Inloggen op de klantenomgeving

De Online Cockpit is exclusief voor opdrachtgevers. Indien u nog geen eigen account heeft, klik dan hier om uw vordering direct over te dragen of neem contact met ons op via telefoon +31(0)70-7620330.

Wachtwoord vergeten Inloggen
Print deze pagina

“Een incassobureau inschakelen zorgt ervoor dat uw vordering betaald wordt”

Misschien heeft u wat te vorderen van een particulier of van een bedrijf. En komt de andere partij maar niet met betaling over de brug. Uw herinneringen en sommaties tot betalen hebben niets opgeleverd. U wilt alsnog snel uw geld ontvangen. Een incassobureau inschakelen zorgt ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Waar moet u op letten?

Wat voor soort incassobureau inschakelen?

In Nederland zijn er diverse partijen die zich bezig houden met het binnenhalen van niet betaalde vorderingen. Waar u voor kiest, hangt af van uw eigen wensen. Hieronder leggen we de verschillen in aanbieders uit.

1. Een deurwaarder

Een gerechtsdeurwaarderskantoor is gericht op het leggen van beslagen. Denk aan beslagen op bankrekeningen, huizen en auto’s. Beslaglegging is een maatregel die lang niet altijd nodig is. Ook is beslaglegging duur. De tarieven worden jaarlijks door de overheid vastgesteld, de zogenaamde BTAG-tarieven. In de praktijk worden deurwaarders pas ingeschakeld als alle andere (en vaak voordeligere methodes) zijn uitgeput. In dit artikel gaan we daarop in.

2 Een rechtsbijstandverzekeraar

Een rechtsbijstandverzekeraar verdient zijn omzet door het opstrijken van premies. Hoe meer polissen een verzekeraar verkoopt, hoe hoger de omzet.  De keerzijde hiervan is ook dat hoe meer verzekerde klanten vragen om hulp, hoe lager de winst voor de verzekeraar. Uit de praktijk blijkt dat verzekerden lang niet altijd een eerlijk advies krijgen over hun situatie. De verzekeraar zal sneller kiezen voor een voor de verzekering kostenefficiënte oplossing. Bijvoorbeeld een advies: ‘wij adviseren u deze vordering af te boeken, we denken dat er niets te halen is‘ of  ‘u heeft geen haalbare vordering, want uw debiteur geeft aan dat u slechte diensten verricht hebt‘. U wilt juist een incassobureau inschakelen omdat u uw geld wilt binnenhalen. Niet omdat u wilt horen dat u de vordering beter kunt afboeken.

3. Een advocaat

Een advocaat houdt zich soms ook bezig met incasso’s.  Het voordeel hiervan is dat de kwaliteit vaak hoger is dan bij een rechtsbijstandsverzekeraar. Het nadeel is dat advocaattarieven hoog zijn en dat er vaak voor elke minuut gefactureerd wordt. Ook hebben advocaten doorgaans weinig tijd en komt het inschakelen van een advocaat uw klantrelatie niet altijd ten goede. Veel advocaten doen incasso er een beetje bij. Dat betekent dat de kennis van een advocaat over incassowetgeving niet altijd up-to-date is. Daarnaast is een advocaat gericht op procederen. Aan een gerechtelijke procedure tegen uw debiteur verdient uw advocaat immers zijn honorarium. Opdrachtgevers die een incassobureau inschakelen en de keuze maken voor een advocaat, zijn hiervan niet altijd op de hoogte.

4. Een incassobureau

Een incassobureau is als het gaat om de keuze incassobureau inschakelen niet weg te denken en ook de meest logische keuze. Incassobureaus bestaan als sinds de jaren ’80 als oplossing voor het snel en relatief goedkoop incasseren van niet betaalde vorderingen zoals facturen. Niet alle incassobureaus hebben even veel kennis. Het is belangrijk dat er bij een incassobureau juristen werken, die u deskundig kunnen adviseren. Ook is het belangrijk dat het incassobureau meer kan dan alleen brieven sturen. In Nederland zijn er meer dan 300 incassobureaus. Slechts 5% doet meer dan enkel het verzenden van standaardsommaties, zoals het opstarten van een gerechtelijke procedure tegen uw debiteur.  Het is niet  voor niets dat veel opdrachtgevers op zoek zijn naar een goed incassobureau en moeite hebben met het juiste incassobureau inschakelen. Een goed incassobureau is goud waard!

Het Invorderingsbedrijf doet het anders

Het Invorderingsbedrijf met vestigingen in Den Haag (hoofdkantoor), Rotterdam, Amsterdam en Groningen doet het anders. Zij combineert het beste van alle aanbieders. Bij ons werken hoogopgeleide incassojuristen die u deskundig adviseren over uw vordering incasseren. Ook werken we landelijk. Dat betekent dat het niet uitmaakt waar u of uw debiteur gevestigd zijn. Opdrachtgevers volgen hun dossier online via hun up-to-date eigen dashboard. In het dashboard ziet u welke bedragen er ontvangen zijn en welke correspondentie gevoerd is. Door een uitgekiende en bewezen aanpak in de buitengerechtelijke fase komen maar relatief weinig zaken tot een gerechtelijke procedure. MKB-bedrijven profiteren hiervan. In plaats van een lange en dure procedure via een advocaat, zorgt het Invorderingsbedrijf juist voor een kort incassoproces. Daarbij mag u rekenen op een eerlijk advies over uw zaak.

Enkele voordelen van Invorderingsbedrijf als incassobureau inschakelen

 • No Cure No Pay buitengerechtelijke incasso
 • Hoog slagingspercentage: 93% in 2016
 • Landelijke dekking
 • Geen dure advocaat nodig
 • Eerlijk advies door gespecialiseerde incassojuristen

Waar moet u zeker op letten bij een incassobureau inschakelen?

Een incassobureau inschakelen doet u niet zomaar. U wilt dat er betaald wordt. Als dat niet gebeurt, dan voelt dat onrechtvaardig. Een incassobureau inschakelen wordt makkelijk als u let op de volgende aandachtspunten.

 1. Heeft uw incassobureau een aparte stichting derdengelden, aan wie uw debiteuren uw vorderingen betalen? Als een incassobureau geen aparte stichting derdengelden (of derdengeldrekening) heeft, betalen uw debiteur rechtstreeks op de ondernemersrekening van uw incassobureau. Dat is niet de bedoeling. Uw geld moet afgescheiden zijn van de kantoorrekening van het incassobureau. Invorderingsbedrijf heeft een aparte stichting derdengelden. Daarmee is uw geld in veilige handen.
 2. Heeft uw incassopartner ook verstand van juridische zaken? Veel vorderingen worden niet voldaan, omdat er een geschil is over de opeisbaarheid. Of omdat uw debiteur uw vordering wil verrekenen met bijvoorbeeld door u veroorzaakte schade. Men spreekt dan van een betwiste vordering. Een incassobureau waar geen juristen werken, kan betwiste vorderingen niet weerleggen. Het resultaat is dan dat het slagingspercentage laag is. Uw debiteur neemt het bureau dan ook niet serieus, omdat er niet in wordt gegaan op de stellingen van uw debiteur. Hij denkt daarom, dat u zich neerlegt bij de opgeworpen redenen om niet te hoeven betalen. Bij een incassobureau inschakelen is het van belang dat u vaststelt of er daadwerkelijk geschoolde juristen werken. Invorderingsbedrijf heeft een eigen juridisch team bestaande uit getalenteerde incassojuristen die het klappen van de zweep kennen.
 3. Kan uw incassobureau ook in het buitenland incasseren? Misschien staat u hier niet direct bij stil. Veel debiteuren staan officieel ingeschreven in het buitenland. Pas tijdens het incassotraject (bijvoorbeeld bij het dagvaarden) komt u erachter dat uw debiteur in Spanje verblijft. En wat nu als blijkt dat u nadat u een vonnis hebt verkregen uw debiteur naar Griekenland verhuisd is en u een deurwaarder in Griekenland nodig heeft? Een incassobureau dat ook een netwerk in het buitenland heeft biedt dan ook achteraf grote voordelen. Het Invorderingsbedrijf biedt incassodiensten in Nederland en ook in het buitenland. Verhuist uw debiteur naar het buitenland, dan ‘verhuist’ Invorderingsbedrijf het dossier gewoon mee. Veel rechtsbijstandsverzekeraars, deurwaarders en advocaten werken alleen in Nederland. Vraag daarom vooraf bij een incassobureau inschakelen wat ze voor u in het buitenland kunnen betekenen.
 4. Hoe compleet is het dienstenpakket van uw nieuwe incassopartner? Biedt uw incassant alleen maar buitengerechtelijke (minnelijke) incasso? Of neemt uw incassobureau ook gerechtelijke stappen als u daarom vraagt? Helpt uw incassobureau u ook met de beslaglegging of krijgt u het behaalde vonnis gewoon mee terug met de boodschap ‘zoekt u zelf maar een deurwaarder‘, zoals bij veel advocatenkantoren en bepaalde incassobedrijven het geval. Een incassobureau inschakelen moet ervoor zorgen dat uw zorgen uit handen worden genomen. Niet dat u naar diverse leveranciers moet voor verschillende onderdelen van een incassotraject. Daarom biedt Invorderingsbedrijf oplossingen voor het gehele incassotraject, of er nu één sommatie nodig is om uw geld binnen te halen of dat er een ingewikkelde gerechtelijke procedure voor gevoerd moet worden. U geeft de vordering één keer uit handen en Invorderingsbedrijf verzorgt de gehele afhandeling.
 5. Hoe snel worden geïncasseerde gelden doorgestort? Kunt u weken op uw geld wachten zoals bij veel advocaten het geval is (vanwege het aftekenen door twee gemachtigden, verplichting vanuit de Orde van Advocaten)? Zorgt een grote en logge organisatie voor het langzaam doorstorten van bedragen zoals in het geval van een rechtsbijstandverzekeraar? Bij het Invorderingsbedrijf worden afgewikkelde bedragen een dag na de ontvangst al doorgestort.
 6. Rekent uw incassopartner dossierkosten per zaak, zoals bij veel deurwaarders en advocaten het geval is? Of kunt u (ook) samenwerken met een incasso abonnement dat veel voordelen biedt, zoals betaalversnelstickers? Invorderingsbedrijf werkt met diverse op uw situatie afgestemde service overeenkomsten. Voor een vaste en lage bijdrage per jaar dient u onbeperkt vorderingen in ter incasso.
 7. Hanteert uw incassobureau een No Cure No Pay werkwijze in de buitengerechtelijke fase? Bij wet is het verboden dat een advocaat op No Cure No Pay basis werkt. Vaak zijn advocaten voor een incasso-opdracht daarom ook te duur. Een rechtsbijstandsverzekeraar biedt onder voorwaarden soms No Cure No Pay aan. Als u echter de premies berekent die u betaalt, dan blijkt een rechtsbijstandsverzekeraar doorgaans een dure oplossing. Van No Cure No Pay valt dus niet te spreken. Hoewel deurwaarders No Cure No Pay mogen werken, doet 95% van die kantoren dit niet. De reden is simpel: door een hoge kantoorkostenstructuur komt een deurwaarder doorgaans met de prijs niet mee. Het Invorderingsbedrijf biedt onder voorwaarden wél echte No Cure No Pay. Zeker als u meerdere facturen per jaar wilt laten incasseren scheelt dit enorm in de kosten. Het is niet voor niets dat er veel bedrijven afscheid nemen van hun advocaat, deurwaarder of verzekeringsmaatschappij en naar ons overschakelen.
 8. Hoe goed is uw incassopartner telefonisch bereikbaar? Tijdens een incassotraject wilt u regelmatig kunnen overleggen, bijvoorbeeld over de inhoudelijke reactie van uw debiteur op een sommatiebrief. Het is dan noodzakelijk dat u kunt bellen als u dat wilt. Veel advocaten zijn zeer beperkt bereikbaar en sommige deurwaarderskantoren puur sang zijn slechts twee uur in de ochtend en twee uur in de middag te bereiken. Bij rechtsbijstandsverzekeraars werken veel parttimers, waardoor de kans groot is dat als u belt uw ‘case manager‘ niet beschikbaar is. Wilt u dan toch een incassobureau inschakelen, kies dan een partij die u ook bereikbaar is.
 9. Heeft uw incassobureau een programma voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)? Misschien vindt u het niet belangrijk, misschien juist wel. Bij het Invorderingsbedrijf wordt er zuinig omgesprongen met papier en is de digitalisering in verre mate doorgevoerd. Los van het feit dat u daarmee altijd (en overal) over uw dossiers kunt beschikken, lijdt de natuur niet onder het niet-betalen door uw debiteur. Invorderingsbedrijf neemt MVO serieus.
 10. Hoe gaat het incassobureau om met de relatie tussen u en uw klant? Gelijk een deurwaarder of advocaat inschakelen zet de klantrelatie normaliter op scherp. Het eerst mild proberen met een buitengerechtelijk incassotraject is vaak effectiever dan meteen ‘zwaar geschut’ inzetten. Invorderingsbedrijf voert voor haar opdrachtgevers eerst een uitgekiend minnelijk incassotraject uit. Er is ruimte voor contact tussen het incassobureau en de debiteur. Uw goedwillende debiteur krijgt daardoor uitgebreid de kans om te betalen. Wil of doet hij dat niet, dan wordt het incassotraject strenger en bespreken we met u de mogelijke gerechtelijke stappen. Altijd staat daarbij de respectvolle benadering van uw debiteur centraal. Invorderingsbedrijf is immers het visitekaartje van uw bedrijf.

Wetens(w)aardigheden over incasso

 • Op internet vindt u verscheidene online marketing bedrijven die vergelijkingswebsites exploiteren, zoals “vergelijk incassobureaus” of “incassobureaus kiezen” of “deurwaarders vergelijken”. Deze websites vergelijken echter niet. Ze sturen uw aanvraag naar vaak 2 of 3 aangesloten bedrijven, die voor uw aanvraag een paar tientjes betalen. U wordt vervolgens stringent opgevolgd door een medewerker of u alstublieft uw dossier overdraagt.
 • Een incassoprocedure bestaat uit een buitengerechtelijke fase (ook wel minnelijke fase genaamd), een gerechtelijke fase en een beslagleggingsfase. In de buitengerechtelijke fase worden de meeste vorderingen geïncasseerd. Daarbij is dan geen rechter nodig.
 • Via onze blog houden we u op de hoogte over het laatste incassonieuws. Ook geven we bruikbare tips voor bepaalde specifieke situaties.

 

Invorderingsbedrijf nu als uw incassobureau inschakelen

Wilt u gelijk starten met een incassotraject? Klik hier voor het incasso aanmeldformulier. Wilt u liever eerst spreken met een incassospecialist of heeft u vragen? Neem dan contact op via telefoonnummer 070-7620330. U kunt het Invorderingsbedrijf ook een email sturen via deze link Email Het Invorderingsbedrijf.