Home PageHet incasseren van achterstallige huur

Het incasseren van achterstallige huur

De vordering tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming wegens (herhaalde) wanbetaling.

Indien uw huurders niet betalen is dat niet alleen vervelend (het kost u veel moeite en energie), maar het kan ook leiden tot financiële problemen: uw verwachte rendementen komen in gevaar.

Huurachterstanden drukken uw rendement

Het verhuren van woonruimte brengt voor beide partijen verplichtingen met zich mee. Hoewel niet verplicht, is het aan te bevelen gemaakte afspraken in een huurovereenkomst of gebruiksovereenkomst vast te leggen. Dit is echter niet verplicht. Ook zonder schriftelijke vastlegging kan er sprake zijn van een huurovereenkomst of gebruiksovereenkomst, zo oordeelde deze week de Zutphense rechtbank (LJN: BP3525).

Als verhuurder kunt u uw huurvordering aan de juristen van het Invorderingsbedrijf uit handen geven ter incasso. Wij zorgen er op professionele wijze voor dat achterstallige huur alsnog betaald wordt. Ook kunnen wij namens u de rechtbank verzoeken een huurovereenkomst te ontbinden en vragen ontruiming toe te wijzen.

De huurovereenkomst laten ontbinden

Of een vordering tot ontbinding of ontruiming door de rechtbank wordt toegewezen, hangt af van de omstandigheden van het geval. Een vordering wordt in beginsel toegewezen, indien vaststaat dat sprake is van een huurachterstand ter grootte van drie maandtermijnen, met dien verstande dat:

 • indien de huurprijs bij vooruitbetaling verschuldigd is, de lopende maand onder deze drie maanden begrepen is;
 • indien sprake is geweest van huurverhoging, een ‘oude’ maandtermijn als een volle maand wordt gerekend, mits de specificatie van de huurachterstand daaromtrent duidelijk is.

Over het algemeen wordt een vordering afgewezen, indien de huurachterstand niet gelijk is aan een bedrag van tenminste driemaal de maandhuur.

Wilt u meer informatie over het incasseren van achterstallige huur? Lees dan meer over Huurincasso.

Adviesgesprek?

Vragen over een factuur? Of wilt u even sparren over uw vordering? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen direct contact met u op!  Bent u een particulier of een onderneming?  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen
  No Cure No Pay Incasso

  Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

  • Géén succes = géén kosten
  • 100% uitkering van de hoofdsom
  • 95% slagingspercentage

  Alstublieft,

  Uw download

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

  Download direct

   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Neem telefonisch of per mail contact op