Incasso voor particulieren

Iets gekocht in een webwinkel, maar het product nooit ontvangen? Geld aan iemand geleend die dat terug weigert te betalen? Recht op een schadevergoeding die maar niet uitbetaald wordt? Of verhuurt u als particulier een woning en betaalt uw huurder de huur niet?

Laat het er niet bij zitten, maar schakel een incassobureau in. Invorderingsbedrijf verzorgt incasso voor particulieren. Onze specialisten gaan achter uw wanbetaler aan en zorgen dat u uw geld zo snel mogelijk krijgt. Dat kost u in de buitengerechtelijke fase helemaal niets!

Uw incasso voor 16:00 uur ingediend? Dan gaan we vandaag nog voor u aan de slag.

Binnen 5 minuten uw incasso indienen

Bang dat uw zaak uit handen geven aan een incassobureau een ingewikkelde procedure is? Dat hoeft bij Invorderingsbedrijf helemaal niet. Het indienen van uw incasso is binnen 5 minuten geregeld. Vul via het incasso aanmeldformulier uw gegevens en die van uw debiteur in, upload relevante documenten en we gaan direct voor u aan de slag.

Meer informatie?

Vul uw gegevens in én een van onze onze incassospecialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Wat zeggen onze klanten?

  Invorderingsbedrijf weet 85% van alle vorderingen al in de minnelijke fase te innen. Niet voor niets gingen duizenden klanten u voor. Zij beoordelen ons gemiddeld met een 9,5.

  Infographic incasso zzp - invorderingsbedrijf

  Hoe werkt een incasso voor particulieren?

  Het inschakelen van een incassobureau is voor veel particulieren een grote stap. Wat moet u als particuliere opdrachtgever precies doen? Wat voor documenten moet u aanleveren als u een incassobureau inschakelt? Bij Invorderingsbedrijf houden we het zo eenvoudig mogelijk. U vult uw gegevens en die van uw debiteur in en onze incassospecialisten gaan voor u aan de slag met uw onbetaalde facturen

  Daarbij kunt u de voortgang van de zaak via ons online portal op onze website zelf in de gaten houden. U krijgt een vaste contactpersoon die u op de hoogte houdt en u eventueel vraagt om nadere informatie of documenten.

  Het incassotraject ziet er als volgt uit:

  Stap 1

  U heeft een vordering, bijvoorbeeld omdat u geleend geld wilt terugvorderen, u nog geld terugkrijgt van een winkel, u recht heeft op een schadevergoeding (voor smaad en laster) of omdat een bestelling nooit is geleverd.

  Stap 2

  U dient uw incasso bij ons in. Doet u dat voor 16:00 uur, dan gaan we dezelfde dag nog aan het werk. We beginnen direct met het opbouwen van uw dossier.

  Stap 3

  We stellen uw debiteur in gebreke. Dat doen we (afhankelijk van uw debiteur) door middel van een ingebrekestelling of een WIK-brief. Als betaling uitblijft, dan sommeren we uw debiteur nogmaals schriftelijk om te betalen. 

  Ook nemen we telefonisch, per e-mail en eventueel per sms of WhatsApp contact op met uw debiteur. Zo voeren we de druk geleidelijk aan op. In totaal zijn er zestien contactmomenten met uw klant. Gedurende de incasso kunt u via uw eigen online cockpit 24/7 de actuele status van de zaak volgen.

  Stap 4

  Als uw debiteur nog steeds niet over de brug komt met het verschuldigde bedrag, laten we weten dat we een juridische procedure aan zullen spannen. Zo voeren we de druk op uw debiteur op. Of u daadwerkelijk een gerechtelijke incasso wilt starten, kunt u uiteindelijk zelf bepalen.

  Stap 5

  Uiteindelijk zijn er een aantal uitkomsten mogelijk: 

  • U krijgt uw geld (dit is in 85% van de zaken het geval)
  • Er is een betalingsregeling afgesproken
  • Het incassotraject wordt voortgezet met een gerechtelijke procedure
  • U kiest ervoor de incasso kosteloos te beëindigen.

  No cure, no pay incasso

  Het buitengerechtelijke incassotraject (alle inspanningen om uw vordering buiten de rechter om te innen) verloopt bij Invorderingsbedrijf op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat dit minnelijke incassotraject u niets kost. Hoe zit dat precies?

  Als incassobureau brengen we de wettelijke incassokosten in rekening bij uw debiteur. Als het ons lukt om de vordering te innen, is dit onze vergoeding. 

  Lukt het ons niet om de vordering te incasseren? Ook dan betaalt u als klant niets.

  In 85% van de incassozaken weten we het openstaande bedrag in de buitengerechtelijke fase te innen.

  Gerechtelijke incasso

  Lukt het ons niet om uw openstaande vordering in de buitengerechtelijke (minnelijke) fase te innen? Dan kunnen we een juridische procedure opstarten

  We beginnen het gerechtelijk traject met het inschakelen van een deurwaarder om uw wanbetaler te dagvaarden. Een dagvaarding is een officiële oproep om voor de rechter te verschijnen. In veel gevallen zal uw debiteur ervoor kiezen de openstaande rekening alsnog te betalen. 

  Doet hij dat niet? Dan komt de zaak voor de rechter. Die zal de bewijslast die door beide partijen is aangeleverd, bestuderen en uiteindelijk vonnis wijzen (uitspraak doen). Met het vonnis van de rechter kunnen we beslag laten leggen bij uw debiteur. 

  Aan het voeren van een gerechtelijke procedure zijn kosten verbonden. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten voor de deurwaarder, griffierechten en kosten voor juridische bijstand. Deze betaalt u in eerste instantie zelf, middels een voorschot. De rechter veroordeelt de verliezende partij in de regel wel tot het vergoeden van de kosten van de tegenpartij.

  Beslaglegging

  Ook als uw debiteur niet uit zichzelf wil betalen, kunnen wij uw geld voor u incasseren. Dit doen we door middel van beslaglegging. Na een gerechtelijke procedure kunnen we met het vonnis van de rechter beslag laten leggen bij uw debiteur. 

  De gerechtsdeurwaarders met wie wij samenwerken, kunnen bijvoorbeeld beslag leggen op inkomen en bankrekeningen van uw debiteur. Hiermee wordt u uitbetaald. 

  Ook kan de deurwaarder beslag leggen op andere bezittingen zoals televisies, auto’s en zelfs woningen. Deze kan de deurwaarder openbaar verkopen. Uit de opbrengst hiervan wordt u vervolgens uitbetaald.

  Incassobureau no cure no pay particulier

  Wanneer kan ik als particulier een incassobureau inschakelen?

  Veel mensen denken dat een incassobureau bedoeld is voor bedrijven, maar een  incassobureau kunt u ook gewoon als particulier inschakelen. Doordat de buitengerechtelijke fase op basis van no cure, no pay verloopt, zijn daar geen kosten voor u aan verbonden. 

  U kunt een incassobureau inschakelen als u een vordering heeft op uw debiteur.

  Een vordering komt meestal voort uit een afspraak (overeenkomst) waarin u afspreekt iets te doen en waar de ander iets tegenover stelt. U leent bijvoorbeeld geld uit en de ander belooft dat op een bepaald moment terug te betalen. Als u uw kant van de overeenkomst nakomt, maar de andere partij niet, heeft u een vordering op diegene. Een vordering kan bijvoorbeeld ook ontstaan zijn doordat u per ongeluk geld overboekt naar een verkeerde bankrekening, een factuur dubbel betaald heeft of recht heeft op een schadevergoeding. Wilt u een schuld innen op een particulier, dien uw incasso in via het online aanmeldformulier.

  Bij zakelijke debiteuren zoals bedrijven kunt u direct een incassobureau inschakelen als u een vordering heeft. 

  Bij particuliere debiteuren moet u volgens de Wet Incassokosten eerst een officiële laatste aanmaning sturen. Hiermee geeft u uw debiteur nog 14 dagen de tijd om de schuld te betalen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Deze aanmaning noemen we ook wel een WIK-brief. Betaalt uw debiteur niet binnen 14 dagen? Dan worden er wettelijke incassokosten bij hem in rekening gebracht.

  Heeft u nog geen WIK-brief verstuurd? Als u uw zaak uit handen geeft aan Invorderingsbedrijf, doen wij dat voor u.

  Waarom Invorderingsbedrijf?

  Als u op internet zoekt naar een incassobureau (voor particulieren) komt u verschillende partijen tegen. Let goed op welk incassobureau u inschakelt. Sommige incassobureaus werken namelijk niet op basis van no cure, no pay. Hier betaalt u geld voor de buitengerechtelijke incasso. 

  Diverse incassobureaus houden ook extra geld in als het hen lukt om de volledige vordering te innen. Dit is bij Invorderingsbedrijf niet het geval. Als wij de volledige vordering weten te innen, ontvangt u 100 procent van uw oorspronkelijke vordering

  Invorderingsbedrijf onderscheidt zich daarnaast van andere incassobureaus doordat wij het volledige incassotraject voor onze rekening kunnen nemen. Doordat we samenwerken met de beste advocaten en officiële deurwaarders in kunnen schakelen, kunnen we niet alleen de minnelijke, maar ook de gerechtelijke fase van de incasso voor u uitvoeren. 

  Hierdoor zijn we in staat de druk op uw debiteur op te voeren en hem daadwerkelijk voor de rechter dagen als hij weigert te betalen. Bovendien kunnen we pressiemiddelen als conservatoir beslag en een faillissentsaanvraag gebruiken. Andere incassobureaus staan al snel met lege handen als een wanbetaler weigert te betalen.

  Een incassobureau inschakelen?

  Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op door uw gegevens in te vullen. We bellen u zo snel mogelijk terug.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   FAQ: Veelgestelde vragen over incasso voor particulieren?

   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage
   B grootendorst
   B Grootendorst

   Verzet na 8 jaar! Je kunt het niet verzinnen maar in mijn dossier gebeurde het. Ik heb het contact en de updates eens in de zoveel tijd ideaal. Ze hebben mij goed geadviseerd en er is zelfs gezorgd dat het verzet niet ontvankelijk werd verklaard. Nu komt de vordering ook langzaam aan binnen door een loonbeslag. Dikke aanrader! Luka, dank voor de bijstand!

   Waarom 40.000 klanten u voor gingen

   Vrijblijvend advies

   Invorderingsbedrijf heeft een uitmuntende staat van dienst als het gaat om het innen van openstaande rekeningen. Wilt u overleggen over uw zaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 070 – 762 0330 of via de onderstaande button!

    

   Koninginnegracht 14 C
   2514 AA Den Haag
   070 – 762 0330

   Fax: +3170 – 762 0335

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op