Home PageSchuld innen particulier

Schuld innen: particulier

Heeft u als particulier geld van iemand tegoed? Bijvoorbeeld omdat u een lening heeft verstrekt die u nog niet heeft teruggekregen? Of omdat u nog salaris tegoed heeft van uw werkgever?

U heeft recht op uw geld en Invorderingsbedrijf zorgt dat u het krijgt. Bij Invorderingsbedrijf verzorgen we no cure, no pay incasso voor particulieren. Het indienen van uw vordering duurt nog geen 5 minuten.

Uw incasso voor 16:00 uur ingediend? Dan gaan we vandaag nog voor u aan de slag.

Incasso no cure, no pay

Veel particulieren laten het erbij zitten als ze geld dat zij tegoed hebben niet krijgen. Ze zijn bang dat een incassobureau inschakelen om hun vordering te innen veel geld kost. Dat hoeft gelukkig helemaal niet zo te zijn. 

Bij Invorderingsbedrijf verzorgen we incasso in het buitengerechtelijk traject namelijk op basis van no cure, no pay. De wettelijke incassokosten mogen we namelijk doorberekenen aan uw klant. Het risico is voor ons. Ook als het ons niet lukt om het geld te innen, brengen wij u niets in rekening. 

Gooi het bijltje er dus niet bij neer als uw schuldenaar u niet betaalt. Via ons incasso aanmeldformulier start u binnen 5 minuten een incasso. Wij doen vervolgens de rest!

Advies over uw incassozaak?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Incasso voor particulieren

  Veel mensen denken dat zij als particulier niet bij een incassobureau terecht kunnen. Bijvoorbeeld omdat hun vordering te klein is of omdat de afspraken alleen mondeling zijn vastgelegd. Bij Invorderingsbedrijf begrijpen we als geen ander dat u ook als particulier te maken kunt krijgen met wanbetaling

  Daarom verzorgen wij incasso voor particulieren. We hanteren geen minimumbedragen. Ook kleine vorderingen kunt u zonder problemen bij ons indienen. Heeft u de afspraken niet op papier gezet, maar bijvoorbeeld alleen een mondelinge leenovereenkomst? Dan helpt onze incassospecialist u met het opbouwen van een dossier en het verzamelen van de benodigde bewijzen.

  We helpen u onder andere in de volgende situaties:

  Het incassotraject

  Het inschakelen van een incassobureau is voor veel particulieren een grote stap. Toch komt er (voor u) minder bij kijken dan u wellicht zou denken. Als onze opdrachtgever dient u via het incasso aanmeldformulier uw vordering in. U verstrekt de gevraagde gegevens en upload relevante documenten. Vervolgens gaan onze incassospecialisten aan de slag met het innen van uw vordering. 

  Gedurende de incassoprocedure heeft u één vaste contactpersoon die contact met u op opneemt als dat nodig is. Via uw eigen online cockpit kunt u de voortgang 24/7 in de gaten houden. 

  We beginnen het traject met een minnelijke fase (buitengerechtelijke incassoprocedure). Hieronder vallen alle inspanningen tot we een juridische procedure starten. Het incassotraject ziet er als volgt uit:

  Stap 1

  U dient een vordering bij ons in, bijvoorbeeld omdat u een onderhandse lening niet terug krijgt, u recht heeft op een schadevergoeding voor smaad en laster, u een online aankoop heeft geretourneerd maar uw geld niet heeft ontvangen of omdat uw werkgever u niet betaald heeft. 

  Als u uw vordering voor 16:00 uur indient gaan we dezelfde werkdag nog voor u aan de slag.

  Stap 2

  Uw debiteur (degene van wie u geld tegoed heeft) wordt in gebreke gesteld. Dat doen we door middel van een officiële ingebrekestelling. Middels deze brief sommeren we uw debiteur om het verschuldigde bedrag te betalen.

  Stap 3

  We nemen schriftelijk, telefonisch en per sms of WhatsApp contact op met uw debiteur. Op die manier voeren we de druk op en kunnen we direct achterhalen waarom er niet betaald wordt. Verkeert uw debiteur bijvoorbeeld in financiële moeilijkheden?

  Stap 4

  We sturen uw debiteur uiteindelijk een laatste aanmaning. Hierin laten we weten dat we een gerechtelijke procedure zullen starten als betaling uitblijft. We maken direct duidelijk dat hier hoog oplopende kosten aan verbonden zijn voor uw debiteur.

  Uiteindelijk bepaalt u als opdrachtgever zelf of u daadwerkelijk wilt doorschakelen naar een juridische procedure. Onze juristen zullen u vooraf van advies voorzien.

  Stap 5

  Aan het eind van de buitengerechtelijke incassoprocedure zijn er een aantal uitkomsten mogelijk:

  • U ontvangt uw geld (dit is in 85% van de zaken het geval)
  • We spreken een betalingsregeling af (dit gebeurt altijd in overleg met u als schuldeiser)
  • We starten een gerechtelijke procedure
  • U kiest ervoor de incasso kosteloos te beëindigen.

  Gerechtelijke incasso

  Als een buitengerechtelijke incassoprocedure niet het gewenste effect heeft kunnen we ook een juridische procedure voor u starten. 

  Tijdens een gerechtelijke incasso zal de rechtbank beide partijen aanhoren en de bewijzen bestuderen. Vervolgens doet de rechter uitspraak.

  Beslag leggen

  Als de rechter uw vordering gegrond verklaart, dan kan de deurwaarder beslag leggen als uw debiteur weigert uit zichzelf te betalen. 

  De deurwaarder kan onder andere beslag leggen op inkomen, bankrekeningen, spullen (roerende goederen) en onroerende goederen van uw debiteur. Deze spullen kan de deurwaarder openbaar verkopen. Uit de opbrengst hiervan wordt de openstaande schuld aan u uitbetaald.

  Kosten

  De kosten voor de gerechtelijke fase vallen niet onder de buitengerechtelijke incassokosten die we wettelijk gezien in rekening mogen brengen. De kosten voor de gerechtelijke procedure worden daarom in eerste instantie door de schuldeiser betaald (in de vorm van een voorschot). 

  Als de rechter u in het gelijk stelt, wordt uw debiteur doorgaans wel veroordeeld tot het vergoeden van de kosten die u heeft moeten maken.

  Deurwaarder inschakelen particulier

  Een deurwaarder inschakelen als particulier

  Een deurwaarder heeft een wettelijke status en daarmee verschillende bevoegdheden om achterstallige betalingen te innen die niemand anders heeft. Alleen een deurwaarder mag bijvoorbeeld beslag bij iemand leggen. 

  Ook voor het dagvaarden van een debiteur is een deurwaarder nodig. De taken die alleen door een deurwaarder uitgevoerd kunnen worden, noemt men ook wel ambtelijke werkzaamheden. 

  Een gerechtsdeurwaarder is onder andere verantwoordelijk voor:

  • Betekenen (officieel overhandigen) van vonnissen en dwangbevelen
  • Executeren van vonnissen
  • Beslag leggen
  • Organiseren van executieverkopen
  • Gedwongen ontruiming panden en woningen

  Ook als particulier heeft u soms dus een gerechtsdeurwaarder nodig tijdens de incassoprocedure. Bij Invorderingsbedrijf werken we met de beste landelijke gerechtsdeurwaarders. Samen met hen kunnen we uw debiteur voor de rechter dagen en de schuld door middel van beslaglegging invorderen als de rechter uitspraak heeft gedaan.

  Schuld innen bij particulieren

  Wilt u als ondernemer een openstaande factuur of een andere schuld innen bíj́ een particulier? Dan zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. 

  Consumenten genieten namelijk meer bescherming van de wet. Hierdoor moet u als ondernemer aan extra voorwaarden voldoen voordat u een incassobureau achter een particuliere klant aan kunt sturen om uw openstaande facturen te innen.

  Wanneer kan ik een incasso beginnen tegen een particuliere klant?

  Bij een particuliere klant mogen alleen extra wettelijke incassokosten in rekening gebracht worden als hij vooraf een laatste aanmaning heeft ontvangen. Deze laatste waarschuwing noemt men ook wel de WIK-brief.

  Met de WIK-brief krijgt de klant nog minimaal 14 dagen om de rekening te betalen, zonder dat er extra kosten in rekening gebracht worden. In de brief staat direct hoe hoog de incassokosten zijn als het bedrag niet binnen de gestelde termijn binnen is.

  Een incassobureau inschakelen?

  Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   FAQ: Veelgestelde vragen over schuld innen als particulier?

   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Gerard blok
    Gerard Blok

    GRATIS incasso advies gehad. Vriendelijk geholpen door een slimme jurist. Heb informatie ingewonnen over een bepaalde casus. Op basis daarvan besloten geen stappen te ondernemen. Aan een eerlijk advies heb je meer dan aan een advocaat die overal maar aan begint. Kom zeker terug als ik weer wat heb.

    Vrijblijvend advies

    Invorderingsbedrijf heeft een uitmuntende staat van dienst als het gaat om het innen van openstaande rekeningen. Wilt u overleggen over uw zaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 070 – 762 0330 of via de onderstaande button!

     

    Koninginnegracht 14 C
    2514 AA Den Haag
    070 – 762 0330

    Fax: +3170 – 762 0335