Invorderingsbedrijf

Uitzendbureau of inlener verantwoordelijk voor foutje van een kracht?

Stelt u eens voor, u bent CEO van een uitzendbureau. U hebt een goede kennis die een bedrijf heeft in groenten en fruit. Hij organiseert een evenement in de stad, waarbij hij zijn gewassen wilt laten proeven. Hiervoor heeft hij personeel nodig voor de catering en de opmaak van het podium. Dat wil hij graag regelen via jouw uitzendbureau.

Als inlener zijn er verschillende voordelen waarom je met een uitzendbureau in zee zou gaan. Het uitzendbureau zal personeel werven en selecteren voor het desbetreffende bedrijf. Dit verkleint het risico van de inlener. Het bedrijf is namelijk niet meer verplicht om de lonen door te betalen bij ziekte/uitval/pensioen/zwangerschap, etc. van het personeel dat jij geleverd hebt. Daarbij heeft hij de inlener ook geen last van de overige administratieve en juridische rompslomp die personeel met zich mee brengt. Ideaal toch?

Wat als de uitzendkracht schade maakt?

De inlener zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de factuur niet te betalen. Hij zou van mening kunnen zijn dat de factuur verrekend kan worden met de gemaakte schade.

Deze keuze brengt extreem veel gevolgen met zich mee voor jou als uitzendbureau. Dit kan uiteindelijk leiden tot achterstand, problemen met de bank en uiteindelijk met een keten-effect tot faillissement.

Gelukkig is dit niet nodig. Het invorderingsbedrijf heeft de kennis om jou hierbij te begeleiden.

 

Uitzendbureau hoeft hier vaak niet voor op te draaien.

De uitzendkracht dient in het kader van de uitzendrelatie onder leiding en toezicht van jouw vriend, de opdrachtgever, te werken. Uw uitzendbureau kan daarom niet aansprakelijk worden gesteld voor de manier waarop de werkzaamheden worden verricht. Ook al gaat dit om een ongeluk. Het risico voor het maken van fouten ligt primair bij degene die de feitelijke zeggenschap had, dus bij de inlener.

Aangezien het heel makkelijk is om met vingers te wijzen, kan uw uitzendbureau mogelijk door een derde partij aansprakelijk worden gehouden voor de schade. Dat zullen ze doen op grond van de formele zeggenschap, het formeel werkgeverschap. Deze zaak is tussen inlener en uitlener. De inlener, (het groenten en fruit bedrijf van uw kennis) kan de schade niet verhalen op uw uitzendbureau en moet de rekeningen zelf betalen.

Een uitzendbureau heeft een verplichting een goede selectie te doen, en de vakbekwaamheid van uitzendkrachten te selecteren. Het uiteindelijke toezicht vindt echter door de opdrachtgever plaats en die is verantwoordelijk voor fouten van de uitzendkrachten.

Wilt u meer informatie over hoe wij uw risico's kunnen beperken?

Vul uw gegevens in

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  upload-rafiki@3x
  Beslagleggen

  De Risk Protector integreert acceptatie, debiteurenbeheer, riskmanagement en incasso in één overzichtelijk dashboard. Onmisbaar voor de moderne creditmanager.

  • Één dashboard
  • Volledig financieel inzicht
  • Maximaliseer uw cashflow

  Alstublieft,

  Uw download

  Betalingsherinnering (formeel)

  Direct aan de slag met het versturen van uw eerste betalingsherinnering? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

  Downlad direct

  Komt u er zelf niet uit?

  Ik help u graag verder
  Stel gerust uw vraag aan mij   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Wilt u liever direct iemand spreken? Neem dan direct contact met ons op