Waarom veel organisaties failliet gaan in de maanden: mei, juni en juli
onderzoek
Door:
in Overig
op 22 mei 2018
ir. Laurens Lemmens

“Vorder uw openstaande betalingen op tijd in”


De zomer breekt weer aan. In bedrijvenland steekt dan de faillissemententrend weer de kop op. Veel debiteuren komen dan weer in de financiële problemen. Deze problemen lopen zo hoog op dat de debiteur vaak geen andere optie heeft dan een faillissement.  Veelal kunnen de crediteuren rond deze maanden de Btw-bedragen innen bij hun debiteuren. Het is dan voor de crediteuren wie het eerst komt wie het eerst maalt.
Voor veel debiteuren is de tijd rondom de zomer namelijk de periode waarin de nekslag toegediend wordt. Ze kunnen de kosten niet meer ophoesten en laten zichzelf failliet verklaren. Ook komt het wel eens voor dat crediteuren faillissement laten aanvragen voor hun debiteur, zodat ze zo nog enige kosten tegemoet zien komen.

Wees uzelf bewust van de Btw-teruggave!

Bijkomend probleem is het moment dat de crediteuren hun btw-teruggave in kunnen dienen. Deze bedragen zullen altijd moeten worden uitbetaald, waardoor de debiteur in nog zwaarder weer komen dan dat ze op dat moment al zitten. Een faillissement is dan onoverkomelijk voor hen. (Als de rechtsvorm van uw onderneming een rechtspersoon is, is de rechtspersoon aansprakelijk voor btw-schulden.)

Faillissementscheck voor organisaties

Als u van plan bent om zaken te doen met een bedrijf, is het belangrijk dat het bedrijf kredietwaardig is. Wanneer een bedrijf niet over het nodige vermogen beschikt, is de kans op wanbetaling groot. Controleer daarom altijd van tevoren of het bedrijf niet eventueel al failliet is, of failliet dreigt te gaan. Als een bedrijf bijvoorbeeld surseance van betaling heeft aangevraagd, is er een mogelijkheid dat dit bedrijf failliet dreigt te gaan.

Faillissement controleren via de KvK

De snelste manier om erachter te komen of het bedrijf kredietwaardig is, is via het handelsregister, dat je op www.kvk.nl kunt vinden. U kunt hier zoeken op onder andere de bedrijfsnaam en het KvK-nummer van het bedrijf. Ook kunt u adresgegevens toevoegen in de zoekbalk. Wanneer een bedrijf failliet is wordt dit met rode letters aangegeven.

 

Invorderingsbedrijf BV biedt de uitkomst voor een faillisement.

De specialisten van Invorderingsbedrijf BV weten precies de debiteuren op de juiste manier te raken zodat ze alsnog voldoen aan de betalingen. Door onze vakkundige manier van vorderen en debiteurenbenadering zorgen wij er altijd voor dat onze klanten hun vorderingen netjes krijgen. 

Bent u benieuwd naar hoe wij u kunnen helpen bij het bestrijden van niet betalende debiteuren? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Tevens kunt u direct onze specialisten inschakelen om uw vorderingen op een debiteur te regelen. Wij zijn te bereiken via 070 – 762 03 30. Wij staan voor kwaliteit en laten het recht zegevieren.

 

Invorderingsbedrijf BV – Wij gaan door waar anderen stoppen!

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+