Uw incassobureau in Veenendaal
Heeft u een klant in Veenendaal die een factuur niet betaalt? Of een huurder die de huur niet betaalt? Dan kunt u een incassobureau inschakelen. Invorderingsbedrijf verzorgt als full-service incassobureau incassodiensten in Veenendaal. Met onze beproefde incassostrategie weten we 95 procent van alle vorderingen te innen. De meeste incassozaken kunnen we op basis van no cure, no pay succesvol voor u afhandelen.
Heeft u onbetaalde facturen in Veenendaal? Dien uw incasso snel bij ons in en we gaan vandaag nog voor u aan de slag.
- Buitengerechtelijke incasso (no cure, no pay)
- Gerechtelijke incasso
- Beslaglegging
- 24/7 online inzage in dossier
- 95% slagingskans
Juridisch advies nodig?
Laat uw gegevens achter en een van onze incassospecialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.


Wat zeggen onze klanten?



























Het complete incassotraject
Bij Invorderingsbedrijf kunnen we het volledige incassotraject, van de eerste vriendelijke betalingsherinnering tot een uiteindelijke beslaglegging voor u verzorgen.
We beginnen ieder incassotraject het liefst met een milde aanpak; de buitengerechtelijke fase. Betaalt uw debiteur nog steeds niet? Dan dagen we uw debiteur voor de rechter. Hiervoor maken we gebruik van ons brede netwerk met advocaten en deurwaarders.
Tijdens de procedure wordt u op de hoogte gehouden door een vaste contactpersoon. Zelf kunt u het traject 24/7 volgen via onze Online Cockpit.
No cure, no pay incassobureau in Veenendaal
Als een klant een factuur niet betaalt, zou het oneerlijk zijn om u als schuldeiser op te laten draaien voor de kosten voor het innen van de vordering. Daarom is het in de wet zo geregeld dat de buitengerechtelijke incassokosten doorberekend mogen worden aan uw debiteur.
Bij Invorderingsbedrijf werken we bovendien op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat u ons niets hoeft te betalen als het ons onverhoopt niet lukt om de volledige vordering te incasseren.
Buitengerechtelijke incasso
De buitengerechtelijke incassofase bestaat uit alle inspanningen om uw vordering te innen, voordat we gerechtelijke stappen ondernemen. Tijdens de buitengerechtelijke incasso (ook wel minnelijke incasso genoemd) sturen we uw debiteur onder andere aanmaningen. Dit doen we onder vermelding van onze naam en op ons briefpapier, wat vaak zorgt voor een snellere betaling.
Ook nemen we persoonlijk contact op met uw debiteur om hem op zijn betalingsverplichtingen te wijzen. Zo kunnen we direct informeren naar de reden van de wanbetaling en eventuele betalingsproblemen vroegtijdig herkennen.
Tijdens het buitengerechtelijke traject voeren we de druk geleidelijk aan steeds verder op. De toon is aanvankelijk vriendelijk, maar wordt steeds iets strenger. Uiteindelijk sturen we een laatste aanmaning, waarin we duidelijk maken dat we naar de rechter stappen als de betaling niet op de vervaldatum van de aanmaning binnen is.
We streven ernaar om alle incassozaken in de buitengerechtelijke fase af te ronden. In 85 procent van de zaken lukt dat.
Gerechtelijke procedure
Weigert uw debiteur de vordering te betalen? Ook na een minnelijke procedure? Of betwist uw debiteur de vordering? Dan zit er niets anders op dan naar de rechter te stappen om uw vordering te innen.
Nadat onze incassospecialist de laatste aanmaning verstuurt, zullen we u duidelijk uitleggen wat er bij een juridische procedure komt kijken, hoe sterk u staat en wat de kosten van een rechtszaak zijn. U kunt de incassoprocedure op dit moment kosteloos stoppen of voortzetten met een gerechtelijke procedure.
Tijdens de rechtszaak presenteren onze juristen (indien nodig een advocaat) bewijs voor de rechtmatigheid van de vordering. De rechter zal de zaak bestuderen en uiteindelijk een uitspraak doen.
Als de rechter de vordering toewijst, wordt de tegenpartij in de regel direct veroordeeld tot het vergoeden van de kosten die de winnende partij heeft moeten maken.
Beslaglegging in Veenendaal
Wanneer een schuldenaar uit zichzelf weigert te betalen, dan moeten we beslag leggen om de vordering te innen. Doordat Invorderingsbedrijf samenwerkt met de beste deurwaarders, kunnen we ook de beslaglegging uitvoeren. Er zijn twee soorten beslaglegging:
Executoriaal beslag
Ook als de rechter uw debiteur veroordeelt tot betaling van de vordering, is dat geen garantie dat uw schuldenaar het verschuldigde bedrag uit zichzelf overmaakt. Vaak moeten we beslag leggen om het geld te innen. Dit noemt men executoriaal beslag.
Hiervoor schakelen we een deurwaarder in (alleen een gerechtsdeurwaarder mag een beslaglegging uitvoeren).
De deurwaarder legt beslag op bezittingen van uw debiteur. Dit kan bijvoorbeeld op de bankrekening of het inkomen van de tegenpartij. Daarnaast kan de deurwaarder bijvoorbeeld beslag leggen op spullen (roerende goederen) en onroerend goed van uw debiteur. Deze worden vervolgens openbaar verkocht. Uit de opbrengst hiervan wordt u als schuldeiser uitbetaald.
Conservatoir beslag
Om beslag te kunnen leggen nadat de rechter uitspraak heeft gedaan, moet er wel iets te halen zijn bij uw debiteur. Om te verzekeren dat uw schuldenaar zijn bezittingen niet wegsluist voordat de rechter uitspraak doet, kunnen we alvast tijdelijk, bewarend beslag laten leggen. Dit heet conservatoir beslag.
Om conservatoir beslag te leggen moeten we toestemming vragen aan de rechter. Hiervoor moet een advocaat een verzoekschrift indienen bij de rechtbank. Als de rechter toestemming geeft (verlof verleent) voor het conservatoir beslag, dan kan de deurwaarder de beslaglegging uitvoeren. Uw debiteur wordt vooraf meestal niet geïnformeerd over het conservatoir beslag.
Als de rechter de vordering in de daaropvolgende rechtszaak toewijst wordt het conservatoire beslag executoriaal.
Deurwaarders in Veenendaal
Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is er voor diverse handelingen tijdens de gerechtelijke fase van het incassoproces een deurwaarder vereist. Een deurwaarder is bijvoorbeeld nodig voor:
- het dagvaarden van uw debiteur
- het betekenen van een vonnis
- beslag leggen
- executieveilingen
- woningontruiming
Bij Invorderingsbedrijf werken we hiervoor samen met de beste deurwaarders in uw regio.
Huurincasso in Veenendaal
Heeft uw huurder in Veenendaal een huurachterstand opgebouwd? Invorderingsbedrijf is gespecialiseerd in huurincasso. Met onze efficiënte incassoprocedure, kunnen we de achterstallige huur zo snel mogelijk voor u innen.
Veroorzaakt uw huurder overlast? Of is hij structureel te laat met betalen? Dan kunnen onze juristen de huurovereenkomst voor u laten ontbinden door de rechter. Als uw huurder vervolgens weigert te vertrekken, schakelen we een deurwaarder in om de woning te ontruimen.
Waar kunnen wij u nog meer mee van dienst zijn?
- Het opstellen van overeenkomsten en voorwaarden
- De kredietwaardigheid van bedrijven controleren
- Gebruikmaken van het recht van reclame, retentierecht of eigendomsvoorbehoud
- Uw debiteurenbeheer uitbesteden
- Bemiddeling bij onderhandse (betalings)regelingen en schikkingen
Direct een incassobureau inschakelen
Wilt u direct een incassoprocedure beginnen tegen uw debiteur? Dien uw incassozaak in door het incasso aanmeldformulier in te vullen en maak gebruik van onze expertise op het gebied van onbetaalde vorderingen. Wilt u eerst overleggen met een van onze incassospecialisten? Bel dan met 070 – 762 0330 of vul onderstaand contactformulier in.
Even overleggen?
Laat uw gegevens achter en een van onze incassospecialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.


FAQ: Veelgestelde vragen over incassobureau Veenendaal
FAQ: Wanneer kan ik een incassobureau inschakelen?
U kunt een incassobureau inschakelen als u geld van iemand tegoed heeft en vordering opeisbaar is geworden. Dit is bijvoorbeeld het geval als de betalingstermijn is verstreken of nadat u de wederpartij in gebreke heeft gesteld.
Als uw debiteur een particuliere klant is, moet u die wel altijd eerst de mogelijkheid geven om de openstaande bedragen alsnog binnen 14 dagen te betalen zonder extra kosten in rekening te brengen. Dit doet u door middel van een zogenoemde WIK-brief.
Bij zakelijke klanten mag u wel direct incassokosten in rekening brengen als zij te laat zijn met betalen.
Lees hier meer over op de pagina: wanneer kan ik een incassobureau inschakelen?
FAQ: Wat heb ik nodig om vordering in te dienen?
Om uw openstaande factuur bij ons in te dienen, heeft u in principe niets nodig. Wel is het belangrijk dat we de rechtmatigheid van de vordering kunnen bewijzen als uw debiteur de vordering betwist.
Daarom ontvangen we graag zoveel mogelijk documenten die verband houden met de vordering. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een ondertekende overeenkomst, een leveringsbewijs of de factuur die u verstuurd heeft.
We snappen overigens dat u misschien niet alle documenten bij de hand heeft. U kunt in dat geval altijd met onze incassospecialist overleggen op welke manier we uw vordering kunnen onderbouwen. Dat kan bijvoorbeeld ook aan de hand van e-mailverkeer, telefoongesprekken of getuigen.
Indien in uw bezit, ontvangen we graag de volgende documenten:
- Een kopie van de overeenkomst
- E-mailverkeer met een bevestiging
- Een faxbevestiging
- Uw samenvatting over wat er is afgesproken.
- Facturen
- Aanmaningen
- Een afschrift van uw algemene voorwaarden
- Eventueel een bewijs van levering
FAQ: Wat is het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder?
Sommige mensen denken dat een incassobureau en een deurwaarderskantoor hetzelfde zijn. Hoewel beide soorten ondernemingen zich bezighouden met het innen van openstaande facturen, zit er een groot verschil tussen incassobureaus en deurwaarders.
Een deurwaarder (officieel gerechtsdeurwaarder) is een openbaar ambtenaar met een speciale wettelijke status. Een deurwaarder mag als enige officiële documenten betekenen en beslag leggen. Deurwaarders worden beëindigd door de rechtbank en zijn verplicht lid van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KbvG).
Een incassobureau heeft niet de wettelijke bevoegdheden die een deurwaarder heeft. Een incassobureau stuurt herinneringen en aanmaningen, neemt persoonlijk contact op met uw debiteur en bouwt een dossier op.
Het voordeel van een incassobureau is dat het minder kostbaar is en sneller resultaat oplevert. De meeste debiteuren (meer dan 85%) betalen immers tijdens de buitengerechtelijke fase van het incassotraject.
Betaalt uw debiteur niet tijdens een minnelijke procedure? Dan kunnen we alsnog gerechtelijke stappen ondernemen. Daarvoor werken we samen met de beste deurwaarders. Zo kunnen wij het gehele traject verzorgen.
FAQ: Wat kost een incassoprocedure?
De buitengerechtelijke fase van de incassoprocedure verloopt op basis van no cure, no pay. We brengen de incassokosten direct in rekening bij uw debiteur. Als we niets weten te innen, brengen we u ook niets in rekening.
De gerechtelijke fase verloopt niet op no cure, no pay-basis. De proceskosten worden voorgeschoten door de schuldeiser. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten voor juridische bijstand, griffierechten en deurwaarderskosten. Als de rechter u in het gelijk stelt, wordt de verliezende partij doorgaans wel veroordeeld tot het vergoeden van (een groot deel) van de kosten voor de rechtszaak.
FAQ: Wat is het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder?
Incassobureaus en deurwaarders worden vaak met elkaar verward. Dat is niet zo gek, want zowel een incassobureau als een deurwaarder houdt zich bezig met het innen van openstaande schulden.
Het belangrijkste verschil is dat een deurwaarder een openbaar ambtenaar is, die door de rechtbank benoemd wordt. Daarom mag een deurwaarder zogenoemde ambtshandelingen verrichten. Voorbeelden van ambtshandelingen zijn bijvoorbeeld het uitvoeren van een beslaglegging of het uitbrengen van een dagvaarding. Alleen een deurwaarder mag deze werkzaamheden verrichten.
Een incassobureau is een bedrijf dat eveneens openstaande vorderingen int, maar een incassobureau heeft hiervoor niet de wettelijke bevoegdheden die een deurwaarder heeft. Hierdoor specialiseren incassobureaus zich vaak in het buitengerechtelijke traject.
Overigens kan een incassobureau u ook helpen met de gerechtelijke fase, maar voor de vereiste ambtshandelingen moet het een deurwaarder inschakelen.
FAQ: Hoe hoog moet de vordering zijn?
Bij Invorderingsbedrijf geldt geen minimumbedrag voor uw vordering. U kunt iedere vordering bij ons indienen. We verzorgen incasso voor zowel particulieren en zzp’ers als mkb-bedrijven en grote bedrijven.
FAQ: Hoe herkent u een betrouwbaar incassobureau?
Een betrouwbaar incassobureau herkent u aan een aantal eigenschappen. Zo communiceert een betrouwbare partner op een transparante manier, bijvoorbeeld over de procedure en prijzen. Een betrouwbaar incassobureau maakt verder altijd gebruik van een derdengeldrekening.
Invorderingsbedrijf is aangesloten bij Stichting Now iD, een organisatie die scholing voor incassodienstverleners verzorgt en hen helpt te voldoen aan de actuele wet- en regelgeving.
Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!
- Géén succes = géén kosten
- 100% uitkering van de hoofdsom
- 95% slagingspercentage
Alstublieft,
Uw download


Voorbeeld ingebrekestelling
Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.
Download directDownload nu uw ingebrekestelling voorbeeldbrief



Invorderingsbedrijf heeft een zeer goede naam als het gaat om het betaald krijgen van openstaande rekeningen. Behoefte aan advies? Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor in Amsterdam via 020 - 760 3920 of via de onderstaande button!
Herengracht 280
1016 BX Amsterdam
Fax: +3170 – 762 0335