Home PageBetrouwbaar incassobureau

Hoe herkent u een betrouwbaar incassobureau?

Als u openstaande facturen heeft die niet op tijd betaald worden of u om een andere reden geld van iemand tegoed heeft, kunt u een incassobureau inschakelen. Maar aan welk incassobureau kunt u uw kostbare vordering toevertrouwen? Wij hebben voor u op een rijtje gezet waar u op moet letten bij kiezen van een incassobureau en aan welke eigenschappen u een betrouwbaar incassobureau kunt herkennen.

Op zoek naar een incassobureau?

Vul uw gegevens in en één van onze incassospecialisten neemt contact met u op.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Betrouwbaar incassobureau

  Hoe vindt u een betrouwbaar incassobureau?

  Incasso is geen wettelijk beschermd beroep en iedereen mag een incassobureau beginnen. Er is geen onafhankelijke autoriteit die toezicht houdt op incassobureaus, zoals dat bij deurwaarders wel het geval is. Dat maakt het soms lastig om te bepalen welk incassobureau de juiste partij is om uw openstaande factuur te laten innen.

  Gelukkig zijn er een aantal factoren waaraan u betrouwbare incassobureaus kunt herkennen. Zo hanteert een goed incassobureau een duidelijke werkwijze, worden de buitengerechtelijke incassokosten volgens de wettelijke staffel aan uw debiteur doorberekend en wordt er gewerkt op basis van no cure, no pay.

  Kenmerken betrouwbaar incassobureau

  Let bij het selecteren van een incassobureau voor het incasseren van uw openstaande facturen onder andere op de onderstaande kenmerken. Zo voorkomt u dat u onnodig op kosten wordt gejaagd bij het innen van uw factuur.

  No cure, no pay incasso

  Als u uw geld wilt laten incasseren door een incassopartner, wilt u daarbij zo min mogelijk kosten maken. Gelukkig voorziet de wet erin dat incassokosten mogen worden doorberekend aan de debiteur. Die is immers te laat met betalen. 

  Een goed incassobureau werkt daarbij op basis van no cure, no pay in het buitengerechtelijke traject. Dat betekent dat ook als het niet lukt om de vordering te innen, u niets hoeft te betalen.

  Wettelijk vastgestelde tarieven

  Zoals gezegd mag een incassobureau de kosten doorberekenen aan de debiteur. Die kosten zijn wettelijk vastgesteld en afhankelijk van het gevorderde bedrag. 

  De in de wet vastgestelde percentages zijn:

  • Over de eerste € 2500 – 15% (minimaal € 40,-)
  • Over de volgende € 2500 – 10%
  • Over de volgende € 5000 – 5%
  • Over de volgende € 190.000 – 1%
  • Over alles hierboven – 0,5% (maximaal € 6.775)

  Een incassobureau mag niet meer in rekening brengen dan deze volgens de wet vastgestelde percentages (behalve de wettelijke rente). Een betrouwbaar incassobureau rekent dus geen administratiekosten of andere kosten bovenop de wettelijke incassokosten.

  Het incassobureau heeft een derdengeldenrekening

  Een integer incassobureau heeft een derdenrekening waar de betalingen van debiteuren op binnenkomen. De rekening staat niet op naam van het incassobureau, maar van een onafhankelijke derde, bijvoorbeeld een notaris of de Stichting Derdengelden (zoals bij Invorderingsbedrijf).

  Een derdenrekening is onder andere een verzekering tegen een eventueel faillissement van het incassobureau. Het geld op de rekening behoort niet tot de onderneming en hierdoor is de betaling beschermd tegen het faillissement.

  Heldere werkwijze

  Wat doet het incassobureau eigenlijk? Voor een optimaal resultaat hanteert een deugdelijk incassobureau een duidelijke incassostrategie. Een goed incassobureau weet wat voor aanpak werkt en beschikt dus over een gestroomlijnde procedure bij het vorderen van de openstaande factuur. Daar maakt het incassobureau ook duidelijke afspraken over met u als klant. 

  Het vertelt duidelijk wat het doet om uw debiteur te laten betalen. Hoeveel aanmaningen worden er gestuurd? Wordt uw klant bijvoorbeeld ook opgebeld of ontvangt hij alleen een e-mail? Zo is de kans op succes het grootst en weet u als klant precies waar u aan toe bent.

  Inzicht in uw dossier

  Als schuldeiser wilt u weten hoe de zaken ervoor staan als u uw vordering overdraagt aan een incassobureau. Daarom is het belangrijk dat u op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van de procedure en dat u voortdurend inzicht heeft in uw dossier. Een eerlijk incassobureau beschikt doorgaans over een online portal waar u de procedure kunt volgen en uw dossier kunt inzien. 

  Bij Invorderingsbedrijf kunt u de procedure 24/7 zelf volgen in onze online cockpit.

  Positieve reviews

  Een incassobureau is niet aangesloten bij een overkoepelende organisatie als de Orde van Advocaten of de Koninklijke Beroepsorganisatie van Deurwaarders. Hierdoor kan een bureau bijvoorbeeld niet geschorst worden als het zich niet netjes gedraagt. 

  U kunt een betrouwbaar incassobureau bijvoorbeeld wel herkennen aan de beoordeling van anderen. Veel positieve referenties is een indicatie dat het bedrijf een betrouwbare incasso werkwijze hanteert. 

  De mening van anderen kunt u ontdekken aan de hand van online recensies. Als een incassobureau positieve referenties heeft van tevreden klanten, dan biedt dat meer zekerheid dat u het incassobureau kunt vertrouwen.

  Een betrouwbaar incassobureau vermeldt zijn reviews doorgaans zelf op de website. Daarnaast is het mogelijk om de recensies op openbare platformen als Trustpilot en Feedback Company te raadplegen.

  Reviews incassobureau

  Eerlijke verwachtingen

  Een betrouwbaar incassobureau schetst eerlijke verwachtingen, onder andere aan de hand van het algehele slagingspercentage. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de slagingskans van uw vordering. 

  Vooral als er een juridische procedure nodig is om uw vordering te incasseren is het belangrijk dat u in een persoonlijk adviesgesprek wordt geïnformeerd over de haalbaarheid van uw claim en de mogelijkheden om uw geld te verhalen op uw debiteur. 

  Invorderingsbedrijf heeft een hoog slagingspercentage in de buitengerechtelijke fase (85%) en weet in totaal zo’n 95% van alle incassozaken succesvol af te ronden.

  Makkelijk te bereiken

  Een andere belangrijke voorwaarde voor een goed incassobureau is dat het eenvoudig telefonisch te bereiken is. Het is van groot belang dat u als schuldeiser vrijblijvend advies in kunt winnen bij een incassospecialist, zonder dat daar direct kosten aan verbonden zijn. Daarnaast is het belangrijk dat u het incassobureau kunt bellen als u een vraag heeft over bijvoorbeeld de voortgang van de procedure of wilt informeren naar specifieke incassodiensten.

  Klachtenregeling

  De kwaliteit van een incassobureau wordt ook bepaald door hoe zij met hun klanten omgaan. Hoe wordt er bijvoorbeeld gereageerd op klachten? 

  Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Ook het incasseren van een vordering is mensenwerk en het is helaas onvermijdelijk dat er af en toe een ontevreden klant is. In dat geval is het belangrijk dat de klacht de onvrede kenbaar kan maken bij het incassobureau en dat er iets met die feedback gebeurt. 

  Controleer daarom of het incassobureau waarmee u in zee gaat een duidelijke klachtenregeling heeft, zodat zij de dienstverlening in de toekomst kunnen verbeteren.

  Direct een betrouwbaar incassobureau inschakelen?

  Dien uw vordering bij ons in door het incasso aanmeldformulier in te vullen. Wilt u liever eerst overleggen met een van onze incassospecialisten? Dat kan ook. Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Of bel direct naar 070 – 762 0330.

  Uw claim indienen

  Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Betrouwbaar incassobureau

   Veelgestelde vragen over de betrouwbaarheid van incassobureaus?

   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Alstublieft,

    Uw download

    Voorbeeld aanmaning

    Voorbeeld aanmaning

    Direct aan de slag met het versturen van een aanmaning? Download dan hier uw gratis voorbeeld aanmaning

    Download direct