Invorderingsbedrijf

Het beste moment om een incassobureau in te schakelen

Wat doet een incassobureau?

Iedere onderneming is afhankelijk van inkomsten, wat u ontvangt voor uw diensten of producten. Na het verlenen van uw dienst of het verkopen van uw product maakt u een factuur op en stuurt die naar de betreffende debiteur. We gaan er bij voorbaat vanuit dat deze debiteur zijn of haar factuur betaald. Maar wat gebeurt er wanneer ze dit niet doen? Hoe komt u dan nog aan uw geld? U wilt natuurlijk geen onnodige verliezen lijden en daarom moet u hier tijdig achteraan gaan. Hoe en wanneer u dit het beste kan doen, bespreken wij hieronder. 

Wanneer moet ik een incassobureau inschakelen?

Wanneer kan u als ondernemer een incassobureau inschakelen? Het is mogelijk dat uw debiteur niet op tijd de factuur betaald. Dit kan bijvoorbeeld omdat hij of zij vergeten is te betalen, de factuur over het hoofd heeft gezien of vanwege slecht bijgehouden administratie. Hiervoor hoeft u niet meteen een incassobureau in te schakelen, een reminder sturen is dan in de meeste gevallen al voldoende.

Maar wat moet u doen als iemand bewust verzaakt om te betalen? Vaak werkt dan een telefoongesprek of vriendelijke reminder vanuit u niet. Een incassobureau straalt autoriteit uit, vaak weten wij al met een telefoongesprek uw debiteur te laten betalen.

Voor u echter een incassobureau inschakelt is het belangrijk dat u zelf een schriftelijke aanmaning heeft gestuurd naar de betreffende debiteur, na het verstrijken van de redelijke betalingstermijn van de factuur.

Wanneer is het juiste moment om een incassobureau in te schakelen?

Als u aan de bovenstaande eisen voldoet, kan u dus al een incassobureau inschakelen. Maar wat is nu precies het juiste moment? U wilt natuurlijk niet onnodig klantrelaties beschadigen, wat wel kan gebeuren als u een incassobureau inschakelt. Maar wilt u bepaalde wanbetalers wel in uw klantbestand hebben?

De wettelijke betalingstermijn van een factuur is 30 dagen, maar gemiddeld betalen Nederlandse bedrijven ongeveer binnen 41 dagen. Vanaf 1 juli 2017 is bepaald dat er een maximale betalingstermijn van 60 dagen is.

Wij adviseren u tijdig te handelen. Nadat u zelf contact heeft gezocht met uw debiteur en niet tot overeenstemming komt, adviseren wij u om na het verstrijken van de wettelijke maximale betalingstermijn een incassobureau in te schakelen. Hoe eerder u het incassobureau inschakelt, des te groter de kans op succes.

Communicatie van incassobureau naar debiteur

Rekening houdend met uw klantrelaties, is de eerste benadering mild. Het kan namelijk zijn dat uw aanmaning of factuur aan de aandacht van uw debiteur is ontsnapt. Reageert uw debiteur na diverse contactpogingen nog steeds niet, of wil de debiteur nog steeds niet betalen? Dan voeren wij de druk op, met maar één doel: ervoor zorgen dat u zo spoedig mogelijk het geld ontvangt waar u recht op heeft.

De mogelijkheden zijn divers: van een bodemprocedure tot het aanvragen van het faillissement van uw debiteur, van het leggen van conservatoir beslag tot een kortgedingprocedure in incasso. Ons incassobureau helpt u graag!

De voordelen van Invorderingsbedrijf B.V.

Het Invorderingsbedrijf heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd met haar no-nonsense aanpak van bedrijven die zich niet aan de gemaakte betaalafspraken houden. Als u een incassozaak start via het Invorderingsbedrijf kiest u voor snelheid, kwaliteit en resultaat. Omdat ons incassobureau enkel werkt met de beste juristen en incasso-advocaten, hebben we alle middelen in huis om uw debiteur te laten betalen. Want zoals u weet, cash is King.

Incassobureau inschakelen voor uw factuur?

Vul uw gegevens in en plan uw gratis consult.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  upload-rafiki@3x
  Beslagleggen

  De Risk Protector integreert acceptatie, debiteurenbeheer, riskmanagement en incasso in één overzichtelijk dashboard. Onmisbaar voor de moderne creditmanager.

  • Één dashboard
  • Volledig financieel inzicht
  • Maximaliseer uw cashflow

  Alstublieft,

  Uw download

  Betalingsherinnering (formeel)

  Direct aan de slag met het versturen van uw eerste betalingsherinnering? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

  Downlad direct

  Komt u er zelf niet uit?

  Ik help u graag verder
  Stel gerust uw vraag aan mij

   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Wilt u liever direct iemand spreken? Neem dan direct contact met ons op