Incasso zakelijk wij innen
uw openstaande facturen
Heeft u als ondernemer goederen of diensten geleverd, maar betaalt uw klant de factuur niet? Dan kunt u een incassobureau inschakelen. Invorderingsbedrijf verzorgt zakelijke incasso. Of u nu een zzp’er, mkb’er of multinational bent, wij gaan achter uw geld aan. Met onze doordachte zakelijke incassostrategie weten we uw vordering op een snelle en efficiënte manier te innen. In de buitengerechtelijke fase werken we bovendien op no cure, no pay basis.
- Gespecialiseerd in zakelijke incasso
- No cure, no pay in minnelijke fase
- Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie
- Juristen, deurwaarders en advocaten onder één dak
- Incassospecialisten met 10+ jaar ervaring
- Landelijke & internationale dekking
Snel en eenvoudig uw vordering indienen
Veel ondernemers denken dat het inschakelen van een incassobureau ingewikkeld en tijdrovend is. Dat is geenszins het geval. Bij Invorderingsbedrijf duurt het indienen van uw incasso nog geen 5 minuten.
Vul simpelweg het incasso aanmeldformulier in en voeg relevante documenten toe. Als u de vordering vandaag voor 16:00 uur indient, gaan we vandaag nog aan de slag. U kunt de voortgang 24/7 in de gaten houden in uw eigen online cockpit op onze website.
Meer informatie?
Vul uw gegevens in en vraag een gratis incasso adviesgesprek aan.
10 jaar marktleider en meer dan 40.000 bedrijven geholpen
Wij kennen de regels van het spel. We weten wat wél en niet werkt en hebben onze werkwijze hierop afgestemd. Daarom ligt het slagingspercentage rond de 95%.
Door de inzet van onze gedreven incassospecialisten, bieden we de bescherming die uw bedrijf nodig heeft. Geheel op basis van no cure, no pay!
Hoe werkt een zakelijke incasso?
Vervolgens voeren we de druk geleidelijk aan op om een snelle betaling van uw openstaande factuur te realiseren.
Het incassotraject verloopt volgens de volgende stappen:
Stap 1
Uw klant heeft een factuur niet betaald, terwijl de afgesproken of wettelijke betalingstermijn is verstreken. Op dat moment heeft u al een vordering op uw debiteur, maar het is verstandig om eerst even contact op te nemen met uw debiteur en zelf een vriendelijke betalingsherinnering te sturen.
Stap 2
Betaalt uw klant nog steeds niet? Dan is het tijd om een incassobureau in te schakelen door ons incasso aanmeldformulier in te vullen. Doe dat voor 16:00 uur en we gaan vandaag nog voor u aan de slag.
Stap 3
We sturen uw klant een aanmaning. Hiermee stellen we uw debiteur officieel in gebreke. Als uw debiteur een particuliere klant is, dan zorgen we dat de aanmaning voldoet aan de eisen voor een WIK-brief.
Verder nemen we ook persoonlijk contact op met uw debiteur. Dat doen we telefonisch, per e-mail en per sms of WhatsApp. Zo proberen we te achterhalen wat de reden voor de achterstallige betaling is. In totaal zijn er zestien contactmomenten met uw klant, waarbij we de druk stukje bij beetje verder opvoeren.
Stap 4
Weigert uw debiteur te betalen of reageert hij niet? Dan sommeren we uw debiteur een laatste keer tot betaling. In deze laatste aanmaning maken we direct duidelijk dat we naar de rechter zullen stappen als betaling uitblijft en dat hier hoge kosten voor uw debiteur aan verbonden zijn.
Stap 5
Uiteindelijk zijn er vier uitkomsten mogelijk:
- Uw klant betaalt de factuur (dit is in 85% van de incassozaken het geval)
- We spreken een betalingsregeling met uw debiteur af
- We starten een gerechtelijke procedure
- U kiest ervoor de incasso kosteloos stop te zetten
- Upload uw zaak online
- Wij nemen uw zaak in behandeling
- Wij starten de incassowerkzaamheden
- Samen met u bepalen we de juiste strategie
- Volg uw zaak 24/7 online
- Vragen? Uw persoonlijke accountmanager is 24/7 bereikbaar
- Uw openstaande factuur betaald
No cure, no pay incasso zakelijk
Bij Invorderingsbedrijf beginnen we iedere incassotraject met een minnelijke of buitengerechtelijke incasso. Minnelijke incasso bestaat uit alle inspanningen om uw geld te innen, voordat we een juridische procedure starten. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het sturen van aanmaningen en het opbouwen van een dossier. Het minnelijke incassotraject heeft een slagingskans van 85 procent.
Het buitengerechtelijke incassotraject verloopt bij ons op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat u in principe niets hoeft te betalen. De incassokosten mogen we volgens de wettelijke regels direct doorberekenen aan uw debiteur. Als het ons lukt om de factuur te innen, is dit onze vergoeding voor de werkzaamheden. Lukt het niet om de vordering te incasseren? Ook dan betaalt u niets.
U kunt zelf beslissen of u de incasso na het buitengerechtelijke traject wilt beëindigen of wilt voortzetten met een gerechtelijke procedure of incasso kort geding.
Gerechtelijke incasso
Is er een zakelijk conflict ontstaan met uw afnemer en weigert die daarom te betalen? Of hebben we simpelweg te maken met een hardnekkige wanbetaler? Als uw debiteur ook na een minnelijke incassoprocedure niet over de brug komt met het verschuldigde bedrag, dan hebben we de mogelijkheid om betaling van de openstaande factuur via de rechter af te dwingen. Hiervoor moeten we een gerechtelijke procedure starten.
De gerechtelijke incasso begint met het uitbrengen van een dagvaarding tegen uw debiteur. Met de dagvaarding wordt uw klant opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Een dagvaarding kan alleen worden uitgebracht door een deurwaarder. De kans is groot dat uw debiteur meteen betaalt als er een deurwaarder op de stoep staat. Als hij dat niet doet, moet hij zich immers voor de rechter verantwoorden. Hier zijn hoge kosten aan verbonden voor uw debiteur.
Kiest uw debiteur ervoor om niet te betalen? Dan laten we de zaak daadwerkelijk voor de rechter komen. De rechter zal de ingebrachte stukken van beide partijen bestuderen en uiteindelijk een vonnis wijzen. Hiermee kunnen we beslag laten leggen bij uw debiteur.
Als er spoed geboden is bij een uitspraak van de rechter, is het mogelijk om een incasso kort geding te starten. Hierbij doet de rechter versneld een voorlopige uitspraak.
De proceskosten (deurwaarderskosten, griffierechten, kosten voor juridische bijstand) worden in eerste instantie door de schuldeiser betaald. Meestal veroordeelt de rechter de verliezende partij tot het betalen van een proceskostenvergoeding voor de kosten die de andere partij heeft gemaakt.
Beslaglegging
Met een uitspraak van de rechter heeft u uw geld nog niet op uw rekening. Wat als uw debiteur ook na een gerechtelijke uitspraak weigert te betalen? Dan kunnen we een deurwaarder inschakelen en beslag laten leggen bij uw debiteur. De deurwaarder kan beslag leggen op inkomen en bankrekeningen van uw wanbetaler en hier de hoofdsom van de vordering en alle bijkomende kosten mee aan u uitbetalen. Heeft uw debiteur geen geld? Dan kan een deurwaarder ook beslag leggen op fysieke bezittingen van uw debiteur. Deze kunnen openbaar worden verkocht en uit de opbrengst hiervan wordt u uitbetaald.
Conservatoir beslag
In aanloop naar een gerechtelijke procedure kunnen we ook conservatoir beslag laten leggen bij uw niet betalende klant. Bij een conservatoir beslag worden bezittingen van uw debiteur veilig gesteld zolang de zaak onder de rechter is. Op deze manier voorkomt u dat uw debiteur bezittingen weg kan maken, voordat de rechter uitspraak heeft gedaan.
Conservatoir beslag leggen kan alleen met toestemming van de rechter. Als we een conservatoire beslaglegging aanvragen, wordt uw debiteur niet vooraf op de hoogte gesteld. Op het moment dat de bezittingen onder beslag liggen, staat hij dus voor een voldongen feit.
Conservatoir beslag fungeert als een stevig pressiemiddel op uw debiteur. Hij kan immers geen gebruik meer maken van de bezittingen waar beslag op ligt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bankrekeningen te laten bevriezen. De meeste debiteuren kiezen er daarom voor om alsnog direct de openstaande rekening te betalen als er conservatoir beslag wordt gelegd.
Incassobureau inschakelen zakelijk
Bij Invorderingsbedrijf verzorgen we incasso voor verschillende soorten ondernemers. Of u nu een kleine zelfstandige bent, een eigen zaak heeft of een grote onderneming die internationaal zaken doet, wij kunnen u helpen.
Incasso voor zzp'ers
De meeste zzp’ers houden zich het liefst zo min mogelijk bezig met administratieve werkzaamheden. Daarom nemen wij het innen van uw onbetaalde facturen graag voor u uit handen. Het maakt niet uit om wat voor bedrag het gaat en hoe vaak u een incasso bij ons indient. We verzorgen namelijk ook eenmalige incasso en u kunt ook met kleine vorderingen bij ons terecht.
Incasso voor mkb
Kleine en middelgrote ondernemingen hebben vaak geen grote administratieve afdeling die zelf achter wanbetalers aankan. Draag uw vordering aan ons over en wij zorgen dat u als mkb’er uw geld ontvangt. Op die manier houdt u uw cashflow op gang en kunt u uw onderneming doorontwikkelen.
Internationale incasso
Doet u internationaal zaken? Ook als uw debiteur zich over de grens bevindt, kunnen we uw rekeningen voor u innen. We zijn namelijk gespecialiseerd in internationale incasso. Bij het innen van facturen in het buitenland maken we gebruik van een breed, internationaal netwerk aan advocaten, juristen en deurwaarders. Deze lokale specialisten helpen ons met het innen van de buitenlandse vorderingen.
Kosten incassobureau inschakelen
Als ondernemer wilt u natuurlijk niet dat het innen van uw openstaande facturen meer kost dan het oplevert. Daar hoeft u gelukkig niet bang voor te zijn. In 85 procent van de gevallen kunnen we uw vordering via een minnelijk incassotraject incasseren. De minnelijke incasso verloopt op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat de wettelijke incassokosten direct worden doorberekend aan uw debiteur. Het risico is voor ons. Als het ons niet lukt om de vordering te innen betaalt u ook niets.
In uitzonderlijke gevallen is het nodig om naar de rechter te stappen om uw betaling van uw factuur af te dwingen. Deze fase verloopt helaas niet op basis van no cure, no pay. Hoeveel een gerechtelijke procedure kost, leest u op deze pagina.
Onze incassospecialisten
In 10 jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot wereldwijde marktleider op het gebied van incasso. “Wij gaan verder waar anderen stoppen”.
Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden op het gebied van incasso, of heeft u vragen over incasso? Onze specialisten staan u graag direct te woord.
Gratis advies of incasso indienen?
Vul uw gegevens in en vraag een gratis incasso adviesgesprek aan.
FAQ: Veelgestelde vragen over zakelijk incasso inschakelen
FAQ: Wat is het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder?
Als u een klant heeft die een rekening niet betaalt, kunt u een incassobureau of deurwaarder inschakelen. Maar wat is het verschil?
Een gerechtsdeurwaarder (oftewel deurwaarder) is een openbaar ambtenaar en heeft daarmee een wettelijke status. De deurwaarder verricht ambtelijke werkzaamheden zoals het uitbrengen van dagvaardingen, het betekenen van vonnissen en het executeren van vonnissen door middel van beslaglegging. Deze taken kunnen uitsluitend worden uitgevoerd door een beëdigd deurwaarder.
Een incassobureau is een onderneming die zich toelegt op het innen van onbetaalde rekeningen. Iedereen mag een incassobureau beginnen. Hier zijn verder geen speciale certificaten voor vereist en een incassobureau heeft geen bijzondere bevoegdheden.
Een incassobureau voert de incasso opdracht uit door aanmaningen te sturen, contact op te nemen met uw debiteur en een dossier op te bouwen. Een incassobureau kan zonder deurwaarder geen gerechtelijke procedure starten of beslag leggen.
Ook een deurwaarder kan overigens pas beslag leggen nádat er een vonnis door de rechter is uitgesproken. Als u een deurwaarder inschakelt, zal die dus sneller overgaan tot een juridische procedure. Met het inschakelen van een incassobureau, is de kans groter dat u sneller uw geld ontvangt. De meeste debiteuren betalen immers nadat zij een brief van een incassobureau ontvangen.
FAQ: Wat is het verschil tussen een incassobureau en een incasso advocaat?
Als u te maken krijgt met een klant die een rekening niet betaalt, kunt u ook direct een advocaat in de arm nemen en een juridische procedure starten. Advocaten die zich specialiseren in incassozaken worden ook wel incasso advocaten genoemd.
Het nadeel van een advocaat is dat advocaten gespecialiseerd zijn in gerechtelijke procedures. Zij dagen uw debiteur dus vaak direct voor de rechter. Meestal is dat helemaal niet nodig. Uit onze cijfers blijkt namelijk dat een buitengerechtelijke incasso in 85 procent van de gevallen succesvol is. Het voordeel van buitengerechtelijke of minnelijke incasso is dat het veel minder tijdrovend is en dat de kosten volgens de wet direct aan uw debiteur doorberekend mogen worden. Het kost u dus niets!
FAQ: Kan ik ook eenmalige opdrachten indienen?
Als u als ondernemer een eenmalige zakelijke incasso opdracht heeft, kunt u die ook bij ons indienen. Wij verzorgen zowel eenmalige als doorlopende incassoservice.
FAQ: Ik ben een particulier? Kan ik een incassobureau inschakelen?
Heeft u geen zakelijke vordering maar heeft u als particulier geld van iemand tegoed. Bij Invorderingsbedrijf verzorgen we ook incasso voor particulieren.
FAQ: Wat is no cure, no pay?
No cure, no pay betekent dat u niets hoeft te betalen als het ons niet lukt om uw vordering te incasseren. Lukt het ons wel om uw factuur te innen? We berekenen de wettelijke incassokosten direct door aan uw debiteur en zullen die direct met hoofdsom innen.
FAQ: Vanaf welk bedrag kan ik een incassobureau inschakelen?
Bij Invorderingsbedrijf hanteren we geen minimumbedrag om een incasso opdracht in te dienen. Ook voor kleine vorderingen kunt u bij ons dus een incassotraject starten.
FAQ: Wat als mijn klant geen geld heeft?
Zegt uw debiteur dat hij geen geld heeft om te betalen? Uw debiteur is een verbintenis met u aangegaan en heeft zich aan zijn verplichtingen te houden. Eventueel kunt u ervoor kiezen een betalingsregeling af te spreken maar dit is niet verplicht.
Als uw debiteur pertinent niet betaalt en het ook niet mogelijk is om beslag bij hem te leggen, dan kunnen we zijn faillissement aanvragen. Als de rechter uw debiteur failliet verklaart, probeert de curator alle schuldeisers zoveel mogelijk uit te betalen uit de failliete boedel. Overigens laten de meeste wanbetalers het niet zover komen; om een faillissement te voorkomen, betalen zij de openstaande rekening vaak alsnog.
FAQ: Mag ik een deurwaarder op iemand afsturen zonder aanmaning?
Dat hangt ervan af. Gaat het om een zakelijke klant? Dan is het in principe toegestaan om direct na het verstrijken van de uiterste betalingstermijn een deurwaarder met een dagvaarding bij de klant langs te sturen. In de dagvaarding staat wat de crediteur van de schuldenaar eist en wanneer uw debiteur voor de rechter moet verschijnen. Een alternatief is het laten bezorgen van een sommatie-exploot. Hiermee start u niet direct een rechtszaak, maar u stuurt wel een deurwaarder bij uw debiteur langs om de sommatie te bezorgen.
Overigens is het in veel gevallen verstandig eerst een buitengerechtelijk incassotraject te starten.
Bij een particuliere klant mag u pas een deurwaarder inschakelen na het versturen van een laatste aanmaning. In deze 14-dagenbrief moet u in ieder geval opnemen dat de klant het verschuldigde bedrag binnen 14 dagen moet voldoen. Ook moet u de incassokosten vermelden die erbij komen als men niet binnen die termijn betaalt.
U kunt de deurwaarder in eerste instantie alleen inschakelen om iemand te dagvaarden. Pas na een uitspraak van de rechter kunt u beslag laten leggen.
FAQ: Waaraan herken ik een betrouwbaar incassobureau?
Er zijn ee