Home PageHuurder betaalt steeds te laat

Huurder betaalt niet of (steeds) te laat

Uw huurder betaalt niet of steeds te laat, ontzettend vervelend maar u bent zeker niet de enige die hier last van heeft. Veel verhuurders hebben te maken met huurders die niet op tijd betalen. Dit kan weleens gebeuren, maar wat als uw huurder stelselmatig niet (op tijd) betaalt? Als dit meerdere maanden na elkaar gebeurt is er sprake van wanbetaling. Dit kost u vaak onnodig veel tijd en moeite, bezorgt u stress en is ook nog eens slecht voor uw rendement.

Gevolgen van huur te laat betalen

Als uw huurder de huur niet betaalt of steeds te laat betaalt kan dit negatieve gevolgen hebben voor uw rendement. Maar, niet alleen het rendement wordt aangetast. Wanbetalers kosten over het algemeen veel van uw tijd en energie omdat zij niet kunnen of willen betalen. Hierdoor moet u als verhuurder continu achter deze zogenoemde wanbetalers aan om uw vordering te innen. Een openstaande vordering kan veel stress opleveren en ertoe leiden dat de (goede) relatie met uw huurder verslechtert.

Huurder betaalt niet?

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Huurder betaalt niet of steeds te laat

  Huurder betaalt niet of steeds te laat: Invorderingsbedrijf kan u helpen met uw huurvordering

  Een huurder die steeds te laat betaalt, gedraagt zich niet als een ‘goed huurder’.
  Wij beschermen uw rendement op 2 manieren:

   1. Incasso No Cure No Pay
   2. Ontbinden van de huurovereenkomst (tip: naadloze aansluiting op 1)

  Incasso No Cure No Pay: huurder betaalt steeds te laat

  Een huurovereenkomst bevat verplichtingen voor u, maar zeker ook voor uw huurder die steeds te laat betaalt. Denk aan het gehuurde in goede staat houden én het betalen van de huur (en eventuele verhogingen). Gaat dit mis, dan trekt u natuurlijk aan de bel.

  Met onze succesvolle Incasso No Cure No Pay procedure doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat uw huurder de huur direct betaalt. Hiermee proberen wij er alles aan te doen om de huurachterstand bij uw huurder te incasseren.

  Verschil tussen een zakelijke huurder en particuliere huurder

  Afhankelijk van uw soort huurder (particulier / zakelijk) wijzigt de route als uw huurder niet betaalt.

  Zakelijke huurder betaalt niet

  Volgens de wet moet een zakelijke huurder de huur vóór de eerste dag van iedere maand betalen. Dit betekent dus dat wanneer de huur na de eerste van de maand niet betaald is, de huurder in verzuim is. Een ingebrekestellingsbrief, betalingsregeling of sommatiebrief sturen is volgens de wet niet verplicht. We zien echter dat dit in de praktijk wel vaak eerst wordt verstuurd, zodat de huurder zeker weten op de hoogte is van de achterstallige huur. Een betalingsregeling voorstellen met een langere betalingstermijn (bijvoorbeeld 14 dagen) is over het algemeen niet aan te raden. In de meeste gevallen lost zo’n regeling de financiële problemen van de huurder namelijk niet op.

  Let op: verhuurt u aan een particulier? Dan gelden er andere regels.

  Particuliere huurder betaalt niet

  Verhuurt u aan een particulier? Stuur in eerste instantie bij iedere maand betalingsachterstand een schriftelijke aanmaning (WIK-brief). Dit bent u wettelijk verplicht. Doe dit iedere maand opnieuw als de huur van de betreffende maand niet is betaald. 

  Met een WIK-brief geeft u uw particuliere huurder nog 14 dagen de tijd om te betalen. Betaalt uw huurder binnen 14 dagen? Dan komen er geen extra incasso kosten bij. 

  Stuur daarom direct een ingebrekestelling met onze gratis voorbeeldbrief ingebrekestelling.

  Wanneer mag een verhuurder de huurovereenkomst laten ontbinden?

  Niemand zit te wachten op een huurder die steeds te laat betaalt of zelfs helemaal niet betaalt. Invorderingsbedrijf kijkt daarom of de tekortkoming van de huurder de ontbinding van de huurovereenkomst rechtvaardigt.

  Huurder betaalt niet?

  Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Huurder betaalt niet

   Huurovereenkomst ontbinden: zakelijke huurder betaalt niet

   Een zakelijke huurovereenkomst kan als er gedurende een langere periode sprake is van wanprestatie ontbonden worden. Er is sprake van wanprestatie als er bijvoorbeeld achterstallige huur is ontstaan, een huurder het gehuurde gebruikt in strijd met de afgesproken bestemming in het huurcontract of in strijd met het huurcontract onderverhuurt. 

   Het ontbinden van de huurovereenkomst doen we via een verzoek aan de rechtbank (de zogenaamde gerechtelijke ontbinding middels een gerechtelijke procedure).

   Het gerechtshof oordeelt dan of de stelselmatige en/of onvolledige betaling van de huur inderdaad een tekortkoming oplevert die onmiddellijke ontbinding van de huurovereenkomst rechtvaardigt. Als dit het geval is, kunt u eindelijk een einde maken aan deze ‘vervelende’ periode van onbetaalde huur en kunt u als verhuurder de huurder uitzetten.

   Huurovereenkomst ontbinden: particuliere huurder betaalt niet

   Is uw huurder een particulier? Dan geldt de vaste rechtspraak. Vaste rechtspraak betekent dat de rechtsgrondslag van een handeling moet worden bepaald met inachtneming van het doel en de inhoud van de handeling zelf.

   Vaste rechtspraak werkt in het nadeel van de verhuurder en in het voordeel van uw huurder. De vaste rechtspraak brengt namelijk mee dat een vordering tot ontbinding van een huurovereenkomst pas wordt toegewezen als er sprake is van een huurachterstand van minimaal drie maanden.

   Is er binnen een jaar na een vorige uitspraak opnieuw een huurachterstand ontstaan? De verhuurder kan de huurovereenkomst ik veel gevallen dan ontbinden als er een huurachterstand van 2 maanden is.  

   Daarnaast is er nog een reden wanneer de verhuurder de huurovereenkomst mag ontbinden, namelijk onderhavige uitspraak. Er is sprake van onderhavige uitspraak wanneer de huurder structureel te laat betaalt en er een duidelijk patroon te zien is.

   In Nederland worden particuliere huurders bij wanbetaling beschermd. Voor u als verhuurder weten wij hoe we daar creatief mee om moeten gaan. Vaak speelt er in een zaak met achterstallige huur meer. Zo wordt vaak de huur structureel te laat betaalt, veroorzaakt de huurder regelmatig lawaai en overlast. Misschien betaalt uw huurder niet de wettelijke verhoging die hij hoort te betalen of is er sprake van onderhuur. Ook is er soms sprake van een wietplantage in het gehuurde.

   Als de huurachterstand kleiner is dan drie maanden, combineren onze incasso juristen al deze omstandigheden uit uw dossier om de rechter ervan te overtuigen om de huurovereenkomst te ontbinden. Oftewel, wij overtuigen de rechtbank ervan dat het nu de hoogste tijd is dat de huurder uitgezet kan worden.

   Zorg voor een zorgvuldig dossier

   Met een zorgvuldig opgebouwd dossier komt u beslagen ten ijs. Stuur dus bij elke achterstand in ieder geval een 14-dagenbrief. Betaalt uw huurder alsnog niet? Stuur dan een aanmaning, of laat deze door ons versturen. Op die manier heeft u schriftelijk bewijs van de problemen die uw niet betalende huurder heeft veroorzaakt én weet u zeker dat u aan alle wettelijke vereisten voldoet.

   Huurder betaalt niet

   Ontruimingsvonnis door Invorderingsbedrijf

    1. Met het ontbinden van de huurovereenkomst machtigt de rechter u als schuldeiser om via ons de daadwerkelijke ontruiming te laten uitvoeren. Uw doel is daarmee bereikt.
    2. Bijkomend voordeel is dat de rechter uw debiteur ook direct veroordeelt tot betaling van de huurachterstand zelf.

   Dus: u kunt vervolgens uw huurder uit huis zetten en de achterstand incasseren, eventueel via vonnis executie met beslaglegging

   Huurder betaalt steeds te laat: uw rendement van het verhuurde terugkrijgen?

   Als uw huurder niet betaalt, en u komt in conflict met uw huurder die ook na een betalingsherinnering weigert te betalen, dan is het verstandig om een incassobureau in te schakelen. Wij controleren of de tekortkoming van de huurder de ontbinding van de huurovereenkomst rechtvaardigt. Zo kunt u alsnog de huur innen, een eventuele schadevergoeding innen en de huurovereenkomst ontbinden, zelfs als de debiteur verplicht is om mee te werken maar dit niet doet.

   Uw rendement is wat voor ons telt. Daarom bepalen we samen met u de beste incassostrategie. Kies voor rechtszekerheid en de kwaliteit van ons incassokantoor. Bel vrijblijvend met één van onze specialisten naar 070 – 762 0330 of stuur ons een e-mail naar  info@invorderingsbedrijf.nl.

   Huurder betaalt niet?

   Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Huurder betaalt niet

    FAQ: Veelgestelde vragen over huurder betaalt steeds te laat

    No Cure No Pay Incasso

    Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

    • Géén succes = géén kosten
    • 100% uitkering van de hoofdsom
    • 95% slagingspercentage

    Alstublieft,

    Uw download

    Voorbeeld ingebrekestelling

    Voorbeeld ingebrekestelling

    Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

    Download direct

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Neem telefonisch of per mail contact op