Home PageWat doet een incassobureau?

Wat doet een incassobureau? Alles over onze werkwijze

Als u geld van iemand tegoed heeft dat maar niet betaald wordt, kunt u als schuldeiser een incassobureau inschakelen. Maar, wat doet een incassobureau precies om uw openstaande vordering te innen? Een goed incassobureau als Invorderingsbedrijf beschikt over een ruim arsenaal aan mogelijkheden om openstaande rekeningen te incasseren. 

In dit artikel leggen we uit hoe een incassobureau te werk gaat en wat ons onderscheidt van de meeste incassobureaus.

Heeft u een openstaande vordering?

Vul uw gegevens in en één van onze incassospecialisten neemt contact met u op.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Wat doet een incassobureau

  Hoe werkt een incassobureau?

  Een incassobureau is een bedrijf dat openstaande rekeningen incasseert namens schuldeisers. Het incassobureau probeert de openstaande schuld onder andere te innen door de schuldenaar op zijn betalingsverplichting te wijzen en duidelijk te maken wat de gevolgen zijn als dat niet gebeurt, bijvoorbeeld de juridische consequenties die dat heeft. 

  Wat doet een incassobureau bijvoorbeeld?

  Daarbij wordt de druk meestal geleidelijk aan opgevoerd door uit te leggen dat de debiteur voor de rechter gedaagd kan worden als betaling uitblijft en dat daar hoge kosten voor hem aan verbonden zijn. 

  De communicatie verloopt altijd uit naam van het incassobureau. Hierdoor begrijpen de meeste debiteuren direct dat het menens is en dat zij niet wegkomen met het ongelezen aan de kant schuiven van de openstaande factuur. Het incassobureau heeft immers de mankracht en de middelen om de schuldeiser achter de broek aan te blijven zitten, net zolang tot de rekening betaald is.

  Is uw debiteur het niet eens met de openstaande vordering? Dan heeft een incassobureau de juridische kennis in huis om uw debiteur uit te leggen waarom hij de vordering toch zal moeten betalen. 

  Heeft uw debiteur het geld niet om de rekening te betalen? Dan kan het incassobureau eventueel een betalingsregeling afspreken, mits dat in het belang van de debiteur is.

  Wat mag een incassobureau niet doen?

  Zoals u hierboven wellicht al is opgevallen, heeft een incassobureau in beginsel geen juridische dwangmiddelen. Een incassobureau kan volgens de wet geen beslag leggen, althans, niet zonder een gerechtelijk vonnis en de hulp van een deurwaarder. 

  In tegenstelling tot een gerechtsdeurwaarder heeft een incassobureau namelijk geen speciale bevoegdheden. Het is geen beschermd beroep en iedereen kan een incassobureau beginnen. 

  Wat kan een incassobureau niet doen (zonder hulp van een deurwaarder)?

  • Dagvaardingen uitbrengen
  • Beslag leggen
  • Huurder uitzetten
  • Vonnissen betekenen en executeren

  Gelukkig is dit in de meeste gevallen ook niet nodig. Uit onze cijfers blijkt dat zo’n 85 procent van de debiteuren overgaat tot betaling van hun openstaande facturen na een buitengerechtelijke incassoprocedure.

  Wat onderscheidt ons van andere incassobureaus?

  Sommige incassobureaus, zoals Invorderingsbedrijf, kunnen naast de buitengerechtelijke incasso ook een gerechtelijke procedure tegen uw wanbetaler aanspannen als een openstaande factuur niet betaald wordt. 

  Bij Invorderingsbedrijf werken we namelijk samen met de beste deurwaarders en advocaten. Zodoende kunnen we uw debiteur direct dagvaarden als we geen betaling hebben ontvangen nadat de vervaldatum van de laatste sommatie is verstreken. Hebben we een vonnis van de rechter? Dan kunnen we direct overgaan tot beslaglegging.

  Wat maakt ons uniek:

  • Beschikking over eigen juristen en werken nauw samen met advocaten en deurwaarders
  • Zowel buitengerechtelijke als gerechtelijke incasso
  • Het volledige incassotraject inclusief de executie
  • Geavanceerde incassomogelijkheden (bijv. conservatoir beslag en faillissementsaanvraag)

  Tijdens een gerechtelijke incasso spannen we een kort geding of een civiele procedure aan tegen de debiteur. Daarvoor laten we een dagvaarding uitbrengen door een deurwaarder. Hierin staat wat er van de debiteur wordt geëist en wanneer hij voor de rechter moet verschijnen. 

  Tijdens de gerechtelijke fase kunnen we met behulp van onze advocaten bijvoorbeeld ook conservatoir beslag laten leggen of het faillissement van de debiteur aanvragen.

  Een incassobureau inschakelen

  Heeft u een openstaande factuur die maar niet betaald wordt? Vul ons incasso aanmeldformulier in om uw vordering bij ons in te dienen. Ook kunt u kiezen voor een gratis adviesgesprek met een van onze incasso specialisten. Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Uw claim indienen

  Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Hoe werkt een incassobureau

   FAQ: Veelgestelde vragen over wat een incassobureau doet

   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Alstublieft,

    Uw download

    Voorbeeld aanmaning

    Voorbeeld aanmaning

    Direct aan de slag met het versturen van een aanmaning? Download dan hier uw gratis voorbeeld aanmaning

    Download direct