Home PageKlantervaringenVesters Agrarische Groothandel

Geld overgemaakt op de verkeerde rekening

Het verhaal van Marcel Vesters | Vesters Agrarische Groothandel

Geld overgemaakt op rekening van buitenlandse vennootschap (en de directeur bleek overleden!)

Kunt u ons helpen met het terughalen van een betaling? Wij hebben per ongeluk op een onbekende rekening betaald”.

Die vraag stelde Marcel Vesters ons, eigenaar van Vesters Agrarische Groothandel uit Aarle-Rixtel. Hij werd door zijn leverancier gebeld of hij de openstaande rekening wilde betalen. 

Ik heb toch al betaald?

Maar ik heb toch al betaald? Het kan niet dat wij niet betaald hebben. Het bedrag is bij ons afgeschreven”, dacht Marcel voordat hij ons belde. Ja, het bedrag bleek ook afgeschreven. 

Marcel wist zeker dat hij al betaald had: “Elke week worden alle inkoopfacturen gematched met de uitgaande betalingen. En daar valt geen speld tussen te krijgen.

Vesters agrarische groothandel

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Neem telefonisch of per mail contact op

  Probleem

  Geld overgemaakt naar een verkeerde rekening.

  Doel

  Onderzoeken wie de ontvanger is van de per ongeluk overgemaakte gelden en zorgen dat deze gelden terug gevorderd worden naar de rechtmatige eigenaar. 

  Gebruikte producten

  Dezelfde handelsnaam - maar een andere partij

  Wat Marcel toen nog niet wist, is dat hij zijn factuur had betaald aan de verkeerde partij. De partij aan wie hij had betaald, had exact dezelfde handelsnaam. “Het moet ergens bij de bank zijn misgegaan, controleren ze dan geen rekeningnummers?”, mompelde Marcel.

  Geen zorgen, we gaan u helpen

  We gaan ons uiterste best voor u doen, meneer Vesters. Geen zorgen”, vertelden we Marcel. Ons ideale incassorecept voor deze situatie bevatte het volgende plan de campange:

  1. informatie vergaren
  2. aanschrijven
  3. incasseren

  Al snel bevestigden we de opdracht op basis van No Cure No Pay. Via zijn up-to-date account op onze multifunctionele Online Cockpit volgde Marcel de voortgang van minuut tot minuut. En hij wenste ons succes.

  Maar wat we toen ontdekten..

  Het rekeningnummer was van een Limited. Een zogenaamde Limited (afgekort Ltd.) is een naar Engels recht opgerichte rechtspersoon (een soort van BV). Limiteds die op de Nederlandse markt actief zijn (en hier zijn ingeschreven in het Handelsregister), worden vaak gebruikt als vehicle om te frauderen. Directeuren kunnen moeilijk vervolgd worden en hebben vaak ook buitenlandse connecties. Als dat maar goed zou gaan.

  Whatsapp image 2021 10 14 at 17. 15. 52 e1636368729768 - invorderingsbedrijf

  Eigenaar overleden - case closed?

  Alsof dat nog niet genoeg was, bleek de toenmalige directeur al tijden overleden. De Limited dobberde stuurloos rond en kon – blijkbaar – nog wel geld ontvangen op haar onbemande bankrekening. Maar kon ze nog terugbetalen?

  En nu”, vroeg Marcel toen we hem dit nieuws vertelde. “Wacht maar, we vragen een van onze notarissen om te kijken wat er met de nalatenschap is gebeurd”, zeiden we.

  Imposant incassonetwerk

  Als regisseurs van succesvolle incassozaken hebben we een bewezen netwerk. We namen contact op met een van de notarissen. Die kon ons vertellen dat er een advocaat als vereffenaar van de nalatenschap was aangesteld. Met die advocaat legden we namens Marcel contact.

  Er bleek een advocaat achter het stuur te zitten

  Excuses, maar de vereffenaar heeft geen toegang tot de rekeningen. En een eventueel beoogd bestuurder van de Limited, hebben we ook nog niet gevonden”, liet de advocaat weten. 

  Daar namen we natuurlijk geen genoegen mee. Feitelijk is er sprake van een onverschuldigde betaling: de betaling had nooit plaats mogen vinden, het was een fout geweest. Er was dan ook helemaal geen enkele reden om het bedrag niet terug te betalen.

  We zetten een tandje bij

  We zetten een tandje bij en gaven aan dat we daarop niet konden wachten. Marcel wilde zijn geld terug. Na enige correspondentie liet de advocaat weten: “De vereffenaar is bereid om dit bedrag, indien en voor zover het juist is, vanaf de ervenrekening aan uw cliënt te voldoen, namens de betreffende onderneming. Echter dan is wel bewijs nodig dat deze betaling onverschuldigd heeft plaatsgevonden.

  De gecreëerde druk werkte. Ondanks dat er geen nieuwe bestuurder was, gingen de erven overstag. Die hadden geen zin in gedoe en wisten ook dat ze het vroeg of laat terug moesten betalen.

  Dezelfde dag nog ging het betaalbewijs richting de vereffenaar en ‘s avonds stond het geld op Marcels rekening.

  Vakwerk

  Vakwerk, jongens! Ook nu hebben jullie weer bewezen wat jullie meerwaarde voor mij als ondernemer is. Het heeft me nagenoeg geen tijd gekost. Ontzettend bedankt. Jullie zijn echte incassohelden”. Marcel was in euforie toen hij ons in blijdschap opbelde.

  Het zijn dingen die je als ondernemer eigenlijk nooit meemaakt. Je staat perplex als je ziet dat je een grote som naar een verkeerd rekeningnummer hebt overgemaakt. Maar als je zoiets hebt, kan ik het Invorderingsbedrijf van harte aanbevelen. Ik werk al jaren met ze samen. Ze doen onze incasso’s naar volle tevredenheid en ik kan altijd bellen als ik ergens mee zit.

  Marcel vesters 1 - invorderingsbedrijf

  Marcel Vesters

  Eigenaar

  Wat hij met het geld gedaan heeft? “De factuur die ik moest betalen opnieuw betaald. Nu op het juiste nummer. Mijn leverancier was ook onder de indruk en is blij dat de situatie is opgelost. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met geld overmaken, maar goed dat je kunt terugvallen op het Invorderingsbedrijf”.

  Heeft u net als Marcel geld overgemaakt naar een onjuist rekeningnummer? En komt u er zelf niet meer uit? Kijk dan bij onderstaande producten.

  Gebruikte producten bij Vesters Agrarische Groothandel

  Maas leasing
  Maas Leasing
  Al sinds 2012 schakelt Pim Rosielle, credit controller bij Maas Leasing in Gouda (voorheen Lease Connection) het Invorderingsbedrijf in als het gaat om wereldwijde incasso.
  Ago automaterialen
  Ago Automaterialen
  Aan het woord is Mascha Plaisier, directeur van Ago Automaterialen B.V. in Vlaardingen. Toen haar debiteur – een autobedrijf – voor de zoveelste keer zijn belofte om te betalen niet nakwam, was de maat vol.

  Incasso No Cure No Pay

  Incasso - invorderingsbedrijf