Home PageSchade aan gehuurd voertuig

Aansprakelijkheid bij schade aan een gehuurd voertuig

Heeft u een auto, scooter of camper gehuurd en is hier schade aan ontstaan? Bijvoorbeeld doordat u een verkeersongeval heeft gehad of u uw deur tegen een paaltje heeft geopend? In beginsel bent u als huurder zelf aansprakelijk voor schade aan een gehuurd voertuig. Wel is het vaak mogelijk om het voertuig te verzekeren als u het huurt.

Schade een gehuurd of verhuurd voertuig?

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Huurauto in het buitenland

  Aansprakelijkheid

  Als u een voertuig huurt, dan bent u als huurder volgens de wet aansprakelijk voor alle schade, mits die u aan te rekenen valt. Als de verhuurder de schade niet kan verhalen op de verzekering, dan kan hij de kosten bij u als huurder in rekening brengen.

  Schade aan voertuig

  Huurt u een auto, scooter of camper? Dan is het belangrijk goed te letten op hoe het voertuig verzekerd is. Als huurder bent u in het geval van schade aan het voertuig immers aansprakelijk, tenzij het door de verzekering wordt vergoed. 

  Helaas is niet iedere huurwagen verzekerd tegen schade aan het voertuig zelf. Uw eigen aansprakelijkheidsverzekering dekt geen schade aan gehuurde voertuigen en meestal kunt u de schade ook niet verhalen op uw reisverzekering (en als dat wel mogelijk is, zeer beperkt). Wel is iedere huurauto binnen de EU verplicht WA verzekerd, maar de WA-verzekering van het voertuig dekt alleen schade aan anderen en niet aan de wagen zelf.

  Lees op onderstaande pagina’s meer over de aansprakelijkheid bij schade aan specifieke huurvoertuigen.

  Verzekering

  Vaak zijn huurauto’s en andere voertuigen die u kunt huren al verzekerd door de verhuurder en zit deze verzekering bij de prijs inbegrepen. Als dat niet zo is, kunt u als huurder bij het aangaan van de huurovereenkomst een aanvullende verzekering afsluiten. Bij veel verhuurders is dit zelfs verplicht. 

  Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor huurauto’s. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een beperkte cascoverzekering of een allriskverzekering.

  Schade aan gehuurde aanhanger

  Voor een aanhanger of caravan is een aparte verzekering niet verplicht. De WA-verzekering van de trekkende auto dekt ook de aanhanger of caravan en de inhoud daarvan. Deze verzekering dekt alleen geen schade aan de aanhanger of caravan zelf. Ook hiervoor kunt u weer een aanvullende verzekering afsluiten.

  Even overleggen?

  Laat uw gegevens achter en we nemen binnen een dag contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Voertuig huren aansprakelijkheid

   FAQ: Veelgestelde vragen over schade aan een gehuurd voertuig

   Waarom 40.000 klanten u voor gingen

   Guino koch
   Guino Koch

   Ik was ten einde raad toen de verhuurder het restant van mijn borg onrechtmatig had verrekend. Op internet gaan zoeken naar een specialist en wat denk je? Binnen 10 dagen alles binnengehaald. Het heeft mij helemaal niets gekost en alleen maar opgeleverd. Mijn kopzorgen zijn weg! Goed contact en super klantvriendelijk.

   Marielle beks
   Marielle Beks

   Binnen gesteld termijn heeft de klant betaald, voor vriendelijkheid hoef je bij dit bedrijf eens niet te betalen.

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Onze incassojuristen & specialisten

    linkedin