Home PageInformatieWettelijke rente: wij claimen waar u recht op heeft!

Wettelijke rente:
Wij claimen waar u recht op heeft!

Uw facturen worden weken, of misschien wel maanden, te laat uitbetaald? Er zijn meerdere betalingsverzoeken nodig om uw geld alsnog te ontvangen? U maakt dan aanspraak op de zogenaamde wettelijke rente.

Wettelijke rente als schadevergoeding

Indien uw debiteur verzuimt te betalen, lijdt u schade. Gaat het om grote bedragen, dan heeft u misschien wel problemen met het betalen van uw huur of het aflossen van een lening. Een uiterst kwalijke zaak. Wettelijke rente fungeert in zo een geval als schadevergoeding. Over de periode dat uw debiteur in verzuim is, maakt u aanspraak op wettelijke rente. Uw debiteur betaalt in dat geval rente over het openstaande bedrag. De hoogte van de wettelijke rente wordt bepaald door de Algemene Maatregel van Bestuur.

Fatale termijn

Wettelijke rente wordt door uw debiteur betaald vanaf de fatale termijn. De fatale termijn staat over het algemeen gelijk aan de betaaltermijn van de factuur. Zodra deze termijn verloopt, heeft u recht op wettelijke rente. Dit recht verloopt pas als uw debiteur de factuur betaalt.

Contractuele rente

Naast de wettelijke rente, bestaat er de mogelijkheid tot contractuele rente. Contractuele rente is een rentepercentage dat u vooraf samen met uw debiteur afspreekt. In veel gevallen is dat percentage hoger dan de wettelijke rente. De contractuele rente komt bijvoorbeeld als volgt tot stand: “de wettelijke rente plus 1 procentpunt.” Betaalt uw debiteur nu te laat, dan geldt de vooraf afgesproken contractuele rente in plaats van de wettelijke rente. De meeste bedrijven leggen rente-afspraken vast in hun algemene voorwaarden.

Deskundig advies van een incassobureau

Wanbetalers aanpakken vergt tijd, geduld en deskundigheid. Het Invorderingsbedrijf neemt die last graag voor u uit handen. Onze juristen en incasso advocaten hebben een uitstekende staat van dienst. Van een milde benadering tot het failliet laten verklaren van uw debiteur, wij weten wat er nodig is om uw debiteur te laten betalen. Onze zorg, uw geld!

Adviesgesprek?

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Onze kantoren

  Wij zijn gevestigd in Den HaagRotterdamGroningen en Amsterdam en bieden u de beste service om het doel te bereiken dat u voor ogen heeft: uw geld terugkrijgen van iemand die weigert te betalen.

  Wilt u grote hoeveelheden dossiers uit handen geven of direct uw vordering overdragen? Neem dan contact  op +31-(0)70-762 0330 / +31-(0)20 – 760 3920 of via bovenstaand contactformulier.

  Waarom 40.000 klanten u voor gingen

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Neem telefonisch of per mail contact op

   Onze Incassojuristen & Adviseurs

   linkedin