ: Wat kost een incassobureau?
Een incassobureau inschakelen kost u als schuldeiser meestal helemaal niets. De incassokosten worden namelijk in rekening gebracht bij de niet betalende klant. Als de debiteur betaalt, gelden deze wettelijke incassokosten als vergoeding voor onze inspanningen. Lukt het ons niet om de volledige vordering (inclusief incassokosten en wettelijke rente) betaald te krijgen? Dan brengen wij deze kosten niet bij u als schuldeiser in rekening. Dit principe noemt men no cure, no pay.
Bij een gerechtelijke incasso betaalt de schuldeiser de kosten eerst zelf. In de meeste gevallen veroordeelt de rechter de verliezende partij tot het betalen van de gemaakte kosten.
FAQ: Wat is een betrouwbaar incassobureau?
Bent u op zoek naar het beste incassobureau in Flevoland? Als u uw openstaande vordering uit handen geeft, is het natuurlijk cruciaal dat het incassobureau te vertrouwen is.
Of een incassobureau betrouwbaar is, kunt u beoordelen aan de hand van een aantal eigenschappen. Let er bijvoorbeeld op of het incassobureau een derdengeledenrekening heeft. Verder is het in uw belang dat het incassobureau werkt op basis van no cure, no pay. Zo loopt u namelijk geen onnodige risico’s.
Ook een duidelijke communicatie is van groot belang. Bij Invorderingsbedrijf wordt u bijvoorbeeld op de hoogte gehouden door onze incassospecialist en heeft u 24/7 inzage in uw dossier via onze Online Cockpit.
Lees in onderstaand artikel meer over de belangrijkste kenmerken van een betrouwbaar incassobureau:
Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!
- Géén succes = géén kosten
- 100% uitkering van de hoofdsom
- 95% slagingspercentage
Alstublieft,
Uw download


Voorbeeld ingebrekestelling
Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.
Download directDownload nu uw ingebrekestelling voorbeeldbrief



Invorderingsbedrijf heeft een zeer goede naam als het gaat om het betaald krijgen van openstaande rekeningen. Behoefte aan advies? Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor in Amsterdam via 020 - 760 3920 of via de onderstaande button!
Herengracht 280
1016 BX Amsterdam
Fax: +3170 – 762 0335