Home PageWat is incasso?

Wat is incasso?

Voor veel mensen is het nog onduidelijk: ‘Wat betekent incasso?’ De letterlijke definitie van ‘incasso’ is ‘innen van geld’. Maar incasso is nog veel meer dan dat. Kort gezegd is incasso een manier om betalingen van uw klanten te innen. Er zijn verschillende manieren van incasseren: automatische, eenmalige incasso of de incassering van openstaande factuur waarvan de betaaltermijn is verstreken. Maar wat is het verschil? In dit artikel leggen wij het uit.

Uw incasso voor 16:00 uur ingediend? Dan gaan we vandaag nog voor u aan de slag.

Eenmalige incasso of automatische incasso, wat is het verschil?

Met een automatische incasso kunt u, in tegenstelling tot een eenmalige incasso, regelmatige incasso’s uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde abonnementen die u maandelijks moet betalen. Bij een eenmalige incasso gaat het om een enkele incasso, dus wanneer een klant een product of dienst afneemt van uw bedrijf.

Vragen over minnelijke incasso?

Vul uw gegevens in én een van onze onze incassospecialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.  Bent u een particulier of een onderneming?
  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Openstaande vorderingen

  Ieder bedrijf werkt met betalende klanten maar wat als uw klanten niet binnen het betaaltermijn betalen? Dan is het zeker de moeite waard om een incassotraject te starten via een incassobureau. Door een incassotraject te starten probeert een incassobureau ervoor te zorgen dat de facturen zo snel mogelijk betaald worden zodat er geen vorderingen meer openstaan.

  Een incassotraject wordt meestal in gang gezet wanneer de debiteur laat weten dat hij/zij niet wil betalen of zelfs helemaal niet reageert op bijvoorbeeld een betalingsherinnering. Als de debiteur na zestien betalingsherinneringen nog steeds niet heeft betaald, kan een incassobureau overgaan op het volgende traject, met bijvoorbeeld een dagvaarding of beslaglegging op goederen door een gerechtsdeurwaarder of advocaat.

  Incassobureaus

  Wat is een incassobureau? Een incassobureau is een onderneming die zich bezighoudt met het incasseren van een openstaande rekening. Een openstaande rekening, ofwel, een vordering kan ontstaan wanneer de klant een factuur niet of te laat betaalt. Een incassobureau ontzorgt uw bedrijf en doet dit door middel van een deskundig en ervaren team, bestaande uit de allerbeste juristen, advocaten en deurwaarders, om (nog) niet betaalde vorderingen te innen.

  Incasso No Cure No Pay Invorderingsbedrijf

  Een incassobureau inschakelen? Invorderingsbedrijf weet wat wél en niet werkt en heeft zijn werkwijze hierop afgestemd. Om deze reden is ons slagingspercentage bijna 100%, waardoor wij gegarandeerd uw geld kunnen innen. Daarnaast hanteren wij incasso op basis van No Cure No Pay. Incasso No Cure No Pay van Invorderingsbedrijf betekent voor u het volgende: ‘Indien wij niets incasseren, betaalt u niets. U heeft dus niets te verliezen.’ 

  Let op: alleen de buitengerechtelijke fase is op basis van No Cure No Pay.

  Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden op het gebied van incasso? Vul dan het onderstaande formulier in en onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met u op. Liever telefonisch contact? Bel dan naar 070-7620330.

  Een incassobureau inschakelen?

  Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.   Bent u een particulier of een onderneming?
   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen
   Buitengerechtelijke incasso

   FAQ: Veelgestelde vragen over incasso

   Een incasso versturen naar een debiteur? Hoe werkt dat? Via een eenmalige of automatische incasso kan een bedrijf openstaande vorderingen innen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via een aanmaning, een dagvaarding of beslaglegging op goederen. Op één van deze manieren wordt de debiteur opgeroepen om het openstaande bedrag te betalen.

   Een incassobureau kan gebruikmaken van een losse opdracht en van een opdracht in de vorm van een abonnement. Een incassobureau kan tegen vergoeding uw geld innen. Een incassobureau stuurt een debiteur meerdere waarschuwingen en betalingsherinneringen voordat ze overgaan op dagvaarding of beslaglegging op goederen.

   Als uw factuur niet op tijd betaald wordt, kunt u een incassobureau overwegen. Incassobureaus proberen de openstaande vordering, door middel van een juridische procedure, proberen te innen. U kunt dus altijd gebruik maken van incasso. Ongeacht de hoogte van het bedrag, de debiteur moet de incassokosten betalen. Wanneer de debiteur écht niet betaalt (na zestien contactmomenten) zal er pas een deurwaarder en/of rechter aan te pas komen zodat de debiteur uiteindelijk toch de rekening betaalt.

   Er is geen minimumbedrag, ieder bedrag kan worden gevorderd. Invorderingsbedrijf vordert dus al uw onbetaalde facturen. Hoeveel schade er ook is, Invorderingsbedrijf vordert het.

   Er zit wel degelijk een verschil in gerechtelijke en buitengerechtelijke incasso. Bij gerechtelijke incasso kunt u ervoor kiezen om de openstaande betaling via een rechter te innen. Tijdens het gerechtelijk incassotraject beslist de rechter over de vervolgstappen om de openstaande vordering te innen. Bij buitengerechtelijke incasso, ook wel de minnelijke incasso genoemd, wordt geprobeerd het openstaande bedrag, zonder gerechtelijke hulp, te innen. De minnelijke fase (zonder bemoeienis van een rechterlijke macht) is in tegenstelling tot de gerechtelijke fase een stuk sneller én goedkoper. Daarnaast is de minnelijke fase vaak ook beter voor het behoud van de relatie met de klant.

   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage

    Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Gerard blok
    Gerard Blok

    GRATIS incasso advies gehad. Vriendelijk geholpen door een slimme jurist. Heb informatie ingewonnen over een bepaalde casus. Op basis daarvan besloten geen stappen te ondernemen. Aan een eerlijk advies heb je meer dan aan een advocaat die overal maar aan begint. Kom zeker terug als ik weer wat heb.

    Vrijblijvend advies

    Invorderingsbedrijf heeft een uitmuntende staat van dienst als het gaat om het innen van openstaande rekeningen. Wilt u overleggen over uw zaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 070 – 762 0330 of via de onderstaande button!

     

    Koninginnegracht 14 C
    2514 AA Den Haag
    070 – 762 0330

    Fax: +3170 – 762 0335