Home PageWat is incasso?

Wat is incasso?

Voor veel mensen is het nog onduidelijk: ‘Wat is incasso?’ De letterlijke definitie van ‘incasso’ is ‘innen van geld’. Maar incasso is nog veel meer dan dat. Kort gezegd is incasso een manier om betalingen van uw klanten te innen.

Uw incasso voor 16:00 uur ingediend? Dan gaan we vandaag nog voor u aan de slag.

Incasso indienen?

Vul uw gegevens in én een van onze onze incassospecialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Wat is incasso bij Invorderingsbedrijf?

  Ieder bedrijf werkt met betalende klanten maar wat als uw klanten niet binnen de  betaaltermijn betalen? Dan is het zeker de moeite waard om een incassotraject te starten via een incassobureau. Door een incassotraject te starten probeert een incassobureau ervoor te zorgen dat de openstaande facturen zo snel mogelijk betaald worden zodat er geen vorderingen meer openstaan.

  Een incassotraject zoals bij Invorderingsbedrijf wordt meestal ingeschakeld wanneer de debiteur laat weten dat hij/zij niet wil betalen of zelfs helemaal niet reageert op bijvoorbeeld een betalingsherinnering. Als de debiteur na zestien contactmomenten nog steeds niet heeft betaald, gaan wij over op het volgende traject, met bijvoorbeeld een dagvaarding of beslaglegging door een gerechtsdeurwaarder.

  Buitengerechtelijke incasso

  Wat is incasso op basis van No Cure No Pay?

  Een incassobureau inschakelen? Invorderingsbedrijf weet wat wél en niet werkt en heeft zijn werkwijze hierop afgestemd. Om deze reden is ons slagingspercentage bijna 100%, waardoor wij gegarandeerd uw geld kunnen innen. Daarnaast hanteren wij incasso op basis van No Cure No Pay. Incasso No Cure No Pay van Invorderingsbedrijf betekent voor u het volgende: ‘Indien wij niets incasseren, betaalt u niets. U heeft dus niets te verliezen.’ 

  Let op: alleen de buitengerechtelijke fase is op basis van No Cure No Pay.

  Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden op het gebied van incasso? Vul dan het onderstaande formulier in en onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met u op. Liever telefonisch contact? Bel dan naar 070-7620330.

  Advies over uw zaak?

  Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   FAQ: Veelgestelde vragen over wat is incasso

   Met een automatische incasso kunt u, in tegenstelling tot een eenmalige incasso, regelmatige incasso’s uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde abonnementen die u maandelijks moet betalen. Bij een eenmalige incasso gaat het om een enkele incasso, dus wanneer een klant een product of dienst afneemt van uw bedrijf.

   Een incasso versturen naar een debiteur? Hoe werkt dat? Via een eenmalige of automatische incasso kan een bedrijf openstaande vorderingen innen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via een aanmaning, een dagvaarding of beslaglegging. Op één van deze manieren wordt de debiteur opgeroepen om het openstaande bedrag te betalen.

   SEPA-incasso is een betaalmethode waarbij bedrijven toestemming hebben om geld van de bankrekening van klanten te incasseren. Het maakt gebruik van de Single Euro Payments Area-standaard en vereenvoudigt betalingen binnen Europa. Klanten moeten een machtiging geven aan het bedrijf om de incasso uit te voeren, en de betalingen worden verwerkt met behulp van het IBAN-systeem. SEPA-incasso is gebaseerd op voorafgaande toestemming van de klant en biedt hen bepaalde rechten, zoals het recht op terugboeking.

   Een incassobureau kan gebruikmaken van een losse opdracht en van een opdracht in de vorm van een abonnement. Een incassobureau kan tegen vergoeding uw geld innen. Een incassobureau stuurt een debiteur meerdere waarschuwingen en herinneringen voordat ze overgaan op juridische stappen.

   Als uw factuur niet op tijd betaald wordt, kunt u een incassobureau overwegen. Incassobureaus proberen de openstaande vordering, met sommaties of een juridische procedure te innen. U kunt dus altijd gebruik maken van incasso. Ongeacht de hoogte van het bedrag, is de debiteur wettelijk verplicht de incassokosten te betalen. Wanneer de debiteur niet betaalt in het buitengerechtelijke traject (na zestien contactmomenten) zullen we in overleg met u bepalen of we de zaak door zullen zetten naar de rechter.

   Er is geen minimumbedrag voor het inschakelen van een incassobureau, ieder bedrag kan worden gevorderd. Invorderingsbedrijf vordert dus al uw onbetaalde facturen. Hoeveel schade er ook is, Invorderingsbedrijf vordert het.

   Er zit wel degelijk een verschil in gerechtelijke en buitengerechtelijke incasso. Bij gerechtelijke incasso kunt u ervoor kiezen om de openstaande betaling via een rechter te innen. Tijdens het gerechtelijk incassotraject beslist de rechter over de vervolgstappen om de openstaande vordering te innen. Bij buitengerechtelijke incasso, ook wel de minnelijke incasso genoemd, wordt geprobeerd het openstaande bedrag, zonder gerechtelijke hulp, te innen. De minnelijke fase (zonder bemoeienis van een rechterlijke macht) is in tegenstelling tot de gerechtelijke fase een stuk sneller én goedkoper. Daarnaast is de minnelijke fase vaak ook beter voor het behoud van de relatie met de klant.

   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage

    Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Vrijblijvend advies

    Invorderingsbedrijf heeft een uitmuntende staat van dienst als het gaat om het innen van openstaande rekeningen. Wilt u overleggen over uw zaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 070 – 762 0330 of via de onderstaande button!

     

    Koninginnegracht 14 C
    2514 AA Den Haag
    070 – 762 0330

    Fax: +3170 – 762 0335