Home PageLaatste Sommatie

Invorderingsbedrijf

Sommatie versturen?
Alles wat u wilt weten over een sommatiebrief

Is de betalingstermijn verstreken, en heeft u al meerdere betalingsherinneringen verstuurd, maar blijft de betaling van de factuur toch uit? Stuur uw debiteur dan een (laatste) sommatie (ook wel laatste aanmaning genoemd).

Indien wij de sommatie voor u versturen vanuit onze naam heeft hij daarnaast een extra groot effect (vreemde ogen dwingen). In maar liefst 85% van de gevallen betaalt een schuldenaar direct (zo blijkt uit de cijfers van Q1 2022). 

Laatste sommatie | laatste aanmaning
Laatste sommatie | laatste aanmaning
Vóór 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Wat is een sommatie?

Als betaling uitblijft en betalingsherinneringen geen effect hebben gehad is de volgende stap een sommatie. U kunt deze zelf versturen, of door een incassobureau laten versturen. De kans op betaling is een stuk groter wanneer u ervoor kiest de sommatie te versturen via een incassobureau (vreemde ogen dwingen namelijk). 

In een sommatie waarschuwen we uw schuldenaar nog een laatste keer op vriendelijke wijze; betaalt uw debiteur niet binnen vijf dagen dan zetten we de vordering in overleg met u over in een minnelijk traject en zullen er voor uw schuldenaar  incassokosten en wettelijke rente bijkomen. Daarnaast kunnen we u vordering ook voorleggen bij de rechter.

Sommatie uitproberen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Waarom een sommatie versturen?

  Met een sommatie behoudt u een goede klantrelatie én zorgt u dat uw klanten sneller betalen. Oftewel u krijgt uw facturen betaald zonder gedoe!

  Het effect van een sommatiebrief

  Indien wij de sommatiebrief versturen vanuit onze naam heeft dat veel effect! In maar liefst 85% van de gevallen gaat de klant direct over tot betaling (zo blijkt uit de statistiek van Q4 2021).

  Wanneer opnieuw de betaling uitblijft, starten wij het minnelijk incassotraject, waarin we de debiteur op verschillende manieren sommeren om te betalen. In totaal zijn er 16 contactmomenten. Betaalt uw debiteur vervolgens nog niet? Dan zullen wij in overleg met u een gerechtelijke procedure starten, om de incasso zo snel mogelijk te innen.

  Laatste aanmaning

  Hoe werkt een sommatie?

  Invorderingsbedrijf stuurt een sommatie naar debiteuren om de hoofdsom van de factuur binnen een betalingstermijn van vijf dagen te voldoen. Dit geeft de debiteur een laatste kans om het bedrag te betalen zonder dat er extra incassokosten bijkomen.

  Stap 1.

  De betaling van de openstaande factuur door uw klant blijft uit.

  Stap 2.

  U draagt uw vordering aan ons over waarna wij een sommatiebrief per post sturen of per e-mail. Hierin herinneren wij debiteuren aan een betalingstermijn van vijf dagen waarin zij de factuur dienen te voldoen.

  Stap 3.

  Uw schuldenaar is in gebreke gesteld. In 85% van de gevallen betaalt uw debiteur de factuur meteen.

  Stap 4.

  Géén betaling? Wij zetten uw zaak over in een minnelijk incassotraject (op basis van No Cure No Pay) of in een gerechtelijke procedure.

  Download uw voorbeeld sommatiebrief

  Om u alvast op weg te helpen kunt u hieronder ons voorbeeld  sommatie downloaden, welke voldoet aan de wettelijke eisen. Dit is tevens een ingebrekestelling. Als betaling alsnog uitblijft na de gestelde termijn, treedt u automatisch in verzuim.

  Download voorbeeld sommatie

  Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Gerechtelijke procedure: wanneer er niet betaald wordt

   Wordt de verplichting om de openstaande vorderingen te voldoen niet aanvaard, dan is het nodig een rechtszaak aan te spannen om uw factuur te incasseren. Ook hierbij is Invorderingsbedrijf u van dienst. Wij begeleiden u de gehele juridische procedure. Door de juiste juridische stappen te ondernemen zorgen wij ervoor dat de factuur zo snel mogelijk wordt betaald.

   Ervaringen van onze klanten

   Anastasia lavrenteva
   Anastasia Lavrenteva
   The company TicketSwap recommended this service to me when there were no other options left. To be honest, I didn't expect anything. And yesterday I received a call with happy news - the seller returned my money through the service. Only a few weeks had...
   Dirk klerk
   Dirk Klerk
   Goed en snel resultaat met buitenlands incasso, korte lijnen.
   ‘t pippi huis
   ‘t Pippi Huis
   Een bedrijf met passie voor dienstverlening! Ze analyseren snel wat je als bedrijf verwacht en geven goed advies. Danny is een topper en heeft naast kennis ook nog gevoel voor humor. Invorderen is niet leuk, maar de mensen maken het leuk door hun persoonlijke contact...
   J w meijeringh hendriks
   J W Meijeringh Hendriks
   Zeer goede ervaring ! Het personeel is vriendelijk en neemt de tijd voor u . Adviezen zijn eerlijk en professioneel . Ik zou deze firma zeker aanbevelen .
   Willems, m.
   Willems, M.
   Niet verwacht dat het snel zou gaan. Ongelofelijk dat je zelf tijden bezig bent en dan schakel je eindelijk iemand anders in en dan kunnen ze opeens wel betalen. Goed dat dit soort incassobedrijven bestaan.
   Jeppen
   Jeppen
   Aardige en deskundige mensen. Had in Duitsland twee zaken die maar niet wilden lukken. Met hun hulp allebei opgelost. Zonder rechtszaak!!
   Miranda swier
   Miranda Swier
   Mijn ervaring met dit bedrijf is zeer positief. Heel attente, vriendelijke en kundige medewerkers. Zeer klantvriendelijk. Je krijgt het gevoel dat je zaak, hoe klein relatief ook, ertoe doet. En dat er echt op wordt ingezet het op te lossen. Dat is ook gelukt. Ik...
   Brigitta hilberts
   Brigitta Hilberts
   Mijn complimenten voor de inzet en gedane moeite om mijn niet gekregen bestelde producten te laten vergoeden door de desbetreffende winkel … helaas heeft het geen baat gehad het bedrag was te laag en de kosten zouden te hoog worden maar toch hebben ze geprobeerd...
   Control b. V.
   Control B.V.
   Handelen snel, nemen alle zorg uit handen en communiceren goed over de status van lopende dossiers. Kortom, zeer tevreden klant!
   King ping bedrijfsimperialen b. V.
   King Ping Bedrijfsimperialen B.V.
   Goede service! Mijn zaak was binnen de kortste keren afgehandeld, en ik ben goed op de hoogte gehouden van de status van mijn zaak. Hier kom ik zeker nog een keer terug!
   Montage team enschede
   Montage Team Enschede
   Zeer professioneel, duidelijk, behulpzaam en vriendelijk! Prettige ervaring/samenwerking. Zeker een aanrader!
   Lites film amsterdam
   LITES Film Amsterdam
   Ik was eerst bang dat het niet zou lukken om buitenlandse vorderingen te incasseren. Maar ik moet zeggen dat ik toch positief verrast werd! Het Invorderingsbedrijf heeft voor ons zowel in België als Nederland al heel wat achterstallige betalingen kunnen verwerken. Wij zijn zeer tevreden!
   Power plastics b. V.
   Power Plastics B.V.
   Geweldig! Ik ben ongelooflijk goed gesteund en ben in het hele proces meegenomen! Uiteindelijk is de zaak succesvol afgerond, aanrader!
   Bks service bv
   BKS Service BV
   Super snel geregeld. Direct resultaat. Via het online portaal kon ik continu de status van de zaak bekijken, dat vond ik erg prettig want ik wist meteen waar ik aan toe was.
   Microcare international b. V.
   Microcare International B.V.
   De afhandeling duurde even, maar het eindresultaat telt uiteindelijk. Ben hierover meer dan tevreden!
   Wester-beton bv
   Wester-Beton BV
   Erg prettige samenwerking gehad. Joost & Wesley hebben mij goed geholpen met mijn zaak en mij gedurende het gehele proces ondersteund. Goede communicatie. Goed resultaat, een aanrader!
   B mediate housing
   B Mediate Housing
   Als zeer goed beschouwd. Na het indienen van mijn vordering is de zaak snel opgepikt. Dat resulteerde ook in een snelle betaling. Ik ben erg tevreden over hoe mijn zaak is behandeld en kom de volgende keer zeker terug.
   Mitterhof
   Mitterhof
   Schnell, kompetent, entschlossen!
   Kampschreur bv projectstoffering
   Kampschreur BV Projectstoffering
   Ik heb een incasso van een moeizame factuur ingediend. Dat bleek gelukkig geen probleem te zijn, want het is uiteindelijk toch gelukt om ook voor deze factuur betaald te krijgen, helemaal super.
   Broeders transport b. V.
   Broeders Transport B.V.
   Wij zijn zeer te spreken, dat we tot nu toe onze vorderingen hebben kunnen ontvangen. En dat ons op deze manier veel werk uit handen wordt genomen. Ook nog eens zonder risico voor ons. De debiteur betaalt de incasso kosten en wij ontvangen ons geld....
   Willems elektrotechniek
   Willems Elektrotechniek
   Uitstekend! Helder dashboard en goede terugkoppeling door vaste contactpersoon. Het lukte mij in 3 maanden niet om mijn openstaande facturen te innen. Ik ging daarom opzoek naar een no cure no pay incassobureau, zodat ik niet nog meer geld kwijt ben. Het Invorderingsbedrijf heeft in...
   Poels-janssen logistics b. V.
   Poels-Janssen Logistics B.V.
   Niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ik had eigenlijk geen hoop meer dat mijn klanten zouden betalen. Ik wilde dan ook geen risico lopen om geld uit te geven, zonder zeker te weten dat ik mijn geld terug zou zien. Ongelofelijk dat je...
   Gerard blok
   Gerard Blok
   GRATIS incasso advies gehad. Vriendelijk geholpen door een slimme jurist. Heb informatie ingewonnen over een bepaalde casus. Op basis daarvan besloten geen stappen te ondernemen. Aan een eerlijk advies heb je meer dan aan een advocaat die overal maar aan begint. Kom zeker terug als...
   M. Ten broeke
   M. ten Broeke
   Een absolute aanrader! Namens onze Vereniging van Eigenaars - waarvoor ik het beheer doe - heb ik een groot aantal onbetaalde maandbijdragen ter incasso aangeboden. Al binnen enkele dagen waren alle bedragen betaald! Ben je op zoek naar een incassopartij die het écht waarmaakt, dan...
   Sandra elstgeest
   Sandra Elstgeest
   In het begin was het wat verwarrend vanwege het vele mailverkeer maar dat heeft ook met mijn beperking te maken. Ik werd goed op de hoogte gehouden en met het weinige info wat ik over de site en de debiteur kon geven, is het ze...
   Guino koch
   Guino Koch
   Ik was ten einde raad toen de verhuurder het restant van mijn borg onrechtmatig had verrekend. Op internet gaan zoeken naar een specialist en wat denk je? Binnen 10 dagen alles binnengehaald. Het heeft mij helemaal niets gekost en alleen maar opgeleverd. Mijn kopzorgen zijn...
   Merlijn elferink
   Merlijn Elferink
   Tegen een van de grootste meubelwarenhuizen (ik zal geen naam noemen) heb ik een incasso ingediend. Het is niet te geloven dat grote bedrijven gewoon vertikken te betalen. Gelukkig hoef je dat niet te pikken hoor. Kort nadat de zaak was gestart zag ik het...
   B. David
   B. David
   Snelle en goede service. We hebben eerst informatie gezocht en werden al vrij snel gecontacteerd door een medewerker van dit bedrijf. Zij hebben ons uitgelegd hoe ze werken en hoe ze het financieel afhandelen en gelijk gevraagd met wat voor zaak wij zaten. Zij hebben...
   Elderman
   Elderman
   Geld uitgeleend aan een bekende. Eerst moest de lening opgeëist worden. Ik was ook niet zeker van het adres van mijn debiteur. Na constant er achter aan te zitten was ik het zat. Ik heb het incassobureau ingeschakeld en door de strategische route die zij...
   H verhage
   H Verhage
   Ik heb van dit bedrijf heele goede begeleiding gekregen, moest allerlei stappen ondernemen en met behulp van een mederwerker is dit erg goed geluk, ik kon alle tijd nemen.
   Raimon van der heijden
   Raimon van der Heijden
   Ik heb dit bedrijf gevonden via google en het bleek een schot in de Roos te zijn. Al na 2 dagen had ik al het geld wat ik tegoed had op de rekening staan.
   Linda agtersloot
   Linda Agtersloot
   Zeer goed door hun inbreng was de terug betaling via een webwinkel snel geregeld
   Marielle beks
   Marielle Beks
   Binnen gesteld termijn heeft de klant betaald, voor vriendelijkheid hoef je bij dit bedrijf eens niet te betalen.
   Joël meeuwsen
   Joël Meeuwsen
   Een tijdje geleden had ik een smartwatch besteld. Deze voldeed niet aan mijn wensen dus heb ik hem retour gestuurd. Sinds dien heb ik niks meer van het bedrijf vernomen en dus ook mijn geld niet terug gekregen. Toen kwamen jullie als een reddende engel...
   B grootendorst
   B Grootendorst
   Verzet na 8 jaar! Je kunt het niet verzinnen maar in mijn dossier gebeurde het. Ik heb het contact en de updates eens in de zoveel tijd ideaal. Ze hebben mij goed geadviseerd en er is zelfs gezorgd dat het verzet niet ontvankelijk werd verklaard....
   Joyce schildmeijer
   Joyce Schildmeijer
   Echte doorpakkers incassobureau Rotterdam. Echte doorpakkers! Na opgelicht te zijn door een webshop hadden ze snel en efficiënt de volledige som voor mij geïncasseerd. Alles kunnen volgen in het online portaal. Ze voeren de druk enorm op en met effect! Danny bedankt voor de moeite!
   Rachèl van koot
   Rachèl van Koot
   Borg is eindelijk terug! Mijn verhuurder had na 2 maanden nog steeds de borg niet terug betaald. Toen ik erom vroeg werd ik geblokkeerd. Nu heb ik supermakkelijk mijn vordering in kunnen dienen bij dit incassobureau en hebben zij mijn borg na 13 dagen geïnd....
   J. Schreuder
   J. Schreuder
   Webshop had niet geleverd. Ik had een spelcomputer besteld omdat ze zogenaamd op voorraad waren. Na een tijd gewacht te hebben heb ik dit incassokantoor ingeschakeld. Mijn geld was zo binnen. No cure no pay ook! Superblij mee!
   Cees poot
   Cees Poot
   Invorderingsbedrijf , was voor mijn het lichtje in de duisternis. Super geholpen. Invorderingsbedrijf heeft er voor gezorgd. Dat ik uiteindelijk mij geld terug heb gekregen. No cure no pay
   Y. Portz
   Y. Portz
   It is easy to get in contact with them, and the staff is very helpful. They create an online file that can be looked into 24/7, which is very useful if you want to check the status of your case. Overall a great service and...
   Lieda nederhof
   Lieda Nederhof
   Zeer duidelijk en vriendelijk. Behulpzaam met het invoeren van gegevens op de computer.
   J. Aukema-jetten
   J. Aukema-Jetten
   Ik had al sinds september problemen met een firma over het terug betalen van retourkleding. Ik kreeg mijn geld maar niet terug. Toen heb ik het in handen gegeven van dit incasso bedrijf en binnen 1 week kreeg ik mijn geld terug, zonder dat het...
   Janique van klei
   Janique van Klei
   Geld via dit bedrijf terug gekregen, nadat we er heel lang op hebben moeten wachten van de winkel waarvan we het tegoed hadden, niet verwacht het nog te krijgen, super fijn dat het wel gelukt is.
   Tele radio bv
   Tele Radio BV
   Wij, Tele Radio B.V., zijn tevreden over de manier waarop je bij Invorderingsbedrijf met gemak een incasso indient en vervolgens via het dossier alles kan volgen. Bij ons is een positief resultaat behaald en daar werden wij telefonisch van op de hoogte gesteld. Mochten wij...
   Dyane driessen
   Dyane Driessen
   Er was slechts 1 brief nodig! Na mijn bestelling bij een webshop kreeg ik mijn geld niet terug bij een retour. Ik heb eindeloos inspanning moeten verlenen om de klantenservice zover te krijgen om het terug te betalen. Dat bleek helemaal niet nodig. Deze heren...
   Bloem van der linde
   Bloem van der Linde
   Uit principe heb ik het er niet bij laten zitten. Een incassobureau inschakelen had ik eerst niet bedacht, maar door alle lovende verhalen over dit incassobureau toch maar aangemeld. En met succes. Wat denkt u? Al na welgeteld één sommatie had ik mijn gehele aanbetaling...
   Sarah de rover
   Sarah de Rover
   Na maanden heen en weer gepraat zonder overeenkomst met mijn schuldenaar is met de hulp van dit invorderingsbedrijf het binnen een week, zelfs dagen opgelost! super snel en erg fijne mensen om mee samen te werken
   Bakker
   Bakker
   Snelle en klantvriendelijke service. Debiteur had binnen een week na de eerste sommatie betaald.
   Dennis
   Dennis
   Goedkoop is soms duurkoop. Ook ik kwam daar achter na het bestellen van een tv. Zelf kreeg ik het geld niet terug. Door de incasso uit handen te geven ging het als een speer! Dat het door middel van no cure no pay is binnengekomen...
   Daisy
   Daisy
   Super blij met de hulp die ik heb gekregen. Mijn huurbaas weigerde mijn borgsom terug te betalen zonder reden. Het incassobureau heeft alle communicatie overgenomen, dat ik daar geen stress meer van had, en het heeft me niks gekost (no cure no pay). Mijn huurbaas...
   Anita
   Anita
   Rechtszaak ging super snel, nu de betaling nog. Vond de hulp ter zitting deskundig (hele discussie met de tegenpartij over de incassokosten) en de rechter heeft de incassokosten veroordeeld op de wanbetaler.
   John
   John
   Zo hee! 13 maanden huurachterstand hebben ze voor mij binnengehaald. NO CURE NO PAY ik heb er geen kosten aan gehad! Vandaag werd ik gebeld door Stijn (aardige accountmanager) dat alles binnen was. Ik kan alle verhuurders aanraken zaken met ze te doen. Wat ik...
   Helene van den bosch
   Helene van den Bosch
   Kregen de borgsom die wij betaald hadden voor het huren van de trouwauto niet retour gestort van het verhuurbedrijf. Contact gezocht met Invorderingsbedrijf.nl na een fijn persoonlijk gesprek het dossier in gang gezet en zeer snel de betaling retour ontvangen. Invorderingsbedrijf.nl werkt professioneel en snel...
   Jan willem dorenbos
   Jan Willem Dorenbos
   Met genoegen schrijf ik voor het Invorderingsbedrijf een vijfsterren review. Wij zijn als transport bedrijf op zoek gegaan naar een specialist voor wanbetalers in binnen en buitenland. De keuze was snel gemaakt naar een prettige intake. De voorwaarden zijn helder en ze namen onze vorderingen...
   Gery welten
   Gery Welten
   Na 5 maanden van zelf herinneringen en aanmaningen sturen heb ik besloten om de onbetaalde factuur van mijn bedrijf uit te besteden aan het invorderingsbedrijf! Na slechts 1 sommatie van hen heeft mijn klant eindelijk betaald. Voor mij een leer om in de toekomst bij...
   Bart van aken
   Bart van Aken
   Voor ons een incasso verzorgd voor een huis dat wij verhuren in Nederland, omdat wij zelf in Spanje wonen kunnen we dat niet goed beheren. Helaas was er een wanbetaler die nogal hardnekkig bleek. Met de hulp van Invorderingsbedrijf is de hele huurachterstand betaald aan...
   Michelle sanderse
   Michelle Sanderse
   Als eigenaar van een startende organisatie hoopte ik nooit in contact te hoeven komen met een incassokantoor, toen een van onze debiteuren stelselmatig weigerde te betalen, had ik helaas geen andere optie. Door kordaat optreden van Het Invorderingsbedrijf en een snelle juridische procedure kreeg ik...
   Dieuwertje van muyden
   Dieuwertje van Muyden
   In een vervelende en lelijke situatie met mijn voormalig huisbaas (hij gaf een deel van de borg niet terug) was het heel fijn om steun te krijgen van deze professionals. Nadat ik de zaak aanmeldde werd hier meteen actie op ondernomen!
   Roelie van der veen
   Roelie van der Veen
   Nog nooit eerder tot deze aktie overgegaan maar