Home PageIncasso Berlijn

Incasso Berlijn: vorderingen innen in Duitsland

Heeft u een debiteur in Berlijn die een rekening niet betaalt? Bijvoorbeeld een klant die uw factuur negeert? Invorderingsbedrijf kan uw geld voor u innen. 


Als internationale incassospecialist weten we precies wat voor acties we moeten ondernemen om te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. We beschikken over een uitgebreid netwerk van deurwaarders, juristen en advocaten in Berlijn. Zij weten alles van het Duitse recht en wat er mogelijk is op het gebied van incasso.

Voor 16:00 uur uw zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Gespecialiseerd in incasso in Berlijn

Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland en de grootste exportbestemming. Dat leidt er onvermijdelijk toe dat we als incassobureau regelmatig te maken krijgen met wanbetalers in verschillende steden in Duitsland, waaronder Berlijn. 

Doet u zaken met klanten in Berlijn? Dan is het waarschijnlijk wel even schrikken als u niet netjes betaald wordt. Hoe kunt u uw geld krijgen als uw debiteur zich in een ander land met een andere taal en andere gebruiken bevindt? 

Gelukkig kunt u Invorderingsbedrijf inschakelen. We sporen uw debiteur op in het buitenland en verzorgen zowel minnelijke als gerechtelijke incasso.

Daarbij maken we gebruik van ons netwerk met juristen, advocaten en deurwaarders in Berlijn. Zij weten alles van de lokaal geldende gebruiken en de actuele wet- en regelgeving met betrekking tot incasso. Met hun hulp weten wij uw incassozaak in Berlijn tot een goed einde te brengen. 

Als schuldeiser communiceert u met uw eigen contactpersoon in Nederland. Via onze Online Cockpit kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week de voortgang van het traject volgen. 

Wilt u meer informatie over het incassotraject? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom Invorderingsbedrijf voor uw incasso in Berlijn?

Direct uw vordering indienen?

Heeft u openstaande rekeningen in Berlijn? Laat het er niet bij zitten. Schakel Invorderinderingsbedrijf in. Wij zorgen dat u uw geld krijgt.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Hoe werkt incasso in Berlijn?

  Het incassotraject in Duitsland steekt iets anders in elkaar dan Nederland. Net als in Nederland bestaat incasso in Duitsland uit een buitengerechtelijke (minnelijke) en gerechtelijke fase.

  Een belangrijk verschil is dat er in Duitsland een speciale versnelde procedure (Mahnverfahren) bestaat voor het innen van openstaande vorderingen. Door het efficiënte Duitse systeem loont het de moeite om snel over te schakelen op een gerechtelijke procedure. Deze is door de versnelde procedure veel korter dan in Nederland en daardoor veel minder kostbaar en tijdrovend. 

  Wel genieten debiteuren in Duitsland relatief veel bescherming van de wet. Daarom is het belangrijk om het dossier zorgvuldig op te bouwen en de procedures zorgvuldig te volgen. 

  Omdat we gespecialiseerd zijn in Duitse incasso en daarbij samenwerken met Duitse advocaten (rechtsanwälte) weten we precies hoe we dat moeten doen.

  Buitengerechtelijke incasso

  Het buitengerechtelijke traject begint in Duitsland met het stellen van een fristsetzung. Dit is een nieuwe, harde deadline voor uw debiteur om de rekening te betalen. De fristsetzung heeft een vergelijkbare functie als de ingebrekestelling in Nederland.

  Het is daarbij in Duitsland gebruikelijk om direct te laten weten dat u overschakelt op een gerechtelijke procedure als uw debiteur de rekening niet binnen de nieuwe termijn betaalt.

  Met de fristsetzung geven we uw debiteur de kans om de rekening te betalen zonder dat hij voor de rechter gedaagd wordt. Bovendien hebben we op deze manier direct zwart op wit staan dat we het bedrag dat u tegoed heeft, hebben gevorderd. 

  Daarnaast zullen we contact opnemen met uw debiteur. Dit proberen we zowel telefonisch als per e-mail en WhatsApp of sms. In totaal zijn er in een periode van 3 weken 16 contactmomenten met uw debiteur. Daarbij voeren we de druk steeds iets verder op. 

  Gerechtelijke incasso

  In Duitsland bestaat er een speciale rechtbank voor onbetaalde vorderingen (het Mahngericht). Berlijn heeft een eigen Mahngericht. Bij deze rechtbank kunnen we een versnelde procedure starten om uw vorderingen te innen.

  Hiervoor dienen we een speciaal verzoekschrift (mahnverfahren) in waarin we de rechter vragen om een betalingsbevel. In het verzoekschrift staat wat de vordering behelst, de hoogte ervan en wie de betrokken partijen zijn. De rechtbank verstrekt het verzoekschrift vervolgens aan uw debiteur. Die heeft twee weken om hier verweer tegen aan te tekenen. Als hij dat niet doet zal de rechtbank een betalingsbevel met executoriale titel (vollstreckungsbecheid) afgeven.

  Maakt uw debiteur wel bezwaar tegen de vordering? Dan heeft hij slechts vier weken om zijn verweer in te dienen. 

  Als uw debiteur bezwaar maakt tegen de vordering dan volgt er een bodemprocedure (klageverfahren). Vorderingen tot 5000 euro dienen bij de kantonrechter (Amtsgericht). Vorderingen boven dat bedrag worden behandeld door de arrondissementsrechtbank (Landgericht).

  Grensoverschrijdende vorderingen

  Overigens is het niet altijd nodig om uw vordering via het Duitse rechtssysteem te incasseren. Binnen de Europese Unie (EU) bestaan er namelijk verschillende procedures voor het innen van grensoverschrijdende vorderingen. Dit zijn vorderingen waarbij uw debiteur in een ander EU-land woont. 

  Als u dus in Nederland woont (of uw bedrijf hier gevestigd is) en uw debiteur in Berlijn, dan kunt u gebruikmaken van deze Europese procedures.

  Europese Procedure voor Geringe Vorderingen

  Heeft u een vordering van 5000 euro of minder? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van de Europese Procedure voor Geringe Vorderingen. Dit is een versnelde procedure die volledig digitaal verloopt.

  We kunnen uw claim indienen bij de rechtbank in Nederland. Die zorgt er vervolgens voor dat uw debiteur op de hoogte gesteld wordt. Uw debiteur heeft de kans om te reageren. Als hij bezwaar maakt tegen de vordering, kan hij bewijsstukken indienen en plant de rechtbank (indien nodig) een digitale hoorzitting in. 

  Op basis daarvan doet de rechter in Nederland uitspraak. Dit vonnis is overal in de EU (met uitzondering van Denemarken) uitvoerbaar.

  Europees Betalingsbevel (EBB)

  Als uw debiteur in Berlijn geen bezwaar maakt tegen de vordering, maar bijvoorbeeld niet reageert op uw facturen en betalingsherinnering – als er dus sprake is van een onbetwiste vordering – dan is het ook mogelijk om een Europees Betalingsbevel (EBB) aan te vragen. 

  Hiervoor kunnen we enkele standaardformulieren indienen bij de rechtbank in Den Haag. 

  De rechter vaardigt vervolgens een betalingsbevel uit. Dit betalingsbevel wordt aan uw debiteur overhandigd. Als hij hierna niet binnen de gestelde termijn bezwaar tegen maakt, dan kunnen we op basis van dit betalingsbevel beslag laten leggen bij uw debiteur.

  Sparren met een internationale incassospecialist?

  Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Hoe verloopt de incassoprocedure in Berlijn?

   Stap 1

   Bij Invorderingsbedrijf maken we gebruik van een slimme incassostrategie die perfect is afgestemd op het Duitse rechtssysteem. Hiermee weten we uw vordering op een snelle en efficiënte wijze te innen. We beginnen met een korte minnelijke procedure van maximaal 3 weken. Hierin nemen we 16 keer contact op met uw debiteur en eisen we de vordering op door middel van een fristsetzung.

   Stap 2

   We voeren de druk op uw debiteur geleidelijk aan op. Weigert uw debiteur te betalen? Dan laten we weten dat we juridische stappen zullen nemen. Hiervoor bestaat in Duitsland een speciale “aanmaningrechtbank” (Mahngericht) met zeer efficiënte procedures.

   Stap 3

   Als betaling daadwerkelijk uitblijft, dan kunnen we via deze rechtbank een betalingsbevel afdwingen. Hiermee kunnen we beslag laten leggen bij uw debiteur.

   Beslag leggen bij uw debiteur in Berlijn

   Als we een betalingsbevel met executoriale status van de rechter hebben, dan kunnen we beslag laten leggen bij uw debiteur. Net als in Nederland kan een beslaglegging alleen uitgevoerd worden door een deurwaarder (gerichtsvollzieher). 

   Anders dan in Nederland zijn deurwaarders in Duitsland geen ondernemers die u zelf in kunt schakelen.

   Om beslag te laten leggen bij uw debiteur moeten we een verzoek indienen bij de rechtbank. Die schakelt vervolgens de deurwaarder in. Duitse deurwaarders zijn alleen lokaal bevoegd maar hebben wel uitgebreide mogelijkheden om uw vordering te innen. Debiteuren zijn bijvoorbeeld verplicht om mee te werken anders kunnen zij gegijzeld of in hechtenis genomen worden. 

   Een debiteur moet verplicht een verklaring van zijn volledige vermogen (vermögensauskunft) geven. Doet hij dat niet of valselijk, dan kan hij vastgezet worden. Aan de hand van deze verklaring weet de deurwaarder dus precies waar we beslag op kunnen leggen.

   Overigens gaan de meeste debiteuren vrijwillig over tot betaling van de openstaande schuld. De verklaring over het vermogen wordt namelijk openbaar gepubliceerd en blijft nog jarenlang zichtbaar, ook voor andere partijen. Banken en andere bedrijven zullen liever geen zaken willen doen met een partij die in het verleden slecht betaalgedrag heeft vertoond.

   Om dit te voorkomen, kiezen de meeste wanbetalers eieren voor hun geld. En gebeurt dat niet? Dan kan de deurwaarder beslag leggen op inkomen, bankrekeningen en andere bezittingen van uw debiteur. 

   Faillissementsprocedure

   Net als in Nederland is het in Duitsland mogelijk om het faillissement van uw debiteur aan te vragen. Dit is mogelijk als uw debiteur een vordering niet kan betalen. Zowel bedrijven als particulieren kunnen in Duitsland failliet verklaard worden. 

   Overigens is het vaak niet eens nodig om het faillissement van uw debiteur aan te vragen. Veel bedrijven hebben in Duitsland de rechtsvorm GmbH (Gesellschaft mit beschränkter Haftung). 

   Iedere GmbH heeft een natuurlijke persoon als bestuurder, de geschäftsführer. Die kan als hij onzorgvuldig handelt persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor schulden van de vennootschap. 

   De geschäftsführer moet onder andere zelf het faillissement van de GmbH aanvragen als hij een dreigende onoverkomelijke schuldenlast (Überschuldung) heeft of niet in staat is te betalen (Zahlungsunfähigkeit)

   Als een van deze omstandigheden zich voordoet, dan is de Geschäftsführer verplicht om binnen 3 weken een faillissementsaanvraag in te dienen. Als hij dat niet doet dan wordt hij persoonlijk aansprakelijk gesteld voor alle schulden van de GmbH. 

   Mede hierdoor is het innen van schulden in Duitsland een stuk eenvoudiger.

   Advies over uw zaak?

   Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen

    Rechtsgebieden incasso

    Als specialist in internationale incasso kunnen we bij Invorderingsbedrijf allerlei soorten vorderingen voor u innen. We incasseren bijvoorbeeld openstaande facturen, maar kunnen ook schadevergoedingen verhalen of zorgen dat u uw geld terugkrijgt bij aankoopconflicten.

    Als internationaal incassobureau zijn we onder andere actief binnen de volgende rechtsgebieden:

    1. Bouwrecht
    2. Huur en verhuur
    3. Koop en verkoop
    4. Arbeidsrecht
    5. Agentuurovereenkomst
    6. Transport
    7. Schades en onrechtmatig handelen

    Onze specialisten werken daarbij ook voor tussenpersonen zoals advocaten- en accountantskantoren.

    Hoe kunnen we u nog meer helpen?

    Direct uw incasso in Berlijn indienen

    U kunt direct een incassoprocedure starten via ons incasso aanmeldformulier. Wilt u liever eerst overleggen  met een van onze incassospecialisten? Laat uw gegevens achter of bel ons op 070 – 762 0330.

    Direct uw incasso indienen

    Vul uw gegevens in en we nemen binnen één dag contact met u op.

     Bent u een particulier of een onderneming?

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Incassobureau inschakelen

     FAQ: Veelgestelde vragen over incasso Berlijn

     No Cure No Pay Incasso

     Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

     • Géén succes = géén kosten
     • 100% uitkering van de hoofdsom
     • 95% slagingspercentage

     Alstublieft,

     Uw download

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Voorbeeld ingebrekestelling

     Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

     Download direct

     Waarom 40.000 klanten u voor gingen

      Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Neem telefonisch of per mail contact op

      Onbeperkt incasseren
      in Europa?