Home PageJaarcijfers opvragen

Jaarcijfers opvragen

Succesvol uw financiële risico’s beperken met behulp van een kredietrapport. Een kredietrapport biedt u uitgebreid inzicht in de huidige situatie van uw klant. Zo krijgt u direct inzicht in de financiële situatie en financiële gezondheid van een bedrijf. Kunt u financiële risico’s goed inschatten en bespaart u kostbare tijd en kosten.

Waarom een jaarrekening opvragen uw credit risk niet beïnvloedt?

Antwoord: Omdat u volledig inzicht wilt in de financiële situatie van een organisatie. Jaarcijfers opvragen was vroeger de nummer één methode als u financiële risico’s wilde inschatten. Maar die tijd is (gelukkig) voorbij. Dankzij big data zijn er nu uitgebreide bedrijfsrapporten (ook wel kredietrapporten genoemd). Door het gebruik van ons kredietrapport minimaliseert u het risico op wanbetaling (credit risk) in een handomdraai. Jaarcijfers alleen bieden u gegarandeerd onvoldoende inzicht.

Jaarrekening opvragen: wat staat er in een kredietrapport?

 1. Credit score: een kredietwaardigheidscijfer dat het risico op toekomstige wanbetaling weerspiegelt (hoe lager de score, hoe hoger de kans op wanbetaling)
 2. Krediet limiet: tot hoeveel euro levert u veilig op rekening?
 3. Jaarverslagen van de afgelopen jaren: de cijfers zoals gedeponeerd door het bedrijf zelf
 4. Betaalhistorie en betaalgedrag: wat is het track record van het bedrijf en van de branche als het gaat om betalen?
 5. Handelsregisterhistorie: vinden er wijzigingen plaats en welke zijn dat?
 6. Bestuurswijzigingen & registratie informatie: wie is bevoegd om het bedrijf te vertegenwoordigen? Alleen of gezamenlijk?
 7. Groepsstructuren: wie zijn aandeelhouders en bestuurders (directie) en welke gelieerde vennootschappen zijn er?
 8. Kerncijfers (o.a. quick ratio, current ratio en working capital): is de onderneming wel financieel gezond? En hoe ontwikkelt zich dat door de tijd?
 9. Branche Analyse (benchmark): doet bet bedrijf het beter of juist slechter dan zijn concurrenten?
 10. Bestuurdersaansprakelijkheid in geval van wanbetaling: onderzoek de mogelijkheden om schade van het bestuur te vorderen (onze incasso juristen vertellen u daar meer over)

Dus: maak niet de kostbare fout met alleen de jaarrekening opvragen. Vraag bij ons uw kredietrapport op voor een volledig beeld (inclusief jaarcijfers van meerdere jaren) van de onderneming die u wilt onderzoeken.

Tip: u ontvangt de jaarrekening in de vorm van een kredietrapport. Deze krijgt u in PDF maar kunt u ook uitprinten en bewaren.

Ja, ik wil jaarcijfers opvragen

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Voordelen van jaarcijfers opvragen door middel van een uitgebreid kredietrapport

  1. Kredietwaardigheid beoordelen
  2. Inzicht in de financiële ontwikkeling
  3. Indicatie van de huidige financiële positie
  4. Vaste en lage prijs
  5. Direct geleverd

  Met het opvragen van een kredietrapport kunt u bovendien:

  1. De financiële situatie en financiële gezondheid van een bedrijf controleren
  2. Financiële risico’s goed inschatten
  3. Tijd en kosten besparen op het zoeken naar recente én historische jaarrekeningen
  Jaarcijfers opvragen

  Ik wil jaarcijfers opvragen. Wat kost een los kredietrapport?

  Een los kredietrapport kunt u bij ons kopen. De prijzen beginnen al bij enkele euro’s. Wij hebben diverse oplossingen voor bedrijfsinformatie. Van één los kredietrapport tot onbeperkt gebruik. Daarbij leveren we bedrijfsinformatie over alle bedrijven over heel de wereld.

  Tip: het is ook mogelijk om een maatwerkrapport te laten samenstellen met verhaalinformatie (bezittingen waarop beslag gelegd kan worden). Veel advocatenkantoren zijn bij ons klant hiervoor. Laat ons weten waar u naar op zoek bent en wij doen u een passend aanbod.

  Kan ik ook meerdere recente en historische jaarcijfers opvragen in plaats van telkens losse jaarcijfers opvragen?

  Ja. Invorderingsbedrijf biedt de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke tarieven meerdere kredietrapporten tegelijk op te vragen, wanneer u maar wilt.

  Ik wil mijn klanten in de gaten houden. Hoe kan ik meerdere klanten tegelijk monitoren?

  Product monitoring zorgt ervoor dat de, door u geselecteerde relaties, volautomatisch worden gemonitord. U krijgt een update van elke belangrijke wijziging om zelf meteen actie te kunnen ondernemen. Denk aan het terugschroeven van de kredietlimiet of het invoeren van een order stop. Monitoring is onderdeel van het opvragen van kredietrapporten.

  Jaarcijfers opvragen voor concurrentieonderzoek

  Regeren is vooruitzien. Weten waar u staat en belangrijker nog, weten waar de concurrentie staat verhoogt uw kansen bij succesvol zakendoen. Is de concurrentie gestart met investeren? Of worden er overnames gedaan in de markt? Of misschien aast u zelf op een overnamekandidaat? Door het opvragen van een kredietrapport (in plaats van enkel de jaarrekening opvragen) vergelijkt u uw bedrijf met de rest en bepaalt u nauwkeurig uw positie binnen de markt. Veel klanten hebben hun concurrentie ook permanent in de monitoring zitten. Welke concurrent monitort u?

  Ja, ik wil jaarcijfers opvragen

  Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Kan ik met een kredietrapport meerdere jaren vergelijken?

   Ja. Een kredietrapport bevat doorgaans de laatste drie jaarrekeningen van het bedrijf. Jaarcijfers opvragen voor elk jaar is dus niet nodig. Met onze rapporten ziet u gemakkelijk de financiële ontwikkeling van de afgelopen jaren. U ziet of het beter of juist slechter gaat. De informatie in het kredietrapport komt onder andere bij de Kamer van Koophandel vandaan waar u voorheen zelf telkens terecht moest voor jaarcijfers opvragen.

   Bevat een kredietrapport ook een credit score?

   Ja. Elk kredietrapport bevat een zogenaamde credit score.

   Een goede definitie van credit score is:

   Een score van 1 tot 10 welke score een indicatie geeft over de mate van kredietwaardigheid van een bedrijf, waarbij 1 staat voor slecht (een hoog risico op wanbetaling) en 10 staat voor uitmuntend (een laag risico op wanbetaling). Ook wel credit rating genoemd.

   Met kredietinformatie checkt u gemakkelijk de credit score van een bedrijf en vergelijkt u deze met voorgaande jaren. Als u alleen start met jaarcijfers opvragen mist u deze kans dus.

   Jaarcijfers opvragen met een kredietrapport via Invorderingsbedrijf

   U kunt alleen snel beslissen als u goede informatie heeft. Wij leveren u de jaarcijfers en relevante informatie over het bedrijf, gepresenteerd in een kredietrapport.

   • Vaste lage prijs
   • Rapporten op bedrijven in binnen- én buitenland
   • Verschillende varianten: basis en uitgebreid
   • Naadloze aansluiting op een Incasso No Cure No Pay traject
   • Verhaalsinformaties en maatwerk mogelijk
   • KvK controleert een jaarrekening niet op de inhoud!

   Ja, ik wil jaarcijfers opvragen

   Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen

    Jaarcijfers opvragen ten behoeve van beslaglegging

    Heeft u een openstaande vordering? En wilt u weten waarop u conservatoir beslag wilt laten leggen?

    Tip: het beslagleggingstraject sluit naadloos aan op een Incasso No Cure No Pay.

    Ook advocatenkantoren en andere partijen vragen bij ons bedrijfsinformatie en jaarcijfers op voor hun opdrachtgevers.

    • Goedkoper: minder tijd en moeite voor u
    • Meer effect: verminder uw afschrijvingen op dubieuze debiteuren
    • Juridisch in orde

    Jaarcijfers opvragen maakt u een betere beslisser

    Natuurlijk biedt een kredietrapport geen volledige zekerheid. Maar het geeft u wel het juiste gereedschap om deskundig een oordeel te vellen. Of u wel of juist geen zaken (meer) wilt doen met een partij. En als u dat wel wilt, voor welk bedrag (exposure). Duizenden klanten gingen u voor.

    Tip: analyseer trends en ontwikkelingen in een bedrijf Hoe ontwikkelt een bedrijf zich financieel? Groeit de omzet? Door de standaard jaarrekeningen van verschillende jaren te vergelijken, krijg je een betrouwbaar beeld van de trends en ontwikkelingen in een bedrijf en dus een beter inzicht in uw klant.

    Tips bij het beoordelen van de financiële situatie met een jaarrekening

    • Controleer of de onderneming de jaarrekening ieder jaar en steeds in dezelfde periode deponeert
    • Als een rechtspersoon gebruik maakt van een groepsvrijstelling, vraag dan ook een kredietrapport op van de groepsmaatschappij;
    • Is de jaarrekening nog niet gedeponeerd, kijk dan of er een aandeelhouder is die ook een rechtspersoon is. Deze kan namelijk wel een jaarrekening gedeponeerd hebben.
    • Controleer of de rechtspersoon met wie u zaken doet, de werkmaatschappij of de holding is. Kijk vervolgens wie de jaarrekening deponeert.
    • Voldoet de financiële situatie van de onderneming niet aan uw eisen? Beding dan extra zekerheden, zoals het vestigen van een pandrecht of het laten meetekenen van een bestuurder. Onze incasso juristen kunnen u hierbij helpen.
    •  

    Jaarrekening opvragen? Onderneem actie en informeer naar de mogelijkheden

    Jaarcijfers opvragen? Uw rendement is wat voor ons telt. Daarom bieden we kredietinformatie. Kies voor rechtszekerheid en de kwaliteit van onze visie op credit management. Bel vrijblijvend met 070-7620330 of stuur ons een e-mail.

    FAQ: Veelgestelde vragen over jaarcijfers opvragen

    Een originele jaarrekening bestaat uit een standaard formaat en bevat financiële overzichten zoals de balans, winst- en verliesrekening, en kasstroomoverzicht. Dit originele formaat geeft inzicht in de financiële situatie en prestaties van een bedrijf, waardoor belanghebbenden de financiële gezondheid en prestaties van het bedrijf kunnen beoordelen.

    Betekenis kredietrapport:

    ”Een zorgvuldig samengesteld rapport met bedrijfsinformatie over de kredietwaardigheid van een specifiek bedrijf, waarbij informatie uit het verleden wordt gecombineerd met actuele gegevens over het bedrijf en de branche, om zo een gedegen indicatie te geven over het risico op wanbetaling (credit risk), door het afgeven van een kredietlimiet of credit score (kredietwaardigheid score).”

    Een kredietrapport bevat ook de jaarcijfers van de afgelopen jaren van het bedrijf.

    Tip: bij ons kunt u van elk bedrijf tegen een vaste lage prijs een uitgebreid kredietrapport opvragen. Of het bedrijf nu in het binnen- of buitenland zit.

    Jaarcijfers, ook wel de jaarrekening genoemd, bestaan uit de balans, de winst- en verliesrekening en een toelichting daarop. Niet elke organisatie deponeert haar jaarcijfers. 

    En ook niet elke organisatie is verplicht te deponeren. Een rapport met informatie over het bedrijf en informatie over het krediet (een kredietrapport dus) biedt meer uitgebreide informatie. Informatie om nog beter te kunnen beslissen.

    KVK-jaarrekening opvragen, oftewel de kamer van koophandel jaarrekening opvragen is het proces van het verkrijgen van financiële informatie over een bedrijf bij de Kamer van Koophandel (KVK). Deze informatie geeft inzicht in de financiële prestaties en situatie van een bedrijf gedurende een specifiek boekjaar.

    Het opvragen van KVK-jaarrekeningen is van waarde voor investeerders, crediteuren en zakelijke besluitvorming. Het stelt hen in staat om de financiële gezondheid en prestaties van een bedrijf te beoordelen, wat van cruciaal belang kan zijn bij zakelijke relaties en investeringsbeslissingen.

    Je kunt KVK-jaarrekeningen opvragen door contact op te nemen met de Kamer van Koophandel in jouw regio. Vaak bieden ze online toegang tot deze informatie of kunnen ze je begeleiden bij het aanvragen van specifieke jaarrekeningen.

    Meestal zijn er kosten verbonden aan het opvragen van KVK-jaarrekeningen. De tarieven variëren afhankelijk van het type informatie dat je nodig hebt en de specifieke diensten van de KVK.

    Het handelsregister, dat wordt beheerd door de Kamer van Koophandel (KVK), is een belangrijke bron voor zakelijke informatie in Nederland. Bedrijven en rechtspersonen worden in het handelsregister geregistreerd en hier kun je ook de jaarrekening bij het handelsregister opvragen. 

    Deze jaarrekening is een waardevolle bron van financiële informatie. Het handelsregister is onmisbaar voor bedrijven, overheden en investeerders om zakelijke gegevens te controleren en de financiële gezondheid van ondernemingen te evalueren. Het bevordert zakelijke integriteit en transparantie en vormt de basis voor betrouwbare zakelijke transacties in Nederland. Het handelsregister is een centrale pijler van het Nederlandse zakelijke landschap.

    Hierop is Invorderingsbedrijf dé ultieme oplossing. Wij bieden juristen, advocaten én deurwaarders onder één dak. Onze juristen zullen uw zaak oppakken op No Cure No Pay basis. In de meeste gevallen incasseren wij uw vordering in het buitengerechtelijke incassotraject. Is uw debiteur een standvastige wanbetaler, zijn onze lijnen kort. Wij schakelen direct onze advocaten in. Het goede nieuws. Uw debiteur betaald de incassokosten!

    No Cure No Pay Incasso

    Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

    • Géén succes = géén kosten
    • 100% uitkering van de hoofdsom
    • 95% slagingspercentage
    Linda agtersloot
    Linda Agtersloot

    Zeer goed door hun inbreng was de terug betaling via een webwinkel snel geregeld

    Montage team enschede
    Montage Team Enschede
    Zeer professioneel, duidelijk, behulpzaam en vriendelijk! Prettige ervaring/samenwerking. Zeker een aanrader!

    Kredietrapport aanvragen?

    Kredietrapport

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Neem telefonisch of per mail contact op

     Kredietrapport aanvragen?

     Kredietrapport

      Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Neem telefonisch of per mail contact op