Home PageHuurovereenkomst ontbinden

Maak uw vastgoed vrij voor betalende huurders

Heeft u last van een huurder die niet betaalt? Erg vervelend, want u verwacht natuurlijk dat een huurder gewoon betaalt. Uw huurder komt iedere keer met mooie praatjes en zal blijven zeggen dat hij of zij de huur binnenkort zal betalen, maar zelfs áls hij eindelijk betaalt, volgt vaak snel een nieuwe huurachterstand. Zo blijft u aan de gang. Zonde natuurlijk, want hierdoor loopt u inkomsten mis. Tijd om in actie te komen!

Vóór 16:00 uur zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

De voordelen van het ontbinden van een huurovereenkomst

Onze huurrechtspecialisten hebben jarenlange ervaring met huurrecht, waardoor zij uw huurovereenkomst succesvol kunnen ontbinden. Onze juristen zorgen dat de rechter het huurcontract van uw huurobject beëindigt, zodat het pand weer beschikbaar is voor wél betalende huurders!

Wilt u het rendement van uw vastgoed verbeteren, een huurovereenkomst laten ontbinden of achterstallige huur incasseren door middel van huurincasso? Bel ons via 070 – 762 0330 of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op!

Hulp nodig bij huurovereenkomst ontbinden?

Vul uw gegevens in en wij nemen dezelfde werkdag contact met u op!  Bent u een particulier of een onderneming?  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Hoe werkt ontbinding van de huurovereenkomst? In 3 stappen!

  Wilt u dat uw vastgoed zo snel mogelijk weer beschikbaar is voor huurders die wél betalen? Het kan lijken alsof u in Nederland niks tegen wanbetalende huurders kunt doen; een huurder lijkt té goed beschermt tegen ontbinding van de huurovereenkomst. Gelukkig staat u als verhuurder niet machteloos wanneer het gaat om beëindiging van de huurovereenkomst! De incassospecialisten van Invorderingsbedrijf helpen u graag snél de huurovereenkomst te ontbinden.

  Hoe gaat ontbinden huurovereenkomst precies in zijn werk? In 3 simpele stappen wordt de huurovereenkomst ontbonden:

  De 3 stappen van huurovereenkomst ontbinden

  1. Wij stellen uw debiteur in gebreke.
  2. We bouwen een sterk dossier op en ontbinden het huurcontract via de rechtbank.
  3. Uw vastgoed is weer beschikbaar voor betalende klanten!
  Vóór 16:00 uur zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

  Wilt u het huurcontract ontbinden? Onderneem dan snel actie!

  Het is belangrijk dat u als verhuurder bij achterstallige betalingen direct actie onderneemt. In het ergste geval loopt de huurachterstand op tot maanden of zelfs jaren en heeft u als verhuurder geen huurinkomsten! De huurder geeft aan deze keer écht te betalen, maar de praktijk wijst uit dat dit zelden gebeurt. De huurder betaalt achterstallige bedragen niet of slechts gedeeltelijk, terwijl nieuwe achterstanden zich blijven opstapelen. Uw rendement kan zelfs negatief worden!

  Door de huurovereenkomst te ontbinden stelt u de woonruimte weer beschikbaar voor huurders die wél hun rekeningen kunnen betalen.

  Beleggingsmaatschappijen, makelaars en vastgoedbeheerders maken veelvuldig gebruik van huurincasso van Invorderingsbedrijf voor het beëindigen van een huurcontact. Door uitgebreide ervaring van onze juristen met huurzaken kunnen wij u gericht adviseren en brengen wij de meest complexe zaak tot een goed eind.

  Draag uw vordering snel en gemakkelijk over via ons online aanmeldformulier

  Meld uw zaak direct aan via ons online aanmeldformulier. Elk dossier krijgt de aandacht die het nodig heeft.

  Onze kantoren

  Wij zijn gevestigd in Den HaagRotterdamGroningen en Amsterdam en bieden u de beste service om het doel te bereiken dat u voor ogen heeft: uw huurovereenkomst ontbinden, uw huurder uitzetten of achterstallige huur incasseren.

  Hulp nodig bij huurovereenkomst ontbinden?

  Vul uw gegevens in en wij nemen dezelfde werkdag contact met u op!   Bent u een particulier of een onderneming?   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   FAQ: Huurovereenkomst ontbinden

   Wanneer u als verhuurder de huurovereenkomst wilt laten ontbinden, kan dit alleen wanneer er sprake is van wanprestatie. Oftewel, uw huurder houdt zich niet aan de gemaakte afspraken. Het Burgerlijk Wetboek (BW) beschrijft dit in het eerste lid van artikel 6:265 als volgt:

   ‘Iedere tekortkoming van een partij in de nakoming van een van haar verbintenissen geeft aan de wederpartij de bevoegdheid om de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, tenzij de tekortkoming, gezien haar bijzondere aard of geringe betekenis, deze ontbinding met haar gevolgen niet rechtvaardigt.’

   We spreken bijvoorbeeld van wanprestatie als uw huurder:

   • minimaal 3 maanden geen huur heeft betaald (wanbetaling)
   • een wietplantage heeft in uw woning (wettelijke regels overtreden)
   • uw woonruimte zonder uw toestemming onderverhuurt aan derden (illegale onder(ver)huur)

   Meer weten over de gronden voor het ontbinden van de huurovereenkomst? Lees ons artikel ‘5 opzeggingsgronden voor het beëindigen van de huurovereenkomst‘.

   Wilt u weten of u in aanmerking komt de huurovereenkomst te ontbinden? Wij geven u kosteloos een persoonlijk advies. Bel ons op 070 – 762 0330

   Bij een huurcontract met bepaalde tijd mag de verhuurder de overeenkomst na de looptijd beëindigen. De verhuurder heeft dan een wettelijke aanzegtermijn om de huurder te informeren. Hij mag de overeenkomst niet eerder dan drie maanden en uiterlijk één maand voordat de bepaalde tijd verstrijkt beëindigen. Wanneer de verhuurder de overeenkomst tussentijds wil beëindigen, moet ook hier sprake zijn van een wanprestatie.

   Heeft u uw woning dringend nodig voor eigen gebruik? Dan moet u dat kunnen aantonen. Vervolgens zal de rechter beoordelen of hier ook daadwerkelijk sprake van is. Mocht uw verzoek tot ontbinding door de rechter zijn goedgekeurd, dan moet de huurder de woning binnen twee dagen verlaten. Nadat de deurwaarder de huurder hiervan op de hoogte heeft gesteld. 

   Ja, dat kan als het gaat om een zakelijke huurovereenkomst. Bij zakelijke overeenkomsten is er namelijk geen huurbescherming. Wilt u deze overeenkomst beëindigen, dan is er dus sprake van buitengerechtelijke ontbinding. 

   Komt de huurder de gemaakte afspraken niet na? Dan kunt u als verhuurder de overeenkomst opzeggen via een schriftelijke verklaring (brief). Buitengerechtelijke ontbinding komt voornamelijk voor bij commercieel vastgoed (kantoorruimten). 

   Bij een huurovereenkomst van een woning moet u dit risico als verhuurder nooit nemen. Mocht u namelijk een huurder op straat zetten terwijl dat niet is toegestaan, moet u opdraaien voor de schade.

   Is uw huurder failliet verklaard? Dan kunnen zowel verhuurder als de curator de overeenkomst ontbinden. Wel is hierbij een opzegtermijn van toepassing. Deze termijn is maximaal drie maanden. Heeft uw huurder de huur al vooruit betaald? Dan geldt er een langere opzegtermijn.

   Een huurovereenkomst wordt niet standaard beëindigd wanneer een huurder of verhuurder overlijdt. Voor beide partijen geldt dat de erfgenamen optreden als rechtsopvolgers. Voor de verhurende partij zal dit weinig problemen opleveren. Zij hebben namelijk recht op de door de huurder te betalen huur.

   Als de huurder overlijdt, ligt de kwestie net even anders. Na het overlijden mogen de erfgenamen de huurovereenkomst nog zes maanden in stand houden, rekening houdend met de geldige opzegtermijn. Natuurlijk moeten de erfgenamen de huur gedurende deze periode wel doorbetalen. In dit artikel ‘Huurder overleden. Wat gebeurt er met de huurovereenkomst als de huurder dood is?’ leest u meer over dit onderwerp.

   Is de huurovereenkomst ontbonden en wil de huurder niet vertrekken uit het pand? Dan betreedt en ontruimt onze gerechtsdeurwaarder samen met de politie de woning met het ontruimingsvonnis.

   Huurovereenkomst laten beëindigen?

   Huurincasso

    Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Control bv
    Control BV
    Handelen snel, nemen alle zorg uit handen en communiceren goed over de status van lopende dossiers. Kortom, zeer tevreden klant!
    J w meijeringh hendriks
    J W Meijeringh Hendriks

    Zeer goede ervaring ! Het personeel is vriendelijk en neemt de tijd voor u . Adviezen zijn eerlijk en professioneel . Ik zou deze firma zeker aanbevelen .

    Onze Incassojuristen & Adviseurs

    linkedin