Home PageHuurder met de noorderzon vertrokken

Huurder met de noorderzon vertrokken?

Is uw huurder vertrokken zonder het huurcontract op te zeggen en zonder de achterstallige huur te betalen? Als uw huurder met de noorderzon vertrokken is, kan Invorderingsbedrijf hem voor u opsporen. Ook kunnen we een huurincasso starten om uw geld te innen. 

Invorderingsbedrijf verzorgt onder andere de volgende diensten voor verhuurders.

Dien uw vordering voor 16:00 uur in en we gaan vandaag nog voor u aan de slag.

Huurder verdwenen? Onderneem snel actie!

Is uw huurder vertrokken zonder u op de hoogte te stellen. En heeft hij of zij het huurcontract niet tijdig opgezegd? Of heeft u nog onbetaalde huur tegoed? Begin dan zo snel mogelijk een incassoprocedure. Hoe sneller we achter uw geld aan kunnen, hoe groter de kans dat we de achterstallige betalingen voor u kunnen innen.

Een huurder die met de noorderzon vertrekt, is vaak namelijk een indicatie voor andere schulden. De huurder wil niet gevonden worden en heeft daarom de benen genomen. Als u lang wacht met het starten van een huurincasso, is de kans groot dat andere schuldeisers u voor zijn en er voor u niets meer te halen valt. 

Dien daarom direct uw vordering in via ons incasso aanmeldformulier. Dit duurt nog geen 5 minuten. Als u uw vordering vandaag voor 16:00 uur indient, gaan we direct voor u aan de slag.

Is uw huurder ervandoor?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Wat als een huurder vertrekt zonder de huur op te zeggen?

  Een huurder mag niet zomaar vertrekken zonder u in te lichten. Als een huurder wil stoppen met het huren van de woning moet hij tijdig de huur opzeggen. Zolang hij dat niet heeft gedaan, moet hij de huur gewoon doorbetalen.

  Net als de meeste andere overeenkomsten heeft ook een huurcontract een opzegtermijn. Uw huurder moet die opzegtermijn in acht nemen als hij het huurcontract wil beëindigen. Is uw huurder te laat met het opzeggen, dan moet hij de huur voor de betreffende periode doorbetalen. 

  Voor huurders gelden doorgaans de volgende opzegtermijnen:

  • Huurder woning (contract onbepaalde tijd): 1 maand
  • Huurder woning (contract bepaalde tijd): 1 maand
  • Huurder bedrijfsruimte: 1 jaar

  Als uw huurder is vertrokken zonder het huurcontract op te zeggen, betekent dat overigens niet dat de huurovereenkomst automatisch eindigt en u het pand zelf kunt betrekken of aan iemand anders kunt verhuren. U zult via de rechter eerst ontbinding van de huurovereenkomst aan moeten vragen. 

  Schakel daarom een incassobureau in als u erachter bent gekomen dat uw huurder met de noorderzon is verdwenen.

  Schriftelijke aanmaning sturen

  Wanneer uw huurder is vertrokken zonder het huurcontract op te zeggen, proberen we allereerst contact op te nemen met uw huurder. Dit doen we door een schriftelijke aanmaning (per aangetekende brief) naar het laatst gekende adres te sturen. In deze aanmaning wijzen we de huurder op zijn verplichtingen, zoals het betalen van de huur, maar ook het bewonen van de woning

  Als uw huurder hierop reageert, dan zullen we een afspraak maken om op een door u gestelde datum het verhuurde pand in het bijzijn van de huurder te controleren. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld kijken of de woning leegstaat of dat er misschien wel iemand anders in woont. Ook kunt u op die manier eventuele huurschade vaststellen. Tip: check ook onze pagina over ‘Schade door huurder verhalen‘.

  Gerechtsdeurwaarder inschakelen

  Reageert uw huurder niet op deze aanmaning? Dan kunnen we een gerechtsdeurwaarder inschakelen om de woning te betreden. De deurwaarder kan constateren dat het huis verlaten is en dit vastleggen. Daarnaast kan hij ook direct de meterstanden vaststellen. Het is niet toegestaan om de woning zelf te betreden.

  Ontbinding huurovereenkomst

  Vervolgens kunnen we de huurovereenkomst via de rechter laten ontbinden. In de meeste huurcontracten is een woonverplichting opgenomen. Het niet bewonen van de woning is dus een geldige reden om het huurcontract te ontbinden. 

  Staat er geen woonverplichting in de huurovereenkomst? Volgens de wet moet een huurder zich “als een goede huurder gedragen”. Het lange tijd onbewoond laten van de woning valt daar niet onder. Daarom is het meestal alsnog mogelijk het huurcontract te laten beëindigen door de rechter. 

  Zodra het huurcontract is ontbonden, kunt u de woning of het pand verhuren aan een nieuwe huurder. De voorgaande huurder moet de huur tot aan de ontbinding van het huurcontract doorbetalen.

  Tip: heeft u last van een huurder die voortdurend te laat betaalt of overlast veroorzaakt? Ook in dat geval kunt u het huurcontract laten ontbinden door de rechter.

  Wat als de huurder de huur niet betaalt?

  Een huurder is verplicht de huur op tijd te betalen. Als hij dat niet doet, loopt de achterstand al snel op. Maar wat als uw huurder vertrokken is en niet meer reageert op uw betalingsherinneringen en aanmaningen?

  Huurincasso

  In dat geval is de meest praktische oplossing om zo snel mogelijk een huurincasso te starten. Als incassobureau voeren wij de druk op door middel van herinneringen, aanmaningen, telefoontjes, sms’jes, e-mails en WhatsApp-berichten. 

  We laten de huurder direct weten dat een eventuele procedure bij de rechtbank in het verschiet ligt als de betalingen niet op tijd binnen zijn.

  De kosten voor de buitengerechtelijke incassoprocedure worden bij de wanbetalende huurder in rekening gebracht. De buitengerechtelijke fase kost u als verhuurder daardoor in principe niets. Ook als het ons niet lukt om de vordering te innen, hoeft u niets te betalen. 

  Naast de achterstallige huur, kunnen we bijvoorbeeld ook eventuele huurschade voor u verhalen.

  Gerechtelijke procedure

  Betaalt uw huurder niet na een minnelijk incassotraject? Dan kunnen we een gerechtelijke procedure starten om uw huurder uit te zetten en de achterstallige huur via de rechter te incasseren.

  Huurincasso starten?

  Vul uw gegevens in en één van onze specialisten huurincasso neemt contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Uw huurder opsporen

   Heeft u geen idee waar uw huurder zich bevindt? Dan kan Invorderingsbedrijf uw debiteur opsporen. Ook als uw huurder naar het buitenland is gevlucht, kunnen we onderzoeken waar hij zit. Tevens kunnen we direct een onderzoek doen naar de financiële situatie van uw huurder. 

   Zelfs als uw huurder de benen heeft genomen kunnen we uw vordering dus voor u verhalen.

   Huurder die de huurovereenkomst verbreekt

   Aansprakelijkheid verhuurder

   Heeft u het vermoeden dat uw huurder is vertrokken zonder dat te melden? Bijvoorbeeld doordat buren melden dat de woning leegstaat? Dan is het belangrijk om dit te onderzoeken. 

   Als verhuurder bent u namelijk verplicht uw huurder “tot op zekere hoogte” te controleren. Zo moet u het gehuurde regelmatig aan de binnenzijde bezichtigen. Krijgt u geen toegang, dan bent u verplicht vervolgstappen te ondernemen. 

   Als u onvoldoende controleert wat er in de woning gebeurt, kunt u aansprakelijk gesteld worden voor bijvoorbeeld eventuele schade die uw huurder veroorzaakt. Ook kunt u een boete krijgen.

   Vragen over huurincasso?

   Vul uw gegevens in en een van onze specialisten op het gebied van huurincasso en huisuitzetting neemt vrijblijvend contact met u op.

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen

    FAQ: Veelgestelde vragen over met de noorderzon vertrokken huurder

    No Cure No Pay Incasso

    Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

    • Géén succes = géén kosten
    • 100% uitkering van de hoofdsom
    • 95% slagingspercentage

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Neem telefonisch of per mail contact op

     Gerard blok
     Gerard Blok

     GRATIS incasso advies gehad. Vriendelijk geholpen door een slimme jurist. Heb informatie ingewonnen over een bepaalde casus. Op basis daarvan besloten geen stappen te ondernemen. Aan een eerlijk advies heb je meer dan aan een advocaat die overal maar aan begint. Kom zeker terug als ik weer wat heb.

     Vrijblijvend advies

     Invorderingsbedrijf heeft een uitmuntende staat van dienst als het gaat om het innen van openstaande rekeningen. Wilt u overleggen over uw zaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 070 – 762 0330 of via de onderstaande button!

      

     Koninginnegracht 14 C
     2514 AA Den Haag
     070 – 762 0330

     Fax: +3170 – 762 0335