Inloggen op de klantenomgeving

De Online Cockpit is exclusief voor opdrachtgevers. Indien u nog geen eigen account heeft, klik dan hier om uw vordering direct over te dragen of neem contact met ons op via telefoon +31(0)70-7620330.

Wachtwoord vergeten Inloggen
Print deze pagina

Deurwaarder inschakelen: een effectief drukmiddel

In tijden van economische crisis zijn openstaande facturen helaas aan de orde van de dag. Heeft u te maken met een debiteur die verzuimt te betalen? Die na herhaaldelijk aanmanen nog steeds niet heeft betaald? Dan is een deurwaarder inschakelen een verstandige zet.

Deurwaarder inschakelen: bespaar tijd én geld

Zodra de betalingstermijn van uw factuur verstrijkt, is uw debiteur in gebreke. Hij heeft zich immers niet gehouden aan de tussen jullie gemaakte betalingsafspraak. Weigert hij na één of twee betalingsherinneringen, de zogenaamde ‘aanmaningen’, nog steeds te betalen, dan is een deurwaarder inschakelen een zeer verstandig idee. Een deurwaarder geeft het startsein voor het gerechtelijk incassotraject. Hij overhandigt uw debiteur een brief, de zogenaamde ‘dagvaarding’, waarin staat wat uw vordering is en wanneer uw debiteur voor de rechter wordt verwacht. Zoals de naam doet vermoeden, doet de deurwaarder dat ‘voor de deur’ bij uw debiteur. Mocht uw debiteur onverhoopt zijn verhuisd of failliet zijn verklaard, dan komt de deurwaarder daar ter plekke achter. Een deurwaarder inschakelen bespaart daarmee tijd en geld. Uw tijd en uw geld, om precies te zijn.

Een uiterst effectief drukmiddel

Een deurwaarder inschakelen vergroot de kans dat u uw geld alsnog ontvangt. Door het bezoek van de deurwaarder, weet uw debiteur dat uw geduld op is. In veel gevallen zal hij vóór de afgesproken datum bij de rechtbank alsnog tot betaling overgaan. Maar wat nu als uw debiteur weigert mee te werken? Wat als hij besluit niet op uw vordering in te gaan? Dan bestaat er de mogelijkheid tot conservatoir beslag. In het geval van conservatoir beslag laat de deurwaarder de bankrekening van uw debiteur en/of de betalingen van derden aan uw debiteur bevriezen. Op die manier voorkomt de deurwaarder dat uw debiteur geld kan onttrekken uit zijn onderneming. Een bijzonder effectief drukmiddel, want zaken doen wordt voor uw debiteur onmogelijk. De kans dat u uw geld alsnog ontvangt, is dan ook aanzienlijk.

Een vak apart

Ondernemen in tijden van crisis is een vak apart. Een vak dat wij bij het Invorderingsbedrijf als geen ander verstaan! Onze juristen, incasso advocaten en deurwaarders hebben een uitstekende, jarenlange staat van dienst. Al onze deurwaarders zijn aangesloten bij de Koninklijke Beroepsorganisatie voor Gerechtsdeurwaarders .

Voor meer informatie of vrijblijvend advies neemt u contact op met: +31-(0)70-762 0330 of e-mail info@invorderingsbedrijf.nl

No Cure, No Pay!